Komentari

ljubavibrak.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • champs-elysees

    Ima nas na blogu puno mama koje radimo i koje nismo zbog toga loše mame. Jer po tome što si napaisala, žena ne može biti dobra mama i imati karijeru. Ja sam se vratila na posao nakon 6 mjeseci, a bebu čuva tata, dok ne napuni godinu dana, a onda ćemo vdijeti što i kako. I nije mi dijete ni frustrirano, ni nesretno, barem koliko vidim po njemu. Djeluje sretno, zadovoljno, zdrav je, spava od pola 9-9 navečer do 6 ujutro bez buđenja, spava i po danu, nekad sat nekad dva, voli papati, puno se smije, brblja, otvoren je prema ljudima , ne boji se novih prostora ni situacija. Nervozan i grintav postane tek nekih pola sata prije kupanja i spavanja. A ja svoj posao odradim maksimalno predano i temeljito , ne zivkam doma svaka 2 sata da vidim kaj se događa, jer znam da je u sigurnim rukama, tek sam jutros prvi put u 3 mjeseca došla 45 minuta kasnije na posao , jer smo išli u labos vaditi krv. Dakle može se biti i mama i raditi,na direktorskoj poziciji ili sa managerskim ugovorom malo teže, tada si doista na raspolaganju 24 sata ali ima puno poslova i radnih mjesta gdje se još uvijek radi 8 sati za dobru plaću .

    avatar

    19.01.2007. (12:06)    -   -   -   -  

  • SheDevil

    Tvoja situacija nije slična mojoj. Meni muža nema svaka dva tjedna, a kada radi u gradu u kojem živimo, radi od 8 do, 17, 18, 20 sati...Nisam, niti jednom riječju, rekla da su mame koje rade loše mame. I ja sam bila mama i radila, ali na poslu gdje sam imala radno vrijeme i gdje nisam trebala, i kući, biti na raspologanju, suradnicim i kolegama, 24 sata dnevno. Stagnirala sam na tom rad.mjestu. Mjesto koje mi je ponuđeno je menadžersko mjesto. Da su djeca starija i radno mjesto bliže...razmotrila bih ponudu dva puta. Na žalost, sve je manje takvih, dobrih, osmerosatnih, ili fleksiblnih satnica, radnih mjesta. Hmmm...Ja pod "karijera" mislim na napredovanje na poslu, na učenje....Može imati radno mijesto, ali se ne može posvetiti karijeri i obitelji, pogotovo s malom djecom i parterom koji, isto, ima karijeru. Ma, to bih usmeno bolje objasnila :) Ja jesam, ako je ikako moguće, za to da mama bude s djetetom do godine dana. Bilo b super kada bi tri godine žena mogla biti na porodiljnom. Naravno, sve ovisi o životnoj situaciji. Za dijete je bitno da ima konstantu, osobu koja je primarni njegovatelj. U tvom slučaju to je tata, i to je u redu dokle god ste svo troje sretni i zadovoljni.

    avatar

    19.01.2007. (12:28)    -   -   -   -  

  • mama sepia

    ja o ovoj temi nemam niš pametno za reć :))) ja sam obična karijeristica bez djece pa nemam pravo glasa...zato samo pozdrav :)))

    avatar

    19.01.2007. (13:30)    -   -   -   -  

  • SheDevil

    @sepia, nisi ti obična :) Imaš pravo glasa, uvijek, na mom blogu. I tebi pozdrav, karijeristice, draga :)

    avatar

    19.01.2007. (13:33)    -   -   -   -  

  • djuro

    pa dobro došla nazad :-))
    ja ću o testu, jer nisam majka, a nemam ni dice :-)) još.
    ja ti to rješava prije misec i po i vidi što mi ispade:

    E=8 Extraversion
    I=3 Introversion
    S=6 Sensing
    N=14 iNtuition
    T=7 Thinking
    F=12 Feeling
    J=11 Judging
    P=8 Perceiving
    You are an ENFJ

    sad ponovno čitam ovaj tvoj post i nekako se slažem u svemu, zapravo prepoznajem neke svoje dileme. da li otići na drugi posa, ubijati se od rada i zaraditi puno kuna ili biti tu di jesam i biti zadovoljan što dođem kući u 5 i dočekam djurdjicu i s njom uživam. pa onda pomislim kako će biti kad dođu dica. i nekako mi sve bliže ideja da ja ostanem na porodiljskom :-) samo da se još i djurdjica složi :-))
    ma koliko god puta bio nesretan, kad pogledam i skužim da imam potencijala za nešto više, bolje, još uvik sam sretan jer miran i zadovoljan liježem.
    živili vi meni svi!!!

