Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Ire

    što su to žene-umjetnici?!?!
    nisu li to možda umjetnice?!?! mislim, WTF?

    avatar

    22.12.2006. (09:09)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    eto, nije dugo trebalo da netko primjeti.

    Ire, to sam tako namjerno napisao upravo zbog naglaska na riječi ŽENE ! i zbog afirmacije umjetnosti koju stvaraju žene, jer kako i Gabe kaže u gore navedenim retcima a sa kojima se potpuno slažem , činjenica je da postoji 'nedostatak njihove prisutnosti u medijima'.
    naravno da je najispravnije reći UMJETNICE, ali ja sam želio naglasiti ono ŽENE i zato sam upotrijebio sintagmu ŽENE-UMJETNICI!!! da se vidi i ovo ŽENE!!!

    Uostalom, zar bih uopće predstavljao taj sajt i taj blog da i osobno ne podržavam ideju o potrebitosti veće medijske zastupljenosti žena koje stvaraju umjetnost pa i ovo moje predstvaljanje tog sajta i tog bloga je moj skromni doprinos u tom smjeru jer i blog je nekakav medij, valjda.

    Inače, kad me već vučeš za jezik, obrati se Valeriju Jurišiću i pitaj ga kakav je sadržaj moje kolumne koju sam mu poslao za novi broj Op.a a u kojoj iz broja u broj predstavljam zanimljive blogove - cijela moja kolumna za novi broj posvećena je upravo BLOGERICAMA i u njoj sam predstvaio nekih 5-6 blogova koje stvaraju ŽENE a koje se bave ili književnošću ili nekom drugom vrstom umjetnosti!!!
    A igrom slučaja, upravo su i tvoja dva bloga među onima koje predstvaljam u toj kolumni !!!

    nadam se da ti je sad jasnije

    avatar

    22.12.2006. (09:50)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    ustvari, evo navesti ću sve blogove odnosno blogerice koje sam predstvaio u svojoj kolumni (nažalost Valerij mi ne odgovara na mail pa ne znam kad bi novi broj Op.a. mogao stići na kioske):

    dakle, gore već predstavljeni blog femmeart.blogger.ba, zatim virtuela, lucy fair, juliere, gulistan, te dva Irina bloga : irescorneroffice i macondo

    eto, moj skromni doprinos promociji stvaralaštva BLOGERICA!!!

    avatar

    22.12.2006. (10:01)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    a da bi saznale kako sam vas predstavio, drage moje, morat ćete kupit Op.a. :-))

    (uh, dozlogrdilo mi je već reklamirat Op.a. ovdje - a znate zašto ?
    zato što npr. Valerij koji je gl.urednik Op.a. ništa po tom pitanju ne čini!!! pa tako npr. na svojoj službenoj stranici www.knjiga.hr još uvijek drži naslovnicu i sadržaj 5. broja, a zadnji broj koji je izašao je broj 7. !!!

    Milsim stvarno, ako glavnom uredniku nije stalo do promocije vlastitog časopisa, onda čemu sav trud...
    Valerij, pa zar je tako teško da barem na svoju stranicu staviš nove podatke i sadržaj zadnjeg broja a ne držati već mjesecima naslovnicu i sadržaj prastarog broja???

    Ili, zar je tako teško sastavitt promotivni tekst nakon izlaska svakog broja koji bi imao 3-4 rečenice o sadržaju+naslovnicu novog broja i to poslati medijima - pa svi jako dobro znamo da su mediji inertni a urednici u njima lijeni i da jedva čekaju da dobiju gotov sadržaj i da ga okače, bez puno truda i muke. Siguran sam da bi, ako ne i tiskani mediji, onda sigurno news-internet-portrali to pohitali učiniti!!!
    I ne mislim da bi očekivali da im se za to plati jer većina tiskanih dnevnika na svojim kulturnim stranicama redovito izvještavaju o novim brojevima i sadržajima književnih časopisa, koji sigurno nemaju love da za to plaćaju te medije i sigurno to ne čine.
    A da ne spominjem da su upravo suradnici Op.a i neki novinari iz nekih tiskanih medija koji bi mogli pripomoći u promociji. A tu je i ona famozna 'razmjena tekstova' pa bi pomoću nje jedan te isti tekst mogao izaći u više različitih lokalnih tiskovina... )

    avatar

    22.12.2006. (10:09)    -   -   -   -  

  • Ire

    oprosti ako sam te krivo shvatila i prenaglila sa zaključkom. još uvijek mi je živa u sjećanju žena-turist, pa sam malo alergična na takve jezične konstrukcije. shvatit ćeš zašto sam odmah pomislila: "here we go again" ;)
    opraštaš?
    *Ire se posipa virtualnim pepelom*

    avatar

    22.12.2006. (10:10)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    objektivni među vama će i sami zaključiti da je povod gornjim mojim riječima želja za što većim uspjehom Op.a na tržištu jer sam sretan što smo nakon duuugo godina napokon dočekali jedan knjiški mjesečnik na kioscima.

    a za one neobjektivne me ionako zaboli ('ali ne zub', kako to Ferić zna reći)

    avatar

    22.12.2006. (10:17)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    Ire, nemam što oprostiti i nemaš se zašto izvinjavati. naravno da se nisam naljutio i naravno da sam svjestan svih mnogobrojnih razloga zbog kojih ŽENE u nas i u svijetu MORAJU I TREBAJU DIZATI SVOJ GLAS I VRIŠTATI DO NEBA!!!

    avatar

    22.12.2006. (10:29)    -   -   -   -  

  • Porto

    uh, pa ak baš moraju dizati glas... onda je, složit ću se, bolje da vrište u nebo, nego u naše napaćene uši :))

    avatar

    22.12.2006. (10:35)    -   -   -   -  

  • Ire

    @ Porto - nekad ni to nije baš tako loše ;))

    avatar

    22.12.2006. (10:47)    -   -   -   -  

  • Lucy Fair

    Porto, hvala na iskrenosti koja urla iza 'dosjetke'. iskrenost je uvijek dobra, čak i kad razotkriva najcrnji primitivizam.

    avatar

    22.12.2006. (17:14)    -   -   -   -  

  • Lucy Fair

    Moljče, zahvaljujem na trudu i želim ti sve najbolje u 2007!

    avatar

    22.12.2006. (17:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...