Izgleda fino, jednom ću isprobati ovo, recept ne izgleda previše komplicirano. Inače kad sam gledala fotografije list norija mi je izgledao kao neka folija :-))) Nadam se da je ukusnije od folije.
19.12.2006. (11:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
to meni nakako pre ljepo izgleda da bi shvatio to hranom, iako sam se navukao na rižu, sojin umak i neke druge indijsko-kinesko-japanske kombinacije. wasaaaaaa-bi :D
19.12.2006. (12:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zanimljiv narod, svidja mi se sto pitjau i za jelo koje mi se NE svidja, svidja mi se da pridaju posebnu pozornost hrani, volim japansku kuhinju ali ne uspjeva mi bas u privatnoj izvedbi. Uglavnom zeznem kod rolanja. Same sastojek nije tesko nabaviti, pogotovo u mom preskupom EU-gradu. I na njemackoj televiziji svaki kanal koji drzi do sebe ima dnevno po nekoliko kuharskih serija....a i mom tipu osobe pase nemasna hrana, male porcije ali cesto konzumirane ;-). I ne volim ovdje nadasve poplarnu hot hranu, tako da je je ova verzija s manje zacina odlicna! Ove zadnje slike su preslatke da bi se uratke pojelo ;-)
19.12.2006. (12:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dani
Svaka čast i hvala ti! Jedva sam čekala ovaj post i sad si mi tako otvorila apetit da bih pobjegla s posla i išla rolati sushi! Mljac!
19.12.2006. (12:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
znam da to nije isto kao domaće japansko, ali nedavno sam imala priliku probati azijatske (a vjerojatno onda i japanske) grickalice. kao što mi imamo čipseve i kroki kroket, ovo je bila njeihova verzija, možda čak ''zdravih grickalica''. bile su od riže, sojinog sosa, palmino ulje, sezam, samo su neki od sastojaka, a u paketu je bilo različitih vrsta. bio je jedan sličan sushiju, od riže omotan algom. volim ja Japan i Azijate jako jako, ali ove grickalice su bile naprosto ODVRATNE, a ja se smatram priličnim svejedom i tolerantnom u jelu...nakon tog mi je cijelu večer bilo zlo... ali vjerujem da je ovo što si pokazala na slikama puno ukusnije za moje osjetljivo europsko nepce:=)
19.12.2006. (12:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ufff... mrzim nori... ali ostatak japanske hrane mi je odličan... o činjenici da je ta hrana jako lagana govori i to da sam jedući i doručak, i ručak i večeru smršavio 8 kg u manje od 3 mjeseca... :) kućanice, pozdrav iz lijepe naše iako je vrijeme ovih dana gore nego u Tokiju...
19.12.2006. (14:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
prekrasno, hvala ti...! do sada sam te oduvijek čitala kao pričicu/slikovnicu koja se nakon čitanja zatvara i odlaže do sljedećeg čitanja, a sada, evo, ovaj post me natjerao da ti se zahvalim! :))
19.12.2006. (14:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Obozavam sushi, kao i vecinu japanske hrane koju sam do sada probala, ali jos nisam dosla u napast da ih rolam. Zato sam nabavila kuharicu o sushiju i to prije tri godine. Eno je skuplja prasinu u Zagrebu.
19.12.2006. (21:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kad sam pročitao "wasabi" prva asocijacija mi je bila na jackass kad su šmrkali lajne istog :) Nisam veliki ljubitelj ove kuhinje, al sam se prisjetio okusa sad.... i znaš šta... baš bi malo opet :)
19.12.2006. (23:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
TEMAKIZUSHI mi izgleda najbolje kada budem isla u Japanski restorant naruciti cu ali dali se to moze jasti u restoranima ili se mora spraviti doma???I da super ti je blog kolko i great dizajn ...ajde bokić
20.12.2006. (16:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Super post !!!Mi smo(mislim na članove Hrvatsko-japanskog društva) u japanskom veleposla- nstvu točno prije godinu imali radionicu "kako se pravi sushi" gdje nam je tajnik japanskog veleposlanstva pokazao korak po korak cijeli postupak.Bilo je odlično,a vidim da si i ti svladala mnoge male tajne velikih majstora japanske kuhinje. Pozdrav !
20.12.2006. (17:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U ovaj post uloženo je puno iskustva i znanja. Ali zašto oni tako , a mi ovako - tko zna ? Poštujem japansku kultutu, vjeru, običaje i sve ostalo ( posebno radišnost ) , ali oni su za mene ljudi s druge planete. Kada bi mene iz moje Istre preselili u Japan mislim da bih čekao trenutak kada da sa prvim brodom ili avionom pobjegnem. Nema za mene života bez riba, mora, svinjokolje u zimi, tartufa, fuži , ravioli, mirisa ljeta i soli, zalaska sunca u kasno ljeto.
