Eto,đaba što su nas učili lijepom ponašanju,haha,ma u Gradu se još otprilike isto zovu iako ima i nekih novih koje moraš upirat prstom,ali i tad se snađeš pa rečeš pored ili iznad ili što već onega kojega znaš kako se zove.
11.10.2006. (22:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Haaahahahaaa!!! Tocno znam kako se osjecash nakon takve pustolovine. Ovdje svaki kruh doslovno IMA svoje ime, al vecini godinama nisam znala izgovorit ime. :D :D :D A boze moj - dobije upalu mishica ruku svaki put nakon pekare. :D
12.10.2006. (01:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
haha, isto tak i ja u pekarni!!! ima svega, istina, ali ja se totalno izgubim od tog izbora, crno, bijelo, integralno, sa sjemenkama, pivsko, mliječno, kukuruzno, sve je mljac!
12.10.2006. (08:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Potpuno se slažem. Prije, nekad ne tako davno, bilo je lakše. Nije bilo toliko svega. Ne samo kruha i peciva već doslovno svega. Sad biram deset minuta obični sirni namaz jer ga ima dvadeset vrsta i to potpuno istog sastava a ja znatiželjna kokoš pitam se u čemu je razlika (osim u onih 10 lipa na cijeni). Topli pozdrav... :)))))))))
12.10.2006. (12:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Franc- slatko- mish- armanina- bedasta - nekad su sve stvari, pa tako i peciva i kruhovi imali svoja vlastita imena, pa nitko nije morao izigravati vjetrenjaču! um- dobrodošao/la i hvala, nije tako, ali sam ipak narasla za 1 veličinu Koki- prstić je mliječno slatkasto pecivo za razliku od slanca koji je krušno i (za mene) presoljeno pecivo. Eto još jedne nadopune za tekst.
12.10.2006. (13:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
moras doci kod mene u shopping, u prosjeku 40-ak vrsta po pekarama a imena sve jedno ljepse od drugoga Roggenbrot, Pumpernickel-moj omiljeni, Weizenmischbrot, Vollkorn, Kürbiskernbrot, Zwiebelbrot, Dinkelbrot, Sonnenblumenkernbrot, Bierbrot, Dreikornbrot, Vierkornbrot, Fünfkornbrot, Gerstebrot, Haferbrot, Maisbrot, Hirsebrot, Buchweizenbrot, Malzbrot, Leinsamenbrot, Sojabrot, Rosinenbrot, Gewürzbrot, Kartoffelbrot, Kleiebrot. Tak to je valjda 1/3 ponude. E onda dolaze na red francuske i talijanske pekare a od tamo volim baguette i ciabattu, onda to savladas i onda dodjes u Svicarsku i mozes opet sve ispocetka LOL. Nisam zaboravila na slicke, ali namjestaja jos nema, traze po cijeni po kojoj su mi greskom prodali po svim filijalama, ako ne nadju moraju mi dati skuplju stvar za iste pare.
12.10.2006. (13:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Seljački (seljo-beljo), kukuruzni, raženi, s prištevima (sjemenkama) ili bez, ma svakakvih ih ima i svako malo pekare promijene repertoar. Danas baš kupila novi kruh. Zrnko se zove. A od peciva mi najmiliji prstići. Nekad su postojale pletenice, onak posute s makom. Danas ih vidim samo ćelave ili sa sirom. Zajedničko je samo svim tim pekarskim proizvodima (bar tu kod mene) da se brzo sasuše, ne možeš ih sutradan koristiti. Muljaju i potkradaju pekari...
12.10.2006. (17:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
e da, problemi izobilja! Nekad toga nije bilo, kruh, talijan i zemlja i to je to...a sad, upravo tako kako ti opisujes! Da ih i imenuju tko bi sva ta imena popamtio? Ah, ljudska priroda nikad zadovoljna! Suncani pozdravi iz Italije!
12.10.2006. (19:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kod nas pekare niču kao gljive poslije kiše ! i bolje da peciva nemaju imena bar ne u ovim našim jer.. bila bi na albanskom i kako bi tek onda izgledao moj odlazak u pekaru s rječnikom u ruci :) pozzz
13.10.2006. (00:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ma da, što veći izbor to teže se odlučit, nakad je bila žemljica, kajzerica i salštanga i gotovo, i sve je bilo slatko s hrskavom koricom, a ovo danas sve neko žilavo
13.10.2006. (07:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
...ma, dobro je dok prstom pokazuje...dok tim prstima crnim i polizanim od listanja novina, zamazanim od novčanica, još i ne uzme kruh BEZ VREĆICE, naravno...pa ti ga još ćušne na pult, isto tako blistav od čistoće kao i njene ruke... Elem, mi smo imali žabu i crni raženi...i peciva talijanke...a onda je krenulo...pojačale se vrste, pokvarila se kvaliteta...a najjači su mi spužvasti, napuhani kruhovi u pekarama naših najjužnijih susjeda...izvana gladac, iznutra jadac...
E, sad imam ideju za post, baš ti hvala...i pozdrav!
