Komentari

uvod.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • planinar

  Pa, da znaš da si me prevario - sve do potpisa sam mislio da je to tvoj tekst. A tekst ostavljam...samo tako, bez komentara, jer je umjetnost.

  avatar

  25.11.2006. (12:19)    -   -   -   -  

 • viviana

  pridružujem se planinarovom komentaru s tim da sam ja čitajući, upravo zato što mi je tekst izgledao kao da je pisao davor, odskrolala malo niz tekst :) da vidim tko je u potpisu. :) Odabir teksta je predivan, a naslov i slika nešto što već dovoljno govori samo za sebe. :)

  avatar

  25.11.2006. (12:34)    -   -   -   -  

 • Razgovarajmo o krugu

  Znao sam da nakon godinu dana leta na krilima Uvoda nećeš posumjati u to da možeš i dalje letjeti i da će biti još mnogo, mnogo prilika da pišem komentare uz tvoje postove. Drevna indijska priča o božanskim pticama dozvala mi stihove Ujevića. Neka to bude moj (o kakve li originalnosti!) komentar uz ovaj tvoj novi, od svih drugih do sada, sasvim drugačiji post.

  "Pati bez suza, živi bez psovke,
  i budi mirno nesretan.
  Tašte su suze, a jadikovke
  ublažit neće gorki san.
  Podaj se pijanom vjetru života,
  pa nek te vije bilo kuda;
  pusti ko listak nek te mota
  u ludi polet vihor lud.
  Leti ko lišće što vir ga vije,
  za let si, dušo, stvorena.
  Za zemlju nije, za pokoj nije
  cvijet što nema korijena."

  avatar

  25.11.2006. (16:19)    -   -   -   -  

 • davor

  Dobro, jest da sam se bio malo snuždio, ali ipak pretjerano je pretjerivati, :D Sloterdijkov stil je neusporediv. Ipak, toliko mi se sviđa gornji tekst, da mi je drago kad ga hvalite, baš kao da je moj. :) Milje, u skladu je s prvim dijelom gornjeg posta (koji se odnosi na usmenu predaju i njeno nerazlikovanje originalnog od ''kopije'' - jer joj je do mudrosti više nego do originalnosti) da si ovdje nabacio taj dragulj naše jezične predaje. Hvala ti na uvijek poticajnom doprinosu.

  avatar

  26.11.2006. (12:36)    -   -   -   -  

 • plejadablue

  ...moram reći da sam čitala otvorenih ustiju ko riba..:)))..i skoro bez daha - ovo je predivno..:))..naravno da pomislih da je tvoje(vezano uz prošli post pomislih da si "okrenuo ploču"), pa sam se na kraju i nasmijala...u svakom slučaju, iako znam da ti nije bila namjera dovesti čitaoca u zabludu o autoru, ispalo je duhovito..:))..no da..i podsjetilo me na pričicu o orlu koji je proživio kao kokoš..kao što i mi, nebeske ptice najčešće život proživimo kao i taj orao - ko kokoši..:)))..i sjetih se sad svoje pričice o savršenoj koordinaciji koju sam danas (ponovno) objavila...izgleda da nam se leti...samo da dovoljno hoćemo..:))))

  avatar

  26.11.2006. (22:45)    -   -   -   -  

 • planinar

  Ima jedna Boudlaireova pjesma, "Albatros" - u letu, ptica vrijena divljenja, na tlu potiče ismijavanje... Dakle, savjet ptici: LETI !!!!!!

  avatar

  03.12.2006. (12:36)    -   -   -   -  

 • Irida

  kod plejadablue je putokaz za tvoj blog i tako dođoh....upravo ovakvo nešto mi je danas trebalo...

  avatar

  03.12.2006. (21:11)    -   -   -   -  

 • davor

  Hvala plejada, za putokaz, i osobito za tvoj leteći tekst koji je posve u skladu s ovim ''mojim'' (naravno Lukyjevim) naslovom. Hvala i planinaru za savjet, i Iridi za čitanje - nadam se da ćeš navratiti opet. :)

  avatar

  06.12.2006. (11:53)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...