Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • NF

    kako je moj bivši izdavač rekao, svidio se djeci oca nacije moj prepjev jedne slikovnice:P. to je sve uz tu obitelj. još ću ti, kako je krenulo, povjerovati u te mijene novog predsjednika. "što mu to treba, razmišljam u sebi :P"

    avatar

    01.12.2006. (00:23)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @NF, mi se još bavimo time je li Josip Jelačić mogao izboriti hrvatsku nezavisnot. Izgleda će za spremnost za suočavanje s istinama o Franji Tuđmanu trebat još 150 godina, plus 50 godina da dozrije raspoloženje za suštinsku raspravu o Mesiću.

    avatar

    01.12.2006. (00:39)    -   -   -   -  

  • Dragi Blog

    Gospođa Ankica zasigurno nije napisala niti jednog jedinog slova o presudnim događajima života njenog pokojnog supruga, prvog hrvatskog predsjednika, dr.Franje Tuđmana, jer, da je, uništila bi i ovaj preostatak poštovanja spram njegova imena, lika i djela koji gaje deklasirani pobornici tog opusa. Možda bi gospođa Ankica mogla prozboriti ponešto o publicističkom radu svoga supruga u desetljećima prije angažmana oko jasenovačkih žrtava. Ili, zašto ne kaže riječ dvije o intelektualnom kružoku Steve Krajačića, od kojega je njenog supruga dijelio isti onaj plot koji ga je spajao s Josipom Manolićem (vidi: intevju Josipa Manolića i Davora Glavaša, Feral, 1998.); možda bi iz kasnijih godina mogla izdvojiti slavna putovanja pukovniku Babiću i Bruni Bušiću, dok hrvatska inteligencija trune po zatvorima; pa čak i ono Titovo: Tuđmanu ne pakovati!, nije nezanimljiv motiv zasebnog pojašnjenja odnosa druga Tite šepavog, i njegovog mlađahnog majora (a ne generala, kako se krivo tumači!) koji je netom oženio drugaricu personalku Ankicu...Uglavnom, prestanite nas zajebavati ovim fikcionaliziranim biografijama i posthumnim korekcijama životopisa ljudi koji su za života živjeli najmanje dva života! Gospodin dr.Franjo Tuđman, baš kao i ini protagonisti događaja s kraja osamdesetih godina prošloga stoljeća - kao što pokazuju svi Perkovići, Manolići i drugi - surađivao je s onim režimom u najtješnjoj mogućoj mjeri, pripremajući pod budnim okom SDB-a i u suradnji s vodećim ljudima tajne policije Jugoslavije njenu disoluciju. Recimo, gospođa je Ankica zasigurno sto puta čula ono što je njezin suprug kazao sedamdesetih Miki Tripalu, vozeći se s njime u automobilu iz Slavonskoga Broda: Vidjet ćete, bez mene se ovdje za dvadeset godina ništa neće dešavati!
    Da, znao je Franjo, jer je naprosto već tada u krugu oko Steve Krajačića politiku bistrilo društvo koje će devedesetih preuzeti kormilo države: Tuđman, Manolić, Mesić kojega Tuđmanu dovodi upravo Joža, pa onda drugi Joža, Boljkovac naravno... E, o tome će se valjda pisati tek kad svi protagonisti tih događaja pomru, jer drugačije nije moguće: inače bi umro onaj koji bi o tome objavio knjigu ma i desetinu obima ove tvrdoukoričene gospođe Ankice. O Tuđmanovom životu zapravo se unatoč tim svim biografijama ništa ne zna, jer se u bitnom ništa ne smije znati: njegov sin, ovaj pametniji i čestitiji, Miroslav, poriče da je stari ikada bio do Bušića, a na rastanku od posmrtnih Bruninih ostataka Ljerka Mintas Hodak drži govor u kojem evocira upravo tu 'nepostojeću' putešestviju iz ne tako daleke 1976.! Farsično, zar ne!?

