Komentari

idemisenegde.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • elektrokuhinja

    Odradiš jedan stoj na glavi. Al prvo moraš da ga naučiš:))

    avatar

    08.01.2007. (06:51)    -   -   -   -  

  • Imejl99

    a da svaki put kad zavrsis sliku uzmes jedan ekser i zakucas ga u zid? cisto kao, vudu za dalju sudbinu slike. :)

    avatar

    08.01.2007. (08:47)    -   -   -   -  

  • etotako

    Kujna, taj predlog uopšte nije loš da se razmotri :) Ako budem uspešna u stojanju na glavi, biće to pravi preformans after painting :) Gledajte autora naglavačke :)) Diiiiivnoooo

    avatar

    08.01.2007. (09:16)    -   -   -   -  

  • etotako

    99, ne može to. Često si u prirodi, napomenuh već kolonije, a tamo, nema zida. A da kucam u zemlju, to nije isto. A opet da kucam uvek u zemlju, po kiši noću istrčati iz gajbe da bih to uradila...pa ne, nisam toliko luda :)) Ali zanimljivo razmišljanje moram priznati!

    avatar

    08.01.2007. (09:17)    -   -   -   -  

  • Siboney

    Ja bih se ritualno zavalio na neko lepo mesto, i pijuckao nešto lepo što mi se pije u tom trenutku. I neko vreme ne bih skidao blaženi osmeh sa lica.

    (Ostale lepe stvari što su mi se sviđale si već spomenula i stavila ad acta. Fotografisanje mi je bilo super, ma i bez mazanja. A šta je sa ritualom potpisivanja slike?)

    avatar

    08.01.2007. (12:15)    -   -   -   -  

  • la lara

    To ti je kao kad prestajes da pusis. Kazu ti, zameni naviku da zapalis cigaru necim drugim. Sok, vocka, grickalice, cokoladice...I, sta se desi? Ja to i uradim, skinem se sa cigara, a navucem se na sve ostalo. Jedino je dobro sto se sa tih drugih stvara covek lakse skida nego sa cigara. Ali, onda ih zameni necim drugim. I tako do u beskraj, naravno.

    avatar

    08.01.2007. (12:47)    -   -   -   -  

  • etotako

    Sib. Sve ja to uradim. Iznesem je na sred srede stana. Zavalim se. Nastavim da pijuckam šta sam pijuckala, ili ritualno dokuvam još neku kafu, zapalim i blejim. I to je nekako, ne baš tako geg, koliko potreba da uradim.
    A potpis. U samom činu slikanja stupa na čin. Jer i on nekad zna da bude eto toliko detalj, likovni, da sve stoji na svom mestu. E da. Juče sam je potpisala sa '06 godina. Stalo vreme :)))
    Fotkanje...hm...da...svašta mi još danas prolazi kroz glavu, ali ne u tako velikim fleševima ko juče kad sam još pod utiskom.

    avatar

    08.01.2007. (12:52)    -   -   -   -  

  • etotako

    Ubij naviku navikom :))) Doduše, ja nikad nisam ni pokušala da ostavim cigarete, tako da mogu samo da nagađam šta bi mi sve palo na pamet što bi moglo da zameni ovo tradicionalno trovanje ili zadovoljstvo.
    Ja bi lomila tu četku ako može...ali znaš. Nekad se slikalo sa malim kičicama. Manji formati, drugačije tehnike. I onda uzmeš to međ prste. I puc! Gotovoooo.
    Ove sa kojima ja radim, bi morala da naslonim na prag ili omanji kamen i da odvalim nogom. Nema mi tu romantike, a jes ritual :)))

    avatar

    08.01.2007. (12:54)    -   -   -   -  

  • Imejl99

    pa nista, onda baci ekser preko glave i zamisli boju zida na kojem bi slika odlicno stajala :))

    avatar

    08.01.2007. (16:38)    -   -   -   -  

  • KrepkiMrtvac

    pa ništa, kad završiš jednu sliku odložiš je u stranu i onda staviš ispred sebe čisto platno i započneš novu. mislim, život je kratak, i maksimalno treba koristiti taj prisutni stvaralački naboj a ne traćiti ga cirkajući sok od višnje. ali dobro, ako te već toliko mrzi da odma startuješ iznova da stvaraš, onda nagradi sebe nečim zbog uspešno okončanog posla. recimo, odeš u postelju i vodiš ljubav sa nekim pod ružičastim svećama.

