Prostudirala sam ti blog a A do Ž i samo ti zaželim ugodan vikend...Samo nastavi tako....rado te čitam! Cmoka! PS. Kako vidim po postu nema zime za tebe, možeš ovom japancu "prodati" koji autohtoni recept iz HR....:o)))) (malko šale) Byeee
02.12.2006. (15:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
A ovdje u Londonu ne mozes naci nijedan 'pravi' hrvatski restoran,sve nekakve mucke sa prostora stare juge. Sto bih ja sada dala za sarmu i pire krumpir. Ali ja zeljno cekam tvoj post o sushiju-obozavam ga.
02.12.2006. (16:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nećeš vjerovati ali čula sam več za taj restoran...i moram reči da me ispunja nekakvom čudnom toplinom vidjeti kako ima japanaca zaluđenih u Hrvatsku jednako kao što sam i ja zaluđena Japanom...
02.12.2006. (16:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Feba
Pronašla sam tvoj blog i ostala ugodno iznenađena. Tako si mi približila daleki Japan i polako nestaju predrasude koje imam o toj zemlji. Čekam nove postove.
02.12.2006. (17:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bas si me iznenadila s ovim restoranom, nije mi bilo ni za pomisliti da bi takvo nesto tamo osvanulo. U svakom slucaju good for you:)))...uzivaj u onim struklima,zaista izgledaju perfektno. Dobar tek:)
02.12.2006. (17:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Shin-chan
konacno obecana tema o klopi :) Zasluzujes pljesak! Imam osjecaj kao da sam i sam jeo sarmu i strukle usput dok sam citao tvoj novi post. Sve si jako dobro ukomponirala. Atmosfera Japana, i Hrvatska hrana. Ukusno je! Od Gavril....ups ovaj od Kucanice je! hehe
02.12.2006. (18:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lijepo je u dalekom svijetu okusiti nešto domaće.. ja sam mislila da ima veze s kužeom koji je tamo (tj. tu kod tebe, u japanu) bio trener puno godina...
02.12.2006. (23:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mi sm osami sebi izgleda neprijatelji,kako čovjek uspješno posluje i uz to je kvalitetan u ponuđenom meniju u najskupljoj ulici Tokia i na meniju pikanterija za119 kunića.Nema šanse posjesti to doma za ovu lovu.Btw ja sam zagorka porijeklom i štrukle pravim slane kuhane ili zapečene zapravo više su neutralnog okusa pa ako netko želi može ih zasladiti.Serbus
03.12.2006. (00:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Prije svega blog ti je više nego odličan.Vrlo dobro ocrtavaš japan,japance i njihovo društvo. O restoranu "Dobro" bio je kratki prilog na HTV-U,gdje smo upoznali hrvatskog kuhara koji pravi i sarme.Danas u nedjelju bit će opet kratki prilog o Japanu u emisiji "Shpitzza" na HTV-u. Također smo uživali u kratkoj priči prije nekoliko tjedana na istoj TV o uspješnom nastupu ansambla "Lado" u Japanu.Bilo je vrlo emotivno s obje strane ekrana.mata ne
03.12.2006. (04:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Joj a ovdje nasih restorana na svakom cosku, moj kvart je mali, ono prijedjes ga za pola sata pjeske ali ima 3 hrvatska restorana, u citavom gradu ih ima oko 10-ak. Fina i povoljna klopa. Inace i kod nas izgleda subota ujutro slicno - kava- shopping-restoran...no za otvaranje hrvatskog restorana je Japancu svakako trebala doza avanturizma i hrabrosti i zato - bravo :-). Jucer sam i ja malo poducavala hrvatski - recenicama tipa "daj mi deci vina, djeci ne dajemo vina" ili "danas je lijepo vrijeme, ali nitko nema vremena".....slicne ali ne i iste rijeci su okupirale goste. Jedino da su vegetu bas morali izloziti, i nisu ;-) Cijena vaseg obroka je moram primjetiti za zapadnu Europu prilicno povoljna. Ovdje sarmu imaju i Turci i Grci i cesto se cude da je to i hrvatsko domace jelo. Iako - meni je stran podatak da je hrvatsko novogodisnje jelo - sarma? Nego kako je u restoranu zastupljen mediteranski dio Hrvatske? Dakle ljudi poput tebe su upravo najbolji hrvatski ambasadori :-). Ja pamtim ne pecene, nego kuhane struklje, prelivene domacim maslom i posipane secerom.