    avatar

    01.12.2006. (02:22)    -   -   -   -  

  • Dragi Blog

    P.S.
    Ako nekome ne bi moguće bio odmah i istom jasan razlog angažmana Udbe (čitaj: SDS, SDB, KOS, KOG...) oko disolucije Jugoslavije, evo što o tome kaže dokument Službe državne bezbednosti, koji iz Ministarstva obrane RH putuje do SDB-a, u Beograd, kao kolegijalno objašnjenje i opravdanje:" Alfa i Omega jugoslavenske UDB-e STANKO ČOLAK rekao mi je prije dva mjeseca slijedeće: "KOS i SDB morali su imati ovaj rat, u protivnom svi UDBAŠI i KOSOVCI bili bi poubijani, sad je trenutak da nacionalisti izginu." U potpisu je, jasno, Željkov liebling i gegenspieler, notorni Josip Perković, brigadir.
    Možda bi i o tome gospođa Ankica mogla napisati pokoju - pa barem onu o arhivi Udbe koju je brigadir stavio na raspolaganja Hrvatskoj, kako glasi službena, pardon: zvanična verzija alibija tog svevremenog Balkanskog Bonda.

    avatar

    01.12.2006. (02:30)    -   -   -   -  

  • Kemoterapija

    Vidi, vidi... došao Dragi Blog na svoje. Samo je zaboravio spomenuti šifranticu, odnos prema ocu i pomajci, Institut za povijest u Opatičkoj, Krležine Dnevnike, Pavletićemo rezanje kravata kolegama studentima (zajedno s Merleom i... nije važno)... Možda ćemo jednom ipak znati razlikovati službeno od zvaničnog, kako to lucidno i ironično spominje Dragi Blog.

    avatar

    01.12.2006. (05:16)    -   -   -   -  

  • Kemoterapija

    Htio sam reći da je šifrantica ista osoba koju Dragi blog spominje kao personalku.

    avatar

    01.12.2006. (05:18)    -   -   -   -  

  • Nadimak:a Lule kad odgova

    Da, Ankica i Francek- sve su to ubice i kasapi, zar ne drugovi?!! Pička vam materina, stoko sitnog zuba. Jebe se meni za ovaj izljev ljutnje i vaše reakcije, tješi me da Bog sve vidi, pa tako i vas! Sve će jednom doći na naplatu...

    avatar

    01.12.2006. (12:02)    -   -   -   -  

  • komentator

    Žac,jel lječenikatolik onaj voajer kojeg sam izbacio iz stana,onaj što mi se zaljepio još u sedmici i nisam ga se mogao otresti kad sam bio s ona dva komada? Sjećeš li se ona dva komada i stana na Mihaljevcu?

    avatar

    01.12.2006. (12:55)    -   -   -   -  

  • SeveFanClub

    bio sam jučer na promociji, Rojs, Pašalić, Kajfešica i slična "kremica".
    nabavih knjigu, izdavač ti je Večernji list

    avatar

    01.12.2006. (13:28)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    Nelogičnost koja odaje pristranost - rok trajanja Bandića po tebi je 4 godine dakle, to mi više djeluje kao želja, no on tek uzima zamah!

    Kada netko nešto u Hrvatskoj radi uvijek ga se minimalizira, a u biti je posredno riječ o nečemu drugome!

    Budući predsjednik RH - za!!

    avatar

    01.12.2006. (18:46)    -   -   -   -  

  • on.off.lutkica

    mene već sam naziv toliko živcira da neću ni početi čitati tu knjigu...

    avatar

    01.12.2006. (19:09)    -   -   -   -  

  • Puppeter

    @on.off.lutkica - a ti si kao puno knjiga u zivotu procitala, a vrhunski dozivljaji su pri citanju, recimo, D.Steel, ako tebi nije i to neshvatljivo ? Ako se zeli biti objektivan, treba se o istoj temi toga sto vise procitati, a ne suditi po naslovu, ali za tebe je vec i sam naslov pretezak ! A samim svojim komentarom pokazujes da si najobicnija nedojebana guska, koja misli da nesto zna o dogadjanjima proteklih 10-tak godina !