    avatar

    08.01.2007. (17:04)    -   -   -   -  

  • caricavrta

    ja obično popim čašu vina. kao neki finiš.

    avatar

    08.01.2007. (17:40)    -   -   -   -  

  • etotako

    99-sjajno! :)) To mi se već dopada! Mada, boju zida ne moram da zamišljam. Uvek je bela!

    avatar

    08.01.2007. (17:43)    -   -   -   -  

  • etotako

    Hm krepki...moja dilema nije šta raditi DALJE posle završene slike. To uvek znam. I kad ću sledeću i kako ću (manje više...to podleže čudnim promenama).
    Ritualčić, geg. Nešto simpa.
    Vođenje ljubavi je već entitet po sebi, te ga ne bi praktikovala posle završetka spremanja izložbe ili slike. Em prljava, em umorna, em tad sama sebi dovoljna :)))
    Nadam se da smo se razumeli.

    avatar

    08.01.2007. (17:45)    -   -   -   -  

  • etotako

    Carice...ja obično dok radim popijem više istih. Ali fin ritual. Da.

    avatar

    08.01.2007. (17:46)    -   -   -   -  

  • KrepkiMrtvac

    pa verovatno si u pravu. ali, evo, pokušavam da se ubacim u tvoj film. kao završio sam sliku i sad gledam u nju osećajući se umorno ali u isto vreme blaženo. šta sad, jebiga, kako nagraditi sebe, kako klaj-klaj isgustirati tu prijatnost koja se u čoveku javlja nakon nekog trijumfa. ipak, tu stihiju ne treba zatomljavati nekakvim kuliranjima. treba je pustiti da se razvije do kraja, da probije plafon kao raketa i zarije se komšijama sa gornjeg sprata u papuče. muzika je dobra za to. dakle, da, evo ti moj predlog: sipaj sebi čašu vina, odvrni neku omiljenu adrenalinsku brzu numeru do daske (recimo, nešto od The Cult-a), i skači i pleši i izdivljaj se uz njene taktove kroz prostor jedno pola sata. isto tako vrlo je važno da celo vreme vazduh što više cirkuliše kroz tvoja pluća. stoga, ako imaš dara za pevanje, pevaj, a ako ne, onda vrišti. vrišti dok plešeš! :) i eto ti super načina da obeležiš kraj jedne slike. :)

    avatar

    08.01.2007. (20:16)    -   -   -   -  

  • etotako

    Krepki, ali to se sve radi, i dok se slika :)))

    avatar

    08.01.2007. (20:48)    -   -   -   -  

  • budna

    za tebe, na tebi još jedna suknja, šiz čarape. čizme žute boje. niššš više.

    avatar

    10.01.2007. (15:28)    -   -   -   -  

  • Imejl99

    znas ono kad krene covek da razradjuje dobru ideju pa je upropasti? evo, sad cu sebi da dozvolim da mozda upropastim :) ... a mozes i da uzmes ekser i da ga oslikas u preovladjujuce boje sa same slike, pa onda sve te eksere da zakucavas u jednu tablu, ta ce tabla vremenom postati umetnicko delo samo za sebe :)) , ili da svaki tako oslikan ekser ima svoje postolje i da ide uz sliku. ili tako nesto :)

    avatar

    10.01.2007. (16:46)    -   -   -   -  

  • etotako

    E zute zute :))) To mi se djasviiiiiii jako!

    avatar

    10.01.2007. (20:03)    -   -   -   -  

  • etotako

    99 eeee :))) e sad mastas, to je skroooooz u redu :))

    avatar

    10.01.2007. (20:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...