Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • page

    O bože... Savršen blog, moram ga pročitati u skoroj budućnosti...

    Može jedno pitanje? Postoji li stranica na netu, ili neka dobra knjiga, gdje bi mogla saznati nešto o tome kako se ponašati u kojim okolnostima? Ako se nađeš opkoljen, trebaš li probijati opsadu, i na koji način... Ako se nađeš na brdu, ili u dolini, ili ako odsječeš sve komunikacijske veze neprijateljskoj strani...? Zanima me općenita strategija... :)

    avatar

    02.01.2007. (02:23)    -   -   -   -  

  • Njofra

    page kažeš da te zanima strategija, pa evo jednog vica vezanog uz to
    opkolili švabe partizane, treba netko po noći se pokušati provući i zvat pomoć, ali ne svi jer položaj se ne smije prepustiti neprijateljh. Odluče oni svi otići, a da ostave Ciga na brdu. Daju oni njemu šljem i 3 granate. Kaže on dajte vi meni samo granatu i 3 šljema i će da zadržim brdo. svi u čudu gledaju?
    kaže cigo - "će da igramo pogodi đe je granata"?
    knjiga o strategiji - pogledaj si umijeće ratovanja od Sun- tzu-a.
    o ovim bitkama šta Athumanunh piše i čak opširnije imaš u knjizi "Pakao Pacifika", autora Borisa Priklila. Što se tiče pravog prakticiranja strategije nabavi si neku total war igru.
    pozdrav i sretna Nova godina i i tebi i Athumanunhu

    avatar

    02.01.2007. (18:14)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    page, da li postoji stranica na netu, to Athumanunh ne zna, trebalo bi potražiti, a knjige za koje pitaš dakako da postoje, ali ne kao klasične knjige. To su ti raznorazni priručnici, naputci i cijeli niz skripti, te raznih naučenih lekcija onih koji su stekli neka iskustva tijekom ratova, bitki, ili pak kroz izučavanja ratne problematike. Dakako, te 'knjige' vrlo je teško pronaći u slobodnoj uporabi, jer su one isključivo namijenjene vojnicima, kadetima vojnih škola, dočasnicima, časnicima i generalima. Te 'knjige' u svojim fundusima drže vojne knjižnice, a prema civilnim strukturama ide samo manji dio putem vojnih glasila (npr. Hrvatski vojnik u Hrvatskoj, a sve vojske imaju slična glasila). Kako se ponašati u određenim situacijama problematika je kojom se bave instruktori, savjetnici i cijeli niz vojnih stručnjaka koji se bave vojnom izobrazbom i obukom, a opet imaju ih sve vojske svijeta.

    avatar

    02.01.2007. (20:38)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    Njofra, Athumanunh i tebi želi sve najbolje u Novoj! Kakve pak veze ima tvoj vic s pitanjem koji je postavila page, ja ne znam, ne razumijem ga, pa mislim da mu je namjena bila drugačija. Što se tiče računalnih igrica meni osobno ljepše zvuči naziv 'taktička igra', to sa strategijom nema nikakve veze. Ostalo što si napisao stoji, no, strategija ipak predstavlja nešto više od računalne igrice i 'cige' s tri kacige gdje je ispod jedne skrivena granata. Još ćeš me, njofra moj, uvjeriti da moja baka kad ide peći kolače ima cijelu 'strategiju' za pečenje kolača.

    avatar

    02.01.2007. (20:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...