Komentari

ozbiljnozanimljivapitanja.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • finding myself

    1.estetika
    2.funkcionalnost
    3.ljudska glupost...

    avatar

    26.11.2006. (10:18)    -   -   -   -  

  • antun.kauzljar

    Estetika je relativna. Funkcionalnost - samo djelomično točno. Ljudska glupost - prije bih rekao ograničenost ljudskog uma.

    avatar

    28.11.2006. (18:16)    -   -   -   -  

  • finding myself

    sve je relativno...
    funkcionalnost isto...
    ograničenost ljudskog uma potiče ljudsku glupost...

    avatar

    28.11.2006. (19:42)    -   -   -   -  

  • Philomena diogenica Q.

    Ja mislim da je riječ o prisilnoj potrebi za redom, koja je mnogo štete ljudima donijela.

    avatar

    02.12.2006. (14:23)    -   -   -   -  

  • antun.kauzljar

    A što mislite o odgovoru, da čovjek nije sposoban (umno i fizički) graditi prirodno. Ovakvo mišljenje o čovjeku nužno postavlja novo pitanje: Je li čovjek proizvod evolucije na Zemlji ili klon neke izvanzemaljske civilizacije (Boga)?
    „Prisilna potreba za redom“ ?? Prvo, tko ga prisiljava i drugo što je red ako uzmemo u obzir drugi zakon termodinamike i da sve u prirodi teži povećanju entropije (nereda) ali nipošto njezinom smanjenju?

    avatar

    03.12.2006. (12:28)    -   -   -   -  

  • sanja_45

    Mi smo samo puki oponašatelji prirode i ništa više..:) Priroda je sama stvorila mnoge patente, prije nas.Npr. kako životinje grade u prirodi : kopanjem, zidanjem, pletenjem, slaganjem,bušenjem, pa čak i sa šivanjem lišća..grade svoje domove iliti nastambe.Uzmi samo primjer termita, imaju izvrstan "dom" s klimatizacijom. Priroda je jako racionalna u svojoj gradnji, pri tom koristi najmanju masu materijala u toj izgradnji. Nisam ti precizan odgovor dala..Pogledaj samo kroz evoluciju morske životinje..Proizvele su jedra, eho lokacije, manometre, sustave za odbranu, sustav komora za dizanje i spuštanja u vodi. To već postoji oko nas, dakle nismo otkrili ništa novoga, samo smo radili izume na temelju onoga što već u prirodi postoji...
    Volim gledati dokumentarce s dupinima. Zašto? Naučila sam nešto novo i zanimljivo, osim njihovih sonara, primjećeno je kako oni dobro plivaju, a plivaju začuđujućom brzinom, zbog svoje gipke kože ito im smanjuje turbulenciju u vodi do 5o%. Ameri su na tržište izbacili premaz i obloge za trup podmornica i torpeda..Lijep i ugodan dan ti želim...:)

    avatar

    18.12.2006. (12:15)    -   -   -   -  

  • ozbiljnozanimljivo

    Sanja, ako su ljudi samo oponašatelji prirode, tada se može zaključiti da oni nisu njen dio – da nisu prirodni. Onaj gospodin što oponaša Mesića i Tuđmana nikako ne može postati Mesić ili Tuđman bez obzira što ih manje više uspješno oponaša. A opet ljudsko tijelo jest prirodno i po obliku i po funkcijama i po načinu razmnožavanja.
    Mislim da u čovjekovom tijelu jedino što postoji izvanprirodno jest njegov um, koji ga izdvaja iz prirodnog okruženja. Ali taj um nema sposobnosti prilagoditi se prirodi. Sposoban je samo oponašati je.

    avatar

    21.12.2006. (11:41)    -   -   -   -  

  • Ateizam

    Pravilni oblici se najlakše grade, održavaju, pamte i kopiraju, a najlakše ih je i ukomponirati sa drugim pravilnim oblicima. Tako, npr prosipavanjem pijeska na isto mjesto dobivamo piramidu (stožac) čiji nagib ovisi o međusobnom trenju čestica. Čovjek oponaša prirodu, jer priroda njeguje pravilo najmanjeg otpora, a čovjeku je bitna funkcionalnost, a ne originalnost.

    avatar

    21.12.2006. (13:25)    -   -   -   -  

  • sanja_45

    "Čovjek se rađa kao original, a umire kao kopija " A. Maslow.
    " Priroda je kroz evoluciju stvorila i čovjeka koji je potom sve ostalo izumio."

    Dvije milijune godina je trebalo da se pređe od lomljenog kremena do rezanoga kamena. Koliko je star kruh??? Prvo se javila jedna " izrađivačka misao" a onda se prešlo na djelo!
    Gotthe ti ovako zbori: " Uvijek se govori o originalnosti, ali što to znači? Čim se rodimo počinje svijet na nas utjecati i tako ide do kraja i to svuda. Pa što i možemo osim energije, snage i volje nazvati svojim. Kad bih mogao reći što sve dugujem predhodnicima, ne bi mi mnogo ostalo."
    To ti je za tvoju lošu usporedbu odgovor.! Idemo dalje u prirodu koja je tijekom puta svoje evolucije pronašla bezbrojih rješenja, neke sam ti i navela..:). Priroda je izumila zakone i principe, a mi smo ih samo pronalazili i tu je bitna stavka kojom se čovjeku oduzima sposobnost svodeći ga na imitatora prirode.
    Hvala ti na uvodnom pozdravu!
    Npr. saće ima i u prirodi i u čovjeku.. Lopoč je poslužio kao uzor za krov Kristalne palače u Londonu.....

    avatar

    21.12.2006. (14:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...