Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Njofra

    slažem da s tobom da Hamilkar napravio katastrofalnu pogrešku, ali šta je trebao napravit, nastaviti bježati ili čekati da rimske eskadre u potjeri odustanu i krenu u pomoć 3. i 4. ekskadri, pa ih napasti s leđa?

    avatar

    11.12.2006. (21:47)    -   -   -   -  

  • Samantha

    ej.kad već dijelimo nešto:ljubav prema povijesti pomogni mi napraviti referat o nuklearnoj bombi...ako znaš neke stranice,javi mi na moj blog.TNX

    avatar

    12.12.2006. (21:42)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    Njofra, nije Hamilkar bježao, izveo je manevar odvlačenja rimskih eskadri, imao je on sjajnu zamisao i dobar plan. Gravitacijska točka cijele bitke bili su rimski prijevozni i teretni brodovi na kojima je ukrcano 39 000 legionara. Ako Kartažani potope te brodove pobijedili su, ako pak ih Rimljani uspiju sačuvati oni su pobijedili. Što je trebao Hamilkar napraviti ja ne znam, ali da je Athumanunh bio na njegovom mjestu on sigurno ne bi okrenuo svoje dvije eskadre koje su uspješno odvukle najsnažniji dio rimske flote od prijevoznih i teretnih brodova već bi i dalje na sebe vezao te dvije rimske eskadre dok bi za to vrijeme 3. eskadra i dalje ometala rimsku 4. eskadru, a 4. eskadra sigurno bi lako izašla na kraj s raspršenom rimskom 3. eskadrom koja se očajnički trudila zaštititi prijevozne brodove. Nakon toga sigurno bi ih potopila, okrenula se i pomogla 3. eskadri, pa bi se obije kartažanske eskadre onda lako mogle naći iza leđa onim dvijema rimskim koje proganjaju Athumanunha, a onda bi se i Athumanunh okrenuo s one dvije eskadre koje tobože bježe i to bi bilo to (vae victis kazali bi stari Rimljani)

    avatar

    12.12.2006. (22:00)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    Aleksandra, pronađi knjigu Kronika XX. stoljeća - ljudi i događaji, MK Zagreb 1994. stranica 253., a po internetu potraži sama.

    avatar

    12.12.2006. (22:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...