Komentari

zmajkovito.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • dipl. kucanica

    isla bih ja po srdelice kad bih znala da mi nece biti nista.. ali me strah ponovne alergije.. ali sam zato danas pravila pizzu (znam nije bas hranjivo) ali s plodovima mora.. to je moja zamjena za rijecno i morsko.. uzivam dok mogu i ne zanima me je li zdravo ili nije.. a onda malo mornarski rizot pa lignjice pa sipa i hobotnica.. e znas da nema u njemackoj kupiti hobotnice ni za lijeka.. barem ovdje u mojoj okolici.. a kad bih razmisljala koliko se unisti ribe dok oni uzvade 10 kila skampi ne bih se ja nikada najela niceg iz mora.. a sutra cemo musaku, a meso navodno njemacko iz kontroliranog uzgoja.. ja cu im vjerovati, sta mi drugo preostaje.. nisam ja za vegetarijanca stvorena nikako.. e sad bih ja koju kilicu musula iz Stona.. bas mi sad masta proradila..

    avatar

    02.12.2006. (19:43)    -   -   -   -  

  • misko

    Pitanje je na mjestu: zašto i čemu akcije? I što nam sve utrpavaju pod tim akcijama? Osobno, ne kupujem mnogo i nije me briga za akcije. Ali jednom sam u jednoj knjizi čitao, kako je artikl-akcija svojevrsna lokomotiva: dođeš po artikl koji je na akciji super jeftin, zgrabiš velika kolica i uz put nakrcaš ih skupim i nepotrebnim stvarima, pored one sitnice po koju si došao.
    Osobno, protivnik sam potrošačkog mentaliteta i u kupovinu idem samo kad moram. U shoping nikad ne idem!

    avatar

    02.12.2006. (20:35)    -   -   -   -  

  • rU

    ja sam nekada, u mladosti, bila pravi mesojed. a sad sve manje jedem meso, svinjetinu i junetinu gotovo nikad. a meso mladih životinja prestala sam jesti davno. volim ribu, i riječno, morsku pogotovo, no nema je često u osijeku.

    ja sam danas konzervu tune izvrnula u zdjelicu zelene salate i kriški paradajza, i to ručala uz okrajak suhog kruha. no, znam i ja brljaviti i jesti nezdravo, pod izlikom kako nemam vremena.

    a to što nam nude na policama ... u mesnicama ... ali i u povrćarnama i na tržnicama ... bolje ne razmišljati previše, jer bi čovjek u tom slučaju sasvim prestao jesti.

    i ja mislim kako su veliki tržni centri prava napast, no ja sam ipak žensko, pa ne mogu odoliti povremenom šopingu.
    znate, ono, curke, liječenje shopingom....

    avatar

    02.12.2006. (20:54)    -   -   -   -  

  • ledenaicy

    Evo, nekad sam bila u toj branši, pa da pojasnim....svinjetina, ako se uvozi, onda uglavnom iz Austrije, Danske i Njemačke. Ostali nemaju toliko kapaciteta a da bi mogli zadovoljiti potrebe za samo jednom kategorijom mesa. Cijene su trenutno na svjetskom tržišu pale, stoga....
    Junetina se često uvozi iz Ukrajine, Poljske i Austrije. Svježa janjetina iz Bugarske i Makedonije, zamrznuta - Novi Zeland. Teletina - Madžarska, Poljska. A akcije se rade zbog onoga što je rekao Miško..i osim toga, konkurencija je trenutno jaka.
    Što se tiče mesa i kvalitete, to je uglavnom artikl za privlačenje kupaca, kao i svježe voće i povrće. Mora se imati, nije velika zarada, često i gubitak, ali se zarađuje na drugim stvarima.
    Ne bum više.

    avatar

    02.12.2006. (21:23)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    Da vjestice, to je ta knjiga. Moram ju cim prije kupiti. Vidim da si ti vec to obavila.
    Javim se kasnije, Tesi se jako piski, juri po kuci kao sumanuta.

    avatar

    02.12.2006. (21:24)    -   -   -   -  

  • zmajka

    ***ledena: tenks, vrijedne informacije!

    avatar

    02.12.2006. (21:58)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    To carsko meso o kojem pises bilo je na akciji i u Konzumu, vidjela sam neki dan. Nisam ga kupila jer mi uopce nije izgledalo privlacno, dapace. Malo sam se zamislila nakon ovog tvog posta. Uvaljuju li nam zbilja svasta? Ne znam je li bolje da znam ili da ne znam. Ali cinjenica je da jedemo svakakvo smece. I toga me pomalo strah.

    avatar

    02.12.2006. (22:29)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    mene je sram reći da uopće ne znam što je to carsko meso i prvi put čujem za njega (gdje ja živim?) odgovor je da ja ne kuham, a nabavljam samo nekakve gluposti, kruh, jogurte, deterdžente i slično, cijene uopće ne znam, dajem koliko traže, jedinu cijenu koju znam pouzdano je cijena cigareta...užasavam se i kupovine u velikim dućanima, kad ima više od troje ljudi u dućanu ja idem u sljedeći...nemojte sam pomisliti da sam kreten koji ništa ne radi, sve ostale poslove obavljam po kući, ali kuhanje ne volim niti mi ide naročito, pa zašto onda ne bismo jeli nešto fino spremljeno od drugih ruku? a danas smo imali riblju juhu i rižoto s morskim plodovima, odlučili smo da više jedemo ribu...