    avatar

    01.12.2006. (20:04)    -   -   -   -  

  • NF

    uh, kako usporeno shvaćamo, tek sad razumijem nakon zoompolitikona zašto "prvi građanski portal" cenzurira. sejvam sve, uskoro možda i ja objavim post ili članak o "slobodnim portalima" :P

    avatar

    02.12.2006. (00:40)    -   -   -   -  

  • Dragi Blog

    @Kemo: Hvala stari! Drago je i meni čuti te nakon toliko vremena! Kako sve?
    @Nadimak: Ej, Hrvatino, pazi sad: dok je Gotovac (to je onaj koji je unatoč gostinama robije zbog hrvatskog nacionalizma dobio hrvatskim vojnim remenom po hrvatskoj usijanoj glavi) robijao zbog hrvatskog nacionalizma da bi jednom dobio hrvatskim vojnim remenom po hrvatskoj pametnoj glavi, dr.Tuđman je putovao Europom u misiji dobre volje, na susrete s Bušićem i Babićem, koji će odrediti sUDBinu ne samo dr.Tuđmana i šifrantice Ankice, nego i svih nas ostalih, koji ni tada, a ni kasnije nismo ni znali ni razumjeli kako on to slobodno putuje tisućudevedstotinasedamdesetišeste godine Zapadnom Europom, dok Gotovac robija zbog hrvatskog nacionalizma da bi jednom dobio hrvatskim vojni remeno po hrvatskoj nedužnoj glavi! Znam stari da ti je ova rečenica preduga, i to je sva, pa dakle i supstancijalna razlika mene i tebe: ti si idiot, naime! Ja to znam i iz činjenice da ti je već ova rečenica preduga za dočitati je zapamtivši što je njome započeto i što se u njoj, tako prostranoj, do kraja domislilo, a ostali to mogu znati i iz tvoje opaske o nacionalnoj insuficijenciji svih nas koji obitelj Tuđman ne doživljavamo kao carsku obitelj obnovljenog svetog hrvatskog Imperija, u kojem, za razliku od onog engleskog, sunce nikad ne izlazi. Stari, vrati se u svoje selo, svoj tor, svoj čopor, i tamo revi i reri i gangaj unutar svoga lopovskog ganga o tome kako mi Hrvati ne pijemo vina nego krvi četnika iz Knina, jasno, u intermezzu dvaju pljački, privatizacija, zemljišnih prenamjena, šverca oružjem, dopom, bilo čime, žureći se da nas nitko ne uhvati dok se još može, u epohi kad tko je jamio - jamio je! Tvoj operetni diktator vladao je ovom zemljom: a) lažljivo, prešućujući svoju vlastitu biografiju, iz koje je razvidno da je konfident jugoslavenskih tajnih policija, za početak; b) kriminalno, pljačkajući na čelu svoje pomamljene oligarhije vlastiti narod; c) nepotistički, postavljajući na čelo tajnih službi vlastitoga sina; d) fašizoidno, protjeravši iz vlastite zemlje 200 000 pripadnika jednog drugog naroda; e) autoritarno, ne uvažavajući elementarnu demokratsku volju građana, kao u slučaju izbora gradonačelnika grada Zagreba; f) zločinački, vodivši dogovorni rat i farsične ratne operacije u kojima su HRVATSKI CIVILI gubili živote u ime afirmacije njegove politike kompleksaškog samopotvrđivanja jednog neurotiziranog, enervantnog salonskog generala, kao što je to slučaj u Vukovaru, u kojem su Tuđmanovi pasdarani, kako je javno posvjedočio Tomislav Merčep, dinamitirali vukovarske institucije izazivajući međunacionalne tenzije u gradu koji je, kad se star otela kontroli, postao najvećom hrvatskom ranom u povijesti!; g) imbecilno, izoliravši Hrvatsku od ostatka svijeta, što je tek poopćenje Tuđmanovog osobnog autizma i uvjerenja da njega nitko živ na ovom tužnom svijetu ne može shvatiti i sljediti; h) anakrono, pokušavši restaurirati Banovinu Hrvatsku, nihilirajući time simbolički svjetski poredak uspotavljen ishodom Drugog svjetskog rata, što je ujedno idiotizam dostojan pokušaja da se uz pomoć lojtre dospije do mjeseca; i) inkompetentno, paktirajući i s oprobom i s Rusima i s Turcima i s crnim vragom kad je njegova tusta guzica, tj, vlast dolazila u pitanje, bivajući najnedosljednijim političarem kojega je ova zemlja u dvadesetom stoljeću imala; j) izdajnički, izdavši vlastiti narod u Bosni i Hercegovini u ime manjine tog naroda na području Zapadne Hercegovine, prouzročivši time drugi najveći egzodus Hrvata iz Bosne u povijesti ne samo Bosne, nego i Hrvata u njoj!; k) komično, kamuflirajući se u titolike bijele uniforme s šapkom koja mu je na glavi stršala parodično neukusno u pokušaju da Poglavnik metamorfozira u Vrhovnika; l) tragično, ostavljajući za sobom zemlju koja bi po logici stvari bila emancipirana, građanska, demokratska Hrvatska - kao što su to potale i Češka, Litva, Slovenija... - samo da nije devastirana, pokradena, razrušena, izvarana, popaljena, porušena, poubijana njegovom idiotskom, tragičnom, komičnom, izdajničkom.....pikzibnerskom politikom čovjeka kojega su udbaši, da bi preživjeli neminovne promijene do kojih je dovela uspostava novog svjetskog poretka (restauracija kapitalizma i emancipacija nacionalnih država koje je komunistički epohalni projekt cijelo jedno stoljeće onemogućio), instalirali na čelo hrvatskog nacionalnog pokreta, nagodivši se s norvalskom suradničkom i inom emigrantskom bagažom: kao što vidiš, iz ovog komplota ustaša i udbaša, isključen je jedan minoran društveni i nacionalni čimbenik: hrvatski građani. Jasno da Mika i Savka nisu mogli dobiti devedesetih izbore: trebao je iz Osijeka potegnuti Glavaš, stari Manola zajebati Veselicu, Forum, Sova i ostali izglasati povjerenje opštepodobnom Titovom generalu jasenovačkih preokupacija, da bi na igralištu Borca ta slavna Družba Steve Kvržice započela svoj turobni mimohod u povijest. Jasno, kroz vrata koja je osiguravao Perković. On te i pozdravlja.

