Komentari

012station.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • SadisticoShy

    Ja bi htio biti u mogučnosti ne spavati barem tjedan dana...tužo mi je kad pomislim da na spavanje moram potrošiti trečinu dana, a opet nemogu spavati koliko želim :D

    avatar

    19.12.2006. (13:11)    -   -   -   -  

  • dida99

    Jesi gledao epizodu Seinfielda u kojoj je Kramer pokušao nešto slično po uzoru na da Vincia. Zaspao je u pola seksa sa ženom udanom za mafijaša. Probudio se umotan u tapet na dnu jezera. Eto mu ušteda.

    avatar

    19.12.2006. (18:45)    -   -   -   -  

  • zgdnevnik

    A zamisli uštedu kad bi isključili računalo, televiziji i konzole :)

    avatar

    19.12.2006. (18:48)    -   -   -   -  

  • lolla2

    što ja volim brojčice u postu! ne spavam pretjerano puno jer je to potpun gubitak vremena.

    avatar

    19.12.2006. (18:58)    -   -   -   -  

  • hmm?

    oksi-doksi 012 otkri mi tajnu ; )) kako nauciti malo spavati i biti turbo fit?

    avatar

    19.12.2006. (19:19)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    @Sadistico nema ti druge do li vježbati pilotski turbo-sleep ;)
    @dida99 nisam. Leonardov pristup zove se polifazno spavanje. Narodski rečeno spavaš više puta dnevno, ali kraće. Takozvanim drijemežom postiže se ukupno smanjenje dnevnog sna. Taj sistem ima svoje prednosti i mane.
    @ZGdnevniče vidiš ima i u tome nešto ;)
    @Lolla ipak sam ja znanstvenik. Ne mogu bez brojki. Brojke su nam uvijek najbolji pokazatelj. Egzaktni...
    @lamb´s bread kao što rekoh potreba za snom je individualna. Međutim "ubrzavanjem" spavanja s vremenom se postiže njegovo skraćivanje. Spavaš kraće, ali učinkovitije. Skraćuješ REM fazu ili fazu snova. Odrađuješ onaj najvažniji regenerativni dio dubokog sna.

    avatar

    19.12.2006. (19:19)    -   -   -   -  

  • trill

    Vjerujem da se spavanje može na neki način istrenirati, ali je ipak individualno. Ja se najbolje osjećam sa 8 satnim spavanjem. I baš me briga koliko od života na taj način "gubim". Više gubim kad sam mrzovoljna ili kad me boli glava od nespavanja nego ovako :)))
    Pst...noćas nisam spavala kako treba i vidiš da odmah imam gunđav komentar. Za sve je bolje da ja spavam ;)))

    avatar

    19.12.2006. (19:45)    -   -   -   -  

  • riba

    ja volim spavati i sanjati i nikad ne bih skraćivala san, samo bi produžila dan da imam vremena za sve :)...

    avatar

    19.12.2006. (21:41)    -   -   -   -  

  • biti bolji-be better

    bravo..i ja bih volio to naučiti. što više biti van spavanja i snova...a biti odmoran. toliko toga bi htio napraviti..što nisam do sada stigao.
    meni je sada dovoljno 4-5 sati..spavanja. je li to uobičajeno i normalno?

    avatar

    19.12.2006. (22:04)    -   -   -   -  

  • fanny

    Interesantna tema. Nisam velika spavalica, spavam prosječno 6-7 sati dnevno. Veoma rijetko "odvalim" poslijepodne. Izbjegavam, jer onda spavam po 3-4 sata. Jednostavno ne mogu odrijemati pola sata. Ali volim da me nitko ne dira dok spavam (i jedem), tada sam živi otrov. Muž mi može zaspati kad god želi i na koliko želi - zavidim mu zbog toga. A Zmaja je spavalica od rođenja. U predškolskoj dobi je čak i doručak prespavala i još spavala poslijepodne, a i danas voli potegnuti.
    Samo - mene brine jedan drugi problem - već skoro godinu dana navikla sam spavati sa slušalicama u ušima, uz radio program. Ugodno je, ali postalo je navika. A uz to mi se događaju i - "prigodni" snovi - npr. slušam "katolički" i kod jutarnje molitve - sanjam samostan i opatice. Svjesna sam da se moram odviknuti, ali ne osjećam se umornom ujutro - dapače odmorenom i raspoloženom.
    Ajde please, daj nam malo napiši nešto o bestežinskom stanju - onako kao što si o spavanju. Pozdrav :)))