    avatar

    02.12.2006. (23:01)    -   -   -   -  

  • zmajka

    Živiš na moru, nisam ni ja znala za carsko meso dok ga nisu počeli reklamirati po raznim akcijama. Mislim da je Billa prva počela. Ni danas nisam jako sigurna, znam da je svinjetina, mislim od onog dijela od kojeg se radi panceta ako se stavi se sušiti. Može se i peći, ja nisam veliki ljubitelj, jer mi se čini premasno.
    Šteta je da nemaju frišku ribu po super-hiper-marketima, ili makar na nekom štandu ispred. Rijetko bih tada čekala red za meso. Problem je što mi je placa u zadnje vrijeme totalno van ruke.

    avatar

    02.12.2006. (23:14)    -   -   -   -  

  • slatko grko

    Mislila sam sutra jesti ribu ali sam pozvana na objed u prijateljice,prepelice na sve moguće načine i moram reć da se veselim jer ih obožavam,a prijateljica je bila dobra i izračunala da mi je sutra mesni dan po UN-dijeti,znači prepelice,salata i čista juha iza.ugodan vikend ti želim.

    avatar

    02.12.2006. (23:34)    -   -   -   -  

  • gogoo

    I ja sam vidio u Plodinama neki dan jednog tipa sa punim kolicama nekakvog mesa, (možda smo se i vidjeli). Nije mi jasno zašto se toliko životinja tovi, a onda ih se masovno ubija. A danas mi je žena naručila onaj gavelino, a ja sam jeo tjesteninu sa gljivama i miješanu frišku salatu. A ujutro sam trčao u Kostreni 'Zimsku ligu' na stazi oko 7 km, nešto sporije nego prošli put. Pozdraw

    avatar

    03.12.2006. (00:53)    -   -   -   -  

  • playera

    Zmajki, samo da te ljubim!
    O mesu kad se raspakiram :)

    avatar

    03.12.2006. (09:22)    -   -   -   -  

  • Dnevnik nas 2 2

    O zmajkice, bila sam baš taj dan al ga nisam vidjela jer je gore na binu bila nahrupila hrpa reportera sa kamerama. Prošetala sam kroz tu gužvu i otišla u lijevi i desni salon razgledavati. Prošle godine sam kupila Sabrane pjesme Dragutina Tadijanovića koje je napisao od 1920. do 2005. (860 stranica), a ove godine sam sam kupila stručnu knjigu iz Photoshopa CS2 na hrvatskom. Nisam ništa poslikala. Nećeš vjerovati, svake godine je sve isto, čak sam i knjige koje sam prošle godine razgledavala našla pozicionirane u istoj prostoriji na istom mjestu i istoj polici. Imala sam dojam da su nakon prošlogodišnjeg sajma knjiga prostorije zaključali, a ove godine otključali, otpuhali prašinu i nastavili gdje su stali.
    A sad da iskomentiram post, ja ti volim sve papati, što se iz mog izgleda i nebi moglo zaključiti. Jučer sam spremala orade koje je neki dan moj brat ulovio, poslije nisam mogla disat kolko sam se natukla. Ribu, ako ne dobijem od brata kupujem samo na dva mjesta u ribarnici, a meso kupujem kod jednog mesara na Kaštanjeru i meso mu je prva klasa, a usluga vrhunska. Čak mi borše sa spežom odnesu do auta, jer običo kupim za 10 dana.
    Puno te pozdravljam.

    avatar

    03.12.2006. (10:51)    -   -   -   -  

  • Dnevnik nas 2 2

    E, još nešto ...kad se zaletiš na sajam, mogle bi popiti kavicu u Oceani. Ja ti stanujem dvadeset koraka od Doma branitelja gdje se sajam održava, a Oceana je na 40 koraka.Ime moje firme je Konti, u T-mobileovom imaniku ćeš me pronaći ako ukucaš to pod "poslovni korisnici", dobit ćeš više brojeva,posljednji broj u timu je moj.

    avatar

    03.12.2006. (10:59)    -   -   -   -  

  • lazy daysleeper

    Sad mi je jasno zašto s radija non-stop trešti: "Konzum zove vas".

    avatar

    03.12.2006. (13:15)    -   -   -   -  

  • katrida

    ............kupujem mesinu jer hranim tri muška............koristim akcije, obavezno.........a o kvaliteti više ne razmišljam, vjerujem da struka kontrolira kvalitetu i da je sve u dučanima 2zdravo2.........

    avatar

    03.12.2006. (14:08)    -   -   -   -  

  • Irida

    prvo je bio galofak, pa pesticidi i fungicidi, zatim antibiotici, i GMO, a sad još i boleštine...tko to nas zastrašuje i truje....a htjela sam ti samo zahvaliti na lijepim riječima koje si ostavila u mojoj " kući tuge "!

    avatar

    03.12.2006. (19:03)    -   -   -   -  

  • Mima

    To me sjetilo na aferu Čerrnobil. Iste godine u marketima se mogao kupiti ukrajinski med duplo jeftiniji od našeg.Još je i dobro ako ti daju odabrati koji ćeš med kupiti, ali govorilo se u nekim novinama čak i da se taj med prepakira u tegle i etiketira kao hrvatski.....radioaktivan kao vrag.Da. Grozno je to, zazirem od tih akcija i čudnih pojeftinjenja, dobro si to primjetila.I mene muče takve stvari.

    avatar

    04.12.2006. (09:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...