13.10.2006. (10:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
evo me! Pročitala! Na trenutke mi se učinilo da govoriš o sjećanjima iz prošlih života, ali ako si našla nekog iz djetinjstva još ljepše! :)) Smješno mi je kad znastvenici tvrde da se možeš sjećati samo od te i te godine, a ljudi se sjećaju svačega, dok su bili puno manji, stvari koje im nitko nije mogao ispričati jer su u tom trenu bili sami... Mene uvjek iznenadi kad sam u nepoznatom gradu, mjestu, selu, kad čitam neku prije nepročitanu knjigu, a znam što je iza ugla, znam bez karte i uputa doći tamo i tamo, znam opisati što će se dogoditi par stranica u naprijed... Sva sreća da vještice više ne pale na lomači! :)) Mislim na sebe ;)
13.10.2006. (12:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mene u Mercatora izluđuju s onim novim imenima kruha. navikao sam reći polubijeli i gotov slučaj. ali ne! sad moram razgovarat s prodavačem 10 minuta da bi uopće saznao razlike između onih brojnih štruca i pogača na polici. vratite nam stare nazive!
13.10.2006. (14:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
hahahaha "na zid lajat!" dobila sam muskulfiber od smijanja! :)))))))))))))))))))))))))) No, dobro onda ne oko 3! Evo, nek vele točno kad budu ištekali dan dva u naprijed i nek se toga drže,a ne kad se kome sjeti, svaki dan po malo, al bitno da cimaju :( Ovi prstići se u mojoj pekari zovu račić, pojma nema zakaj, a nema ni prodavačica... Najviše volim onu kaj sam voljela i u djetinjstvu-pletenicu s makom! Ali kak sam sad pametnija pa se trudim jesti zdravo, kolko tolko, obožavam Mavrovićeve čabatine. :) Kolka mi je rit, trebala bi zaboravit peciva zauvjek, al baš neću! moja rit je dio moje osobnosti :))) Inače obožavam peći kruh i peciva i nema blagdana ili tuluma da nema nekih toplih vragolija iz pećnice, vručih, hrskavih, posipanih sjemenjem...
13.10.2006. (23:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Rib@rnica
Žemlja ili talijan...to su bili moji favoriti oduvjek, sad u zadnje vrijeme volim slanac sa sezamom...pozdrav...
11.10.2006. (19:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
slatko grko
Eto,đaba što su nas učili lijepom ponašanju,haha,ma u Gradu se još otprilike isto zovu iako ima i nekih novih koje moraš upirat prstom,ali i tad se snađeš pa rečeš pored ili iznad ili što već onega kojega znaš kako se zove.
11.10.2006. (22:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mish misho
Haaahahahaaa!!! Tocno znam kako se osjecash nakon takve pustolovine. Ovdje svaki kruh doslovno IMA svoje ime, al vecini godinama nisam znala izgovorit ime. :D :D :D A boze moj - dobije upalu mishica ruku svaki put nakon pekare. :D
12.10.2006. (01:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dnevna doza života....
haha, isto tak i ja u pekarni!!! ima svega, istina, ali ja se totalno izgubim od tog izbora, crno, bijelo, integralno, sa sjemenkama, pivsko, mliječno, kukuruzno, sve je mljac!
12.10.2006. (08:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Um
Čitam i divim se. Obitelj Bjesova mi je najstrašnija!
12.10.2006. (11:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
bedasta curica
Potpuno se slažem. Prije, nekad ne tako davno, bilo je lakše. Nije bilo toliko svega. Ne samo kruha i peciva već doslovno svega. Sad biram deset minuta obični sirni namaz jer ga ima dvadeset vrsta i to potpuno istog sastava a ja znatiželjna kokoš pitam se u čemu je razlika (osim u onih 10 lipa na cijeni). Topli pozdrav... :)))))))))
12.10.2006. (12:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
KOKI
kod mene u pekari sva peciva imaju imena...mojim klincima su najdraži prstići iliti po naški slanci...:):):):):)
12.10.2006. (12:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ljelja
Franc- slatko- mish- armanina- bedasta - nekad su sve stvari, pa tako i peciva i kruhovi imali svoja vlastita imena, pa nitko nije morao izigravati vjetrenjaču!
um- dobrodošao/la i hvala, nije tako, ali sam ipak narasla za 1 veličinu
Koki- prstić je mliječno slatkasto pecivo za razliku od slanca koji je krušno i (za mene) presoljeno pecivo. Eto još jedne nadopune za tekst.
12.10.2006. (13:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jja
moras doci kod mene u shopping, u prosjeku 40-ak vrsta po pekarama a imena sve jedno ljepse od drugoga Roggenbrot, Pumpernickel-moj omiljeni, Weizenmischbrot, Vollkorn, Kürbiskernbrot, Zwiebelbrot, Dinkelbrot, Sonnenblumenkernbrot, Bierbrot, Dreikornbrot, Vierkornbrot, Fünfkornbrot, Gerstebrot, Haferbrot, Maisbrot, Hirsebrot, Buchweizenbrot, Malzbrot, Leinsamenbrot, Sojabrot, Rosinenbrot, Gewürzbrot, Kartoffelbrot, Kleiebrot. Tak to je valjda 1/3 ponude. E onda dolaze na red francuske i talijanske pekare a od tamo volim baguette i ciabattu, onda to savladas i onda dodjes u Svicarsku i mozes opet sve ispocetka LOL.
