Komentari

whiskybar.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • jan

    tako je, marihuana nije droga jer je poznato da ako se puši u malim količinama pročišćava pluća od duvana.

    avatar

    21.10.2006. (16:09)    -   -   -   -  

  • Vedrana

    a što to znači promicati marihuanu?
    tko god je ikad samo vidio kako se puši trava, a kamoli pušio, zna da to jest droga. a ti se pravdaj koliko hoćeš s tamo nekim copy-pasteovima sa pro-marihuana stranica. druga je stvar to da li ti svjesno - znajući da je to droga - zapališ tu i tamo, ili svaki dan ili kad god, tj. kakav je tvoj odnos prema tome. ali da nije droga - ma daj molim te. je, droga je. nije sad heroin, ali droga jest.

    avatar

    21.10.2006. (16:21)    -   -   -   -  

  • glas razuma

    Isto tako moze uzrokovati psihozu kod adolescenata, osobito danas kad se puse industrijski jake i genetski modificirane sorte.

    avatar

    21.10.2006. (17:19)    -   -   -   -  

  • srklet&nervoza

    konzumiranje opijata poput alkohola i marijuane je dokazano zdravo i unapređujuće za mozak, pogotovu ako to pogledamo kroz prizmu prirodne selekcije i evolucije. naime, poznato te ja da droge ubijaju moždane stanice. no, pravo pitanje je koje zapravo stanice od drogiranja odumiru. umiru, dakle samo one slabije, dok nam u mozgu opstaju samo one najjače, najotpornije i najmoćnije stanice što po defaultu oštri naš intelektualni žilet. ili?

    avatar

    21.10.2006. (19:08)    -   -   -   -  

  • bodhidharma

    ganja je moj život, ali recimo za Pitiju se pretpostavlja da je svoja prorocanstva prezentirala pod utjecajem nekakvog hidrokarbonata - etilena, a ganja se nigdje ne spominje...
    o Hashshashinima sam i ja bio pisao na svome blogu jer mi se prica ful svidila, ali kasnije sam citao jos dosta o tome i strucnjaci se uglavnom slazu kako veze između hašiša i ovih sektaša baš i nema. serem gluposti - pozdrav

    avatar

    21.10.2006. (20:26)    -   -   -   -  

  • Vanja

    posebno mi se sviđa ova rečenica: Ipak, možda nije problem u travi, već u osobama koje konzumiraju travu. Naime, budući da je trava ilegalna, veća je mogučnost da je konzumiraju učenici sa sklonošću ka devijantom ponašanju, koji I bez obzira na pušenje trave teže završavaju školu.

    avatar

    21.10.2006. (20:50)    -   -   -   -  

  • prolaznik

    e, slažem se s postrom i ne vidim ništa loše u tome. treba još spomenuti da marihuana ne stavra fizičku ovisnost, tj. vaše tjelo nikad neće tražiti više i jače, što je slučaj kod ostalih droga, tako da vas marihuana neće natjerati na jače droge. Marihuana ne stavra ni toleranciju, tj. uvjek će vam biti dovoljna ista količina, nikad nećete trebati više da bi osjetili utjecaj. jedino što stvara to je psihološka ovisnost, kad mi mislimo da nam treba, ali kod staloženih osoba i onih koji znaju što žele to se ne događa.... zato, nema nikakve prevelike opasnosti..dobar blog, ajde, pozdrav

    avatar

    22.10.2006. (11:58)    -   -   -   -  

  • radenko

    ako je zabranjena marihuana, treba zabraniti i duhan ili - legalizirati sve trave. to je ipak samo biljka, dar prirode. naravno da ima otrovnih biljaka ali marihuana nije otrovnija od duhana. zapravo, duhan jest otrov, a marihuana je čak ljekovita. pušenje je u svakom slučaju štetno. prednost legalizacije marihuane bila bi mogućnost legalnog uzgoja i/ili kupovine ove biljke i proizvoda koji ju sadrže (npr. piva s marihuanom). kada bismo imali više (kvalitetne) marihuane, manje bismo je pušili! pravili bismo THC-kolače, THC-kakao i dr. tako je njeno djelovanje bolje, a manje štetno po zdravlje (grlo, pluća, želudac). jednostavno nije istina da uživanje marihuane potiče na konzumiranje teških droga. evo, meni je trava draga, umjereno je konzumiram (zapalim joint ponekad, obično vikendom), a heroin mi se gadi. ne znam da je netko umro od trave ali poznavao sam puno osoba koje su umrle od heroina. svi su oni pušili cigarete i pili alkoholna pića. dakle, konzumiranje alkohola i duhana vodi prema konzumiranju heroina. pozdrav

    avatar

    22.10.2006. (13:55)    -   -   -   -  

  • en1di0n

    Hmmm... ocito IM je jako stalo da ne konzumiramo razlicite opijate... pravo pitanje je zasto? Zbog naseg zdravlja? NE! Njih nije briga za nase zdravlje. Mozda mi Njima postajemo nepogodni za konzumaciju...

    avatar

    22.10.2006. (14:18)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    lijepo je nabrojeno na dnu članka. i zato mi nije jasno pitanje je li droga ili ne.
    ne vidim nikakav smisao članka osim napušenog "yeah, ovo je smao lijek, neće ti ništa" propagiranja.
    i nije mi jasno kako članak koji propagira drogu može doći na naslovnicu. samo uživaj marihuanu, meni je svejedno, ali da na jedan blog.hr dođe na naslovnicu koja "odgaja"... ne valja.

    avatar

    22.10.2006. (16:45)    -   -   -   -  

  • suncokretna

    nice post. od svih polemika koje čuuh o travi, najgluplja je ona da šteti zdravlju.samo problem je u tome da se nikako ne bi smjela legalizirati, a i kako bi se prodavala? u Tiska? jea, right.a i zabranjeno voće je slađe I guess.poz.

