hvala na receptu! :) ja volim palačinke ali samo one slane, slatke mi nisu baš visoko na ljestvici popularnosti. najdraže su mi nadjevene topljenim sirom i maslinama...
27.11.2006. (22:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Znam ispeći super kremšnite, švarcvaldicu, tort od sira, čak i dizano tijesto napraviti...ako mi se posreći. Ali nećeš vjerovati, nikada nisam uspjela napraviti palačinke. Vječito nešto fulam...pa onda dodam još malo brašna, zgusnem smjesu i napravim žličnjake. uvaljam u šećer, i sve se pojede. A bake imaju tada primat u pečenju pačalinki....
27.11.2006. (22:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjećam se da sam čitala taj post :)) Ja sam već dugo ovdje iako govorim kako sam posve slučajno ušla u ove vode... Slučaj valjda ne postoji... S latinskim nisam na ti, znam vrlo malo, ali mi smo generacija... nije se to tada učilo, zar ne?! Dakle, fino bi mi sada sjele palačinke, ali - odoh spavati.. Laka ti noć, draga :)) PS donedavno ti na logu nije ništa pisalo, sada sam provjeravala jer se sjećam da sam to nekoliko puta kod tebe gledala (to mi je fora kad vidim što si ljudi napišu ako imaju logo, a najčešće nema ništa napisano..). A sinoć ili kada već, već sam senilna, primijetila sam da imaš tekstić.. I to kakav :)) Jako paše uz naziv bloga, još me samo zanima što ti znači adresa, ne mogu pronaći što bi to bilo.. Sad mi pada na pamet kako mi se nekoliko puta dogodilo da sam ti za adresu ukucala nadimak... Imaš puno podataka :))) Laka ti noć :)
27.11.2006. (23:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
draga moja, sjećam se tog vremena. mislim da smo u blog vodu skočile otprilike u isto vrijeme. ti si bila moja prva promatračica nespretnih zamaha, a ja tvoja. sjećam se da sam u to vrijeme brinula brige oko vlastite egzistencije, nastavka veze i slično, a od tebe ne samo da samo dobivala slamke spasa, već i pamentne, mudre i brižne savjete. zanimljivo je kako su nam počeci bili isti, a kako su nam sada strane drugačije. ti si zaplivala u vode ozbiljnih tema, a ja nastojim ružičastim, vickavim naočalama obojiti svoj dio blog-vode. no, to ne znači da mi i dalje nisi izuzetno bliska i da s nestrpljenjem ne čekam tvoj post ili komentar. ajme, kako romantično, ihaha ;))))
28.11.2006. (08:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
I ja sam sinoč pekla palačinke!! čini se da imamo isti recept...jedino što stavim paketić vanili šećera...to da jeko fini tek i baš lijepu aromu. nama nije ostalo ništa za drugi dan!! lijepi pozdrav i ugodan dan ti želim
28.11.2006. (10:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bome ti je dobar recept. Ja ne stavljam ovaj dio: hladna voda. To mi je novi sastojak. Vrijedi pokušati. Volim palačinke onako deblje pa se kad se peče s jedne strane poslažu na ovu gornju ploške jabuka i onda se okrene da se to ispeče. To mi je najdraže. :-) Ja ti volim jesti i kod mene neme problema inače šta god da je nek se zove palačinka i ja sam tu. Tvoj post sjetio me na jedno putovanje ovog ljeta s biblijskom grupom. Čovjek od nekih 45-50 godina ostao sam s troje djece, tri sina. Supruga mu iznenada preminula. Nije inače bila bolesna, ali eto... on je brižan, birne o djeci, kuha, sve radi. Posvetio se djeci od koje samo jedan radi druga dva se školuju, jedan je još u osnovnoj. I tako.... sjedimo i pričamo. Namjerno sam ga pozvala da sjedne do mene jer mu se divim. Volim taj njegov mir, samozatajnost, pa i mudrost. Puši lulu, valjda mi je i to nekako posebno. I krenula priča žene o recpetima i tako... a kad su njega pitali za želju kaže on sve kuha i sve je super ali mu ne uspjeva napravit palačinke kako je znala supruga. I to mu je želja da netko napravi za njega palačinke. Mene je ta želja tako uveselila, rastužila u isti tren. Tako jednostavna želja: obična palačinka. Obećali su mu napraviti palačinke... nadam se da jesu.
