Komentari

bolji.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • playera

    Samo pozdravljam, kao i uvijek :)

    avatar

    15.01.2007. (21:45)    -   -   -   -  

  • sanja_45

    Magla oko nas je velika, još uvijek i ta magla će trajati još jako dugo za one male, koji ni kredit ne mogu dobiti i neće ga niti dobiti. Ovo je jedan primjer, koliko ih stvarno ima..koji su na ovaj način sami sebe ugasili, da ne tonu još dublje u gustu maglu-dugove.Odličan post i jako dobar primjer ostalima da ne ulete na zamagljen put bez pravih uputa izlaska iz zamagljenog relaiteta.:)) Lijep pozdrav!

    avatar

    15.01.2007. (21:47)    -   -   -   -  

  • balkanski tango

    vidim izlaz u pranju novca, čak i na legitimne načine. tako večina malih poduzetnika uspjeva i očuva svoj položaj. svi se brinu samo za sebe, država također. ali to ću ja tek saznati kad počnem plačati svoje račune.

    avatar

    15.01.2007. (23:37)    -   -   -   -  

  • katrida

    .........interesantno, pročitat ću još jednom......

    avatar

    16.01.2007. (10:11)    -   -   -   -  

  • Gali

    Uvijek samu sebe kočim kada mi neka ideja udri u glavu. željela bih otvoriti obrt ali se bojim da i ja ne postanem slučaj Gordana. Strašno je što nema poticaja za nas mlade i nas koji želimo nešto napraviti. I onda se netko usudi reći da smo nemotivirani i da doma čekamo dobre poslove. Drže se Gordana i šaljem pozdrav

    avatar

    16.01.2007. (11:25)    -   -   -   -  

  • Lupi glavom o zid

    Žalosno je što veliki broj obrtnika ima pravo na ovakvo izražavanje bijesa. Da bi došli do bilo kakvih poticaja moraju uložiti u poslovne planove za koje nisu osposobljeni da ih mogu napraviti sami nego moraju platiti i to ne male iznose... A garancije da će dobiti poticaj nema. Državni činovnici se definitivno neosjetljivi na patnje obrtnika, kao i svih malih ljudi. S druge strane znam dosta obrtnika koji su sami krivi za zatvaranje obrta. Mislim da je to, kao i kod svake druge teme, nešto što treba promatrati pojedinačno od slučaja do slučaja.
    Btw, ulovio si malo vremena za pisanje posta? Nema te ovih dana, mora da je strka!

    avatar

    16.01.2007. (20:20)    -   -   -   -  

  • mirisdunje

    lijepu i ugodnu vecer ti zelim...

    avatar

    16.01.2007. (20:48)    -   -   -   -  

  • ljubica

    o, da.. tako je sa svim "malima" - i obrt i d.o.o i OPG. Muž ima d.o.o. i imam osjećaj da je jedina korist porez na gorivu kada uzme R-1. Više i ne pitam. Dobrog knjigovođu je teško naći, i onda kada se sjate inspekcije :( Jedna od dobrih fora je tzv. baždareni metar (komad drveta, dug jedan metar, s metalnim krajevima, označen), e ako ga nisi nosio na baždarenje u roku velik problem nastane. To je samo kap u moru.
    Što se tiče OPG-a na štandu mogu prodavati samo vlasnik i članovi njegove obitelji koji su prijavljeni. Ali mi nismo prijavljeni na istoj adresi i tu ne pomaže ni vjenčani list. Ne možeš ni sklopiti s nekim drugim ugovor o djelu, prijaviti ga ili bilo što drugo. A ako ti prodaje netko drugi kazna je i do 20 000 kuna.
    Zato sam u Konzumu, kada sam kupovala namirnice za Božić, na jednoj polici našla izmet od miševa i izgrižene vrećice, na pola stvari nema cijene (ili je druga na blagajni), trulo i suho voće i povrće, ali ne, tamo se ne zalazi.. Zato onim bijednicima na štandovima na tržnici malo-malo važu robu.
    Od poticaja ni P. Eto, grintava sam, što mogu?
    Pozdrav ..

    avatar

    16.01.2007. (23:20)    -   -   -   -  

  • slatko grko

    Istina, živa istina, čovjek nekad ne može povjerovat kakvih sve gluposti ima, kad trebamo nešto platit nema kašnjenja ali kad oni trebaju nama platit nikad dočekat, ajde pitaj kamatu da ti plate jer mi njima uredno moramo platit. Več sam ljuta zato laku noć.

    avatar

    17.01.2007. (00:15)    -   -   -   -  

  • hotmama

    evo navest cu primjer mojih roditelja ovdje u canadi. oni su htjeli imati svoj biznis, svoj restoran, ali posto nisu imali nekog kapitala u to vrijeme nisu mogli dobiti kredit za biznis. tata je bio prijavljen na birou za nezaposlene i dobivao je sto mi ovdje zovemo "employment insurance" i u to vrijeme se je trudio osigurati financije za restoran. tetka je uskocila, potpisala za kredit, i oni su krenili u obrtnicke vode skupa. moji ne bi nikada dobili krediti, prvo, zato sto nisu imali nista zaloziti za njega, drugo, zato sto su restorani "high risk" i banke ne vole davati kredite za to. i onda zovu tatu s biroa i pitaju ga sto on radi da si nadje posao. on kaze da otvara restoran a oni kazu da se to ne racuna i posalju mu racun za 6 mjeseci dobitaka tog "employment insurance." U canadi su porezi strasno veliki, oko 33% na osobnu zaradu, komapnijsku nisam sigurna. jedne godine su dosli iz revenue canada i kroz sve knjige su prosli s povecalom i nisu nasli nikakvi problem. zovu godinu dana poslije da ce opet doci, dok im nas racunovodja nije rekao kako ih nije sram, prosle godine nije bilo problema. pocetak je bio strasno tezak, ali hvala bogu da je biznis uspio.

    znam da je u HR situacija drugcija i da osim sto imas drzavu za vratom, puno obrtnika ima i problema s naplatom robe i servisa. samo zelim reci da je pocetak za obrtnike svagdje tezak, pogotovo ako nema osobnog kapitala.

    avatar

    17.01.2007. (17:31)    -   -   -   -  

  • katrida

    ........pročitala opet..........nesposobna,bezobrazna birokracija koći..ali to je i napisano....

    avatar

    19.01.2007. (08:03)    -   -   -   -  

  • Nefertiti

    Mislim da ova priča ne zahtjeva ama baš nikakav komentar. Istinita priča ispričana u jednom dahu....naša stvarnost prebačena u slovne oznake......gola istina.......
    Nemam na ovo komentara.....odlično!

    avatar

    19.01.2007. (15:11)    -   -   -   -  

  • mirisdunje

    lijepu i ugodnu vecer i isti takav vikend ti zelim....

    avatar

    19.01.2007. (22:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...