Komentari

obsijana.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • pero

    Koji ste profil na kraju izrabrali?

    avatar

    12.01.2007. (07:59)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    Profil drvo-aluminij, model Genion tvrtke Internorm.

    avatar

    12.01.2007. (08:26)    -   -   -   -  

  • codegun

    svaka čast na njihovoj kvaliteti ali još uvijek mi nije jasno zašto neki njihov prozor košta duplo više od istog takvog izvedenog s PVC profilom.

    avatar

    12.01.2007. (08:44)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    Sigurno je jedan razlog cijene što u biti imaš dva profila, a ne jedan, koje još moraš kvalitetno povezati. PVC je definitino jeftiniji, nego drvo i/ili aluminij.

    avatar

    12.01.2007. (09:49)    -   -   -   -  

  • codegun

    da, samo cijena mora imati i neko opravdanje. To što je njihov "profil" hibridni samo po sebi ne zanči ništa ako ne nudi nešto više od običnog PVC profila. Postoje li kakve prednosti u toj kombinaciji?

    avatar

    12.01.2007. (10:40)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    Prednosti se sigurno mogu biti objektivne i subjektivne. Objektivna prednosti bi bile nekakve fizikalne osobine i mislim da one ne postoje. Tu nema velike filozofije, toplinska izolacija i zvučna izolacija je ista bila ona izvedena pomoću metar debelog kamenog zida, niz komora u pvc izvedbi ili drvetu sa prijelazom na aluminij. Zar ne. Subjektive osobine su nešto drugo. Pa tko voli neka izvoli. Od subjektivnih osobina mogli bi istaknuti, drugačiji osječaj kada imaš drveni profil sa unutrašnje strane, recimo možeš sa vanjske strane staviti bilo koju boju na aluminij, onda imaš tehniku kako su povezane vodilice za roletne i komarnik za prozor. Prozori imaju i svoju cijenu jer su svi djelovi rađeni prilično modularno, tako da se mogu mijenjati zbog oštećenja (svakavi mogući djelovi) bez nekakve posebne nauke. Dodatna subjektivna prednost je što su velika i renomirana firma, sa dosta iskustva, pa imaju i niz raznoraznih điđi odmah u standardnoj ponudi. Npr. kada su nam monitrali pomoćna vrata, instalateri su odmah komentirali kako imamo dobre okove na prozorima i kako oni koštaju. Radi se o mehanizmu kojim se otvara drugo fiksirano krilo prozora, nekakva polugica, a npr. to je moj boljoj polovici prva liga stvar jer je ona za nijansu niža i ne mora se istezati kao u klasičnim prozorima da oslobodi krilo. Možda glede subjektivne prednosti (koju naravno platiš) imaš neku sigurnost da ćeš to što si naručio biti prilično dobre kvalitete, jer neće štekati na nekim smješnim sitnicama.

    avatar

    12.01.2007. (11:41)    -   -   -   -  

  • codegun

    mislim da sam negdje pročitao da oni isto ugrađuju Winkhaus okove koje zapravo ugrađuje valjda 80% proizvođača PVC profila. No imaš pravo nema smisla raspravljati o ukusima, tko hoče drvenu stolariju vjerojatno je ovo najbolji mogući izbor.

    avatar

    12.01.2007. (12:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...