28.11.2006. (13:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Osnova za moje palacinke su polubijelo brasno (tip 850) i voda. Frendica ih zna raditi od crnog brasna. U smjesu dodam cimeta, ruma, vanilin secera, limuna, kakao praha, ponekad sojinog mlijeka i neke druge zacine. Najdrazi nadjev mi je cokolada za kuhanje rastopljena na tavi s malcice sojinog mlijeka, koju znam posuti kokosovim brasnom i/ili mljevenim orasima. I mislim da cu veceras raditi palacinke :D
28.11.2006. (15:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ak su slatke, ja obavezno stavljam između ostalog i vanilin šećer i ulje u samu smjesu. ako radim slane pak, stavim i šećer i sol iako više soli i ispečem palačinku na jednoj strani, okrenem (četverostruki salto, zna se) i pospem malo naribanog sira i onda preklopim palačinku napola i zapečem...mmmm...
28.11.2006. (15:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Znate li tko je najverniji i najprijateljskiji posjetilac mog bloga otkad sam ovdje? Ne znate. Reći ću Vam. Vi. Možda bih tu napomenu trebao staviti u one boxove sa strane. Hvala Vam na moru podrške koje ste učinili za mene.
28.11.2006. (15:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
meni su najbolje kad odvojis bjelnajak i zutanjak. pa tijesto radis sam od zutanjka, doda malo cukera, malo soli, vanili cuker, pa naribas malo limunove ili narancine korice, dodas koju kap ruma... onda fino umijesis u pustis da se malcice odmmori. tada istuces tvrdi snijeg ob pola bjeljanjaka pa to kasnije umutis u tijesto..... jedini problem je kaj moras paziti da tijesto nije pregusto jer su odna palacinke mrvicu predebele.. nafilas ih s marmeladom od jagoda po mogucnosti. poslozis u protvan, zalijes slatkim vrhnje i tutnes u pecnicu dna cca 150-170 da vrhnje napravi koricu....
28.11.2006. (15:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja obožavam palačinke...baš sam u nnedjelju bila u Karlovcu i tamo smo u slastičarnici "Slatki centar" jeli ukusne palačinke s čokoladom...mljac!!!! (za nekoliko dana na mom blogu)
28.11.2006. (17:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Moje pišulje priznaju samo palačinke s Nutellom. Petak je naš dan za palačinke, otkako traje Big Brother. Kad dođem s posla navečer, taman se zahuktava atmosfera, pripremam tijesto. Stavim samo jedno jaje. Brašno većinom oštro, ili ga pomiješam s glatkim. I mineralka, naravno, ali ne obična voda. Ah, sto žena... Obožavam i zapečene palačinke sa sirom, moja mama ih radi najbolje...
28.11.2006. (17:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lol nemrem vjerovat, fora si ovo opisala... tnx. većž neko vrijeme žicam ekipu, starcima se neda, a kad im se i da neda se meni, hehe da se naučim radit palačinke... niš moram probat ovaj tvoj recept već mi sad sline cure, mogo bi se nabrijat za rad na peći... :))
28.11.2006. (18:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sve stoji, osim jednog... Naime, iz iskustva pečenja palačinki (ako sam prisutan, ja ih radim, ma gdje god bili) palačinke je BOLJE raditi s glatkim brašnom...
Mljac!!
Pozdrav, Sjena
28.11.2006. (18:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
aibreann
hvala na receptu! :) ja volim palačinke ali samo one slane, slatke mi nisu baš visoko na ljestvici popularnosti. najdraže su mi nadjevene topljenim sirom i maslinama...
27.11.2006. (22:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ledenaicy
Znam ispeći super kremšnite, švarcvaldicu, tort od sira, čak i dizano tijesto napraviti...ako mi se posreći. Ali nećeš vjerovati, nikada nisam uspjela napraviti palačinke. Vječito nešto fulam...pa onda dodam još malo brašna, zgusnem smjesu i napravim žličnjake. uvaljam u šećer, i sve se pojede. A bake imaju tada primat u pečenju pačalinki....
27.11.2006. (22:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sa dva prsta po tipkovnici
Dida je lud za palačinkama.Buš zmislila neku ala "trešnjevačka"?Za prste polizat,ha?
27.11.2006. (23:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Festina lente!
Obožavam palačinke. To mi je jedna od najdražih poslastica...
Osmijeh...
