Komentari

irida.blog.hr

Dodaj komentar (38)

Marketing


  • Irida

    dragi moji, imam goste još uvjek pa vas samo pozdravljam, lijepo mi sanjajte! vaša irida...

    avatar

    14.10.2006. (23:52)    -   -   -   -  

  • random-me --- and my reincarnation

    zanimljivo

    avatar

    14.10.2006. (23:54)    -   -   -   -  

  • Elyca

    dobro vam jutro i lijep i sunčan dan ...(u prirodi)...Vam želim

    avatar

    15.10.2006. (07:54)    -   -   -   -  

  • Tanja

    evo jedan osmijeh od mene

    avatar

    15.10.2006. (09:07)    -   -   -   -  

  • Kronike iz gimnazije

    U pravu si... Tijelo je zbilja postalo tek instrument užitka, a užitak sam sebi svrhom.

    avatar

    15.10.2006. (09:42)    -   -   -   -  

  • Sophiana

    ...nije me bilo jedno vrijeme.. propustila sam dosta toga.. ali ja ću to sve stići popratiti :)

    Prije nekih 3 godine imala sam razdoblje u kojemu sam od nekog straha, nespremnosti odnosno želje za bijegom od trenutačnoga stanja i okoline u kojoj živim učinila veliku pogrešku. Zanemarila sam fakultet. Uz svoju ogromnu želju za učenjem i savladavanjem izazova ispita i jednostavno željom za znanjem nisam dolazila na predavanja. Htjela sam se povuči od svih i svega. I tako mi je propala jedna godina fakultetskog obrazovanja. Nisam nikako smogla snage reći roditeljima, nikome nisam mogla reći šta meni u stvari je. I onda je krenuo mali problem sa kožom..
    Naime, čak niti tijekom puberteta nisam imala niti najmanji prištić na licu. A onda su krenuli kada sam bila pod ovim pritiskom. Počeli su mi izbijati prištići ali i gore. Nekakve alergije. A onda i čirevi po licu. Doktorica mi je čak prepiasla tablete antibiotika koje se inače daju bolesnicima oboljelim od leukemije! Ništa mi nije pomagalo...
    Podsvjesno sam znala da ti čirevi proizlaze iz mojeg osjećaja skučenosti, tjeskobe, straha. Rekla sam roditeljima i s obzirom na neka stanja i nije prošlo na najljepši način. Ali prošlo je... vrijeme čini svoje. Ništa ne trjae vječno, hvala Bogu na tome!

    I onda sam jedno jutro onako iz čistoga mira osjetila kako me privlači običan ocat. Uzela sam nekoliko kapi octa na komadić vate i premazala lice. I tako nekoliko dana. Prošla su nekakva 4 tjedna ( mjesec dana) i svi problemi su nestali. Prišteva, čireva, alergije nije bilo. Moja koža se profiltrirala, počela je disati, kao da je ocat otopio nakupine stresa skupljene ispod površine kože ( ovo je metaforička slika :) ) i dezinficirao je moju dušu.

    Iako, ocat nije izliječio propuštenu godinu, kod problema sa kožom mnogo mi je pomogao. Nikakve kreme, nikakve tablete i kozmetičari nisu mi mogli pomoći. Taka da kada god imam nekih problema sa kožom, poslušam svoj osjećaj intuicije i sama s napravim ljekovite obloge. Nekada je to germa, nekada običan jogurt, ponekada voda, ocat.. Glavno da je prirodno, nezagađeno i rađeno vlastitim rukama. Uz malu dozu ljubavi i pažnje prema sebi.

