Komentari

kucanicaujapanu.blog.hr

Dodaj komentar (45)

Marketing


  • Cranberrie

    svaka čast - sve po domaće :))

    avatar

    02.12.2006. (15:34)    -   -   -   -  

  • fields of gold

    Prostudirala sam ti blog a A do Ž i samo ti zaželim ugodan vikend...Samo nastavi tako....rado te čitam! Cmoka!
    PS. Kako vidim po postu nema zime za tebe, možeš ovom japancu "prodati" koji autohtoni recept iz HR....:o)))) (malko šale) Byeee

    avatar

    02.12.2006. (15:57)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    A ovdje u Londonu ne mozes naci nijedan 'pravi' hrvatski restoran,sve nekakve mucke sa prostora stare juge.
    Sto bih ja sada dala za sarmu i pire krumpir.
    Ali ja zeljno cekam tvoj post o sushiju-obozavam ga.

    avatar

    02.12.2006. (16:19)    -   -   -   -  

  • Hotaru

    nećeš vjerovati ali čula sam več za taj restoran...i moram reči da me ispunja nekakvom čudnom toplinom vidjeti kako ima japanaca zaluđenih u Hrvatsku jednako kao što sam i ja zaluđena Japanom...

    avatar

    02.12.2006. (16:28)    -   -   -   -  

  • Feba

    Pronašla sam tvoj blog i ostala ugodno iznenađena. Tako si mi približila daleki Japan i polako nestaju predrasude koje imam o toj zemlji. Čekam nove postove.

    avatar

    02.12.2006. (17:03)    -   -   -   -  

  • lorraine

    Bas si me iznenadila s ovim restoranom, nije mi bilo ni za pomisliti da bi takvo nesto tamo osvanulo. U svakom slucaju good for you:)))...uzivaj u onim struklima,zaista izgledaju perfektno. Dobar tek:)

    avatar

    02.12.2006. (17:21)    -   -   -   -  

  • Shin-chan

    konacno obecana tema o klopi :) Zasluzujes pljesak! Imam osjecaj kao da sam i sam jeo sarmu i strukle usput dok sam citao tvoj novi post. Sve si jako dobro ukomponirala. Atmosfera Japana, i Hrvatska hrana. Ukusno je! Od Gavril....ups ovaj od Kucanice je! hehe

    avatar

    02.12.2006. (18:35)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    lijepo je u dalekom svijetu okusiti nešto domaće.. ja sam mislila da ima veze s kužeom koji je tamo (tj. tu kod tebe, u japanu) bio trener puno godina...

    avatar

    02.12.2006. (23:00)    -   -   -   -  

  • Angie

    Mi sm osami sebi izgleda neprijatelji,kako čovjek uspješno posluje i uz to je kvalitetan u ponuđenom meniju u najskupljoj ulici Tokia i na meniju pikanterija za119 kunića.Nema šanse posjesti to doma za ovu lovu.Btw ja sam zagorka porijeklom i štrukle pravim slane kuhane ili zapečene zapravo više su neutralnog okusa pa ako netko želi može ih zasladiti.Serbus

    avatar

    03.12.2006. (00:27)    -   -   -   -  

  • nihonkichigai

    Prije svega blog ti je više nego odličan.Vrlo dobro ocrtavaš japan,japance i njihovo društvo.
    O restoranu "Dobro" bio je kratki prilog na HTV-U,gdje smo upoznali hrvatskog kuhara koji
    pravi i sarme.Danas u nedjelju bit će opet kratki prilog o Japanu u emisiji "Shpitzza" na HTV-u.
    Također smo uživali u kratkoj priči prije nekoliko tjedana na istoj TV o uspješnom nastupu
    ansambla "Lado" u Japanu.Bilo je vrlo emotivno s obje strane ekrana.mata ne

    avatar

    03.12.2006. (04:40)    -   -   -   -  

  • jja

    Joj a ovdje nasih restorana na svakom cosku, moj kvart je mali, ono prijedjes ga za pola sata pjeske ali ima 3 hrvatska restorana, u citavom gradu ih ima oko 10-ak. Fina i povoljna klopa. Inace i kod nas izgleda subota ujutro slicno - kava- shopping-restoran...no za otvaranje hrvatskog restorana je Japancu svakako trebala doza avanturizma i hrabrosti i zato - bravo :-). Jucer sam i ja malo poducavala hrvatski - recenicama tipa "daj mi deci vina, djeci ne dajemo vina" ili "danas je lijepo vrijeme, ali nitko nema vremena".....slicne ali ne i iste rijeci su okupirale goste. Jedino da su vegetu bas morali izloziti, i nisu ;-) Cijena vaseg obroka je moram primjetiti za zapadnu Europu prilicno povoljna. Ovdje sarmu imaju i Turci i Grci i cesto se cude da je to i hrvatsko domace jelo. Iako - meni je stran podatak da je hrvatsko novogodisnje jelo - sarma? Nego kako je u restoranu zastupljen mediteranski dio Hrvatske? Dakle ljudi poput tebe su upravo najbolji hrvatski ambasadori :-). Ja pamtim ne pecene, nego kuhane struklje, prelivene domacim maslom i posipane secerom.