    avatar

    19.12.2006. (23:17)    -   -   -   -  

  • -Watashiiii!!!111!1-

    Uuu, jel to MS space simulator? :D
    Da da, moram MORAM se ic u frizeriju podrezat vec mjesecima jebem se ljenog, MORAM!!!!1 GHAAAA!!!11

    avatar

    20.12.2006. (00:22)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    @Trill individualno jest, al ja vjerujem da se može izvježbati. Ako ne ide sa astronautskim, probaj sa polifaznim spavanjem...
    @riba_ka na žalost još nismo došli do manipulacije sa vremenom-antivremenom. Stoga nam je skraćivanje sna i dalje jedina opcija produžetka dana :(
    @bolji vjerujem da si uspio. Četiri sata sna je izvrsna granica. Evo primjerice, pišem vam komentar u 02:00h, a dižem se za 4 sata tj. ujutro u 7h ;)
    @bbd vidim da si i sama na tragu utvrđivanja nekakvih zakonitosti polifaznog sna. Ubiš oko sat popodene i skratiš noć na 3-4h. Kažu i da se potreba za snom s godinama smanjuje. Glede djece i njihove potrebe za snom, zna se da nisu mjerodavni za ovo razmatranje. Dokle god rastu trebaju više sna. Spavanje u bestežinskom stanju je isto tako individualna stvar. Prednost je što možeš spavati na bilo kakvoj podlozi. Zid, plafon ili vreća za spavanje - filing je isti jer nema pritiska uz podlogu. Većinom se astronauti vežu uz podlogu i pojasevima ograniče ruke. Kažu da je vrlo uznemirujuće spavati s rukama koje slobodno lebde iznad tijela.
    @Watashi slika je originalni pogled iz kabine Space Shutlea. Spolno općenje samog sa sobom poradi lijenosti neću komentirat ;)

    avatar

    20.12.2006. (02:06)    -   -   -   -  

  • Vinci

    ako ja ne odspavam svojih 7 sati, ujutro sam toliko razdražljiv da me razbijesni i kad vidim dječicu što preko zebre veselo hitaju prema školi!

    avatar

    20.12.2006. (14:08)    -   -   -   -  

  • budalacobanin

    a sta je sleep pralizom

    avatar

    20.12.2006. (14:44)    -   -   -   -  

  • fanny

    Pokušala sam nekoliko puta staviti otvorene komentare ispod posta, ali jednostavno - ne ide. I ja volim kad su mi komentari čitljivi odmah uz post. Poz :)))

    avatar

    20.12.2006. (16:59)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    @Da Vinci vidiš čovjek čiji nadimak koristiš je koristio polifazno spavanje. Spavao bi samo kad bi morao i to svega sat-dva. Spavao bi navodno više puta dnevno, ali kraće.
    @bu_co sleep pralizom??? Pojam ne prepoznaje ni google. Provjeri opet što si htio pitat...
    @fanny za*eb je napravio onaj tko ti je redizajnirao stranicu, a možeš eventualno provjeriti u postavkama-komentari da nije stisnuto ne prikazuj komentare.

    avatar

    20.12.2006. (18:19)    -   -   -   -  

  • ledena

    Sve mi je jasno. I ja volim brojkice, prikriveni znanstvenik u meni vječno računa...No, san mi je ipak draži gledan iz neke romantične perspektive. Ono, velika postelja, mirišljava posteljina, fina pidžama...

    avatar

    20.12.2006. (18:56)    -   -   -   -  

  • lolina

    heheh vidim da si se nakačio na onog srbendu ; luzera pročetnika s osam razreda osnovne)))) jedan od rijetkih koje još nisam uspjela suptilno otjerat...al stignem heheheh žešće samo mi se neće....za sada ;)))
    istražujem spavanje , pa ne stignem blogat ;))) book cmok!

