Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • Brucos Pravnog fakulteta

  Taj Radovan Smokvina mi sve vise slici na jednog obicnog frustriranog bezveznjaka ! Uopce mi nije jasno zasto gubis toliko vremena i prostora na njega ?

  avatar

  25.11.2006. (03:22)    -   -   -   -  

 • 45lines

  @Brucos Pravnog fakulteta, da je više takvih "frustriranih bezveznjaka" prije bismo se riješili kleptokracije.

  avatar

  25.11.2006. (09:55)    -   -   -   -  

 • Ja

  Čuj, Željkec, pogledaj molim te onaj pičvajz na stranicama JL-a oko Pašalića, stanovitog Bulumovog suradnika Bodulića, i nove priloge predizbornom promiskuitetu u Zagrebu: Pašalić dobio zemlju od Bandića, Banadića jebe Pavić (Pavić poptisuje s Mudrinićem i Roksandićem ugovor o potpomaganju Bandićeve vukovarske kampanje razminiranja Hrvatske!!!), Pavić vraća dugove za Slobodnu Dalmaciju Sanaderu, istovremeno posjećuje Račana na Iblerovom, gdje prošloga tjedna dogovara predizbornu naklonost SDP-u i postizborne nagrade za to dobro djelo: imenovanje Vanje Sutlića generalnim direktorom HRT-a! Kako lijepa država, zar ne! Evo i komentara koji će JL zasigurno izbrisati, pa neka ostane zabilježen kod tebe: Sjajno je kako EPH u ovo predizborno vrijeme dere Bandića i Poglavarstvo! Da malo razmislimo qui bono, tj. za čije dobro... Dakle, čija je ono Bandić uzdanica? SDP-ova! Jer, Bandić je, u skladu s tekstovima i ovoga lista, megapopularan političar koji je u SDP-u u stanju Zagreb donijeti sam! Očito, napadati Bandića, to je interes Ive Sanadera i HDZ-a! Fascinantno je zapravo kako je pametan čovjek taj Ninoslav Pavić: s jedne strane vraća dugove Sanaderu, za njegov račun napadajući SDP-ovu glavnu uzdanicu, a s druge već trguje s Račanom, posjećujući ga prošli tjedan na Iblerovom trgu i dogovarajući buduće trgovine, koje uračunavaju i impostiranje Vanje Sutlića na mjesto Galićevog nasljednika. (Imati svoga čovjeka na čelu HRT-a Paviću je presudno ne zbog politike, nego zbog Media-ringa i prodaje raznoraznih "formata" i sadržaja kojima trguje po svih hrvatskim televizijama, od Nove do HTV-a, izravno, kao Media-ring, ili u dogovoru s posrednicima, kao što je recimo Šelebaj...; no, to je priča za jednu drugu zgodu.) Dakle: genijalno je sve ovo! Pavić napada Bandića, iako s njime tjedan dana prije potpisuje donaciju njegovoj kampanji razminiranja Hrvatske; Bandić radi usluge Pašaliću; Pavić napada Bandijerasa za račun Sanadera, a pregovara s Račanom! Račan pak uživa u slabljenju Bandića, a ipak ga u izborima treba; Sanader pak Bandića izborno želi mrtvog, dok ga svakodnevno - po vlastitoj Bandićevoj izjavi - tri puta dnevno naziva za kojekakve usluge! Kakva zemlja!

  avatar

  25.11.2006. (10:07)    -   -   -   -  

 • Infomator

  Molim te, Žac, obrati pažnju na ovu usputnu informaciju: U Vukovaru započela akcija „Kvadrat mira“

  14.11.2006.