    avatar

    19.01.2007. (13:38)    -   -   -   -  

  • djuro

    e da, ali ja sam rješava myer-briggsov test za programere. a valjda smo i mi programeri ljudi, pa nema velike razlike u rješenjima :-)))

    avatar

    19.01.2007. (13:47)    -   -   -   -  

  • SheDevil

    @djuro, već smo zaključili da smo soul mates, naravno da smo, onda, "enfjići" :) Postoji jedan test. Nema nekog posebnog za programere, makarse meni, ponekad, čini da kopjuteraši spadaju u neku drugu skupinu ljudi :D

    avatar

    19.01.2007. (13:50)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Ne može se raditi dva posla paralelno dobro. To ne može nitko i zato je dobra odluka raditi ono vrednija , to su definitivno djeca, što god o tome mislile majke koje ganjaju karijeru, a izvlače se na to da sve stignu. Neka ti samo dojiš i dalje, dječica su ti mala, budi s njima dokle ide, bar to prvo vrijeme koje je u njihovom razvoju najpotrebnije, a poslije ćeš ionako poželjeti malo i promjene. Vjerujem da je tvoja odluka najbolja :)))

    avatar

    19.01.2007. (14:53)    -   -   -   -  

  • SheDevil

    @Bugevilija, hvala ti. Smatram te pametnom, zdravom i otkačenom ženom tako da mi je drago da si na mojoj strani :)

    avatar

    19.01.2007. (15:02)    -   -   -   -  

  • zmajka

    Znaš što?
    Ti meni kreneš jako falit, ovako kad te nema po par mjeseci.
    Pa se onda vrneš, kao da si jučer bila tu...
    Meni se čini da si u duši već odlučila... A opet, nešto te vuče.
    Znaš šta je problem, možeš odbiti i biti će sve u redu, ali uvijek će ostati pitanje...tko zna da sam to tada prihvatila itd, itd...
    Iz moje perspektive: može se, ali za ženu je neopisivo teško.
    Razumijet će te tek bliska osoba ili dvije. Drugi će te kritizirati i ogovarati iz čiste zavisti što sve možeš u životu i ničeg se ne bojiš.
    Stati će tu svi: muž, djeca, roditelji... a prijatelji, za njih nisam sigurna. Tu počinju one priče u smislu-što se to dogodilo s vremenom, zašto se više ne družimo kao nekad?
    Što ja tebi pričam, ti sve to znaš. Ali eto- falila si mi.
    I, da - hvala ti za lijepe riječi kod mene.
    Narastu oni veliki, dođu i trenuci kada im smetamo u kući i jedva čekaju da odemo nekamo...

    avatar

    19.01.2007. (15:06)    -   -   -   -  

  • SheDevil

    @zmajka, hvala ti. Istina-odlučila sam, ali me vuče. No , više bi me vuklo kući kada bih stalno bila odsutna zbog posla. Računam-ima vremena. Krenut ću manje zahtjevno pa kako se bude povećavao radni staž, iskustvo u firmi, i kak djeca budu rasla, ja bila starja, preuzimati ću veće odgovornosti i više posla. Ovako, mislim da više gubim nego dobivam ukoliko bih prihvatila takav posao. Kada već imam tu sreću da mogu birati, odabrala sam.

    avatar

    19.01.2007. (20:32)    -   -   -   -  

  • gertruda

    E to je prava mama! Stvarno si sretnica ako si možeš priuštitit biti sa djecom i ne ići raditi. Barem dok malo ne porastu. Bit će vremena i za posao a djeca više nikada neće biti tako mala i nikada te neće trebati kao što te trebaju sada.

    avatar

    19.01.2007. (20:35)    -   -   -   -  

  • SheDevil

    @gertruda, hvala. Znam da imam sreću što nisu pritisnuta egzistencijalnim problemima pa da nemam mogućnost izbora raditi bilo što ili čekati "pravi posao" uz koji ću biti u mogućnosti žonglirati i s prijateljima i s obitelji i sa sobom i svoji zdravljem bez bojazni da ispustim koju lopticu.

    avatar

    20.01.2007. (11:52)    -   -   -   -  

  • Marcel

    pa i ja mislim da se djeca ne mogu sama od sebe odgajati...onda će poslije biti samo problemi s njima i oni će biti nesretni...za sve ima vremena:-)..izabrala si ono najvažnije.

    avatar

    20.01.2007. (12:59)    -   -   -   -  

  • SheDevil

    @Marcel, hvala ti n a podršci i kometaru!

    avatar

    20.01.2007. (14:47)    -   -   -   -  

  • Um

    I sama si spomenula zeca. Leži u grmu "zadovoljna majka". Mene izazovi karijere, spoznaja da koristim potencijale u cilju vlastitog razvoja, makar naporni uz majčinstvo čine zadovoljnom.

    avatar

    22.01.2007. (11:29)    -   -   -   -  

  • SheDevil

    @um, nažalost, trenutno mi logistička pomoć šteka. Da, samo zadovoljna majka može 100% davati djeci.

    avatar

    22.01.2007. (12:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...