    avatar

    02.12.2006. (00:45)    -   -   -   -  

  • SadisticoShy

    Obožavam ove dvosjekle teme gdje se dio ljudi ne usudi komentirati a drugi dio totalno pomahnita :D

    avatar

    02.12.2006. (01:30)    -   -   -   -  

  • Dragi Blog

    Žac, a da opalimo jednu bratsku o Manjkasu i manjku Miljenka u "Bezgrešnjaku"? Nije red da nam Manjkas avazira u natštirijskogoberštrumpffirera a da se mi pravimo grbavi ili Toše, da budem multikulturalan. Baš me zanima kako će sad svekoliko pučanstvo tumačiti ovu perverznu Doktorovu logiku da se bržebolje liši svoga ghostwrittera u ime neučuvenog Ogija Ogurlića, kojega, ako s nekime, a ono ni s kakvim doktorom povezati ne ćemo niti možemo, nije li tako!? Kakav je to obrat i dribling, pa to je genijalno: stvarno je taj nepostojeći doctor absconditus velik igrač! Povući će sasvim iracionaln potez, pa i na svoju štetu, samo u ime velike zakulisne manipulacije i potpunog zbunjivanja neprijateljske žive sile! Nego, ima još nešto: iz prve sam dlakave ruke čuo - jezikom gluhih, što se čudite! - da je Kiro Prosvyro nastupio kod Zuhre u sklopu veće trgovine: medvjeda su doveli, unatoč jasnoj svijesti o ironizaciji njegova lika, djela i self-defense pojave, u neugodnu situaciju prihvaćanja baršunastih lisica i divljanja po studiju tog urnebesno dosadnog showa ucjenjujući po načelu: nastupi li Kirin kod Zuhre, dakle za Media-rign prodakšn, EPH će blagonaklono pisati sve dok, morate nas razumjeti, ne odradimo nekakav posao i s Račanom, inače već dogovoren u posjeti Ninoslava Iblerovom trgu. Da, to je ta druga dobra vijest: HDZ je već izgubio parlamentarne izbore, jer je Ninoslav Pavić otišao prije 10 dana do Račana i ofene trgovao: ja vama medije, a vi meni prvo Vanju preko Sutlića umjesto Mirka Galića, a za dalje ćemo vidjeti! Navodno se Ninoslav, u iščekivanju digitalnih koncesija i IP televizije jako zainatio da dobije Televiziju Sljeme, pa je kod Račana na pasja kola izogovarao Ljubičića i Bandića! Sudeći po kampanji koju već mjesecima vodi suprotivu Ali-Bandiću iz Bandića Brda, ovdašnjem Većeslavu, Bandiću su ne samo piše crno, nego i po memorandumima Državnoga odvjetništva, o čemu možemo čitati već koliko danas, sutra. Ninočka je genije: samo me zanima u kojem će trenutku netko njega nabiti na - a ne, nisam ja prostak! - križ koji sve teže nosi, i hoće li to biti prije ili poslje biološkog odlaska protagonista operacije "Preživimo Tranziciju S Perkovićem" (dalje: PTSP). Budući da Ninočku uvijek mogu neutralizirati, dečkima iz Družbe Steve Krvžice zapravo odgovara da je on relej njihove politike, no ipak, dijalektikom sluge