Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Herostrat

    Ah, utorkaši se i dalje tako lijepo zajebavaju. :)

    avatar

    27.12.2006. (14:32)    -   -   -   -  

  • Zenitist

    Popečci


    2 dl kiselog mljeka, 1 dl vrhnja 12%, 3 jaja, ulupati s mineralnom vodom (otprilike, tako da vam ne ostane previše za 'pitino dijete'), dodati morsku sol, svježe mljeveni papar i omiljeno sušeno začinsko bilje.

    Ovo bi trebalo biti dostatno za štrucu kruha ne stariju od 2 dana. Štrucu treba nasjeći na oko 12 feta. Fete ne treba "namakati" u smjesi jaja i mlijeka i vrhnja, već samo umočiti na desetak sekundi. S pomoću žlice i, eto, prstiju, što ćemo.

    Pržiti na maslinovom ulju dok popečci ne postanu zlatnožuti.

    I takvi popečci su dovoljni da se čovjek naruča kao car uz bijelu kavu, a uz dodatak mladog kravljeg sira ili fete ili pak starijeg zrelog sira, ili - eto luksuza - uz plošku edamera ili - eto još većega luksuza - tanku plošku starog kozjeg sira - eto obroka na kojem bi pozavidio i kuhar na nečijem dvoru.
    Pa još sitno kosani peršin, mladi luk, rotkvice i paprika (svježa ili ukiseljena)...
    Onda umjesto bijele kave može i koji deci malvazije.

    avatar

    27.12.2006. (17:53)    -   -   -   -  

  • pulicer

    Dakle ekipica u toploj krcmi se nasmrt dosadjuje i onda se njih 20-ak sjeti da bi kao u igri "kaladonta", mogli uvaliti nekih 110 stranica recepata, sala i doskocica svekolikom pucanstvu. Svatko po 5 recenica i 2 sale naizmjence i hop, hop eto nove knjizice...Tako je nastao izgleda taj krizanac Epitafa carskog gurmana od Novaka i Knjige najboljih bakinh recepata, babe Kate iz Doljnjeg Krtolofca. I tako svatko po malo i u par veceri smo dobili omnibus-brudet recepata, duhovitosti iliti cuspajza za "samo" 100 kuna, a na "cak" 110 stranica. Ukoliko su na knjigama i masni otisci prstiju autora vjerojatno vrijedi svake kune. Nego, imam i ja sasvim solidan recept za zainteresirane iz Zagreba:
    1. otici do skladista Znanja u Zvonimirovoj ( nedaleko HZZ-a), uci unutra i pronaci 5 solidnih i nepretencioznih knjiga, i ne bas sasvim neozbiljnih autora vec od 10 kuna na vise.
    Prijatno!

    avatar

    27.12.2006. (21:27)    -   -   -   -  

  • lucija9

    Epitaf carskog gurmana je od Barbierija!

    avatar

    28.12.2006. (00:27)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    ja podržavam tu knjigu, i ne samo zato što prihod ide u dobrotvorne svrhe

    avatar

    28.12.2006. (08:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...