2 dl kiselog mljeka, 1 dl vrhnja 12%, 3 jaja, ulupati s mineralnom vodom (otprilike, tako da vam ne ostane previše za 'pitino dijete'), dodati morsku sol, svježe mljeveni papar i omiljeno sušeno začinsko bilje.
Ovo bi trebalo biti dostatno za štrucu kruha ne stariju od 2 dana. Štrucu treba nasjeći na oko 12 feta. Fete ne treba "namakati" u smjesi jaja i mlijeka i vrhnja, već samo umočiti na desetak sekundi. S pomoću žlice i, eto, prstiju, što ćemo.
Pržiti na maslinovom ulju dok popečci ne postanu zlatnožuti.
I takvi popečci su dovoljni da se čovjek naruča kao car uz bijelu kavu, a uz dodatak mladog kravljeg sira ili fete ili pak starijeg zrelog sira, ili - eto luksuza - uz plošku edamera ili - eto još većega luksuza - tanku plošku starog kozjeg sira - eto obroka na kojem bi pozavidio i kuhar na nečijem dvoru. Pa još sitno kosani peršin, mladi luk, rotkvice i paprika (svježa ili ukiseljena)... Onda umjesto bijele kave može i koji deci malvazije.
27.12.2006. (17:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dakle ekipica u toploj krcmi se nasmrt dosadjuje i onda se njih 20-ak sjeti da bi kao u igri "kaladonta", mogli uvaliti nekih 110 stranica recepata, sala i doskocica svekolikom pucanstvu. Svatko po 5 recenica i 2 sale naizmjence i hop, hop eto nove knjizice...Tako je nastao izgleda taj krizanac Epitafa carskog gurmana od Novaka i Knjige najboljih bakinh recepata, babe Kate iz Doljnjeg Krtolofca. I tako svatko po malo i u par veceri smo dobili omnibus-brudet recepata, duhovitosti iliti cuspajza za "samo" 100 kuna, a na "cak" 110 stranica. Ukoliko su na knjigama i masni otisci prstiju autora vjerojatno vrijedi svake kune. Nego, imam i ja sasvim solidan recept za zainteresirane iz Zagreba: 1. otici do skladista Znanja u Zvonimirovoj ( nedaleko HZZ-a), uci unutra i pronaci 5 solidnih i nepretencioznih knjiga, i ne bas sasvim neozbiljnih autora vec od 10 kuna na vise. Prijatno!
27.12.2006. (21:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Herostrat
Ah, utorkaši se i dalje tako lijepo zajebavaju. :)
27.12.2006. (14:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zenitist
Popečci
2 dl kiselog mljeka, 1 dl vrhnja 12%, 3 jaja, ulupati s mineralnom vodom (otprilike, tako da vam ne ostane previše za 'pitino dijete'), dodati morsku sol, svježe mljeveni papar i omiljeno sušeno začinsko bilje.
Ovo bi trebalo biti dostatno za štrucu kruha ne stariju od 2 dana. Štrucu treba nasjeći na oko 12 feta. Fete ne treba "namakati" u smjesi jaja i mlijeka i vrhnja, već samo umočiti na desetak sekundi. S pomoću žlice i, eto, prstiju, što ćemo.
Pržiti na maslinovom ulju dok popečci ne postanu zlatnožuti.
I takvi popečci su dovoljni da se čovjek naruča kao car uz bijelu kavu, a uz dodatak mladog kravljeg sira ili fete ili pak starijeg zrelog sira, ili - eto luksuza - uz plošku edamera ili - eto još većega luksuza - tanku plošku starog kozjeg sira - eto obroka na kojem bi pozavidio i kuhar na nečijem dvoru.
Pa još sitno kosani peršin, mladi luk, rotkvice i paprika (svježa ili ukiseljena)...
Onda umjesto bijele kave može i koji deci malvazije.
27.12.2006. (17:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pulicer
Dakle ekipica u toploj krcmi se nasmrt dosadjuje i onda se njih 20-ak sjeti da bi kao u igri "kaladonta", mogli uvaliti nekih 110 stranica recepata, sala i doskocica svekolikom pucanstvu. Svatko po 5 recenica i 2 sale naizmjence i hop, hop eto nove knjizice...Tako je nastao izgleda taj krizanac Epitafa carskog gurmana od Novaka i Knjige najboljih bakinh recepata, babe Kate iz Doljnjeg Krtolofca. I tako svatko po malo i u par veceri smo dobili omnibus-brudet recepata, duhovitosti iliti cuspajza za "samo" 100 kuna, a na "cak" 110 stranica. Ukoliko su na knjigama i masni otisci prstiju autora vjerojatno vrijedi svake kune. Nego, imam i ja sasvim solidan recept za zainteresirane iz Zagreba:
1. otici do skladista Znanja u Zvonimirovoj ( nedaleko HZZ-a), uci unutra i pronaci 5 solidnih i nepretencioznih knjiga, i ne bas sasvim neozbiljnih autora vec od 10 kuna na vise.
Prijatno!
27.12.2006. (21:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lucija9
Epitaf carskog gurmana je od Barbierija!
28.12.2006. (00:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
knjiški moljac
ja podržavam tu knjigu, i ne samo zato što prihod ide u dobrotvorne svrhe
28.12.2006. (08:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...