Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Almanah smrti i nestajanj

    Nisam baš siguran da me jako zanima tko je dobitnik Ninove nagrade za prošlu godinu. Više bih volio pročitati na vašim stranicama, dragi kolega, nešto o dobitniku, primjerice, nagrade "Dobriša Cesarić", dodijeljene ovih dana u Požegi, a natječaj za koju je svojedobno bio i najavljivan, doduše pod krivim nazivom.

    avatar

    19.01.2007. (15:44)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    a ja nisam baš siguran da me je briga što vas jako zanima i što biste voljeli na mojim stranicama pročitati, dragi kolega...

    avatar

    19.01.2007. (17:10)    -   -   -   -  

  • iznogud

    svaka ti čast knjiški.. treba slepcima odbrusiti povremeno..
    dakle, "HRVATSKA DO POŽEGE!" pobornici neka čitaju hrvatsku vremensku prognozu ili prepisuju hrvatskog Harrya Pottera u hrvatske tekice kano ono ubogo rumunjsko čedo koje je prepisalo najdraži joj roman uz svjetlo svijeće, jer si nije moglo kupiti pravu knjigu.. što je put koji izolacija donosi..

    avatar

    19.01.2007. (18:10)    -   -   -   -  

  • Almanah smrti i nestajanj

    @ moljac
    Čemu, zaboga, ta grubost i ironija, dragi kolega? Bio je to ipak samo prijateljski savjet nekome tko prati književnu scenu i o tome piše svoj uglavnom informativni blog namijenjen, volio bih vjerovati, svim ljubiteljima književnosti, a ne samo dopuzima opterećenim kompleksom (inter)nacionalizma poput gore potpisanog 'iznoguda'. Jasno mi je da se ne može 'pokrivati' baš sve teme i događaje i da se neki izbor, prema vlastitim sklonostima, mora načiniti. Ali, svaku dobronamjernu sugestiju, osobno barem, uvijek sam držao dobrodošlom.

    avatar

    19.01.2007. (23:50)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    ironiju sam upotrebio kao odgovor na vašu uskogrudnost, dragi kolega...
    a budući da je, kako i sami kažete, moj blog 'namijenjen SVIM ljubiteljima književnosti' tako je namijenjen i onima koje zanima dobitnik NIN-ove nagrade. Osobito stoga što je upravo moj blog prvi hrv.medij koji je uopće donio tu vijest (zahvaljujući promptnoj dojavi Dušana Gojkova)

    avatar

    20.01.2007. (09:39)    -   -   -   -  

  • Almanah smrti i nestajanj

    O 'uskogrudnosti' koju Vi (i još neki) učitavate u moj gornji komentar, dalo bi se raspravljati. Jer, bit mojega prijedloga nije bila da ne pišete o NIN-ovoj nagradi (napisao sam samo da me vijest o tome manje zanima, a ne i da me ne zanima), već da nešto napišete o dobitniku nagrade "Dobriša Cesarić", budući da ste taj natječaj na stranicama svojega bloga svojedobno bili i najavili, premda ste, kao što rekoh, tom zgodom, pjesnika Cesarića prekrstili u Dobricu. Uskogrudnost, ili tek neznanje? Ne bih o tome, jer to nisu razlozi zbog kojih povremeno pročitam i Vaš blog.

    avatar

    20.01.2007. (12:12)    -   -   -   -  

  • mmmm

    ima moljac pravo, novi dokaz uskogrudnosti je i ovo potezanje lapsusa

    avatar

    20.01.2007. (18:34)    -   -   -   -  

  • pulicer

    Valjarevic je najbolji pisac u ovom dijelu Europe.Tko ne vjeruje neka procita Dnevnik druge zime ili Como.Svaka tocka, zarez i rijec mu je na pravom mjestu. Sa svrhom i razlogom.

    avatar

    21.01.2007. (13:51)    -   -   -   -  

  • iznogud

    ja opterećen (inter)nacionalizmom? Pazi, čovječe, da ne zabludiš u kaljuži Stanka Lasića, pod policom "bugarska književnost"... Pa ovaj krkan uspoređuje jednu palanku Požegu s nečim, to je neoprostivo. S ičim Požegu uspoređivati. Kultura kojom se, kano, bavite blijeda je, blijeda i usukana i neprepoznatljiva, a dosezi njeni toliko slabašni, da kad pobrojiš vlati koje su se probile ispod snježnog pokrivača ovdašnjih ratova, i bile prevedene na neki strani jezik kao vrijedan doseg ovdašnje kulture, možeš nabrojati na prste jedne ruke. Ekipa koja dosege traži po palankama, zato jer nose ime, da prostiš, hrvatskih pjesnika, ide naprijed rakovim korakom, i gleda u zemlju. Tako postaje sama sebi orijentir, sama sebi kvaliteta, i donosi izjave kakve daje jedan akademik poput Stanka Lasića. Pa kad koji stane pod takvu zastavu, i začme gumno da opasuje betonskim zidom, onda ga pozdravim, metaforički, (dduh..) sa "Hrvatska do Požege". Neka im je tamo domet, neka svaki dan pišu o palanačkim nagradama, daju novce Matici Hrvatskoj i raznim nacionalnim i antinacionalnim udrugama i udruženjima, i neka se taj pir paljenja knjiga nastavi. Majstor, moja malenkost i Margarita ćemo pljeskati. Jer drugih događaja neće ni biti.

    avatar

    26.02.2007. (18:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...