Komentari

odrziovo.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • borgman

    ovo ti je više komentar na nekoliko prethodnih postova. Čini mi se kako pod pojmom društva koje je zasnovano na održivosti imaš dosta maglovitu ideju. U SF-u je taj sustav riješen neograničenom količinom energije (fuzija), i jednim solidnim ratom kojim je "umlaćena" trećina čovječanstva. Mi najvjerojatnije nećemo imati takav izbor. Nama je rat dosta bliži. Za razliku od dosta blogova koji su pisani o ovoj temi, ipak zvučiš "pismenije", pa ću te s vremena na vrijeme pročitati ;-)... a moje mišljenje o svemu tome je: pozabaviti se "zabranjenim" tehnologijama. Raditi na tehnologijama koje su vezane na gravitaciji kao pogonskom i neiscrpnom izvoru (energija sunca je prema tome koncentriranija, ali vremenski ograničena)... nastaviti na sustavima čuvanja električne energije. Pozabaviti se tehnologijama rezonancije (jedine koje imaju VISOKI Q faktor), i naravno... zaustaviti ovo temeljito uništavanje planeta (mada ne vidim načina za to, osim... ne smijem napisati kako).

    avatar

    20.02.2007. (08:11)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    pozdrav! cijenim i podrzavam tvoje napore, mada se u posljednje vrijeme sve cesce pitam ne sluze li oni zapravo nekima kojima vjerojatno ne bi rado sluzio, da te pitaju, i protiv kojih mislis da se boris...
    npr, cijeli pojam sustainability potice od organizacija direktno fundiranih od Rockefeller fondacije...
    http://ovoono.blog.hr/arhiva-2006-06.html#1621223301

    avatar

    25.04.2007. (01:15)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    @Borgman: "sustav riješen neograničenom količinom energije (fuzija), i jednim solidnim ratom kojim je "umlaćena" trećina čovječanstva. Mi najvjerojatnije nećemo imati takav izbor."
    naprotiv, bojim se da je to najvjerojatniji scenario... ukljucujuci izvor free energije; on ceka u ladici (a izumio ga je John Galt ;)

    avatar

    25.04.2007. (01:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...