Komentari

sovinist.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Philomena diogenica Q.

    Zar u današnje vrijeme još ima onih koji vjeruju u židovsku zavjeru?!?!
    Inače, slažem se da obrezivanje male djece koja se ne mogu pobuniti nije u redu. Zapravo, smatram da u dječjoj i adolescentnoj dobi ne bi smjelo biti nikakvih obreda inicijacije. Ako neki odrastao Židov ili musliman želi biti obrezan, njegova slobodna volja. Spolno, kao i bilo kakvo drugo, sakaćenje nemoćnih je odvratno. Dakle, obrezivanje je i za mene barbarski čin. Međutim, muškarčeva spolna moć ne slabi ako nema prepucij pa neke realne štete nema, za razliku od klitoridektomije. I dalje, međutim, smatram da je mijenjati oblik tijela tek rođenog djeteta nešto grozno i da je zastrašujući primjer prepotencije odraslih koji smatraju da njihovo potomstvo pripada njima, a ne sebi. Obrezivanje je, dakle, diskriminacija djece i, kao i svaka diskriminacija, gadi mi se. Dakle, mislim da se najzad i slažemo u ovom pitanju. Čini li se i tebi tako?

    avatar

    29.12.2006. (00:20)    -   -   -   -  

  • Philomena diogenica Q.

    Zaboravila sam reći: mislim da je apsurdno što obrezivanje nazivaš židovskom propagandom jer je to jednostavno njihov običaj. Kršćani imaju krštenje, Židovi obrezivanje. U redu je ako se žele razlikovati, a ovo s izabranim narodom je vjerojatno njihov način da se nose s traumom antisemitizma. Isto tako rastafarijanizam crnce smatra izabranom rasom koja pati, ali će na kraju dobiti zadovoljštinu, ne sjećam se više je li ovozemaljsku ili nebesku. Mislim da su razlike dobre, sve dok se netko ne osjeća boljim od drugih na osnovi svoje različitosti.

    avatar

    29.12.2006. (01:30)    -   -   -   -  

  • mrtva priroda

    Navodno, kod muslimanki postoji tek zanemarujući postotak raka grlića maternice i znanstvenici to povezuju s obrezivanjem. Vjerojatnije je da su zdravije zbog uvriježenije monogamije. Na "bijelom" Zapadu bi trebalo svijećom tražiti ljude koji su u svom životu krevet dijelili samo s jednim partnerom pa je ipak vjerojatnije da u tom grmu leži zec.
    Da budem jasna, ja kao žena prezirem sve religije koje sam do sada upoznala počevši od katoličanstva, jer od onih primitivnih plemenskih do sofisticiranih monoteističkih, sve su, apsolutno sve - šovinističke.

    avatar

    30.12.2006. (09:44)    -   -   -   -  

  • sovinist

    http://en.wikipedia.org/wiki/Circumcision

    posebno dio
    http://en.wikipedia.org/wiki/Circumcision#Ethical_issues

    avatar

    31.12.2006. (00:40)    -   -   -   -  

  • Philomena diogenica Q.

    Po čemu žena nije duhovno biće? Žena je pola čovjeka, pa, prema tome, posjeduje osnovne ljudske karakteristike kao i muškarac, a tu duhovnost itekako spada. A religije jesu šovinističke jer je i društvo u kojem su nastale bilo takvo. Duhovan se može biti i bez pripadanja religiji, jer se i bez toga može vjerovati. Nego, zašto ti omalovažavaš žene? Ako ijedno biće pati, nikome nije dobro.

    avatar

    31.12.2006. (00:56)    -   -   -   -  

  • Philomena diogenica Q.

    Vidjela sam sad komentar na mom blogu. Slažem se.

    avatar

    31.12.2006. (00:57)    -   -   -   -  

  • sovinist

    qai: ispravak: vecina zena nisu duhovna nego materijalna bica... vecina zena ce ispunjenje naci u shoppingu, sta to govori o njima?

    avatar

    31.12.2006. (14:23)    -   -   -   -  

  • Philomena diogenica Q.

    Mene shopping nervira, pogotovo kupovanje odjeće. Jedino volim razgledavati knjige i CD-e, mrzim proći milijun dućana i razgledavati odjeću pa idem u kupovinu samo kad me mama natjera. Slažem se da su takve žene praznoglave. Isto se tako može reći da će većina muškaraca naći ispunjenje u nogometu, pa što to govori o njima? Ja mislim da su i jedno i drugo stereotipi.

    avatar

    01.01.2007. (18:40)    -   -   -   -  

  • sovinist

    vecina muskaraca ce naci ispunjenje u seksu

    avatar

    01.01.2007. (23:37)    -   -   -   -  

  • Philomena diogenica Q.