  U utorak, 14. studenog u Vukovaru je predstavljena velika humanitarna akcija razminiranja Republike Hrvatske “Kvadrat mira”. Humanitarnu akciju predstavili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ravnateljica Hrvatske radiotelevizije Marija Nemčić, predsjednik uprave T-HT-a Ivica Mudrinić, predsjednik uprave Europapress holdinga Ninoslav Pavić, predsjednik uprave Digital komunikacije Aljoša Roksandić i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Oto Jungwirth. (...)
  Nositelji projekta su: Grad Zagreb - Gradsko poglavarstvo, Hrvatska radiotelevizija, T-HT, Europapress holding, Digital komunikacija i Hrvatski centar za razminiranje.
  Ha, ha, ha...Pa ovo je genijalno: ni mjesec dana nakon što su dobili upravo na ovom blogu po nosini - podsjećam na tekst širenju fame o Sanaderu u Pavićevoj "Gloriji" - partneri iz nebrojenih poslova T-HT-a, Digitela i Europapress holdinga, Ninočka, Mudri i Roksandić, sada se pojavljuju u ulogama hrvatskih dobrotvora! Pa to je zaista za popizdit! I sve se to događa u suradnji s gradskim Poglavarstvom, za potrebe Bandićeve svehrvatske predizborne kampanje, uz budne kamere Marije Mare Nostrum Nemčić, nakon što smo EPH-ovog urednika Galića zbrinuli na poklisarskom mjestu u Parizu! Jasno, cijeli ovaj koloplet budalaština neće imati nikakve konzekvence u novim trgovinama lukrativnim zemljištima Zagreba, niti će Media-ring (u vlasništvu Pavića i Roksandića) imati ikakve privilegije na HTV-u! Jasno, ni Mudrinić neće plasirati reklamice uglavnom preko Digitela, pa tako od uglavnom nikave buduće suradnje ovih filantropa i mecena biti neće, kao što neće biti niti privatne koristi od ovih nastojanja oko općeg dobra i hrvatske dobrobiti!
  Genij je taj Ninočka, jebemti, zaista je genij.
  Za kraj, još malo svježih vještica: Ninoslav je posebno ljut na Kikaša Ljubičića jer je ovaj ustao na zadnje noge pri Pavićevoj usputnoj opasci Bandiću da mu ovaj, pošto je pomeo 23 milijuna kuna duga na Z1 izreketarivši sve i svakoga, od Kraljevića u "Dinersu" pa pa gorespomenutog Mudrinića - to je ona čuvena akvizicija T-HT-a koja je srušena nakon što je posao osvojen bez natječaja - da mu dakle Bandijeras proda tu nevjerojatnu televiziju: nevjerojatnu, jer, nigdje na svijetu ne postoji televizija u koju je ulupano 4,5 milijuna eura, a da ama baš niti jednu jedinu emisiju nitko od njenih gledatelja ne pamti! No, kako Bandić ne kani prodavati tu svoju kooperaciju s Ratkom Mačekom aka Ivom Sanaderom, Pavić je narposto popizdio i pao u amok: počeo je udarati na sve strane! To tim više jer je ljut na Ljubičića otprije: taj je nešto pripomogao Pukaniću, na što je Pavić, u prisustvu Nobila, divljao nekakvom bioenergetičarskom ordinacijom u Tomičevoj tako da je Ljubičić mislio da će doći do fizičkog obračuna! Kasnije se Ninočka primirio, i, kako mu mrski okupatori i fašisti oduzoše pravo potpisa na investicije, bacio je oko na još jedan unosan gradski posao: s Darinkom Kosorom i Davorom Butkovićem osnovao je firmu za plakatno oglašavanje i ino reklamiranje uzduž i poprijeko gradskih prometnica i uokolo! Samo, i tu je Ljubičić počeo gunđati, jer, grad je taman krenuo u ubiranje plakatnine, shvativši kolika je tu lovica u igri, pak se Pavić našao sada već trostruko sjeban: ni Z1, ni pomaganje Pukiju, ni ovo s Plakatima nikako mu ne ide u glavu, to tim prije jer je objavljivao tako lijepe reportaže o jednom danu u životu gospođe Bandić, što zlehudi Milan očito ne cijeni! Sad, i Milan je ponešto učinio za Pavića, od pradavnog uređenja haustora na donjogradskoj adresi vis a vis Palacea, preko sitnijih prenamjena Nade Dimić (doduše, to je usluga prijatelju Nobilu i kompanjonu Mići, ali, i to se valjda računa), pa do asisiranja u kupovini cijelih padina oko Pavićeve kuće na sjevernim obroncima grada! Tko bi ih znao...ta dva prijatelja, Ninočka i Milan, žive kao Liz Taylor i Richard Burton: nec tecum nec sine te: nemrem živit s tobom, al ni bez tebe, da prevedem za one koji slabije govore latinski. Rekao sam ja davno: Hrvatska je kao davnašnji Motovun i Susak: na malom se prostoru jebe svak sa svakim, pa to nužno rađa debilitetom. Osim činjenice da stoga ipak nismo kosooki, malo me što može više iznenaditi. O potanskostima susreta Račana s Pavićem i Butkovićem - bio je tamo i Antun Vujić, recimo - pregovorima o predizbornim uslugama EPH-a SDP-u, o postizbornim uslugama SDP-a EPH-u, i inim pikanterijama, već koliko ovih dana, samo da napijem sudionika pregovora. Voli vas vaš,