    avatar

    22.10.2006. (17:33)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    Što predlažeš sadako's apprentice da se ljude drži u neznanju? Namjera ovog članka nije propagiranje droge, a ako se tebi tako čini znaći da imaš nizak prag tolerancije. I nije poanta svega što postoji na svijetu, pa tako i bloga, odgoj djece.
    Mislim da ne bi trebalo zabraniti alkohol i duhan, jer bi došlo do povećanja kriminala, što je očiti primjer prohibicija u USA s Al caponeom & companijom bandita, već činjenica da je cuga štetnija od trave treba doprinjeti legalizaciji trave ili barem blažim kaznama za posjedovanje iste.
    Onaj kome šteti masna hrana ne jede je, onaj kome šteti trava ne bi je trebao pušiti. Mislim da bi se trebalo manje ljudima propisivati što trebaju činiti, a više im ponuditi sve neiskrivljene informacije o svijetu, pa neka svatko odluči kakav život je dobar za njega. Čini što želiš, a da bi to radio treba se prvo samospoznati.
    Da, da...Samospoznaja je rješenje!

    avatar

    22.10.2006. (17:43)    -   -   -   -  

  • art show

    Marihuanu treba legalizirati za osobe starije od 21 godinu, stim da konzumaciju treba na neki način kontrolirati a zabraniti duhan i alkohol mlađim od 21 godinu (osim piva).
    Čestitam na postu koji je dospio na naslovnu stranicu BLOG-a.

    avatar

    22.10.2006. (18:53)    -   -   -   -  

  • opinioiuris.bloger.hr

    Tek kad HR vlada shvati da u borbi protiv ovisnosti mora prestati generalizirati, izjednačavati sve vrste droga i izjednačavati konzumente sa opskrbljivačima, pojavit će se rezultati poput recimo u UK (prvi pad broja novih korisnika nakon 10 godina zbog reklasifikacije kanabisa). Do tada će se samo bilježiti porast svake godine.

    avatar

    22.10.2006. (19:33)    -   -   -   -  

  • running man

    "mnogi ovisnici o teškim drogama uopće ne smatraju marihuanu drogom"

    mnogi serijski ubojice uopće ne smatraju ubojicu iz đurđevačke fine kriminalcem...

    avatar

    22.10.2006. (22:01)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    "mnogi ovisnici o teškim drogama uopće ne smatraju marihuanu drogom"

    mnogi serijski ubojice uopće ne smatraju ubojicu iz đurđevačke fine kriminalcem...
    Hm..ne znam može li se ubojstvo usporediti sa konzumiranjem opijata, jer prilikom ubojstva osoba radi štetu drugoj osobi, dok prilikom konzumiranja opijata osoba radi "štetu"iskljućivo sebi. Svaka osoba ima pravo izabrati svoj put.
    Sad, upitno je da serijski ubojice ne smatraju ubojicu iz Fina-e kriminalcem. Slažem se da nije rješenje kriminala zločine dekriminalizirati, ali mislim da se u tekstu pokazalo da konzumiranje trave nije nešto jako štetno, odnosno veeeliki zločin, stoga....

    avatar

    22.10.2006. (22:20)    -   -   -   -  

  • G. Loop S.I.

    ja nisam nikada čuo da se neko napušio pa došao kući i istukao ženu i djecu.... ili se potkao zbog napušenstva.... ili razbio izlog ili tramvaj zbog napušenosti... nene.... živio alkohol, on može biti legalan, a trava? bože sačuvaj.

    avatar

    22.10.2006. (23:38)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    i alkohol i cigarete su droga.
    a samospoznaja je definitivno jedna od najtvrdokornijih izlika "let's get high looks at me I'm high this is so cool" čudaka.
    pa ajmo provjeriti i druge stvari. idemo sve provjeriti. svi lažu i sve što piše je za naše zlo. sve je zavjera i ne vjeruj nikome.
    eh, daleko bi čovječanstvo došlo da vas je više... :(

    avatar

    23.10.2006. (02:20)    -   -   -   -  

  • en1di0n

    Vjerovanje = ne znanje o istome!

    avatar

    23.10.2006. (13:01)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    Živjeli čudaci! Bez njih bi ovaj svijet bio dosadna fašistička diktatura, ne bi napredovao i ljudska rasa bi brzo propala.

    avatar

    23.10.2006. (19:35)    -   -   -   -  

  • lutajuci

    svoj stav sam dao i na naslovnici, ali ovi komentari kao i tekst ponukaše me na još jedno pojavljivanje. najapsurdnije u vezi cijele te priče oko ilegalnosti konoplje jest to što je konoplja BILJKA. kako zabraniti biljku? kako ju učiniti ilegalnom? zamislite da se otkrije da su psihoaktivna ona trunja od breza. i da se to ne smije koristiti jer čovjeka vodi ka društvenoj, moralnoj i fizičkoj propasti. onda bi se sjekle sve breze po gradu ili što? ili zamislite ljepši scenarij. da svi uživaoci kanabisa u našoj maloj državi skupe sjemenke i negdje u proljeće ih posade po svim dostupnim javnim površinama. i onda u kolovozu, kada biljčice izniknu i porastu, onda gledaš unezvjerene radnike Zrinjevca koji se susreću s do sada neviđenim korovom za ovo pondeblje. treba postojati sloboda izbora. ko želi duvati neka duva, tko ne želi neka ne duva.

    legalizacija možda ne, ali dekriminalizacija SVAKAKO.
    uz nužna ograničenja za malodobne, zabranu konzumacije na javnim mjestima (kako je i s alkoholom, uostalom) i slično...

    avatar

    24.10.2006. (15:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...