03.12.2006. (13:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Oduševljava me činjenica da je naša kuhinja zanimljiva na Istoku, ali tužno je to što se u njoj nije okušao domaći čovjek. Svaka čast Japancu koji je uložio toliko truda u dočaravanje naše tradicije.
03.12.2006. (14:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jao, jedva sam cekala tvoj novi post. da sam znala da ces pisati o hrani i to na ovakav odlican nacin, procitala bih ga tek sutra ujutro. ogladnila sam od citanja kao vuk a jesti u ponoc bas i nije zdravo :-). odlicna tema, divno napisano.
inace ti se javim ovih dana mailom, svi troje smo radili one tvoje makije /cak sam uspjela kupiti vrecu od 5kg japanske rize). zacudo je moj Muzek bio najbolji u rolanju. recept je odlican ali treba vjezbati. lijep pozdrav iz beca.
03.12.2006. (23:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U Bloemu sam konacno otkrila Hrvate (2 obitelji, mijesane). I u kombinaciji s Portugalcem vlasnici su restorana. Na zalost od hrvatskih recepata imaju samo cevape (chevapchichci). A ni originalnih portugalskih jela nema bas mnogo, pa onda i taj restoran po meniju izgleda kao i svi ostali :(. Zato se susi nudi u cak 3 restorana :). srdacni pozdrav s dalekog juga :)
04.12.2006. (08:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gotovo da čovjek ne može povjerovati kako u centru Tokija možeš pojesti sarmu i štrukle. Pa ja ta jela jedva pronađem u restoranima u Hrvatskoj. Znaš, zavidim ti, ali na pozitivan način, što imaš priliku živjeti u Japanu. Ja bih volio barem imati priliku vidjeti Japan na nekoliko dana. Pozdrav
04.12.2006. (10:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
a baš mi je bilo smiješno u meniju pročitati 'Mislav families beans soup with Kobasica' :))))
04.12.2006. (10:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
flahajzn
Kako me zivot nosa kojekuda imao sam priliku zivjeti i u SAD i u Kini i na Islandu (kratko) i kojekuda po Europi. Trenutno sam u Moskvi. I dok se po SAD mogu naci vrlo kvalitetni hrvatski restorani poput onoga "Nicola's place" naseg covjeka iz Sepurina kod Zadra u gradicu Morhead na obali Atlantika u drzavi Sjeverna Karolina u Kini nisam nasao niti jedan nas restoran.
Na zalost hrvatskih restorana nema ni u Moskvi. Zapravo ima jedan jedini kojeg drze Hrvati (Dubravko i Zeljko) koji se zove Dorian Gray i pripada u sam vrh gastro ponude Moskve no taj restoran zapravo nudi - talijansku kuhinju. Steta...
Prijedlog svim ugostiteljima - dodjite u Rusiju (pogotovo u Sibir)! Rusi imaju hrpe novaca koje ne mogu potrositi u tim svojim gradovima, a vrhunac gastronomije nude im Srbi kojekakvim "Balkan-grillovima"
04.12.2006. (11:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
hehe moj tatek je kuhar i to vrsni, specijalist za ribu (mediteranac otočanin)...eh kad bi sve idealno bilo bi išli u japan otvoriti kakav restorančić:) ah samo zamišljam..:p
04.12.2006. (15:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Cranberrie
svaka čast - sve po domaće :))
02.12.2006. (15:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fields of gold
Prostudirala sam ti blog a A do Ž i samo ti zaželim ugodan vikend...Samo nastavi tako....rado te čitam! Cmoka!
PS. Kako vidim po postu nema zime za tebe, možeš ovom japancu "prodati" koji autohtoni recept iz HR....:o)))) (malko šale) Byeee
02.12.2006. (15:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvrk
A ovdje u Londonu ne mozes naci nijedan 'pravi' hrvatski restoran,sve nekakve mucke sa prostora stare juge.
Sto bih ja sada dala za sarmu i pire krumpir.
Ali ja zeljno cekam tvoj post o sushiju-obozavam ga.