  avatar

  25.11.2006. (10:36)    -   -   -   -  

 • Đuro Pucam Mladi

  Još vijesti:
  Vrlo je zanimljiva informacija koju sam ovih dana dobio upravo iz kruga razminirajavajušćih dobrotvora: Ivica Mudrinić, Ninoslav Pavić i Vladimir Smolec svakoga se tjedna, vikendom, već godinama susreću po kancelarijama nekoga od njih, ali, i to je sada vijest, u društvu jednog sijedokosog gospodina za kojega bi svatko dao ruku u vatru da ni tri ovce nacrtane na zidu ne bi do jutra sačuvao: ni manje ni više nego gospodina Ive Josipovića! No, to i ne bi bila neka vijest - ta, zašto Ivo ne bi bio u pokeru asova! - kad se ne bi ispostavilo da Josipović nije u društvu kako bi podigao akademski rejting naših mušketira, nego je Ivo i sam sitnosopstvenički genije: priča kaže da je Josipović ingeniozan poduzetnik, a da ne budem sveznajući pripovjedač, najbolje da čujemo svjedoke:"Da, jedan sivi neugledni N-person, osoba kakvu bi rado zaposlio KGB, ne samo što se osobno obogatio vješto kombinirajući tajništvo Hrvatskog društva skladatelja (dalje HDS) s pravničkom strukom, nego je od HDS-a, umjetničke udruge koje su u ovoj državi uglavnom puka sirotinja, napravio vrlo uspješnu firmu iz koje je proizišao ZAMP, u kojem su u početku drmali Tutić i Dujimić, a na kraju Huljić. Klasičari su, naravno, bili "usput". Da ne govorim kako taj ZAMP ima 2 kuće u strogom centru grada (ne stana, nego kuće), oteo je "Altu" Dragi Dikliću (što nije loše), primio za direktora npr. Ozrena Kanceljaka da bi ga otpustio čim se OK pobunio da nešto nije baš prema zakonu itd. Kad se upetljao u politiku morao se povući s mjesta tajnika HDS-a, pa je na to mjesto postavio svoju marionetu Antuna Tomislava Šabana koji djeluje isključivo prema njegovim uputama. Iza sebe ima vojsku poslušnika koja uredno, ni ne shvaćajući što radi, oplođuje financijski njegove nesumnjive vještine. Ima toga još, ima tu pogrebnih društava u suvlasništvu (?!), nezakonitih zarada na Biennalima itd. ali ovaj je prostor stvarno pretijesan da ti opišem širinu biznisa koju je jedan mali, sivi, neugledan čovjek, bivši partijski sekretar na Muzičkoj akademiji a danas SDP-ov zastupnik u Saboru (prepametan je, naime, da se gura u prve redove), razvio isključivo svojom sposobnošću i iskorištavanjem svake priličice koja mu se pružila. Jednom će, valjda biti vremena da o tome iscrpno nešto napišem, ili da o tome popričamo u 4-6 očiju (ovisi hoće li mi trebati cvikeri). A tu su i adriatica.net, Cantus, Dora, Porin... Bolje da ušutim."
  Zanimljiv sastavak, zar ne?