    avatar

    21.12.2006. (13:49)    -   -   -   -  

  • fjako

    evo napokon da nađem više vremena, čitao sam i tvoje postove iz davne prošlosti... moram svratiti do vas na hair tretman... neki dan sam baš tamo i prolazio... malo sam prčkao po tvojim linkovima.. i proslijedio na karju frendu koji je ono lud za avionima... e svaka čast na http://www.yuairwar.com/

    ajd svima sretan božić i nova godina... SVIMA

    avatar

    21.12.2006. (16:54)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    @Ledena tehnički gledano nema romantike u spavanju. Čista neophodnost i regeneracija. Što bi rekla Sedma od Devet ;)
    @Lolina kojeg, kojeg? Pošto kačim i odbacujem borbeni teret posvuda, moraš mi biti malo preciznija. I naravno, uživaj u spavanju. Hibernaciji čak :D
    @fjako drago mi je što si posvetio malo vremena i ranijim postovima. Bilo je tu svakakvih tema koje zaslužuju pozornost. Kad si u prolazu svrati, pa ćemo prvo na pivski tretman ;) Glede YAW-a... ne bi si želio prisvajati ne zasluženu slavu... budući puno ljudi tamo doprinosi, a moja tvrtka samo reklamira svoja izdanja. Knjige na temu aerospacea...

    avatar

    21.12.2006. (23:35)    -   -   -   -  

  • NF

    ja sam u vojsci uštedio, hvala lijepo :P

    avatar

    22.12.2006. (00:13)    -   -   -   -  

  • viribus unitis

    ...prijatelju nakon dužeg i kriznog vremena pozdrav da ti ostavim, a što se tiče spavanja da ne uzmem tabletu za spavanje vjerojatno bih tjedno odspavao kojih 10-tak sati.Da sam u Zagrebu dalo bi se to vrijeme iskoristiti, na ovako u Kninu čisto gubljenje vremena. P ;)

    avatar

    22.12.2006. (09:47)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    @NF eeee tu si se malo ze*ebao u računici ;) Izbjegavanjem vojske uštedio si kratkoročno. To je samo godina dana. Da si bio u vojsci i to nedajbože tijekom DR (kao komentator ispod tebe) sad ti san uopće ne bi trebao. Imao bi originalni poremećaj spavanja i spavao bi najviše sat-dva u komadu. Ako misliš da je to crni humor, pročitaj i sljedeći komentar...
    @Viribus majstore nadam se kako je moj savjet barem malo pomogao. Fizički umor čisti um i oslobađa. Znaš onaj natpis "Arbait macht frei"... pa znao je dr. Mengele koju terapiju treba koristiti protiv depre. I šta bi da ga nisu imali... morali bi ugasit peći i zaustavit proizvodnju? Buhahahahaha.... e vidiš to je genuine ili pravi crni pilotsko-vojni humor. A kad dođe voda do ušiju, samo te on može održat na životu i dat snage za gibat dalje. Uostalom znaš i sam ;)

    avatar

    22.12.2006. (10:31)    -   -   -   -  

  • human resources

    lipi moj samo moras pazit na jedno.... min.je 2.5-3 h spavanja po danu jer dolazi do premora misica i ubrzanog trosenja mastii neuro kemiskog kuslusa... i jos bitnije moras imati bar jednu do dvije REM faze inace bay-bay pamet preskaces granice razuma i ni Stalker ti nemoze pomoci... pricat ces sa cudnim bicima samo tebi znanim i dragim... ako preskocis daj baci koji note kako je tamo da l se isplati preskocit.... ili samo senzorno deprivirat.....

    note: REM faza = meditativnom stanju

    avatar

    26.12.2006. (15:23)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Kadroviče nisi pročitao post kako treba ;)
    Presjekom podataka iz zadnjeg pasusa i prvog grafikona, vidio bi da u 4,5-5h sna ima čak tri REM faze...

    avatar

    28.12.2006. (10:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...