    Puno pozdrava.... Sophiana

    avatar

    15.10.2006. (10:43)    -   -   -   -  

  • Sophiana

    I još nešto...
    Možda ti nisam poslala najljepšu sliku na svijetu niti ti izradila najljepši poklon kojega si ikada dobila..
    Možda te nisam nikada zagrlila niti sa tobom dijelila trenutke sreće i tge.. na kraju nikada se nismo niti vidjele...
    Ali kada bi znala koliko vrijediš u našim životima, prijateljice, ne bi nikada poželjela niti jedne riječi od nas..
    Zagrnula bi se našom toplinom, našom strepnjom nad srećom i našom ljubavlju kojom te želimo usrećiti da nisi nikada sama..

    Moja želja: neka ti jedna malena zvijezda padne na grudi, neka te prožme svojom blistavom energijom i neka ti otopi najveću muku koju osjećaš u životu i dalje. Neka te ugrije svojom dubokom vibracijom sreće i takvom te održi još dugi niz godina. I dalje..

    Sretan ti rođendan draga Irida...

    avatar

    15.10.2006. (10:52)    -   -   -   -  

  • Irida

    randomme: ti si mi novi gost, hvala na ostavljenom tragu.....posjetim te........

    avatar

    15.10.2006. (11:11)    -   -   -   -  

  • Irida

    ely: ja sam upravo ispratila moje goste, kuća mi izgleda k'o da ju je tornado poharao, ništa od prirode danas.....ugodnu nedjelju!

    avatar

    15.10.2006. (11:14)    -   -   -   -  

  • Irida

    tanja: volim te nasmijanu........

    avatar

    15.10.2006. (11:18)    -   -   -   -  

  • Irida

    Milica Šamšalović: tako je, nažalost i razbilijeva se kad u utrci za užicima posustane ili zakaže.....

    avatar

    15.10.2006. (11:20)    -   -   -   -  

  • Irida

    sophiana: dobrodošla natrag, hvala ti što si podijelila s nama ovo teško iskustvo i time potvrdila ono o čemu pišem...koža uvjek reagira pred gubitkom integriteta....bojala si se reći roditeljima jer si strahovala da te više neće voljeti jer si iznevjerila njihova očekivanja, sve u tebi se pobunilo i na samu tu pomisao, jer si u duši ostala ista ona osoba koja ih je ranije oduševljavala odgovornim ponašanjem i uspjesima i koža je vrisnula, bubuljicama, čirevima, alergijskom reakcijom. Ocat (naročito voćni) dezinficira i hrani kožu ( ima u sebi i vitamina i nekih ljekovitih supstanci ), a ne isušuje kožu kao alkohol....germa (kvasac) je čistzi vitamin B, ulje od pšeničnih klica je bogato vitaminom E (vitamin mladosti), jogurt je često upotrebljavana baza za kućne maske itd.
    Hvala ti za prelijepo sročenu čestitku, koja mi grije dušu i daje smisao ovom što radim....

    avatar

    15.10.2006. (11:32)    -   -   -   -  

  • 55555 MAČKA

    Bok!
    E, zanimljivo je to s kožom... A znaš da se sada kriminalci mogu razotkriti i po šarenici oka jer ona je isto jedinstvena za svakog čovjeka ?
    Istina je da se na koži odražava sve što se događa s nama, bilo fizički ili psihički...

    avatar

    15.10.2006. (11:53)    -   -   -   -  

  • Kronike iz gimnazije

    Hvala ti, draga...

    avatar

    15.10.2006. (12:37)    -   -   -   -  

  • pitalica7

    iako sam ja od onih koji često požele pobjeći iz svoje kože (jest da mi ne uspijeva...)...u potpunosti se slažem s tvojim tvrdnjama o vrijednosti iste..:))

    avatar

    15.10.2006. (13:20)    -   -   -   -  

  • Irida

    55555 MAČKA: mogu i po jednoj vlasi kose, zapravo DNK analize su forenzičarima uvelike olakšale posao, a po šarenici oka se radi vrlo precizna dijagnostika kompletnog zdravstvenog statusa neke osobe (Iridologija (grč. Iris - cvijet i logos - nauka) je metoda alternativne medicine u kojoj se na temelju boje, linija i mrlja u šarenici (iris) oka dijagnosticira zdravstveno stanje pacijenta) no, ne pišem novu anatomiju, nastojim osvijestiti naš odnos prema vlastitom tijelu.