20.12.2006. (19:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gdje me nadje. ja, obozavateljica sushija, ajme mogla bih svaki dan jesti sushi. radila sam nekoliko puta sushi, za mene i muza. obadvoje obozavamo sushi. i uvijek mi je skoro savrseno ispao, sastojke sam pazila da su japanski, a ne neki "fake", tipa korejski i kaj ja znam. i bas sam danas bila na rucku s muzem u sushi-baru. :-))))
21.12.2006. (20:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ja sam ponovno rolala makije prema tvojem receptu i odlicno su uspjeli...svakim rolanjem rolice ispadaju savrsenije, jos malo kao tvoje na slici. ali netko je spomenuo tempuru i moram reci da mi tempura isto nikad nije ispala dobro. ali sad imamo i japansku kuharicu pa mozda i to samo zahtijeva malo prakse.
ono sto bi mene zanimalo su - salate !!! obozavam salate u japanskim restoranima, sa sitno narezanim sastojcima, prelivenih nekakvim misterioznim slatko kiselim dresingom i posuto nekakvom pastom. nikako da otkrijem sto je u pasti. cini mi se cesnjak, sezam i jos nesto...veselilo bi me ako ces uskoro pisati i o ovome. lijep pozdrav iz beca. (p.s. mislim da cu danas morati na sushi....nakon citanja ovog posta :-))
22.12.2006. (10:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Nessa: listovi norija i jesu neka vrst folije, jer u njih se umata riza. Definitivno imaju okus, i to dobar, vrlo svjez i aromatican, ali kao na mnogo toga u japanskoj kuhinji, na okus se treba naviknuti, pogotovo ako bas ne ludujes za ribom i morskim plodovima. Svakako preporucam ponovljeno kusanje, samo na taj nacin mozes nauciti cijeniti mnogobrojne kvalitete japanske kuhinje. @ milo dijete: sto se grickalica tice, u Japanu ih postoji na stotine vrsta, slatkih i slanih. Neke su i meni prilicno odbojne, ali vecinu njih volim. Tradicionalni japanski slatkisi zavrjedjuju, mozda, poseban post... potrudit cu se. @ japan za japance: hvala ti na javljanju ! Lijepe praznike ti zelim i da se dobro nauzivas domacih poslastica, a mozda i vratis koju kilu izgubljenu u Japanu ;-) @ Zvrk: uh, tempura ! Moje omiljeno jelo u Japanu. Samo sto ga sama nikad ne pravim, jer ne volim miris przenja koji se zadrzava u stanu jos danima. Tempurom se uvijek pocastim u restoranu. Ukoliko zelis moj recept, javi mi se na mail (ako ti ne smeta sto ga nisam isprobala). @ T@mY: nisam sigurna moze li se temakizushi naruciti u restoranu, ali svakako pokusaj. Makizushi je uvijek na meniju. I hvala na pohvalama :-) @ nihonkichigai: mora da se u Drustvu odlicno zabavljate, steta sto vise ljudi nije upoznato s tim. Ljudi, prijavite se u Hrvatsko-japansko drustvo ! @ Boletus: u svemu te posve razumijem. I meni jako nedostaju neke stvari od kuce koje si ovdje naveo. Mozda ce moj blog nekoga potaknuti da jednog dana posjeti Japan, ako mu se pruzi prilika. Drugi ce se uvjeriti da to nije nista za njih i da ne bi mogli ovdje zivjeti, i naucit ce cijeniti zivot u domovini i sve njegove blagodati i komfornosti. I jednima i drugima dajem za pravo, i razumijem njihove osjecaje. Hvala ti sto si se javio i citaj me i dalje. @ seoska idila: svakako otidji u japanski restoran ako ti se pruzi prilika ! @ Sandy: bas mi je drago da to cujem. @ lipa mare: jos mi je draze cuti dobre vijesti o tvom makiju ! Salate i ja jos proucavam, mozda se odvazim da stavim pokoji recept ali znas... neki kuhari u nekim restoranima ljubomorno cuvaju svoje recepte, 'i kaj nam pak moreju'...
22.12.2006. (11:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nessa
Izgleda fino, jednom ću isprobati ovo, recept ne izgleda previše komplicirano. Inače kad sam gledala fotografije list norija mi je izgledao kao neka folija :-))) Nadam se da je ukusnije od folije.