  avatar

  25.11.2006. (10:55)    -   -   -   -  

 • Đuro Pucam Mladi

  E, pa kad se već hvastamo novicama, evo nešto i o tom mimogrednom Ozrenu Kanceljaku: legendarni Kanca, koji je s Mudrinićem, Pavićem, Smolecom i društvom surađivao na raznim projektima još od dana zaboravljene "Mreže" (Mudri, Pavić, Kutle, Repač, Grubišić...): pravnik, nekoć glazbeni kritičar u magazinu Start, potom menedžer u nekadašnjem Jugotonu, izvršni direktor Porina, postao je direktor Hrvatskog društva skladatelja ZAMP (ohooo, vidi Ozrena u društvu šjor Ive Josipovića!), zadnjih je godina bio i na čelu Premise, tvrtke za odnose s javnošću, koja je, nevjerojatno zanimljivo, tvrtka u vlasništvu gospodina Vladimira Smoleca! (Vladimir Smolec, prvi čovjek Digitela, jedne od četiriju povezanih tvrtki koja se bavi tržišnim komuniciranjem (Premisa, Da, Lowe Digitel i Digitel Medijski servisi)). No, sad dolazi šlag: iako bi svi mislili da je grupacija Nino, Mudri, Smola etc. suprotstavljena grupaciji Večernji-Styrija-24 sata etc., evo zanimljivog obrata: nakon Jurleke, koji je od direktora u JL, preko marketinga kod Mudrinića postao prvi čovjek "Večernjega lista", sada i Kanceljak radi za Styriju, i to ni manje ni više nego pandan "Media-ringu"! Zapravo, time se pokazuje da je to sve isti kavkaski krug kredom! Jer, čudesno je to kako su to naizgled konkurentske grupacije, a isti ljudi stalno iznova cirkuliraju kroz njihove projekte, nadzorne odbore, uprave...O tome možda govori i članak koji donosimo u donjoj, senzacionalnoj vijesti:

  avatar

  25.11.2006. (11:13)    -   -   -   -  

 • Dragi Blog

  Članak Marijana Majstorovića, inače prvi put objavljen u "Fokusu" 5. prosinca 2003. godine, pomaže razumjeti zbivanja vezana uz Tvornicu duhana Rovinj
  "Fokus", Zagreb, 5.12.2003.
  Predsjednik Uprave Plive Željko Čović izjavio je kako će uskoro veliki poduzetnici rušiti svaku hrvatsku vladu koja će im se suprostaviti.
  Prije toga trebalo je "obaviti" posao u samome HUP-u. I taj je "posao" obavljen u vrijeme poslijeizborne euforije ili tuge, smjenjivanjem direktora HUP-a Željka Ivančevića. Istog onog Ivančevića koji je prije deset godina osnovao tu poduzetničku udrugu.
  Tim činom Čović, i njegovi istomišljenici, smatraju kako su im sada sva vrata otvorena. Ostaje pitanje je li tome baš tako?!
  Stoga ćemo dati kratki povijesni pregled stvaranje te tvrtke i svakako ambiciozne poduzetničke jezgre te predstaviti njene članove.
  U kafiću Hennesy u Gundulićevoj ulici još od 1990. godine počela se okupljati skupina hrvatskih gospodarstvenika na čelu s Mladenom Vedrišem, već tada u cilju ovladavanja Hrvatskom tzv. tehnomenadžerskih struktura.
  Uz Vedriša članovi te neformalne skupine u početku su još bili: Franjo Gregurić (pokrovitelj), Ante Todorić, Marko Škreb, Frano Luković, Ante Čičič Šain, Miroslav Kutle i dr.
  U to je vrijeme Gregurić bio na čelu Astra trgovine. Nekoliko godina poslije pridružili su im se Davor Štern, Željko Čović, Ivica Mudrinić... U cijeloj toj igri svakako je bio i Nikica Valentić.
  Zlatko Mateša nikada nije bio "njihov", ali je u skupinu Hennesy došao preko tasta Gregurića.
  Još dok je Mladen Vedriš bio na čelu Gradskog poglavarstva, Željko Čović bio je njegov savjetnik. Odatle je Vedriš otišao u HGK-a, a Čović u Plivu.
  Uz njih je veoma visoko kotirao i Frano Luković, što znači da su se i te kako dobro rasporedili. Na mjesto savjetnika u Uredu predsjednika Republike Vedriša je predložio pokojni prof. dr. Marijan Hanžeković.
  Sve njihove odnose u sklopu skupine Hennesy vrlo je podrobno opisala Ljerka Ercegović u romanu Jagma autorice Ane Bešenić, koja je nekoliko godina prije bila tajnica u dva ministarstva.
  Vedriš, Čović i Luković posebno su vezani, a najviše ih povezuje novac.
  Ako je vjerovati onome što je napisano u Jagmi, oni su se preko noći obogatili u otkupu stare devizne štednje. Kako je i Kutle bio jedan od njih, najviše kredita dobivao je upravo od njih.
  Nadalje, dok je Vedriš bio potpredsjednik Vlade, jedan od dvojice savjetnika opet je bio Čović. Nakon Čovića na mjesto savjetnika potpredsjednika Vlade dolazi Mira Lenardić, koja je poslije završila na Ekonomskom institutu, odakle se vratila u Čačićevo Ministarstvo obnove i graditeljstva. Mira Lenardić bila je tajnica i u Ministarstvu gospodarstva.
  Nakon toga Vedriš i Čović postavili su je na mjesto tajnice Nacionalnog vijeća za konkurentnost (NVK), koje financiraju Amerikanci preko USAID-a. Mira Lenardić je i danas zaposlenica Ministarstva gospodarstva, iako sjedi u NVK koje ima sjedište u HUP-u, u Hatzovoj 12.
  Nedavno se iznenada povukla i pritajila kada su je napali u jednom hrvatskom tjedniku, a novinar upitao je li istina da želi zamijeniti Željka Ivančevića. Njezin najveći problem je što iz nekih razloga nije omiljena u Amerikanaca.
  Činjenica je da mediji iz straha ne žele ništa pisati o Plivi i Zagrebačkoj banci. Cijeli posao cenzure pokriva skupina koju zastupaju istraživačke agencije Digitel i Premisa.
  Digitel je zadužen za marketing, a Premisa za odnose s javnošću. Digitel je sada najveći partber HRT-a, Europapress holdinga ... Zato nitko ne želi sjeći granu na kojoj sjedi. I zato su svi ovi ljudi nedodirljivi.
  Digitel, čiji je direktor Velimir Smolec, ima jaki ugovor s HT-om. Posebno su povezani sa SDP-om i zbog toga je Ivica Račan sačuvao bivšeg hadezeovca Ivicu Mudrinića. Svekolika veza na relaciji Mudrinić-Račan upravo se odvija preko Smolca.
  Smolec ne zastupa samo Digitel nego i Premisu, koja pak zastupa Plivu, ZABA-u, TDR itd.
  Dakle, najveće!
  Iako ima strani naziv, Digitel je hrvatska tvrtka. Tek odnedavno su se ubacili u grupu LOEWE.
  Onoga trenutka kada su dobili posao u HT-u, bio je to njihov prvi veliki i ujedno najveći posao. U Hrvatskoj ima najmanje deset agencija, koje su prije bile mnogo jače od Digitela, koje su mogle mnogo bolje i jeftinije raditi sve ove poslove, a danas su mnogo slabije.
  Jedan od najvećih sukoba i sporova između Željka Ivančevića, s jedne trane, i Lukovića, Čovića, Mudrinića i dr., s druge strane, nastupio je onoga trenutka kada im se Ivančević suprostavio da Digitel i Premisa rade poslove iz svoga djelokruga za HUP. Dakle, rušenje Ivančevića je bilo neizbježno.
  Krupni i umreženi kapital toliko je ojačao da mu sada samo preostaje preuzimanje vlasti izvan sustava.

  avatar

  25.11.2006. (11:14)    -   -   -   -  

 • Brucos Pravnog fakulteta

  Nisam siguran, barem ne sto se Smokvine tice !

  avatar

  26.11.2006. (00:17)    -   -   -   -  

 • Brucos Pravnog fakulteta

  @informator - da nisu privatni interesi srusili koncepciju razminiranja Hrvatske postavljenu 1996. godine, drzava bi do danas bila razminirana i ne bi nekakav HCR pricao kako im jos treba 10-tak godina. Ali naravno mnogi od toga jako dobro zive, a Hrvatska i dalje pod minama !

  avatar

  26.11.2006. (00:31)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...