i gospodara, ispada da je brate previše nekako omoćao taj Nino, bre, rasprostro se naprosto, gle ga koliki je: u nekretninama, u medijima, u turizmu, u produkciji...K'o Suzana iz paštete, prosto. I ne samo to: evo ga i u Bezgrešnjaku, da poentiram, vraćajući se Lesijevim stopama kući(ći): je li se itko ikada pitao kako to da je u Paviću smrtnoj konkurenciji kao čelni čovjek osvanuo nekdašnji direktor "Jutarnjega lista", Jurleka!? I to baš nakon što je malo odležao na doškolovavanju kod Mudroga u T-TH-u, kao korporativni komunikator, završivši pritom kod Smole škole "Premise", dakle PR-tečajeve? Nevjerojanto, ali, i opet se ponavlja ta linija: EPH - Večernji! Nakon Jurleke, naime, najozbiljnij je kandidat za Jurlekino mjesto, a Jurleka bi došao na Manjkasovo (što se nekako i ostvarilo: Ogurlić je tek Jurlekina proteza), bio je IVAN ZVONIMIR ČIČAK! Da stvar bude gora, za mjesto glavnog urednika kandidirali su još jednog Pavićevog pulena, još i devedesetih, iz vremena "Mreže", kasnije - pa to je fascinantno kako je ta ekipa uigrana! - opet Smolecovog suradnika - Ozrena Kancu Kanceljaka! Inače zaokupljenog izgradnjom pandana Media-Ringu, of course, pogađate, u korist Styrije! Jebote, pa to je fantastično: ovdje se više nema što dogoditi a da o tome ne odlučuje Ninoslav Pavić! Ne mislim samo na medije, ili personalnu politiku hrvatskih vodećih tiskovina i elektronskih medija (o tome ćemo jednom drugom zgodom); mislim i na politiku u užem smislu toga pojma: Nino rules!Moj idol: drug i komunista Ninočka! Vi ne biste vjerovali, ali ja ga zaista obožavam: malo je tko toliko učinio ne samo za sebe, nego i za sve oko sebe, kao Ninoslav Pavić. Možemo se mi zajebavati, ali, pogledajte kako samo zbrinjava svoje ljude! Ne samo da stanuju po Zrinjevcima i Pantovčaku, čak i oni koji ga previše i ne vole, nego i rade na vodećim mjestima hrvatskog javnog pogona, jasno dajući do znanja da Pavić svoje ljude ne ostavlja: ni mrtve! Nisam ironičan: do Pavića umiralo se u novinarstvu oko četrdesete, a zarđivalo 148 maraka mjesečno! Nakon Pavića pametan čovjek njegova pogona može ostaviti vilu ženi, kupiti stan preko puta gradonačelnika, natočiti Laurent-Perrierov Ultra Brut zadovoljno na nosu očutjevši sffumato-bouquet crvenog i crnog šumskog voća, pomiješan s kvascima (BTW: na okusu je Ultra Brut posve nemilosrdan: pun, bogat, s dugim aftertasteom, ali istodobno s jakom tendencijom da skuplja usta i s posve neobičnim osjećajem suhoće!), umačući pritom nos u čašu a pero u tintu, na zadovoljstvo kako domaćih, tako i britanskih čitatelj... Bez imalo šale i trenutnoga smisla za nju: kud ćeš više?