    avatar

    03.12.2006. (13:53)    -   -   -   -  

  • Daisy

    Oduševljava me činjenica da je naša kuhinja zanimljiva na Istoku, ali tužno je to što se u njoj nije okušao domaći čovjek. Svaka čast Japancu koji je uložio toliko truda u dočaravanje naše tradicije.

    avatar

    03.12.2006. (14:19)    -   -   -   -  

  • kokošje sljepilo

    wow! bas mi je drago da ima nas restorancic tam!
    a blog ti je mrak! hvala ti sto nas sve informiras o zivotu tam negdje daleko..
    /katarina/

    avatar

    03.12.2006. (22:41)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    jao, jedva sam cekala tvoj novi post. da sam znala da ces pisati o hrani i to na ovakav odlican nacin, procitala bih ga tek sutra ujutro. ogladnila sam od citanja kao vuk a jesti u ponoc bas i nije zdravo :-). odlicna tema, divno napisano.

    inace ti se javim ovih dana mailom, svi troje smo radili one tvoje makije /cak sam uspjela kupiti vrecu od 5kg japanske rize). zacudo je moj Muzek bio najbolji u rolanju. recept je odlican ali treba vjezbati. lijep pozdrav iz beca.

    avatar

    03.12.2006. (23:49)    -   -   -   -  

  • beijos

    U Bloemu sam konacno otkrila Hrvate (2 obitelji, mijesane). I u kombinaciji s Portugalcem vlasnici su restorana. Na zalost od hrvatskih recepata imaju samo cevape (chevapchichci). A ni originalnih portugalskih jela nema bas mnogo, pa onda i taj restoran po meniju izgleda kao i svi ostali :(. Zato se susi nudi u cak 3 restorana :). srdacni pozdrav s dalekog juga :)

    avatar

    04.12.2006. (08:13)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Aha... znači kuhar mu je onaj lik što je bio u Shpitzi sinoć. Fascinirao me podatak da lik živi u sobi od 17 m2 koju plaća 1000 EUR.

    avatar

    04.12.2006. (10:21)    -   -   -   -  

  • happywedding

    Gotovo da čovjek ne može povjerovati kako u centru Tokija možeš pojesti sarmu i štrukle. Pa ja ta jela jedva pronađem u restoranima u Hrvatskoj. Znaš, zavidim ti, ali na pozitivan način, što imaš priliku živjeti u Japanu. Ja bih volio barem imati priliku vidjeti Japan na nekoliko dana.
    Pozdrav

    avatar

    04.12.2006. (10:40)    -   -   -   -  

  • ordinarylove

    a baš mi je bilo smiješno u meniju pročitati 'Mislav families beans soup with Kobasica' :))))

    avatar

    04.12.2006. (10:50)    -   -   -   -  

  • flahajzn

    Kako me zivot nosa kojekuda imao sam priliku zivjeti i u SAD i u Kini i na Islandu (kratko) i kojekuda po Europi. Trenutno sam u Moskvi. I dok se po SAD mogu naci vrlo kvalitetni hrvatski restorani poput onoga "Nicola's place" naseg covjeka iz Sepurina kod Zadra u gradicu Morhead na obali Atlantika u drzavi Sjeverna Karolina u Kini nisam nasao niti jedan nas restoran.

    Na zalost hrvatskih restorana nema ni u Moskvi. Zapravo ima jedan jedini kojeg drze Hrvati (Dubravko i Zeljko) koji se zove Dorian Gray i pripada u sam vrh gastro ponude Moskve no taj restoran zapravo nudi - talijansku kuhinju. Steta...

    Prijedlog svim ugostiteljima - dodjite u Rusiju (pogotovo u Sibir)! Rusi imaju hrpe novaca koje ne mogu potrositi u tim svojim gradovima, a vrhunac gastronomije nude im Srbi kojekakvim "Balkan-grillovima"

    avatar

    04.12.2006. (11:08)    -   -   -   -  

  • Tibica

    mmmmmmmmmmm....dobar tek!! ;)

    avatar

    04.12.2006. (13:33)    -   -   -   -  

  • izgubljena

    nedavno je o tome bilo na TV-u

    avatar

    04.12.2006. (14:21)    -   -   -   -  

  • Dani

    Bome sam se ugodno iznenadila kad sam vidjela prilog u 'DJH' o tom restoranu i zaboravila sam te pitati jesi li čula za njega...

    avatar

    04.12.2006. (15:17)    -   -   -   -  

  • milo djete

    hehe moj tatek je kuhar i to vrsni, specijalist za ribu (mediteranac otočanin)...eh kad bi sve idealno bilo bi išli u japan otvoriti kakav restorančić:) ah samo zamišljam..:p

    avatar

    04.12.2006. (15:29)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    tamo idem. jednog dana. bilo bi još bolje kad bi imali popust za hrvate. ono, pokažeš putovnicu ili osobnu iskaznicu i eto, imaš 20% popusta. :)

    avatar

    04.12.2006. (20:04)    -   -   -   -  

  • Srušeni Diktator

    eeee, to je nešto najbolje! svaka čast! da sam ja tamo, od nostalgije bi svaki dan išao tamo ručat...

    avatar

    04.12.2006. (23:09)    -   -   -   -  

učitavam...