19.12.2006. (11:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
SadisticoShy
to meni nakako pre ljepo izgleda da bi shvatio to hranom, iako sam se navukao na rižu, sojin umak i neke druge indijsko-kinesko-japanske kombinacije.
wasaaaaaa-bi :D
19.12.2006. (12:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jja
Zanimljiv narod, svidja mi se sto pitjau i za jelo koje mi se NE svidja, svidja mi se da pridaju posebnu pozornost hrani, volim japansku kuhinju ali ne uspjeva mi bas u privatnoj izvedbi. Uglavnom zeznem kod rolanja. Same sastojek nije tesko nabaviti, pogotovo u mom preskupom EU-gradu. I na njemackoj televiziji svaki kanal koji drzi do sebe ima dnevno po nekoliko kuharskih serija....a i mom tipu osobe pase nemasna hrana, male porcije ali cesto konzumirane ;-). I ne volim ovdje nadasve poplarnu hot hranu, tako da je je ova verzija s manje zacina odlicna! Ove zadnje slike su preslatke da bi se uratke pojelo ;-)
19.12.2006. (12:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dani
Svaka čast i hvala ti! Jedva sam čekala ovaj post i sad si mi tako otvorila apetit da bih pobjegla s posla i išla rolati sushi! Mljac!
19.12.2006. (12:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
milo djete
znam da to nije isto kao domaće japansko, ali nedavno sam imala priliku probati azijatske (a vjerojatno onda i japanske) grickalice. kao što mi imamo čipseve i kroki kroket, ovo je bila njeihova verzija, možda čak ''zdravih grickalica''. bile su od riže, sojinog sosa, palmino ulje, sezam, samo su neki od sastojaka, a u paketu je bilo različitih vrsta. bio je jedan sličan sushiju, od riže omotan algom. volim ja Japan i Azijate jako jako, ali ove grickalice su bile naprosto ODVRATNE, a ja se smatram priličnim svejedom i tolerantnom u jelu...nakon tog mi je cijelu večer bilo zlo...
ali vjerujem da je ovo što si pokazala na slikama puno ukusnije za moje osjetljivo europsko nepce:=)
19.12.2006. (12:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
japan za japance
ufff... mrzim nori... ali ostatak japanske hrane mi je odličan... o činjenici da je ta hrana jako lagana govori i to da sam jedući i doručak, i ručak i večeru smršavio 8 kg u manje od 3 mjeseca... :) kućanice, pozdrav iz lijepe naše iako je vrijeme ovih dana gore nego u Tokiju...
19.12.2006. (14:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ljubomora
prekrasno, hvala ti...! do sada sam te oduvijek čitala kao pričicu/slikovnicu koja se nakon čitanja zatvara i odlaže do sljedećeg čitanja, a sada, evo, ovaj post me natjerao da ti se zahvalim! :))
19.12.2006. (14:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dubaika2
Obozavam sushi, kao i vecinu japanske hrane koju sam do sada probala, ali jos nisam dosla u napast da ih rolam. Zato sam nabavila kuharicu o sushiju i to prije tri godine. Eno je skuplja prasinu u Zagrebu.
19.12.2006. (21:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zeko zna
Kad sam pročitao "wasabi" prva asocijacija mi je bila na jackass kad su šmrkali lajne istog :)
Nisam veliki ljubitelj ove kuhinje, al sam se prisjetio okusa sad.... i znaš šta... baš bi malo opet :)
19.12.2006. (23:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvrk
znam nekada napraviti sushi kod kuce tako da mi je metoda izrade poznata.
Nadam se da ces pisati o tempura tehnici jel mi to bas ne ispadne dobro.
20.12.2006. (00:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marisi
Ja volim yakitori, miso soup i tako neke karafeke.
Eto, sad mi se bas jede miso soup. Uf.
20.12.2006. (05:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dust Warrior
mmmmmmmmm.. ogladnio sam od ovog citanja
20.12.2006. (14:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
T@mY
TEMAKIZUSHI mi izgleda najbolje kada budem isla u Japanski restorant naruciti cu ali dali se to moze jasti u restoranima ili se mora spraviti doma???I da super ti je blog kolko i great dizajn ...ajde bokić
20.12.2006. (16:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nihonkichigai
Super post !!!Mi smo(mislim na članove Hrvatsko-japanskog društva) u japanskom veleposla- nstvu točno prije godinu imali radionicu "kako se pravi sushi" gdje nam je tajnik japanskog
veleposlanstva pokazao korak po korak cijeli postupak.Bilo je odlično,a vidim da si i ti svladala
mnoge male tajne velikih majstora japanske kuhinje.
Pozdrav !