27.11.2006. (23:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
posoljeni zrak
Sjećam se da sam čitala taj post :)) Ja sam već dugo ovdje iako govorim kako sam posve slučajno ušla u ove vode... Slučaj valjda ne postoji... S latinskim nisam na ti, znam vrlo malo, ali mi smo generacija... nije se to tada učilo, zar ne?!
Dakle, fino bi mi sada sjele palačinke, ali - odoh spavati..
Laka ti noć, draga :))
PS donedavno ti na logu nije ništa pisalo, sada sam provjeravala jer se sjećam da sam to nekoliko puta kod tebe gledala (to mi je fora kad vidim što si ljudi napišu ako imaju logo, a najčešće nema ništa napisano..). A sinoć ili kada već, već sam senilna, primijetila sam da imaš tekstić.. I to kakav :)) Jako paše uz naziv bloga, još me samo zanima što ti znači adresa, ne mogu pronaći što bi to bilo.. Sad mi pada na pamet kako mi se nekoliko puta dogodilo da sam ti za adresu ukucala nadimak... Imaš puno podataka :)))
Laka ti noć :)
27.11.2006. (23:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
I djeca i ja volimo palačinke. Neki dan je žena napravila i mazali smo ih domaćim džemom od šljiva. Pozdraw
28.11.2006. (01:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mama sepia
draga moja, sjećam se tog vremena. mislim da smo u blog vodu skočile otprilike u isto vrijeme. ti si bila moja prva promatračica nespretnih zamaha, a ja tvoja. sjećam se da sam u to vrijeme brinula brige oko vlastite egzistencije, nastavka veze i slično, a od tebe ne samo da samo dobivala slamke spasa, već i pamentne, mudre i brižne savjete.
zanimljivo je kako su nam počeci bili isti, a kako su nam sada strane drugačije. ti si zaplivala u vode ozbiljnih tema, a ja nastojim ružičastim, vickavim naočalama obojiti svoj dio blog-vode.
no, to ne znači da mi i dalje nisi izuzetno bliska i da s nestrpljenjem ne čekam tvoj post ili komentar.
ajme, kako romantično, ihaha ;))))
28.11.2006. (08:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
4pištolja
ha! mislim da će cima večeras spominjat onog koji mi je dao inspiraciju za traženje palačinaka... bez brige, neću joj reći da si ti krivac... ;)
28.11.2006. (09:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Brunhilda
I ja sam sinoč pekla palačinke!!
čini se da imamo isti recept...jedino što stavim paketić vanili šećera...to da jeko fini tek i baš lijepu aromu.
nama nije ostalo ništa za drugi dan!!
lijepi pozdrav i ugodan dan ti želim
28.11.2006. (10:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
majta
jea! sad znam kako cu uloviti muskarca svog zivota! hvala
28.11.2006. (10:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
more nade
Bome ti je dobar recept. Ja ne stavljam ovaj dio: hladna voda. To mi je novi sastojak. Vrijedi pokušati. Volim palačinke onako deblje pa se kad se peče s jedne strane poslažu na ovu gornju ploške jabuka i onda se okrene da se to ispeče. To mi je najdraže. :-) Ja ti volim jesti i kod mene neme problema inače šta god da je nek se zove palačinka i ja sam tu. Tvoj post sjetio me na jedno putovanje ovog ljeta s biblijskom grupom. Čovjek od nekih 45-50 godina ostao sam s troje djece, tri sina. Supruga mu iznenada preminula. Nije inače bila bolesna, ali eto... on je brižan, birne o djeci, kuha, sve radi. Posvetio se djeci od koje samo jedan radi druga dva se školuju, jedan je još u osnovnoj. I tako.... sjedimo i pričamo. Namjerno sam ga pozvala da sjedne do mene jer mu se divim. Volim taj njegov mir, samozatajnost, pa i mudrost. Puši lulu, valjda mi je i to nekako posebno. I krenula priča žene o recpetima i tako... a kad su njega pitali za želju kaže on sve kuha i sve je super ali mu ne uspjeva napravit palačinke kako je znala supruga. I to mu je želja da netko napravi za njega palačinke. Mene je ta želja tako uveselila, rastužila u isti tren. Tako jednostavna želja: obična palačinka. Obećali su mu napraviti palačinke... nadam se da jesu.
