Komentari

kickboxing333.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • suzy_g

    ah prva sam...obožavam kick boking,iako ga ne treniram al bi htjela...što su zapravo one cure sa slike barada team 2 i 3...očekujem odgovor na svom blogu...pozdrav

    avatar

    07.01.2007. (02:25)    -   -   -   -  

  • robi70

    Mislim da sa ovim potezom smo samo više komplicirali kickboxing. Sada nam zabranjuju nosenja hlača sa thai natpisom a sutra će nam zabranit kratke hlaće općenito. Možeš nazvati ovu disciplinu kako kod hoćeš ali i dalje stoji činjenica da je ova ublažena verzija muay thai. Kao što je low kick još i više ublažena inačica muay thai-a. Jer osim u kyuokukinshai karate nema druga tradicionalna borilačka vještina koja koristi low kick kao jedan od osnovnih udarca. Ne razumijem zašto Gosp. Falsoni i gospoda iz Tajlanda ne mogu sjesti za jedan stol i dogovoriti jednu usku suradnju gdje bi thai kickboxing ostao u nadležnosti IAMF a sve ostale discipline pod nadzor WAKO. Budite sigurni u jednu stvar a to je da kickboxing neće nikad postati olimpijski sport dok ima sedam disciplina, di se mješa ples, forma, natjecanje na tatami i prave borbe u ringu. Ali ovi u muay thai su još više poludjeli kad su sebi dozvoli da muay thai postane čista komercijala kao karate i tae kwan do.

    avatar

    07.01.2007. (13:45)    -   -   -   -  

  • robi70

    Pardon, IFMA.

    avatar

    07.01.2007. (22:59)    -   -   -   -  

  • Muay

    Nema tome davno, kad je WAKO primljen u GAISF, pitao sam lota na forumu šta će biti kad GAISF zabrani Thaikick boksing zbog tajlandskog boksa pošto je i Tajlandski boks primljen u GAISF........odgovoreno mi je da nema šanse jer da je GAISF prihvatio WAKO sa svim disciplinama........uf, mrzim se jer su mi slutnje bile opravdane, u stvari u svjetskim okvirima je to ok, treba se znati šta je kick a šta tay ali problem je u ljepoj našoj gdje je tajlandski boks privatna prčija bez ikakve organizacije, pravih natjecanja itd....
    Velika je šteta jer je Taykick boksing privukao , prvenstveno zbog organiziranosti, veliki broj boraca iz Tajlandskog boksa, jer se počelo zbilja dobro raditi a sad........
    Šteta, šteta....

    avatar

    08.01.2007. (08:54)    -   -   -   -  

  • Lot333

    Pozdrav Muay, drago mi je da si tu.
    Odmah da razjasnim - nije nestala bivša disciplina Thai kickboxing, već je promijenila naziv u K1 Style. Dakle, da se ne bi stvarala zabuna, tako je dogovoreno i čini mi se da se je IFMA s time i složila (nemam tu potvrđenu informaciju). I dalje stojim kod tvrdnje da su to dva različita sporta ne samo po nazivu već i po borenju, odnosno pristupu borbi, koncepciji treninga, taktici i strategiji same borbe. I ja se slažem da je to bolje - da postoji i u nazivima jasna razlika i da se zna što je kick a što thai.

    Ne želim tvrditi da je ovo jedno bolje od drugoga, ali je činjenica da se svi borilački sportovi malo po malo mijenjaju i približavaju i sportašima i publici. Ove promjene u kickboxingu dio su te strategije, koji je, što se ove discipline tiče započeo gospodin Ishi osnovavši firmu K1 i prilagodivši pravila za svoj turnire.

    Isto tako je nepobitna i svakog poštovanja vrijedna činjenica da Muay Thai ima tisućljetnu tradiciju, i normalno je da se određene tehnike kopiraju i prilagođavaju u drugim sportovima. To se jednostavno ne može izbjeći. I ipak, u današnjem liberalnom svijetu - nema više ekskluziviteta. Ipak je šamar - šamar, pa ma tko ga opalio.

    I ja se djelomično slažem da je stvarno šteta da se zbog loše organizacije u Savezu tajlandskog boksa dogodila seoba u kickboxing savez (ne namjerno sa strane kickboxing saveza), ali kao ljubitelj kickboxinga, s druge strane drago mi je, jer je taj prijelaz donio puno kvalitete, puno dobrih sportaša i trenera u kickboxing savez koji su svakako doprinijeli i razvoju kickboxinga - dokaz je prošlogodišnja Kutina.

    Nisam te baš razumio - misliš da je šteta što je kickboxing savez privukao borce i klubova koji se bave tajlandskim boksom, ili je šteta što misliš da će prestati dobro raditi i natjecati u K1 Style disciplini?

    Koliko mi je poznato - u sustavu natjecanja i WAKO-a i kickboxing saveza, nema promjene, raditi će se kao i do sada K1 Style - državna prvenstva i kupovi, europska i svjetska prvenstva, što je i vidljivo iz prethodnih postova gdje sam pisao o kalendarima.

    Dakle, niša se ne mijenja, osim naziva.

    Hvala na komentaru i pozdrav

    avatar

    08.01.2007. (10:27)    -   -   -   -  

  • Muay

    Ma nisam mislio da je šteta što je kick boks savez povukao hrpu boraca iz tay boksa, naprotiv, super je da su ti borci dobili mogučnost da se natječu u jednom uređenom sustavu, šteta je jer je taykockboksing disciplina strahovito napredovala dolaskom tih kvalitetnih boraca, što su borbe bile sve kvalitetnije, prisjetimo se Skopja i imena koja su tamo nastupila, šteta je što se sad jedan uređen sustav koji se pokazao kao odličan, mora praktički mjenjati, te drugačija pravila, te drugaćije gaće..bojim se da će borci to doživjeti kao omalovažavanje njihovog sporta.....
    Drago mi je da će se nastaviti sa natjecanjem pa makar i pod drugaćijim imenom (glavno da nije "orijentalni boks" :-) )

    avatar

    08.01.2007. (11:36)    -   -   -   -  

  • Bad_boy

    Ma Nemate vi pojma što znači muay-thai !! Nemate pojma koja je razlika između kickboxinga i Muay thaija!! Da bi prepoznali razliku morate otici u Thailand bar na par mjeseci da vidite izvorni Muay!! KickBoxing je sranje!!Ja se bavim Muay thaiem vec 15 godina, bio sam 2 eur prvak i 1 svj.prvak!! Sada se pripremam za K-1 mislim na onaj pravi K-1 ne ovaj vas style!!!!hahahahaha

    avatar

    27.12.2007. (00:59)    -   -   -   -  

  • žak

    Nebi ja reko da si ti u opće bio ikada neki sportaš,jer da jesi sigurno se nebi ovako ponašao i omalovažavao druge sportove.Svi mi dobro znamo koliko treba raditi da se nešto u sportu postigne,ma kakvi par mjeseci??Za par mjeseci niti pravila ne možeš naučiti kako se ponašati u ringu i oko njega pa makar išao i na mars a ne kao ti par mjeseci u tajland pa se kurčiti da si nešto naučio.BAŠ SI NAUČIO vidi se,sačuvaj bože da naši sportaši tako uče kao ti.Ajjmmeee.

    avatar

    13.01.2008. (01:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...