Komentari

012station.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • reginaelena

    nemam ništa protiv da udružimo snage, uvijek sam za akciju...kome treba da se javim?

    avatar

    19.01.2007. (11:11)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    @annabelle nema do izravnog uvida u materiju. Nema te virtualne tehnologije koja može konkurirati tome. A u finalu samo ruke igraju ;)
    @Regina pa znaš gdje smo. Osim toga imaš i kontakte tu s lijeve strane.
    Manga je inače zadužen za stratešku, a ja za taktičku razinu rada na postaji. Dream team na djelu...

    avatar

    19.01.2007. (11:58)    -   -   -   -  

  • domoljubni

    jel ima šta sa drugim dijelovima tijela?

    avatar

    19.01.2007. (14:03)    -   -   -   -  

  • Penellope

    Hehe, pa sad kada ste vidjeli moj oblik lica, što bi mi preporučili uz uvjet da ipak zadržim dužinu (obećanje dragom nerado dano, ali što je tu je). Za izravan dolazak ste mi ipak predaleko:)

    avatar

    19.01.2007. (15:13)    -   -   -   -  

  • nightwish-love

    Super blog!!!!!

    avatar

    19.01.2007. (15:52)    -   -   -   -  

  • alkion

    Veni, vidi, vidi... vidi... Navratih se zahvaliti i pozdrave ostaviti. Prošetah malo po postovima i dođe mi da se zapitam: ljudi moji pa vi ste ozbiljni??? Život je ipak negdje tamo dalje zar ne??? Pozdrav bivšim kolegama - ipak sam ja sada samo jedan običan ribar ovog našeg Jadrana. Cijeli život sam nastojao pobjeći od NMU a i dalje pazim na prognozu svakominutno... čista sudbina vjerovali ili ne Ripli čovječe na svakom koraku... :)))

    avatar

    19.01.2007. (16:57)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    @domoljubni moje uža specijalizacija je modeliranje i oblikovanje kosmatog dijela ljudske glave. To bi bila taktička razina djelovanja za koju sam osobno odgovorna na ovoj postaji. Međutim za modeliranje ostalih dijelova tijela moraš kontaktirati izravno zapovjednika flote kao nositelja strateške razine djelovanja. A Mangina uža specijalizacija je ovo...
    @Penellope ako se ne varam radilo se o srcolikom obliku lica. Generalna pravila za taj oblik su već dana. I na žalost to je najviše što se može dati ovako na daljinu :(
    @night-wish super komentar!!!
    @Alkione hvala na posjeti. Prenjet ću Mangi vaše pozdrave. On vas je posjetio, ali sada je njegova smjena za skrb o dva bolesna svemirska kadeta (pitomca) pa... će biti dostupan tek iza 20:00h po lokalnom vremenu postaje. U biti ne bi se štela mešat u te vaše drajverske stvari. Ne znam koliko ste čitali u nazad, ali za dobiti kompletnu sliku pročitajte i ovaj post.

    avatar

    19.01.2007. (18:17)    -   -   -   -  

  • lolla2

    ajme andreja, uzela sam si ogledalo i dumam imam li četvrtasto lice kako mi govore. ako fakat imam pa ja nosim krivu frizuru na glavi!
    nadam se da malene dobro podnose koze.

    avatar

    19.01.2007. (19:30)    -   -   -   -  

  • borgman

    da..da...kada pilotu daš glavu u ruke, onda završiš...među oblacima, a uz malo sreće, sa "svemirskom" frizurom :-)

    avatar

    19.01.2007. (22:56)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    @Lolla e sad sam ja na redu tako da ti ne mogu pomoći sa kockama i trokutima. Zapovjednica postaje spava. Ima smjenu ujutro. Samo 50% kadeta je pokošeno svemirskim kozicama. Ostalih 50% očekujemo sljedeći tjedan.
    @MP bravo. Odgovor je 100% točan. Zato i moramo ostvariti osobni uvid...
    @Borže hehehe znaš ono što sam ti pričao. Upravljač sustavom. Sve ostalo su varijacije na temu ;)

    avatar

    19.01.2007. (23:40)    -   -   -   -  

  • ledena

    Sad, kajjaznam, nemam pojma kakav mi je oblkik lica. I ne znam što mi dobro stoji. Morala bih jednom do postaje...možda mi glava, ko što Borg kaže završi u oblaccima. Najsretniji će onda biti moj dragi:)

