Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (35)

Marketing


  • domobran

    Moj Bernarde pa dije tvoja čepuška.

    avatar

    13.12.2006. (21:59)    -   -   -   -  

  • mali

    pa di ti je gevera moj beno

    avatar

    13.12.2006. (23:23)    -   -   -   -  

  • policija

    Moj Bernarde prijavio si lopove lopovima

    avatar

    14.12.2006. (00:03)    -   -   -   -  

  • sjena

    biće da su balijuse skija tražile....
    Možda su se toliko zanijeli da nisu ni orimijetili da snijega nema :-)

    avatar

    15.12.2006. (14:36)    -   -   -   -  

  • KK

    lopovi uhvaceni. Bozo Katunic i Ivica Klaric. stvarno prave balije.

    avatar

    15.12.2006. (16:20)    -   -   -   -  

  • ...

    opet na naše svalili...... ta dokle će

    avatar

    15.12.2006. (20:29)    -   -   -   -  

  • adder

    Sunce moje, zlato mamino.

    avatar

    16.12.2006. (10:58)    -   -   -   -  

  • PTS

    STA TI MISLIS DA OVDE NEMA U AUSTRIJI HAPANJA HEHE.SAMO ZA OVU GODINU JE OPLJCKANO 270 BANAKA I TO OVDE DI JA ZIVIM.

    avatar

    16.12.2006. (11:08)    -   -   -   -  

  • ..,..

    PTS UBIJ SE, ISPUNI NAM ŽELJU

    avatar

    16.12.2006. (11:24)    -   -   -   -  

  • adder

    PTS-u di si bio 13.12. ove godine

    avatar

    16.12.2006. (11:39)    -   -   -   -  

  • adder

    A da, zamolio bih Josipa da nam objavi ime našeg bajnog poduzetnika koji ne isplačiva plače. Šta ga tajiš, reci ime da i mi znamo

    avatar

    16.12.2006. (11:43)    -   -   -   -  

  • Telbiza Osmana Ahmo

    Ja znam ko je od njih dužan i Bogu i vragu, nema za telefon, a opet je u toj knjizi uspješan poduzetnik. J....š takve poduzetnike i takvu knjigu!

    avatar

    16.12.2006. (17:47)    -   -   -   -  

  • Ivan_1_1

    sviđa mi se ovaj blog, pišeš o raznim temama.pozdrav.

    avatar

    16.12.2006. (20:21)    -   -   -   -  

  • gazda

    Da se razumijemo...
    ja nisam ovca . ja sam u ovom zivotinjskom carstvu LAV . kroz moje vene tece i teci ce samo uspjeh. ja sam rodjen za to. necu zavrsiti u klaonici sa ovcama ...necu se sa njima druziti, a ni spavati sa njima. ja cu ih jesti kad budem gladan . ja necu imati njihovu sudbinu, a ni one moju. ja cu pobjediti. tako mi bog pomogao...

    avatar

    16.12.2006. (20:27)    -   -   -   -  

  • Jasno?

    Kako se opet razgovara o knjzi Uskoplje -G. Vakuf, evo malog priloga za biografiju priređivača: na ovoj adresi! ili cijeli tekst:
    SVEUČILIŠNOM PROFESORU STJEPANU BLAŽANOVIĆU
    SUDI SE IZA ZATVORENIH VRATA
    Književnost ispitivao pipajući studentice?
    Na suđenju profesoru Stjepanu Blažanoviću kojeg je svojedobno 170 zadarskih studenata i studentica prijavilo za seksualno uznemiravanje, a koje se odvija iza dobro zatvorenih vrata, očekuje se ipak javno izricanje presude
    ZADAR - Iza dobro zatvorenih vrata sudnice zadarskog Općinskog suda, pod predsjedanjem sutkinje Zlate Smojver-Kanjer, u ponedjeljak je nastavljeno tajno suđenje sveučilišnom profesoru Stjepanu Blažanoviću, optuženom za šest kaznenih djela bludnih radnja. Kaznena djela bludnih radnja, ugrožavanja spolnih sloboda i spolnog ćudoređa ovaj je sveučilišni profesor počinio na štetu studentica na Odjelu za hrvatski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru, gdje je bio docent i predavao dječju književnost i teoriju književnosti. Prema svjedočenju maltretiranih studentica, to se na fakultetu događalo od kada se zaposlio 1995. godine, pa sve do 2000. godine, kada je 170 pobunjenih studenata odlučilo peticijom ustati protiv napasnog profesora. Blažanović je tada, odlukom fakultetske uprave, suspendiran, a nakon policijske istrage, zadarsko Općinsko državno odvjetništvo protiv njega je podignulo optužnicu. Blažanović je još uvijek pod suspenzijom, no cijelo vrijeme prima plaću.
    U ponedjeljak je u sudnici svjedočila dr. Helena Peričić, predstojnica Odjela za književnost Zadarskog sveučilišta, koja je u vrijeme izbijanja ove afere direktno Blažanoviću kazala da se već generacijama na fakultetu priča o njegovu "vrlo neugodnom ponašanju prema studenticama". Sutkinja Zlata Smojver-Kanjer, nakon što ju je saslušala, odredila je u dokaznom postupku saslušati još brojne studentice, koje su bile potpisnice peticije protiv Blažanovića 28. ožujka 2000. godine, a neke od njih i njegove direktne žrtve.
    Studentice su, prema vlastitim navodima, na fakultetu podnosile razne seksualne aluzije i primjedbe svojeg profesora, što je u više navrata preraslo u beskrupulozno dodirivanje, fizičko nasrtanje, diranje po koljenima i grljenje. Navodno se Blažanović uz to nad njima iživljavao tako što bi im se na predavanjima rugao kako čitaju, a poglavito kako izgledaju. Psihičko i fizičko maltretiranje i ponižavanje studentica, prijetnje i ucjenjivanje uvjetnim ispitima, te vrijeđanje trudnih studentica kulminiralo je kada se Blažanović u indeks počeo potpisivati tako što bi svoje inicijale ucrtao na kažiprst, pa ih onda prstom utiskivao u indeks. Studenti su tada bojkotirali nastavu i potpisali peticiju, nakon čega je prof. Blažanović nasrnuo na prof. dr. Slavomira Sambunjaka, tadašnjeg predstojnika Odsjeka za književnost, i udario ga šakom, te je intervenirala policija.
    Suđenje iza zatvorenih vrata se nastavlja, a objava presude Blažanoviću bit će javna.

