Komentari

zmajkovito.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • neki me zovu anđelom....

    Draga Zmajka,genijalna si ti meni i hvala ti puno na čestitkama,evo prošlo i to......blago tebi kad si ovisna o tome,dođe mi se smijati i svaki put kad te čitam,ubodeš me di sam najtanja......o tom potom.......draga moja......ajmo se mijenjajati za ovisnosti...haahah.....e moja zmajka,blago tebi na tvom zdravlju,za ostalo ne brini ništa,to je više pasija,nego ovisnost.....ja imam pasiju prema kupovanju dvd-a iz trafike,ali nema para za to...nekidan mi je muž kupio časopis Misteriji,od 25 kuna,a nisam ga još ni otvorila...strašno,užasno me zanima ta tematika,al ne mogu se skoncentrirati......on je ovisan o Feralu,National Geografic-u,Meridijanima i Geu....aha....i onda mi je morao kupit ovaj Misterij od 25 kunića......ma jučer sam kupila onaj mali Story i to,još ga nisam otvorila...ni to.....užas.........aj žifila!!!!

    avatar

    14.10.2006. (00:14)    -   -   -   -  

  • baca iva

    Draga moja Zmajka, ja sam godinama radio s ovisnicima, alkićima. Pola terapije se sastoji u motivaciji, dok on ne prizna da je ovisan. Dakle s tobom nema problema. Ti svoju dijagnozu znaš a u stanju si dati si i terapiju "Samo Novi list!" I nemoj se bojati. Od toga lijeka nećeš postati ovisna. Dapače! A i staklenka više neće zjapiti prazninom. Laku ti noć, ugodan vikend želim i puno te pozdravljam!

    avatar

    14.10.2006. (00:38)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Ja imam faze u kupovini štampe, kupujem sve i svašta u trenucima kad imam višak vremena, a onda shvatim, kao što mi se događa posljednji mjesec, da sve kupljeno ostane neotvoreno...na posao već čitav mjesec donesem ujutro Novi list, svi pročitaju, a ja ga ne stignem ni otvoriti, eventualno naslove i podnaslove...jučer popodne sam kupila Story, baš s idejom da napunim glavu kojekakvim tračevima i izbacim nakupljene misli, nisam ga ni otvorila i vjerojatno ću ga distribuirati dalje...Čak i u knjižnici odnedavno biram knjige prema debljini (sram me je priznati), jer znam da ne mogu stići iščitati sve što bih htjela. A osnovni izvor informacija mi je Internet, tu preletim naslove dnevnih novina...jedino sam ovisnik u kupovini knjiga, a čak i to radim online, čini mi se da mi pola života prolazi online.

    avatar

    14.10.2006. (08:21)    -   -   -   -  

  • Katarina_S

    Oh draga,tako poroka puna!:))Nema tome davno i ja sam bila leteralni ovisnik,onda se u moj zivot usunjao netko i zarobio svo slobodno vrijeme.Ne stizem vise,zadnju knjigu sam procitala u svibnju,kad sam bila u bolnici,inace prelistam tjednik,ponesto na internetu i gotovo.Le cose sono cambiate,sei riuscita a comprendere....e le persone spesso non sono quelle che noi vogliamo che fossi:(...tu mi sei molto simile,molto vicina,un abbraccio.

    avatar

    14.10.2006. (08:42)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    Ja cu ipak na hrvatskom, da me svi razumiju, a i rjecitija sam na hrvatskom, pogotovo u psovkama. Salim se, necu psovati, dapace.
    Ja sam isto kupovala brdo "zute stampe", sada sam malo skromnija. Dok su klinke isle u osnovnu skolu bar smo to korisno odnosile u stari papir, sada ih to vise ne interesira pa odlazemo na balkon i onda ja posizim kada vise ne mozemo proci jer je sve zatrpano. Pa onda sama sebi kazem kako sam bedasta, gdje ja bacam solde. Dovoljno je kupiti jedan tjednik da bi sve saznala, ionako manje-vise svi ponavljaju iste gluposti. Nekako sam se zasitila tema tko s kim, gdje i kako, sve se svelo samo na to. Ma bas me briga tko je koga i zbog cega, novinari su postali ljigavci koji samo cekaju neciju aferu pa da se time nasladjuje pola Hrvatske. Neka ljudi zive kako zele, meni ni iz dzepa, ni u dzep. No u svakom slucaju bolje da si ovisna o novinama nego o necem drugom. Zasitit ces se jednog dana, najvjerojatnije ostati na jednom casopisu koji ce zadovoljiti tvoj interes.
    A sada nesto nevezano za ovu temu, htjela sam te zamoliti da odes na jedan novi blog ako imas vremena i volje naravno. Ima jedan mladi decko koji trazi neke zivotne odgovore, na mom blogu imas njegov link, masster. Hvala unaprijed.

    avatar

    14.10.2006. (09:59)    -   -   -   -  

  • Irida

    pa ja mislim da si ne možeš priuštiti šuštanje novinskog papira među prstima da te ovisnosti ne bi ni bilo, onaj tko vaga; novine ili kruh, na kraju ipak izabere kruh.....i ta strast može dovesti do zasićenja, a dotle uživaj u svojim malim slabostima........