28.11.2006. (13:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zarsipozvaomene
ja volim čokoladuuuuuuuuuu
gdje god odem samo žderem čokoladu
nisam ovisnik:)
28.11.2006. (14:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Frederika
Osnova za moje palacinke su polubijelo brasno (tip 850) i voda. Frendica ih zna raditi od crnog brasna. U smjesu dodam cimeta, ruma, vanilin secera, limuna, kakao praha, ponekad sojinog mlijeka i neke druge zacine. Najdrazi nadjev mi je cokolada za kuhanje rastopljena na tavi s malcice sojinog mlijeka, koju znam posuti kokosovim brasnom i/ili mljevenim orasima. I mislim da cu veceras raditi palacinke :D
28.11.2006. (15:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
milo djete
ak su slatke, ja obavezno stavljam između ostalog i vanilin šećer i ulje u samu smjesu. ako radim slane pak, stavim i šećer i sol iako više soli i ispečem palačinku na jednoj strani, okrenem (četverostruki salto, zna se) i pospem malo naribanog sira i onda preklopim palačinku napola i zapečem...mmmm...
28.11.2006. (15:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
finding myself
e ja ne znam baš radit tijesto za palačinke, ali znam ih peći(da, i one okrete u zraku isto) :D
...
Pa ti receptom ne mogu pomoći detaljno... ;)))
28.11.2006. (15:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vladimir Ordanić
Znate li tko je najverniji i najprijateljskiji posjetilac
mog bloga otkad sam ovdje? Ne znate. Reći ću Vam.
Vi. Možda bih tu napomenu trebao staviti u one
boxove sa strane. Hvala Vam na moru podrške
koje ste učinili za mene.
28.11.2006. (15:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
champs-elysees
Obožavam palačinke al' ih rijetko radim. Najviše volim kad ih ispeče mama, to me valjda vraća u djetinjstvo.
28.11.2006. (15:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
suncek
meni su najbolje kad odvojis bjelnajak i zutanjak. pa tijesto radis sam od zutanjka, doda malo cukera, malo soli, vanili cuker, pa naribas malo limunove ili narancine korice, dodas koju kap ruma... onda fino umijesis u pustis da se malcice odmmori. tada istuces tvrdi snijeg ob pola bjeljanjaka pa to kasnije umutis u tijesto..... jedini problem je kaj moras paziti da tijesto nije pregusto jer su odna palacinke mrvicu predebele.. nafilas ih s marmeladom od jagoda po mogucnosti. poslozis u protvan, zalijes slatkim vrhnje i tutnes u pecnicu dna cca 150-170 da vrhnje napravi koricu....
28.11.2006. (15:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
barbara
Ja obožavam palačinke...baš sam u nnedjelju bila u Karlovcu i tamo smo u slastičarnici "Slatki centar" jeli ukusne palačinke s čokoladom...mljac!!!! (za nekoliko dana na mom blogu)
28.11.2006. (17:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pjesma o jednoj mladosti
Moje pišulje priznaju samo palačinke s Nutellom. Petak je naš dan za palačinke, otkako traje Big Brother. Kad dođem s posla navečer, taman se zahuktava atmosfera, pripremam tijesto. Stavim samo jedno jaje. Brašno većinom oštro, ili ga pomiješam s glatkim. I mineralka, naravno, ali ne obična voda. Ah, sto žena... Obožavam i zapečene palačinke sa sirom, moja mama ih radi najbolje...
28.11.2006. (17:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
..2cimerice..
ej ful mi se sviđa ovaj tvoj post a kako bi meni napisala jedan dobar recept za slane palačinke s nekim dobrim nadjevom.....
hvala unaprijed..!
RI
28.11.2006. (18:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
scarred heart
lol nemrem vjerovat, fora si ovo opisala... tnx. većž neko vrijeme žicam ekipu, starcima se neda, a kad im se i da neda se meni, hehe da se naučim radit palačinke... niš moram probat ovaj tvoj recept već mi sad sline cure, mogo bi se nabrijat za rad na peći... :))
28.11.2006. (18:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
cuzamen
Sve stoji, osim jednog... Naime, iz iskustva pečenja palačinki (ako sam prisutan, ja ih radim, ma gdje god bili) palačinke je BOLJE raditi s glatkim brašnom...
Mljac!!
Pozdrav,
Sjena
28.11.2006. (18:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
SONATA O LJUBAVI
..ja sam jutros pekla uštipke... po našem hercegovačkom receptu...
28.11.2006. (19:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
misko
Ja sam stručnjak za pečenje palačinki, pitaj...uh, umalo da mi ne izleti...pozdrav!
28.11.2006. (19:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...