    Lada KALMETA

    Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
    Internet podrška: NETmedia d.o.o.
    © Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2006.

    avatar

    16.12.2006. (21:28)    -   -   -   -  

  • Bobo

    Eto lipo! Snapostuje cure, tuče se, prijeti, maltretira..., a nama piše knjige. Kuš bolje bogarati?

    avatar

    16.12.2006. (23:46)    -   -   -   -  

  • lopov

    Jes vidijo našeg književnika.
    PTS-idijote jesi li se ubio, ako nisi reci nam šta ti kažeš na ovoga našeg književnika, ima li takovih pojava u tvom kvartu.
    Vjerojatno si poznat i glavna si faca u svom kvartu, vidimo da znaš koliko se pljačka i krade tu kod tebe pa me čudi kako se kod tebe smije krast, ja ti nevjerujem da se kod tebe krade.
    Nesmiju lopovi i pljačkaši kod tebe krast, ja mislim da se oni tebe plaše, ama dije vrag možda oni kradu da ti neznaš ili kad radiš u onoj svojoj garaži sa lakom i razređivačem.

    avatar

    17.12.2006. (00:50)    -   -   -   -  

  • PTS

    JA TOJ PRICI NEVIRUJEM ALI STAS COVJEK JE SAM A VECINA GA DRUKA.NEVIRUJEM NI TO DA IH JE ZLOSTAVLJO.ZNAS PRVO SEBE MORAS POSTAVIT NA NJEGOVO MJESTO.NEZNAM KOLIKO SI STAR SAD I DALI SI UOPCE ISA U SKOLU.AKO JESI ONDA SE VRATI MALO U SKOLSKE DANE PA CES PROKONTAT STVAR.MISLIM DA SE TO DESAVALO I DESAVA I DANAS DAN.SWTUDENT KAO STUDEN JE SPREMAN NA SVE KAD MU NEIDE ZNANJE.JA SE SJECAM JEDNE TETE STA NAM JE PREDAVALA ISTORIJU I ZNAS KOD NJE NISI NIKAKO MOGO PROC AKO NISI ZNAO I ONDA BI JE NAJRADIJE CILA GIMNAZIJA STAVILA U TOP I ISPUCALA.TO AKO JE NEKU I DIRNO TO SU MU ONE DALE POVODA.ZNAS DOK KUJA NEMANE REPOM PAS NECE.VISE VJERUJEM DA SU MU SE NEKE I SAME PONUDILE RADI PROLAZNI OCJENA.ZNAS VELIKE SU TO FILOZOFIJE ALI TE FILOZOFIJE NE POSTOJE KOD NAS,KAZEM OPCENITO KOD ONI LJUDI KOJI BI TREBALI DA RAZOTKRIJU TE FILOZOFIJE KUZIS.MISLIM TI VIROVO ILI NE ALI JE TO TAKO.KRADE SE VISE NEGO KOD VAS.KRIMINALA KO U PRICI.PA IMAS TU NA COMPUTERU PA POGLEDAJ SVE STA SE RADI, STA TI JA MORAM PRICAT HEHE.AJA NEZNAS NJEMACKI.PA DA TI RECEM ONAJ JA NIKAD NI POMISLIO NISAM NA SAMOUBOJSTVO.TO RADE SAMO MEKUSCI.IZMEDU OSTALOG STO BI SAM TO NAPRAVIO HEHE BAS SI GLUPOST PROVALIO.JEBO TI OVO ZA OVE PLJACKE HEHE IZGLEDA DA SU NEKOGA DOBRO NALJUTILI PA IH TIP JEBE EVO KAKO CITAM OD 2 ILJADITE I DRUGE.BILO JE NAVODNO DA SU NEKOG SRBINA BILI OSUMNJILI.KAD JE MURIJA OBJAVILA FOTO ROBOT NEKO REKO DA SLICI NA NJEGA I ODRUKO GA.UBILI BOGA U NJEMU ALI DOKAZALO SE DA NIJE ON HEHE.JEBIGA DOK TI DOKAZES OVDE DA SI NEVIN POLOMLJENA TI REBRA.JA SAM MIRAN I POSTEN.NEPADA MI NA PAMET DA SE UPUSTAM U TAKVE AKCIJE.VISE VOLIM POSTENO ZARADIT I HODAT SLOBODNO KUZIS.U TAKVIM POSLOVIMA NIKO NIJE SKRASIO.KAD TAD MU SE STANE U KRAJ.ZNAS UGLAVNOM AKO TI NEKO NESTO DRMNE ,MENI ILI TEBI U TVOM KVARTU SE BRZO NAJE .TO SU OBICNO AMATERI I NEKO JE