    avatar

    20.01.2007. (00:18)    -   -   -   -  

  • alkion

    Hvala na odgovoru i uputama na post od prije. G-din Butorca sam osobno poznavao iz onog prije sistema. Radi njega i njemu sličnih sam već 92. godine jednostavno izšetao iz JNA i sa Zemuničkog aerodroma. Nakon toga su usljedile prijetnje s jedne i druge strane čak i smrću. Na žalost njihovu te prijetnje me se baš nisu dojmile jer sam i njima rekao: da sam se bojao umrijeti ne bih u pilote nikada otišao. No da sad ne duljim. Jednostavno ne volim zazivati duhove prošlosti. Još uvijek sam u vrlo dobrim i kulturnim odnosima s većinom i bivših i sadašnjih pilota. Naravno da relativno slabo poznajem ove mlađe generacije. Ima ih s kojima se susrećem ali se baš ne družimo - čisto ono jaz među generacijama: ne cijenimo istu muziku, iste stavove o životu, a bogme ponekad i o letenju. Ja sam još uvijek onaj stari romantik letenja koji što je tehnika na nižem nivou više uživa - traži više mog angažmana. Da sad baš ne duljim previše i ne opterećujem svojim nekim pričama (što si stariji sve više pričaš a manje radiš), još jednom ću vas sve naravno pozdraviti uz nadu za malo više druženja i posjeta. :)))

    avatar

    20.01.2007. (13:36)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    @Ledena već si jednom bila blizu ako se dobro sjećam. Sljedeći put ukradi malo vremena pa svrati na druženje ;)
    @Alkione daleko je on od gospodina kao što znaš. No ne treba se zamarati s takvima. Kažu stari kako siješ tako ćeš i žeti. Doći će i njemu jednog dana računi na naplatu, ako već nisu počeli stizati. Sve je to dio univerzalne distribucije dobra i zla kroz naše živote kao što sam već objašnjavao jednom prilikom. A taj je previše zla posijao, da ga isto ne bi dočekalo...
    U svakom slučaju dijelim tvoje mišljenje i nadam se kako ćemo u buduće imati priliku i za čašicu razgovora off-line. Ako sam dobro shvatio još si u Zadru pa ću se javiti ako budem u prolazu. U svakom slučaju isto očekujem od tebe ako zalutaš do Zagreba. Očito imamo o čemu pričati ;)

    avatar

    20.01.2007. (17:21)    -   -   -   -  

  • alkion

    Mangi loše si shvatio (kao i uostalom velika većina na blogu) još od 92. nisam u Zadru ali me to ne sprečava da i dalje gajim simpatije prema tom gradu (ne i prema njegovim stanovnicima - ne svim naravno). Ipak je to grad moje mladosti i dvadesetogodišnjeg bivstvovanja. Što se tiče kojekakvih i koječijih zasluga za mene ti vrijedi: o prisutnima i mrtvima sve najbolje (dotični kako vidiš nije prisutan). Ma u stvari ne znam uopće zašto trošim ovaj prostor na tu priču. Svraćaj malo do mene i pomaži mi u maloj školi letenja. Naime u namjeri mi je da po sjećanju (nemam kod sebe nikakve literature) napišem jednu serijicu postove iz tehnike pilotiranja određenih elemenata leta. Tu te molim da mi neke izraze iz ondašnjeg perioda prevedeš na današnje i neke novitete ili drugačije pristupe slobodno komentiraš. Recimo tek sam se danas sjetio da sam u kovitu zaboravio najosnovniju podjelu: strmi i pljoštimični (ili kako je to danas u dfiniciji nemam pojma). Do sledećeg puno pozdrava ekipi i čitateljima. Mogli bi možda i pokušati napraviti nešto kao blog zrakoplovstva (onog amaterskog) ili već nešto... :)))

    avatar

    20.01.2007. (18:23)    -   -   -   -  

  • alkion

    Prečesto kucam vrlo brzo i naravno s vrlo malo prstiju (možda dva tri) pa imam puni tipfelera, sory... :)))

    avatar

    20.01.2007. (18:24)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Locirao sam te u grubo prema vremenskom intervalu bivstvovanja na Zemuniku... kao što i sam možeš vidjeti na svom blogu. Ako sam otkrio previše slobodno obriši taj komentar. Pritom vidim da će se razgovor na relaciji Alkion-Manga oteti kontroli i tako otjerati poklonike ovog rijetkog Andrejinog posta. Zato predlažem da isti nastavimo preko maila -> jet_manga@yahoo.com
    Btw upravo izdajem jednu knjigu koja bi ti mogla znatno uštediti potragu za literaturom i buduće bloganje na tu temu ;)

    avatar

    20.01.2007. (19:39)    -   -   -   -  

  • alkion

    Ako si dobar s Ivicom (Jakopčić) poruči mu da mi pozdravi Ivicu (Gulišiju) u Zadru, Zrnceta u Zgbu, Stipeta u Školi (ako je još tamo), Ivicu u Puli, Duleta, Dečkeca, Picaka.... i da sad ne nabrajam... možda se neko i naljuti. Za tvoju informaciju na Zlinu sam završio selekciju i nakon toga sam letio na njemu iz ljubavi i zabave (za mene je to zrakoplov jači od pilota). Inače letio sam još Galeba, Jastreba, obje Utve (i staru i novu), Galeba 4, malo cesnu, samostalnu konstrukciju jednog švabe (testirali smo je na Portorožu), i malo Gazelu, te samo dva četa na Mig-u 21 (nije mi se svidjeo nimalo - najobičnija olovka s motorom ogromne snage). Cijeki radni vijek sam proveo kao NL. :)))