02.12.2006. (16:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hotaru
nećeš vjerovati ali čula sam več za taj restoran...i moram reči da me ispunja nekakvom čudnom toplinom vidjeti kako ima japanaca zaluđenih u Hrvatsku jednako kao što sam i ja zaluđena Japanom...
02.12.2006. (16:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Feba
Pronašla sam tvoj blog i ostala ugodno iznenađena. Tako si mi približila daleki Japan i polako nestaju predrasude koje imam o toj zemlji. Čekam nove postove.
02.12.2006. (17:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lorraine
Bas si me iznenadila s ovim restoranom, nije mi bilo ni za pomisliti da bi takvo nesto tamo osvanulo. U svakom slucaju good for you:)))...uzivaj u onim struklima,zaista izgledaju perfektno. Dobar tek:)
02.12.2006. (17:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Shin-chan
konacno obecana tema o klopi :) Zasluzujes pljesak! Imam osjecaj kao da sam i sam jeo sarmu i strukle usput dok sam citao tvoj novi post. Sve si jako dobro ukomponirala. Atmosfera Japana, i Hrvatska hrana. Ukusno je! Od Gavril....ups ovaj od Kucanice je! hehe
02.12.2006. (18:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
seoska idila
lijepo je u dalekom svijetu okusiti nešto domaće.. ja sam mislila da ima veze s kužeom koji je tamo (tj. tu kod tebe, u japanu) bio trener puno godina...
02.12.2006. (23:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Angie
Mi sm osami sebi izgleda neprijatelji,kako čovjek uspješno posluje i uz to je kvalitetan u ponuđenom meniju u najskupljoj ulici Tokia i na meniju pikanterija za119 kunića.Nema šanse posjesti to doma za ovu lovu.Btw ja sam zagorka porijeklom i štrukle pravim slane kuhane ili zapečene zapravo više su neutralnog okusa pa ako netko želi može ih zasladiti.Serbus
03.12.2006. (00:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nihonkichigai
Prije svega blog ti je više nego odličan.Vrlo dobro ocrtavaš japan,japance i njihovo društvo.
O restoranu "Dobro" bio je kratki prilog na HTV-U,gdje smo upoznali hrvatskog kuhara koji
pravi i sarme.Danas u nedjelju bit će opet kratki prilog o Japanu u emisiji "Shpitzza" na HTV-u.
Također smo uživali u kratkoj priči prije nekoliko tjedana na istoj TV o uspješnom nastupu
ansambla "Lado" u Japanu.Bilo je vrlo emotivno s obje strane ekrana.mata ne
03.12.2006. (04:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jja
Joj a ovdje nasih restorana na svakom cosku, moj kvart je mali, ono prijedjes ga za pola sata pjeske ali ima 3 hrvatska restorana, u citavom gradu ih ima oko 10-ak. Fina i povoljna klopa. Inace i kod nas izgleda subota ujutro slicno - kava- shopping-restoran...no za otvaranje hrvatskog restorana je Japancu svakako trebala doza avanturizma i hrabrosti i zato - bravo :-). Jucer sam i ja malo poducavala hrvatski - recenicama tipa "daj mi deci vina, djeci ne dajemo vina" ili "danas je lijepo vrijeme, ali nitko nema vremena".....slicne ali ne i iste rijeci su okupirale goste. Jedino da su vegetu bas morali izloziti, i nisu ;-) Cijena vaseg obroka je moram primjetiti za zapadnu Europu prilicno povoljna. Ovdje sarmu imaju i Turci i Grci i cesto se cude da je to i hrvatsko domace jelo. Iako - meni je stran podatak da je hrvatsko novogodisnje jelo - sarma? Nego kako je u restoranu zastupljen mediteranski dio Hrvatske? Dakle ljudi poput tebe su upravo najbolji hrvatski ambasadori :-). Ja pamtim ne pecene, nego kuhane struklje, prelivene domacim maslom i posipane secerom.
03.12.2006. (13:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Daisy
Oduševljava me činjenica da je naša kuhinja zanimljiva na Istoku, ali tužno je to što se u njoj nije okušao domaći čovjek. Svaka čast Japancu koji je uložio toliko truda u dočaravanje naše tradicije.