    avatar

    02.12.2006. (02:02)    -   -   -   -  

  • Dragi Blog

    S KIROM u vezi: zaista je jadno, što zavređuje poseban post, gledati ministra policije zemlje u kojoj zemunski klan pokušava dinamitirati i Vladu Budalu i trajekt pride kako kao medvjed biva vodan po studiju apšisalog showa apšisalog voditelja, čija asistentica, nekakva instant- bimbo-pičkuljica, ministru poklanja ružičaste lisičine (Blože sveti, onda se Nino čudi zašto nema gledanost: koji će vam kurac cijeli Media-ring i EPH kad vas tristotisuća genija ne uspjeva smisliti bolji štos nego Kiri Pro Sviry pokloniti lisice, ha-ha, kakav štos, ah famos!, pa mi smo ministru MUP-a uvalili S/M foru, joj, popišala bum se od smijeha, nemrem bolivit, joj...svrš, svrš!), dok auti lete u zrak, monstrumi repetiraju Kalašnjikov i ubijaju natenane, satima, a niti jedan jedini znameniti kriminalac ove zemlje nije s one strane brave! Sanader to ne samo tolerira, nego i potiče: sam je Sanader inzistirao da Kirin nastupi kod Zuhre, dakle u proizvdnji Pavićevog Media-ringa, što je skandal bez presedana! U zamjenu za par tjedana PR-a u izdanjima EPH, Sanader, očito posve izgubivši obrise realnosti, ironizira vlastitog ministra policije koji je postao medijski intrigantan jedino i samo zato jer je u međuvremenu postao Kiro Prosviro, idiot koji je osvanuo na You Tubeu kao senzija dana: subinteligentni hrvatski provincijski budalaš koji izvodi nekakve shatrokan-kate i samoobrambene akcije zbog kojih se šest pripadnika intervente jedinice "Sturm und Drang" već objesilo (Jadranki Kosor oko vrata, a jedan i prozora), koji s čuđenjem i nelagodom autentičnog bilogorskog seoskog derana prima na dar lisičine ružičaste kao njegovi zasramnjeni pretili obraščići, i koji takav dakle obilazi zabavne programe kao medvjed kramove njegova blagorodnog kraja, samo i jedino zato jer podatno i izdašno ispao blesav i neartikuliran, pokušavši odgovoriti na barem jedno pitanje emisije "Otvoreno", u maniri: Oni nisu krivi jer su policiji, koja ih je pitala jesu li krivi, rekli da nisu! Stravično, nije li? Ne mislim odgovor, nego cijeli taj proštenjarski duh: Sanaderu se živo jebe, on je svoje odradio, otrgovao (Gotovina u Haagu, SD u EPH, gotovina na računima...), izbori su izgubljeni, ali, ustalom, puno se uz te idiote uokolo i napravilo: ta, bio je Ivo kod Busha, razumiš, bogati, pa di ćeš više dok ti kuću čuva ovaj moslavački medvjed Kira!? Doduše, to što je na putu u Anconu skoro pokoji Kalmetin sugrađanin od sreće poskočio zauvijek u zrak, a hebiga, shit happens, a Ancona nije Verona, da ga jebeš, pa kud idu u Anconu umjesto u operu, je li tako?! Joj, sve je to strašno i otužno. Da se u ovoj zemlji ministra policije mora zvati u zabavne emisije jer je glup, a ne u informativne, jer ima dobru vijest o sigurnosnom stanju u zemlji, to je ipak malo, onako, ukrajinski, bumorekli. Ministar murije, pičoni, atmosfera vodvilja, na ulicama srpski mafijaši dinamitiraju trajekte, a EPH, Digitel i Nova rade biznis, vidjevši u svemu tome samo dobru robu! Kakvi cinici, kakvi maheri, kakvi cooleri: da mi je znati što je Pavić osjećao vidjevši prosviranog Kiru kako brzinom Masutatsu Oyame otima Zuhrinom Minji Suboti pištolj iz ruke, prisjećajući se jednog lijepog džipa i eine kleine nachteksplozije: je li mu ta veza, Kire, Zadra i podmetnute bombe pod obiteljski auto pred obiteljskom kućom, prije no što je osiguranje Nine i države preuzeo isti body-guard, TM., poznat redakciji, barem u jednoj sekundi prošla kroz glavu? Dok po našim glavama sere s ironijom svoga Hudelista: zatitraj glupanu taštinu, i nema toga što ti neće kazati ili učiniti! E moj Kiro, e moj Nino, e moj Ivo! Jeb'o ja vas.

