Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • NEMANJA

    Zapravo Manistra moja ne znam šta da kažem: čitam poslednji svoj komentar, pa ovaj gotski, gornji, pa opet prvi, pa drugi, pa tako iznova, i zaista je neverovatno koliko se čovek menja u godini dana! Vidiš, očima ovog pređašnjeg Nemanje rečenica o bitkama i ženama prosto je neshvatljiva: ne samo da se ne može razumeti čoveka koji bi je izrekao, nego se ne može razumeti kako je netko tko je ovako maestralno razumevao Milu Kitića ikada mogao da napiše nešto tako pederski i trubadurski sladnjivako kao što je misao da su bitke i žene jedine dostojne poezije! Ako uopšte ima nešto na ovome svetu oko čega nema šta da se priča, onda su to žene i ratovi: šta tu ima da se govori, tu se ili bije i jebe, ili se najebe i ne jebe! U svakom slučaju, nema tu šta da se priča!
    Sad, posle, jeste, tako je, jeb'o a ne prič'o, k'o da nisi jeb'o! A kad pomislim na naše guslare, opet, ni naše puške ne bi bile tako ubojite, k'o u rukama Mandušića Vuka, da ih nijesu guslari opjevali! Jebem li ga: ispada da je krevet nekakvo bojno polje u kojemu se svako jebe za svoj orgazam, a da u ratu i muze šute, a opet, nakon jebačine, baš kao nakon rata, ako nemaš dobar poetski PR, ništa ti nije vredelo!
    Kao što vidimo, velika kontroverza! Što vi mislite, drugari, kako rešiti ovu trilemu: Rat, Seks, Pesništvo? Baš me zanimaju vaša razmišljanja. I, je li tome uistinu tako da su bitke i žene jedina izizstinska tema poezije, ili upravo i baš o tome nema šta da se priča! A možda je u pažljivijoj upotrebi reči i odgovor: da, tačno, ima da se peva, a nema šta da se priča! Sex i rat zahtevaju pesmu, a ne trpe prozu! Veliko otkriće! Za Hrvate, nečuveno veliko: ovde svaka budala počne svoju zbirku: U, alaj sam ja jeb'o..., nakon što sam došao iz Domovinskog rata..., i sve to zajedno niti tko čita niti tko može da čita. A da se opeva, slušali bi ljudi: evo, slušaju Thompsona, Čevel v glavi! Strašne se konzekvence nadaju iz ovoga uvida. Bit će da i dr.Kuro Bajraktare već oštri pero, ili mač, nakon što je navoštio kitu. Pa, čujmo... Nemanja 08.01.2007. 16:10

    avatar

    08.01.2007. (18:21)    -   -   -   -  

  • Luce

    Što je to nujni, sad si me zaintrigirao.

    avatar

    08.01.2007. (20:35)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Lolla: Loly, dušo, vratiiiii seeee! Došla je Luda Luce i maltretira me! Aaaaaaaaaa!
    Izgnanik: Bravo! Evo, ti si jedini ovdje pametan! Zato ja tebe volim! Svi su dakle mislili da moj osebujan i jedinstven stil (koji inače podražava temeljnu strukturu DNK: slikovito kazano, riječ je o prepletu dvije paralelne osi oko kojih se grade retoričke mikrostrukture; jedna je os racionalni trezveni akademizam, druga mahniti iracionalni azijanizam), počiva na dubinskom uvidu o ljudsku iskonsku narav, izrazivu riječima Notkear Labeoa, redovnika St. Galla, preminulog 1022., a koji je kazao da: "homo est animal rationale, mortale, risus capax" (Čovjek je racionalna, moralna životinja, sposobna za smijeh.). Oni koji su tako mislili, nisu se prevarili. Ali, jedini si ti vidio da taj kontrast razumskog i životinjskog (animal rationale) nije suprotnost hladne logičke visokoparnosti i istočnjačke psovačke prizemnosti, dapače, da je to jedno više, profinjenije dijalektičko jedinstvo erotičke umske theorije i mističkog iskustva onog što nas praktično razara, jedne suptilne tanatografije dostojne spomena onog Sebeka, krokodila koji sebe zna u svom užasu, kojega nisam slučajno dotaknuo prije tjedan, dva na ovim istim stranama. Nevjerojatno je Izgnani koliko ti imaš istančan sluh! Kao Mozart! Zaista sam oduševljen tvojim zapažanjima. Molio bih te da ovo svoje mišljenje ne samo podeliš, nego i umnožiš na blogovima koje oprašuješ. Puno te vole tvoj bratučed, Nemanja 08.01.2007. 23:04

    Htio bih samo malo smekašti Luce, a i vaše tvrde uši.
    Luce je napisala novi post. Fenomenalan! Evo kako počinje:
    Vani doista postoji svijet!
    Vani postoje ljudi i stabla, to nije izmišljotina!
    Vidjela sam ih vlastitim očima!
    Ponašaju se, doduše, malo nastrano,
    kad viču, ne boldaju, već naprežu glasnice,
    kad žele na nešto skrenuti pažnju, ne pišu «kosa slova» već se koriste gestikulacijom,
    potpisuju se pravim imenima, a ne nickovima,
    voze se autima i vlakom, umjesto linkovima...
    O čemu nam to govori Luce?
    O nama samima.
    Je li baš tako?
    I jest i nije.
    Luce, pod izlikom da govori o blogerima, govori o blogu; alibi za bavljenje medijem, navodno je bavljenje lifestyleom.
    I što kaže Luce o mediju?
    Da je poruka: smijemo se :), vozimo se linkovima a ne autima, ne vičeme nego boldamo...
    Sam medij, i njegova izražajna sredstva, postao je ne samo formom našeg izražavanja, nego i bitnim sadržajem toga izraza.
    Luce je to rekla jednostavno, bez uvijanja, bez pozivanja na maršala Eminema i McLuhana, a opet pametno, točno i urarski precizno.
    Luce Rulez!
    Svi ste vi amateri spram nje!
    Šteta što se ne jebe košto piše! Nemanja 08.01.2007. 23:10

    avatar

    08.01.2007. (23:16)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Budući da primećujem kako mnogi misle da spomenuti Notker Labeo nikada nije kazao ništa o ljudskoj prirodi, naprosto zato jer je moja izmišljotina, evo male natkuknice o stvarnom Notkereu, zvanom Teutonicus, iz razloga koje spominje Kögel:
    Notker Labeo, also known as Notker Teutonicus i.e. "the German", Notker the German, or Notker III was (born c.950, died 29 June 1022) was a Benedictine monk and the first commentator on Aristotle active in the Middle Ages. "Labeo" means "the thick lipped". Later he was named Teutonicus in recognition of his services to the language.
    In Kögel's opinion Notker Labeo was one of the greatest stylists in German literature. "His achievements in this respect seem almost marvelous." His style, where it becomes most brilliant, is essentially poetical; he observes with surprising exactitude the laws of the language.
    Fuck off!

    avatar

    08.01.2007. (23:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...