Komentari

ob.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • amaely

    Sretan Božić uz obilje Božjeg blagoslova....

    avatar

    24.12.2006. (21:40)    -   -   -   -  

  • Philomena diogenica Q.

    Zašto su učenja i prakse koje dovode u pitanje da je jedini posrednik Isus, a da ne trebamo posrednika između Njega i nas, opasni? Opasni za koga? Nije li vjera individualna stvar i zašto ne dozvoliti sva učenja?
    Moglo bi biti da je to što si ti sad u ovom postu rekao istina, a moglo bi biti i da čovjek ako ode u raj promijeni neke ljudske karakteristike, pa, iako nije u rangu sa Stvoriteljem, može čuti molitve koje mu se upućuju. Po toj bi se logici moglo moliti bilo kojem pokojnom čovjeku koji je bio dobar za života, a ne samo onima koji su od Crkve proglašeni svetima ili blaženima.
    Međutim, nekako mi se čini da je vjera u svece ostatak politeizma, s obzirom na to da su oni zaštitnici raznih područja života, kao i politeistički bogovi. Naravno da su se u kršćanstvo uvukli neki poganski elementi jer zapravo ništa nije moguće iskorijeniti.
    Po mom se mišljenju ne bi ni trebalo. Pustimo svakoga da čini po svojoj volji. I sam si rekao da Bog ima razumijevanja za sve naše kulturalne i supkulturalne ekspresije pa najvjerojatnije neće zamjeriti onome koji se moli, na primjer, Mariji ili nekom svecu. Jesam li dobro shvatila što si rekao?
    Uglavnom, ja sam za slobodu.
    Sretan Božić!

    avatar

    24.12.2006. (22:53)    -   -   -   -  

  • varosanka

    Mirom i blagoslovom ispunjen Bozic!

    avatar

    24.12.2006. (23:46)    -   -   -   -  

  • sitke

    qai-I ja sam za slobodu koliko god je to moguće. Ali sve ima svoje granice pa tako i sloboda. Postoje pravila i izuzetci. U pravilu se treba moliti Isusu , ali izuzetno kad Bog pogleda nečiji stav srca i vidi njegovo znanje ( ili neznanje !) duhovnih stvari , iz neke ekstra milosti , može dati nekakav odgovor ili vodstvo i na neadekvatnu molitvu. Neodgovarajuće molitve su upravo za svakog pojedinca najopasnije , pa i za širu kulturu ili čitavo društvo , jer se ne dobije ona pomoć i onaj blagoslov o Boga koji se traži ili koji je poteban i koji bi se inače mogao dobiti . A sve to zato što se od izuzetka pokušava napraviti pravilo ; od ukrasa, nosivi stup jedne konstrukcije ...

    avatar

    25.12.2006. (06:20)    -   -   -   -  

  • caricavrta

    Sretan Božić želim

    avatar

    25.12.2006. (12:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...