    avatar

    20.01.2007. (19:41)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Da budem iskren malo sam se udaljio od svega toga, ali s pravim ljudima uvijek mogu popričat i popit piće. Nabrojano društvo je uglavnom po zapovjedništvima ili mirovina. Samo Picak još radi kao civilni NL na FPZ-u. I Gule valjda povremeno poleti kao šef ZB Zadar.
    Što se mog naleta tiče od 1990 u čak četiri knjižice imam upisan takoreći isti broj tipova - L13, 75-cu, obje 8-ce i 150-cu... a kao krumpir u 24-ci, 206-ci, 2-ci i 32-ci nije vrijedno spomena... *ebat ga... do mog dolaska su već prohujala zlatna vremena zrakoplovstva na ovim prostorima. Zato sam se i prebacio na istraživanje i svemir ;)

    avatar

    21.01.2007. (01:03)    -   -   -   -  

  • slaven178

    oi! vidim ovdje kreativnost na djelu!

    avatar

    21.01.2007. (13:04)    -   -   -   -  

  • alkion

    Eto, htio ne htio, čovjek jednostavno ne može pobjeći od nekih imena. Možda ti nešto znači: vrlo sam veliki prijatelj s Šumenkom (Šumanovac) i s njegovim sinom. Naravno s starijim više jer smo generacijski bliži. Nekada smo surađivali puno tješnje jer smo se puno bavili Metodikom letačke obuke. On je to i nastavio a ja sam eto silom prilika napustio zrakoplovstvo i s tim datumom sam se i prestao baviti skoro svime vezanim za zrakoplovstvo. Znam se pomalo družiti (kad idem za Italiju) s dečkima na Portorožu (Bivic, Leben, Gmaz, Perc,...) U stvari već nekoliko godina ni tamo voše nisam redoviti gost tako da ni ne znam tko je a tko više nije u igri. Ali ima vremena još se mi budemo pisali na ovim prostorima pa će se i puno više toga reći... :)))

    avatar

    21.01.2007. (14:20)    -   -   -   -  

  • fanny

    Ja se svoje frizure i boje držim k'o pijan plota već deset godina, napravila sam tu i tamo kakav izuzetak s šišanjem, a čim sam "izrasla", vratila sam se na staro. A daj mi reci kao objašnjavaš da sam prije šišanja na kratko (nakon 20 godina duge kose), imala tamno smeđu kosu s kestenjastim odsjajem, a nakon što sam se počela šišati - kosa mi je postala - crna, ali doslovce - crna, a vlas poput žice?

    avatar

    21.01.2007. (15:03)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    @slave to uvijek ;)
    @Alkione imam visoko mišljenje o navedenom gospodinu i pomagao sam mu oko jednog njegovog pet projekta. Doduše nismo se čuli već neko vrijeme, ali kao što i sam znaš život nosi svoje, pa nam nije za zamjerit. Ostatak društva znam samo po čuvenju. Perc je neko vrijeme nastupao s onim slovenskim Gašom, ali su ga prodavali, pa sad ne znam u kojoj je to fazi. U svakom slučaju teško se skriti u selu našem malom. Sutra očekuj telefonski poziv ;)
    @Fanny vlas bi najlakše mogli usporediti sa stabljikom nekakve elastične biljke, koja ima svoj korijen, svoju vanjsku ovojnicu i srčiku kroz koju putuju biljni sokovi, koji je hrane i napajaju. Znači kad se ta "stabljika" skrati poveća se njena opskrba sa "sokovima". To je najjednostavnije objašnjenje zašto ti je kosa postala jača i tamnija. Istodobno duža vlas mijenja boju tj. blijedi zbog vanjskih utjecaja kao što su sunce, more i sl. Promjena boje događa se na vanjskom rožnatom dijelu vlasi koji zovemo kutikula. Znači kad bi je opet pustila kosu do stare dužine dobila bi i staru boju. A ako ti se ne sviđa nova boja, zato imamo boje za kosu...

    avatar

    21.01.2007. (19:23)    -   -   -   -  

  • zgdnevnik

    Ja nemam problema sa frizerima; stara mi je frizerka u mirovini i šiša me doma. Jest da je bila frizerka za žene al meni dobro :)

    avatar

    21.01.2007. (23:51)    -   -   -   -  

  • fanny

    Ma sviđa mi se moja gavran boja, a ono malo srebrnih ne bi dala ni za što na svijetu.
    Bolje da u postaji trčkate po stazi i drapate po Orbitreku, nego ništa. Ako sami ne držimo do sebe, tko će? A moramo se i fizički pripremiti za ove klimatske ispade.
    Vama je lakše vježbati kad ste u bestežinskom stanju, u tim uvjetima možeš se elegantno kretati i sa 150 kg :)))

    avatar

    22.01.2007. (12:05)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    @Zagi lako nama koji ne plaćamo ;)
    @fanny samo ljudi još nisu navikli na orbitreke na ovakvim mjestima. Jednom je ušao tip uz pitanje jel to teretana... a bestežinsko stanje palimo samo povremeno radi remonta generatora gravitacijskog polja ;)

    avatar

    22.01.2007. (12:27)    -   -   -   -  

učitavam...