    Ista stvar. Znači, jednako smo (ne)duhovna bića.

    avatar

    01.01.2007. (23:39)    -   -   -   -  

  • zd

    qai, jednaki smo jedino ako izjednačavaš novac i seks? :)) Pozdrav iz Zadra.

    avatar

    02.01.2007. (04:29)    -   -   -   -  

  • Philomena diogenica Q.

    Izjednačavam, jer ni jedno ni drugo nije intelektualna vrijednost.

    avatar

    02.01.2007. (17:10)    -   -   -   -  

  • zd

    dakle duhovnost je intelektualna vrijednost, hm, pa dobro možda i je.. Međutim, sex može biti i duhovno iskustvo za razliku od šopinga, zar ne? Neki čak sex smatraju izravnim putom do duhovne spoznaje! :)

    avatar

    03.01.2007. (18:28)    -   -   -   -  

  • mrtva priroda

    Prema tantričkim naučavanjima to je siguran put do nirvane. No nisam zato ovdje, nego želim istaknuti da su muškarci danas potpuno izgubili kompas i zato konstantno gube moć. Roditelji svoje sinčiće odgajaju princeze, pa oni odrastaju u maze, a svu svoju moć kocentracije i fiksacije na jednu određenu strast (žene se ne mogu tako jako zadubiti ni u što osim eventualno u svoju djecu) troše na gluposti. Strašno su opsjednuti lovom ili nogometom, ili mobitelima, ronjenjem, podvodnim satovima, alatom, stripovima, glazbom, ili u najboljem slučaju poslom... Iznerviram se gledajući troglodite što pale baklje na nogometnim igralištima i u stanju su ubiti nekoga jer navija za neki drugi klub. Još mi je čudnije u njihovim redovima vidjeti žene jer one bi trebale biti prepametne da bi se mogle identificirati s jednom takvom skupinom. Sve te spike o jednoj rasi ili jednom narodu, ili mom selu, ulici ili navijačkom klubu, ta apsurdna potreba za identificiranje s nekim drugim muškarcima po nekom ključu, pokazuje da muškarci ne znaju što će sa sobom. U sebi nose gene lovaca, pionira i ratnika, a pretvorili su se u plačimačke i pičkice. Liječnici kažu da je baš zato tako uzela maha erektivna disfunkcija. Jesi se pronašao u ovoj priči? Nadam se da nisi kod spominjanja erektivne disfunkcije

    avatar

    04.01.2007. (09:13)    -   -   -   -  

  • Grebenko

    Pozdrav!
    Ima još jedna komponenta popularnosti obrezivanja: mit o povećavanju seksualnog užitka ženama... A danas je ipak sve podređenom ženskom seksualnom užitku. Tko ga ne postiže, nije dobar muškarac. A o njegovom užitku se ni misli..
    Nije tema, ali...

    avatar

    04.01.2007. (18:41)    -   -   -   -  

  • Grebenko

    @mrtva priroda: nisam baš shvatio kako su to točno muškarci izgubili moć? Kao da mi je promakao taj dio priče. :/

    avatar

    04.01.2007. (18:50)    -   -   -   -  

  • zdzzz

    to je predrasuda o pičkicama, a pičkica ima sve više :)

    avatar

    04.01.2007. (22:49)    -   -   -   -  

  • mrtva priroda

    Nije predrasuda. Činjenica da muškarci sve više gube moć, a to je najlakše ilustrirati kroz primjer seksa. Žene sve više preuzimaju inicijativu i preuzimaju ulogu lovca. Najomiljenija seksualna poza među mlađim generacijama je kada je žena gore. Dokaz je i to što se na zapadu gubi klasična forma obitelji. Više od 60% djece u Švedskoj rađa se izvan braka, u Dalmaciji taj postotak iznosi začuđujućih 3%. Tisuće godina tlačenja natjerale su žene na evolucijski skok, prilagodbu ili mutaciju (kako god hoćete) i pretvorile smo se u ambiciozne seksualne predatore. Što da vam drugo kažem osim:"Opustite se i uživajte, priroda će već učiniti svoje."

    avatar

    05.01.2007. (16:28)    -   -   -   -  

  • sovinist

    mrtva priroda, pogriješila si procjeni tko je načinio evolucijski skok...
    zamisli, u primitivnim društima muškarac mora čitav život plačati za jedan slučajni seks, dok u naprednim društvima poput švedskog žena (tj samohrani roditelj) mora plaćati za svoju grešku... razmisli o tome.

    avatar

    07.01.2007. (21:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...