IZ TVOG KVARTA TKO ZNA KAD ODLAZIS OD KUCE I KAD SE VRACAS KUZIS.DA TI KAZEM JA SAM ISTO TAKO JEDNOM IMO OPLJACKANU KUCU.STA SU NAPRAVILI NISTA.ODNILI SU NEKE SITNICE KUZIS ALI SU IH POHVATALI ZA PAR DANA I SAD SVIRAJU U CUZI.TO JE NAJVJEROJATNIJE JER ME NEKO SKUZIO DA SAM NONSTOP U KOCKARNICI PA MISLIO DA DRZIM LOVU DOMA POD DUSEKOM HEHE.MISLIM OVDE DA SVAKO IMA GEVERU I JA BI JE MOGO IMAT DA ODEM TRAZIT DOZVOLU ALI MI NEPADA NA PAMET VISE VOLIM KAD JE NEMAM DOMA INACE BI BILE PIZDARIJE.MISLIM DA MI JE DOVOLJNO TO STO SE ZNAM DOBRO TUC U SAKE I STO DOBRO POZNAJEM ''BUSHIDO''.OVDE MALO KO MOZE RUKE PRIKO STOLA S MENOM.NEKI SU CULI PA SU SE ZAGRIJALI BILI DA ME SLOME ONAKO ZA STOLOM VJEROJATNO VELE VIDIGA STA CE ON ONAKO SICUSAN HEHE PA ONO GRMALJ SJEDNE NEMOZES MU RUKU UHVATIT KO LOPATA JE TO COVICE ALI MU JA KAZEM DA SAM JA PIO MLIKA SA RADUSE HEHE.

    avatar

    17.12.2006. (06:38)    -   -   -   -  

  • Zrine

    Pts nemoj galamiti (pisati velikim slovima)! Ponašaj se normalno, teško je čitati kad pišeš velikim slovima (vičeš!).

    avatar

    17.12.2006. (10:48)    -   -   -   -  

  • buba

    znači tako, dobo je da ja nisam prva to rekla. nije profesorova ljubav ni prema uskoplju (a to ga je kobajagi nagnalo da nas ponizi objavom onakve knjige) ništa drugo nego seksualno zlostavljanje. uskoplje, osjećaš li se nakon knjige uskoplje u riječi i slici + g. vakuf, seksualno zlostavljano?

    avatar

    17.12.2006. (10:53)    -   -   -   -  

  • phobos

    ma di ima kupiti ta knjiga, jel kod pipice bar da je prelistam!?

    avatar

    17.12.2006. (10:55)    -   -   -   -  

  • p.

    jakuće? samo kod pipice ti je 50 marona, a to ti se ne isplati dat za dernek knjigu.

    avatar

    17.12.2006. (11:04)    -   -   -   -  

  • lopov

    PTS, meni se čini da su tebe profesori u gimnaziji seksualno uznemiravali pa ti ovako galamiš.
    Nemoj se ubit, eutanaziraj se, bezbolnije je.
    Buba svaka čast, dobro si počitala našeg slavnog književika.

    avatar

    17.12.2006. (13:41)    -   -   -   -  

  • republika srpska

    laze vam ovaj PTS-e sve,nema on nigde nista beda ziva.

    avatar

    17.12.2006. (14:40)    -   -   -   -  

  • adder

    Meni ovo izgleda kao kampanja protiv čojeka. Pa, i prije njega su ljudi radili umjetnost oko Uskoplja, recimo: Škegro (knjiga), Nočna Smjena (album). Tko je htio kupio je a kome se nije svidilo nije kupio i sve ok.
    Dajte ljudi recito tko je lopov, tko je dužan i Bogu i vragu. To me interesira. Ako je to ovaj što se predstavlja kao gazda da ga javno linčujemo. Stavit ću njegovu glavu na tjelo ovce, isprintat i polijepit po Uskoplju, pa i na njegovu radnju ako treba. Pa nek mu ovce vonjaju cili život njegov bahati. ONI su opasnost a ne ovaj lajavac PTS i profesor B.

    avatar

    18.12.2006. (10:31)    -   -   -   -  

učitavam...