Komentari

ozbiljnozanimljivapitanja.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • finding myself

    hvala :)

    poznata mi je ta teorija o Zemlji kao živom organizmu, ali mislim da bi se trebala shvatiti metaforički, ne doslovno... Zemlja, po mom mišljenju, definitivno nije živi organizam - živom je čine bića koja prebivaju na njoj - životinje(i ljudi), biljke, i ostali oblici živog svijeta... No, prirodne sile su nešto drugo... To nije obilježje živog bića... To je obilježje prirode... Isto tako, na njih mogu utjecati živi organizmi... I da, priroda nam na neki način "vraća udarac", ali to nije osveta jednog živog bića, Zemlje kao takve, to je jednostavno poslijedica onoga što činimo prirodi! Uništavanje prašuma prouzrokuje manjak kisika - dolazi do efekta staklenika... To je jednostavna uzročno-poslijedična veza koju, nažalost, mnogi ljudi očito ne shvaćaju, ili jednostavno - ne mare!

    avatar

    17.12.2006. (14:46)    -   -   -   -  

  • sanja_45

    Bez proteina, nema života..ups..aminokiselina..one su temelj svakoga života.Jednostanični organizmi koji se oplođuju i razmnožavaju..
    Zemlja je živa kugla, složeno tijelo sa svojom masom i površinom,oceanima,atmosferom, florom i faunom koju održava i koja nju održava.
    Lovelock: "Najveće živo biće na Zemlji je zemlja sama"

    avatar

    18.12.2006. (10:36)    -   -   -   -  

  • Ateizam

    Ne treba sebi pripisivazi toliko značenje da se predstavljamo kao Zemljin rival. Činjenica je da Zemlja bez nas može, a mi bez Zemlje ne možemo. Kako smo očito otišli predaleko, život koji očito ima svoje mehanizme samoodržanja će morati promijeniti oblik, tj. odbaciti neke svoje oblike. Stvarno je stanje da će ti oblici decentralizacijom smisla postojanja i razjedinjavanjem težnje za kolektivni opstanak uništiti sebe i jedan dio života na Zemlji. Ne napušta život nas, već mi napuštamo život. Život je kolektivna pojava, a mi se odričemo kolektiva, no na posljetku nema velike štete, jer Sunce će grijeti još 10-tak milijardi godina i "othraniti još mnoge ekosustave i civilizacije.

    avatar

    21.12.2006. (13:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...