    avatar

    14.10.2006. (11:48)    -   -   -   -  

  • Ja bez maske

    Nije me bilo neko vrijeme, isčitala sam unatrag postove, stvarno lijepo pišeš, i vidim da si opet u formi, za razliku od mene...štampu ne stignem čitati, iz razloga kojeg ćeš vidjeti u mom novom postu, ne stižem ništa sem da se nerviram.

    avatar

    14.10.2006. (14:08)    -   -   -   -  

  • rU

    sasvim dobro razumijem mehanizam ovisnosti ... i kako se lako "upecati", a teško "odkačiti"

    pa ću i ja napraviti inventar - svojih ovisnosti
    najnovija - blog kao nezasitni "žderač" vremena
    stara - cigarete. koje nisam (kao "dobro dijete", iz obitelji u kojoj se nije pušilo - otac je ostavio cigarete "ko nožem odrezano" dok sam još bila mala) niti probala dok nisam počela raditi i sama ih kupovati
    potraga za i kupovina antikviteta - kao "žderač para"...
    bilo bi još toga na spisku...

    od svojih ovisnosti - novih i starih - nikada nisam niti pokušavala odustajati
    barem ne do sada
    jer moje mi "ovisnosti" - pružaju veliko zadovoljstvo
    neke (ili možda sve) mi dakako - i škode
    no, kolike nam stvari u životu škode, a ne pružaju ništa za uzvrat

    i, naravno, "ovisnost" koja je spomenuta na početku posta, uz reakcije kao što su klecanje koljena ...
    no, ja to ne bih nazvala ovisnošću, već - izborom, kako bi to rekao armin

    avatar

    14.10.2006. (16:43)    -   -   -   -  

  • zmajka

    H V A L A što ste samnom podijelili vaše misli, užitak mi je bio pročitati vaše reakcije.

    avatar

    14.10.2006. (17:19)    -   -   -   -  

  • dipl. kucanica

    dakle za koji god list budem jednog dana radila, tj. pisala ti ćeš me čitati, ako se u međuvremenu ne odvikneš ;-) ako si netko može priuštiti financijski kupovinu ja to onda ne smatram ovisnošću, ali ako vagaš između novina i ručka onda malo stani i zapitaj se.. vjerujem ja da je to ipak sve pod kontrolom.. pozdravljam te

    avatar

    15.10.2006. (00:15)    -   -   -   -  

  • slatko grko

    Imala sam a imam taj problem pomalo i sad,ali sam se prije godinu dana dosjetila pošto moja mati kupuje po 3-4 tjedne novine,onda ja lijepo pođem u nje i pokupim ih,jer ih ona pročita u uru vremena i onda ih je drugi dan bacala u smeće,sad mi ih sačuva,a ove dnevne naravno kupim iako stalno govorim da je to bacanje para,ma se ne mogu odlučit za jedne pa prećeram,ali i tu sam se počela opamećivat.

    avatar

    15.10.2006. (01:01)    -   -   -   -  

  • zmajka

    *** dipl.kućanica: ipak važem, ali ne s ručkom, ne daj Bože...s cipelama, majicama i općenito garderobom u koju ulažem znatno manje nego u knjige i štampu.

    *** slatko grko: vjerovala sam da ću u vašim komentarima naići na slične probleme, zato sam i napisala takav post i tu svoju potrebu za čitanjem i saznavanjem prikazala kao ovisnost.
    Ako želiš imati kakvu suvislu informaciju, jedan dnevni list je dovoljan, ali ako želiš koliko toliko shvatiti što se zaista događa, treba ti nekoliko dnevnih, jer je istina negdje između (ili je uopće nema!)

    avatar

    15.10.2006. (08:48)    -   -   -   -  

  • katrida

    ........davno sam čitala sve novine na kiosku.........zbog matrijalnih uvjeta ostala sam samo na slobodnoj,prije novina nego kruh..........otkada sam na blogu dešavalo mi se da kupim novinu i ne pročitam je jer na nekoliko stranica web, pročitam dosta toga......tako sam odustala od štampe, jedino subotom uzmem radi Teletine-kolumna ćiće senjanovića....blizu mi je knjižnica pa preko tjedna odem i pročitam jutarnji,slobodnu,gloriju i globus, a ponekad prošetam i do najbližeg konzuma i uzmem besplatni metro.......

    avatar

    15.10.2006. (17:52)    -   -   -   -  

  • @pple

    E, carissima...o ovisnostima mogu do sutra...ima toga kod mene:
    1. Ručni rad...ovisnost o igli i koncu i časopisima sa shemama i crtežima za njih ( u zadnje sam vrijeme malo, ali jako malo posustala u tome.
    2. Aforizmi. aforizmi i opet aforizmi, misli, poslovice i slične jezične akrobacije...ispisanih bilježnica brdo...isprintanih stranica...dva brda...jer bolje da je nešto duplo nego da mi ijedan aforizam promakne
    3. kupovanje bilježnica i školskog pribora...bilježnice malo bolje kvalitete i dizajna i penkale u boji...40 -tak različitih boja je trenutno u mojoj kolekciji i sa svima stignem pisati ( skriboman)
    4.Kuhinjske krpe...ako je ugledam, a nemam takvu...moja je...ne smijem napisati koliko ih imam...
    ...zato ne stignem čitati novine jer potrošim sve dok dođem do kioska.
    Živjele naše ovisnosti!

    avatar

    15.10.2006. (20:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...