20.12.2006. (17:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Boletus
U ovaj post uloženo je puno iskustva i znanja. Ali zašto oni tako , a mi ovako - tko zna ? Poštujem japansku kultutu, vjeru, običaje i sve ostalo ( posebno radišnost ) , ali oni su za mene ljudi s druge planete. Kada bi mene iz moje Istre preselili u Japan mislim da bih čekao trenutak kada da sa prvim brodom ili avionom pobjegnem. Nema za mene života bez riba, mora, svinjokolje u zimi, tartufa, fuži , ravioli, mirisa ljeta i soli, zalaska sunca u kasno ljeto.
20.12.2006. (19:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
seoska idila
ja bih to za početak rado probala u nekom restoranu.. da znam usporediti...
20.12.2006. (19:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sandy
gdje me nadje. ja, obozavateljica sushija, ajme mogla bih svaki dan jesti sushi. radila sam nekoliko puta sushi, za mene i muza. obadvoje obozavamo sushi. i uvijek mi je skoro savrseno ispao, sastojke sam pazila da su japanski, a ne neki "fake", tipa korejski i kaj ja znam. i bas sam danas bila na rucku s muzem u sushi-baru. :-))))
21.12.2006. (20:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
ja sam ponovno rolala makije prema tvojem receptu i odlicno su uspjeli...svakim rolanjem rolice ispadaju savrsenije, jos malo kao tvoje na slici. ali netko je spomenuo tempuru i moram reci da mi tempura isto nikad nije ispala dobro. ali sad imamo i japansku kuharicu pa mozda i to samo zahtijeva malo prakse.
ono sto bi mene zanimalo su - salate !!! obozavam salate u japanskim restoranima, sa sitno narezanim sastojcima, prelivenih nekakvim misterioznim slatko kiselim dresingom i posuto nekakvom pastom. nikako da otkrijem sto je u pasti. cini mi se cesnjak, sezam i jos nesto...veselilo bi me ako ces uskoro pisati i o ovome. lijep pozdrav iz beca. (p.s. mislim da cu danas morati na sushi....nakon citanja ovog posta :-))
22.12.2006. (10:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kućanica u Japanu
@ Nessa: listovi norija i jesu neka vrst folije, jer u njih se umata riza. Definitivno imaju okus, i to dobar, vrlo svjez i aromatican, ali kao na mnogo toga u japanskoj kuhinji, na okus se treba naviknuti, pogotovo ako bas ne ludujes za ribom i morskim plodovima. Svakako preporucam ponovljeno kusanje, samo na taj nacin mozes nauciti cijeniti mnogobrojne kvalitete japanske kuhinje.
@ milo dijete: sto se grickalica tice, u Japanu ih postoji na stotine vrsta, slatkih i slanih. Neke su i meni prilicno odbojne, ali vecinu njih volim. Tradicionalni japanski slatkisi zavrjedjuju, mozda, poseban post... potrudit cu se.
@ japan za japance: hvala ti na javljanju ! Lijepe praznike ti zelim i da se dobro nauzivas domacih poslastica, a mozda i vratis koju kilu izgubljenu u Japanu ;-)
@ Zvrk: uh, tempura ! Moje omiljeno jelo u Japanu. Samo sto ga sama nikad ne pravim, jer ne volim miris przenja koji se zadrzava u stanu jos danima. Tempurom se uvijek pocastim u restoranu. Ukoliko zelis moj recept, javi mi se na mail (ako ti ne smeta sto ga nisam isprobala).
@ T@mY: nisam sigurna moze li se temakizushi naruciti u restoranu, ali svakako pokusaj. Makizushi je uvijek na meniju. I hvala na pohvalama :-)
@ nihonkichigai: mora da se u Drustvu odlicno zabavljate, steta sto vise ljudi nije upoznato s tim. Ljudi, prijavite se u Hrvatsko-japansko drustvo !
@ Boletus: u svemu te posve razumijem. I meni jako nedostaju neke stvari od kuce koje si ovdje naveo. Mozda ce moj blog nekoga potaknuti da jednog dana posjeti Japan, ako mu se pruzi prilika. Drugi ce se uvjeriti da to nije nista za njih i da ne bi mogli ovdje zivjeti, i naucit ce cijeniti zivot u domovini i sve njegove blagodati i komfornosti. I jednima i drugima dajem za pravo, i razumijem njihove osjecaje. Hvala ti sto si se javio i citaj me i dalje.
@ seoska idila: svakako otidji u japanski restoran ako ti se pruzi prilika !
@ Sandy: bas mi je drago da to cujem.
@ lipa mare: jos mi je draze cuti dobre vijesti o tvom makiju ! Salate i ja jos proucavam, mozda se odvazim da stavim pokoji recept ali znas... neki kuhari u nekim restoranima ljubomorno cuvaju svoje recepte, 'i kaj nam pak moreju'...
22.12.2006. (11:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...