    avatar

    15.10.2006. (13:25)    -   -   -   -  

  • Irida

    Milica Šamšalović: samo sazrijevaš draga, a to zna katkad boljeti, katkad i jaaako..

    avatar

    15.10.2006. (13:30)    -   -   -   -  

  • LittleMissG

    na tvom se blogu uvijek moze puno nauciti! Samo tako nastavi!

    avatar

    15.10.2006. (13:36)    -   -   -   -  

  • Irida

    pitalica7: svima nam je ponekad "koža tijesna", ali to je često znak da nismo dobri prema sebi.....oporavljam se od urnebesa posljednjih dana, sada još samo moje dvije male iskrice spavaju, a ja koristim predah da pročavrljam s vama.........

    avatar

    15.10.2006. (13:43)    -   -   -   -  

  • Irida

    LittleMissG: pa i ti nam na svoj način širiš vidike, približavaš svijet nama i nas svijetu........

    avatar

    15.10.2006. (13:52)    -   -   -   -  

  • erin

    draga irida, malo sam zatečena tvojim komentarom.. ne bih ništa objašnjavala, samo ću reći, nikad baš nikada ništa nije onako kako nam se na prvi pogled ili dojam čini..bilo to u duhovnom, fizičkom ili osjećanom svijetu.. pozdrav ostavljam..;))

    avatar

    15.10.2006. (15:16)    -   -   -   -  

  • Irida

    erin: sorry, ako sam nešto krivo osjetila (shvatila), ali tako mi je zazvučalo (pokušala sam to glasno pročitati)....

    avatar

    15.10.2006. (15:30)    -   -   -   -  

  • pitalica7

    radi ovako lijepih stihova, dolazim u iskušenje da kod safiris ostavim bar nekoliko datuma rođenja..:))...pokušat ću odoliti.:)))...pusaaa

    avatar

    15.10.2006. (16:10)    -   -   -   -  

  • plejadablue

    ..moje tijelo od jučer protestira - uhvatila me viroza i totalna sam crkavica..:))..malo sam se pothladila, malo iscrpila i - eto potvrde svega što si napisala..:))..ipak ću komentirati jedan odjeljak, ovaj: "Bijela rasa je iscrtala karte svih dosadašnjih inteligencija. Vrijeme je da napravi korak unatrag i dovrši posao. Vrijeme je da tijelu vrati (....da, vrati, jer postojalo je vrijeme i mjesto u kojem je tjelesnost bila nešto sveto....) dostojanstvo iscrtavajući njegovu inteligenciju (KQ), ali promatrajući ga kao najsavršeniji živi sustav u kolopletu života, a ne kao mehanički stroj koji se po miloj volji može sastavljati i rastavljati. Kad si već svojata pravo prvenstva (nadrase) neka i ispravi vjekovne zablude."..upitah se - zašto bijela rasa?..malo sam promišljala o tome, zvuči mi ovo kao optužba s jedne strane, a opet i kao izdvajanje bijele rase kao naj-rase..;:))).. ne vidim u sadašnjem trenutku da bijela rasa svojata titulu nadrase, osim možda na nekim izdvojenim područjima..mislim da je prisutnije prisvajanje titule nadnaroda, neovisno o rasama..:))..ali to je samo usputna primjedba, meni se često misao "zakvači" na neku rečenicu..:)))..pusa*, nadam se da si malo predahnula od slavljenja, znam da se to može tek kad su svi tanjuri čisti..:))))))))

    avatar

    15.10.2006. (17:03)    -   -   -   -  

  • zmajka

    Od nedjelje do nedjelje... a da pustiš malo više teksta-za nas nezajažljive?

    avatar

    15.10.2006. (17:07)    -   -   -   -  

učitavam...