    avatar

    02.12.2006. (02:35)    -   -   -   -  

  • Dragi Blog

    @Sadistico: Ja obožavam većma one komentatore koji nikada ne komentiraju teme, nego druge komentatore i način njihova komentiranja. Znači: metakomentatore. Obožavam ih jer se uvijek iznova razveselim pred spoznajom da je ovaj naš panonski hrvatski bazen neiscrpno vreleo iskonskih postmodernista, onih za koje se sve činjenice rastvaraju u beskonačnoj interpretaciji. Ta žalosna beskonačno povorka imbecila - Bože, što volim tu riječ! - tumara viječnim sutonom ovog horvatskog Mirogoja još od stoljeća sedmog, nikad ništa pouzdano ne znajući osim primjetiti da je netko drugi već nešto primjetio. Ne brini, ne aludiram tu na tebe - nisi ti imbecil, bez brige, već bih ti ja to rekao. Ti si u toj povorci tek kao simpatizer. Dođeš, malo proviriš, kao biva: von oben nekaj prodraš o tome kak se razgovara sim a kak tam, i odeš tragom svoga smrada na svoj usrani blogek. I tak ti malo po malo, od mrsa do posta, prolazi usrani život. A kaj buš! Vidiš da se dečki okolo pametno razgovaraju, da svi nekaj saznaju, nekaj napišu, nekaj zarade, nekaj popiju s bouquetom crnog i crvenog voća, a jedino ti nikaj ne jedeš, nikaj ne jebeš, niš ne čuješ niti vidiš, pa nisi čak ni pokojni...e, stvarno, SadisticoSHY - usputbudikazano, ti zasigurno, takav kakav jesi, anti-samo-refleksivan, nisi opazio prividnu paradoksalnost svoga nicka, je li?; ako te zanima, mogao bih ti objasniti zašto je taj nick bilo prividan bilo paradoksalan: ja naime budale ne samo da volim prokazati, nego ih o istom trošku i objasnim; prvo zbog drugih, drugo zbog njih samih. Pravi humanist, zar ne!?

    avatar

    02.12.2006. (02:46)    -   -   -   -  

  • Dragi Blog

    @SVIMA: Mislite li da sam dosta daleko zabacio udicu? Ne znam, malo sam izbivao, pa nemam osjećaj...možda je preblizu, a možda predaleko. Ako se barem ovaj ovejan blogoglagoljivi intepretaror blogosfere ne zakači, a kaj sam večeras onda radio!!!? Dajte mi brzo dovedite nekog kretena, popizdit ću od dosade. Nekoć sam ih ovdje slistio barem jednog po postu dnevno: danas čovjek ne može računati ni na svog dnevnog imbecila, pa to ti je! Teška vremena. Nije čudno da su se Žac i Liječeni dohvatili - nešto je u zraku! Bauk kruži blogom!