03.12.2006. (14:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kokošje sljepilo
wow! bas mi je drago da ima nas restorancic tam!
a blog ti je mrak! hvala ti sto nas sve informiras o zivotu tam negdje daleko..
/katarina/
03.12.2006. (22:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
jao, jedva sam cekala tvoj novi post. da sam znala da ces pisati o hrani i to na ovakav odlican nacin, procitala bih ga tek sutra ujutro. ogladnila sam od citanja kao vuk a jesti u ponoc bas i nije zdravo :-). odlicna tema, divno napisano.
inace ti se javim ovih dana mailom, svi troje smo radili one tvoje makije /cak sam uspjela kupiti vrecu od 5kg japanske rize). zacudo je moj Muzek bio najbolji u rolanju. recept je odlican ali treba vjezbati. lijep pozdrav iz beca.
03.12.2006. (23:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
beijos
U Bloemu sam konacno otkrila Hrvate (2 obitelji, mijesane). I u kombinaciji s Portugalcem vlasnici su restorana. Na zalost od hrvatskih recepata imaju samo cevape (chevapchichci). A ni originalnih portugalskih jela nema bas mnogo, pa onda i taj restoran po meniju izgleda kao i svi ostali :(. Zato se susi nudi u cak 3 restorana :). srdacni pozdrav s dalekog juga :)
04.12.2006. (08:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
012 STATION posada
Aha... znači kuhar mu je onaj lik što je bio u Shpitzi sinoć. Fascinirao me podatak da lik živi u sobi od 17 m2 koju plaća 1000 EUR.
04.12.2006. (10:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
happywedding
Gotovo da čovjek ne može povjerovati kako u centru Tokija možeš pojesti sarmu i štrukle. Pa ja ta jela jedva pronađem u restoranima u Hrvatskoj. Znaš, zavidim ti, ali na pozitivan način, što imaš priliku živjeti u Japanu. Ja bih volio barem imati priliku vidjeti Japan na nekoliko dana.
Pozdrav
04.12.2006. (10:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ordinarylove
a baš mi je bilo smiješno u meniju pročitati 'Mislav families beans soup with Kobasica' :))))
04.12.2006. (10:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
flahajzn
Kako me zivot nosa kojekuda imao sam priliku zivjeti i u SAD i u Kini i na Islandu (kratko) i kojekuda po Europi. Trenutno sam u Moskvi. I dok se po SAD mogu naci vrlo kvalitetni hrvatski restorani poput onoga "Nicola's place" naseg covjeka iz Sepurina kod Zadra u gradicu Morhead na obali Atlantika u drzavi Sjeverna Karolina u Kini nisam nasao niti jedan nas restoran.
Na zalost hrvatskih restorana nema ni u Moskvi. Zapravo ima jedan jedini kojeg drze Hrvati (Dubravko i Zeljko) koji se zove Dorian Gray i pripada u sam vrh gastro ponude Moskve no taj restoran zapravo nudi - talijansku kuhinju. Steta...
Prijedlog svim ugostiteljima - dodjite u Rusiju (pogotovo u Sibir)! Rusi imaju hrpe novaca koje ne mogu potrositi u tim svojim gradovima, a vrhunac gastronomije nude im Srbi kojekakvim "Balkan-grillovima"
04.12.2006. (11:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tibica
mmmmmmmmmmm....dobar tek!! ;)
04.12.2006. (13:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
izgubljena
nedavno je o tome bilo na TV-u
04.12.2006. (14:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dani
Bome sam se ugodno iznenadila kad sam vidjela prilog u 'DJH' o tom restoranu i zaboravila sam te pitati jesi li čula za njega...
04.12.2006. (15:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
milo djete
hehe moj tatek je kuhar i to vrsni, specijalist za ribu (mediteranac otočanin)...eh kad bi sve idealno bilo bi išli u japan otvoriti kakav restorančić:) ah samo zamišljam..:p
04.12.2006. (15:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sadako's apprentice
tamo idem. jednog dana. bilo bi još bolje kad bi imali popust za hrvate. ono, pokažeš putovnicu ili osobnu iskaznicu i eto, imaš 20% popusta. :)
04.12.2006. (20:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Srušeni Diktator
eeee, to je nešto najbolje! svaka čast! da sam ja tamo, od nostalgije bi svaki dan išao tamo ručat...
04.12.2006. (23:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...