    avatar

    02.12.2006. (02:57)    -   -   -   -  

  • sick of it all

    Majstor i Margarita

    avatar

    02.12.2006. (09:17)    -   -   -   -  

  • SadisticoShy

    @Dragi Blog- Nadasve humanitarno. Prosvjetljenje kroz terapijsku psihoanalizu. Moram razmisliti dali da sašijemo goblen s tvojim likom ili da ti dignemo spomenik ;)
    Odoh ja sada smrdjeti na svom stinki blogu imam još puno posla, moram se pozabaviti vlastitom paradoksalnošću...a to je ipak neiscrpna tema ;)
    Uživaj ;)

    avatar

    02.12.2006. (12:36)    -   -   -   -  

  • Dragi Blog

    @Sadistico: K vragu, neuspješno! :)) Ne može se čovjek više ni posvađati kao čovjek, ili kao Žac i Tomica! Morat ću počet odlazit na utakmice s BBB, jasno, u Hajdukovom dresu. Nego, čuj, ova ideja s gobleminima, Tex Willerovim pretpostavljam, nije zapravo loša, a ne! Doduše, Shy, gobleni se vezu, a ne šiju, ali, tko bi sad na to mislio: kao ideja, to je blog blogova! Što se tiče spomenika ja bih rađe htio sliku, kao Tito, u svakoj učionici. I pjesmice: Dragi Blože, ljubičice bijela, tebe voli omladina cijela! O štafeti ne smijem ni misliti. Eto, vidiš, ipak neke koristi od naših čarki. Čuj, Sadistico, kao doajena i komunistu puno te volim i drago mi je da si pribran i priseban čak i u trenucima mog najiskrenijeg jogunastog svađalaštva: jebeš ga, baš mi se jučer nekog degenečilo, a dva je u noći, kasan sat i lavež, na tv-u davež, ćuk i netopir, i pomfrit-krompir! Prošlo me je do jutra, kao što vidiš.
    Ali, o paradoksalnosti, ipak nešto kasnije. Večeras. Ugodan ti vikend, stari! Uživaj!

    avatar

    02.12.2006. (13:23)    -   -   -   -  

  • SadisticoShy

    .@dragi, Dragi Blog- Sorry ako sam te razočarao, nije baš do svađanja, puca me neka diplomacija. Valjda sam nešto krivo pojeo? Nešto pacifističko. Ili su me osobna njesra otupila.
    Štaš', se la vi.
    A to sa slikom poput Tita je fenomenalna ideja. Moja se recimo škola zvala Karl Marx, i danas kad klinci ljepe po zidovima ogromne postere svojih idola mi smo imali, u školskoj blagovani, ooooogromnu sliku Tita u admiralskoj uniformi sa Galeba. I keptn J.T. Kirk izgledao bi kao beba prema njemu. Pravi playboy.
    Stoga, ako neki izdaju knjige sa deminutivićima, želeći iskamčiti koju lovu na tuđoj & ugasloj slavi, zašto neko ne bi imao ambicije biti veći Tito od Tita. So go 4 it! Vidiš kako Castru to uspijeva već godinama. Američki prijecednici se mijenjaju a on je vječan ko embargo na Kubi.
    A goblen…pa ja bi rađe neš' u stilu Čak Norisa…ipak smo sad u kapitalizmu ;)

    avatar

    02.12.2006. (15:46)    -   -   -   -  

  • U U U

    Franjo meni smrdi na kosovca.Previše je rupa i ne logičnost od Hrvatskog proljeća. Dakle oni
    koji su pjevali ustaške pjesmice završili bi na golom otoku.A ovi tobože što su rušili Državu mogli su raditi u leksikografskom zavodu Miroslav Krleža i obrazovat sljedeće generacije za rušenje Države.Ma lud sam kako da nisam.Sve političare u Hrvatskoj treba nakljukat hipnoticima na televiziji a kad koji prizna odma ga palicom dokrajčit.Ma kakva se to govna igraju sa životima 5 miliona ljudi.

    avatar

    04.12.2006. (19:27)    -   -   -   -  

  • the_flowergirl

    Da je ne recenziraš napamet ili jer ti je ponestalo satiričkog štiva?

    avatar

    04.12.2006. (19:36)    -   -   -   -  

učitavam...