Nisam zaboravila na slicke, ali namjestaja jos nema, traze po cijeni po kojoj su mi greskom prodali po svim filijalama, ako ne nadju moraju mi dati skuplju stvar za iste pare.
12.10.2006. (13:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ljelja
jja- Ukrižale mi se oči od čitanja ...brota a onda sam pala sa stolice od smijeha. Bog i bogme buš plaćala dio moje invalidske mirovine!
12.10.2006. (14:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
KOKI
@ljelja: Tanja je blogerica i u mom postu imaš link na njen blog...:)
12.10.2006. (15:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zgbaba
joj, dva posta! vraćam se sutra! ;) donesem pecivo ;))))
haha, kak si pogodila!? Klinci su dobili plastične čaše, odrasli staklene, a svi smo dobili plastične tanjure i plastične vilice za kolače!
12.10.2006. (15:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
almost Poznata
ovo me podsjetilo na jedan vic....dugačak je pa ne mogu napisati
12.10.2006. (16:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pjesma o jednoj mladosti
Seljački (seljo-beljo), kukuruzni, raženi, s prištevima (sjemenkama) ili bez, ma svakakvih ih ima i svako malo pekare promijene repertoar. Danas baš kupila novi kruh. Zrnko se zove. A od peciva mi najmiliji prstići. Nekad su postojale pletenice, onak posute s makom. Danas ih vidim samo ćelave ili sa sirom. Zajedničko je samo svim tim pekarskim proizvodima (bar tu kod mene) da se brzo sasuše, ne možeš ih sutradan koristiti. Muljaju i potkradaju pekari...
12.10.2006. (17:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jja
zgbaba - ovo je vec za snimiti film, kazes skupi stol a goste posluzuju u plasticnim posudjem i bestekom LOL. Oni su prava ekoloska katastrofa.
12.10.2006. (18:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
MENTINA
e da, problemi izobilja! Nekad toga nije bilo, kruh, talijan i zemlja i to je to...a sad, upravo tako kako ti opisujes! Da ih i imenuju tko bi sva ta imena popamtio? Ah, ljudska priroda nikad zadovoljna! Suncani pozdravi iz Italije!
12.10.2006. (19:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
masai mara
kod nas pekare niču kao gljive poslije kiše !
i bolje da peciva nemaju imena bar ne u ovim našim jer.. bila bi na albanskom i kako bi tek onda izgledao moj odlazak u pekaru s rječnikom u ruci :)
pozzz
13.10.2006. (00:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Siscijanka iz drevne Siscije
ma da, što veći izbor to teže se odlučit, nakad je bila žemljica, kajzerica i salštanga i gotovo, i sve je bilo slatko s hrskavom koricom, a ovo danas sve neko žilavo
13.10.2006. (07:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mama44
...ma, dobro je dok prstom pokazuje...dok tim prstima crnim i polizanim od listanja novina, zamazanim od novčanica, još i ne uzme kruh BEZ VREĆICE, naravno...pa ti ga još ćušne na pult, isto tako blistav od čistoće kao i njene ruke...
Elem, mi smo imali žabu i crni raženi...i peciva talijanke...a onda je krenulo...pojačale se vrste, pokvarila se kvaliteta...a najjači su mi spužvasti, napuhani kruhovi u pekarama naših najjužnijih susjeda...izvana gladac, iznutra jadac...
E, sad imam ideju za post, baš ti hvala...i pozdrav!
13.10.2006. (10:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zgbaba
evo me! Pročitala!
Na trenutke mi se učinilo da govoriš o sjećanjima iz prošlih života, ali ako si našla nekog iz djetinjstva još ljepše! :))
Smješno mi je kad znastvenici tvrde da se možeš sjećati samo od te i te godine, a ljudi se sjećaju svačega, dok su bili puno manji, stvari koje im nitko nije mogao ispričati jer su u tom trenu bili sami...
Mene uvjek iznenadi kad sam u nepoznatom gradu, mjestu, selu, kad čitam neku prije nepročitanu knjigu, a znam što je iza ugla, znam bez karte i uputa doći tamo i tamo, znam opisati što će se dogoditi par stranica u naprijed...
Sva sreća da vještice više ne pale na lomači! :)) Mislim na sebe ;)
13.10.2006. (12:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sesrušina
drago mi je da postoji veliki izbor peciva ijako se uvijek vratim na slatki kiflić, i drago mi je pročitati ovako dobar post. Aj bog!
13.10.2006. (13:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vinci
mene u Mercatora izluđuju s onim novim imenima kruha. navikao sam reći polubijeli i gotov slučaj. ali ne! sad moram razgovarat s prodavačem 10 minuta da bi uopće saznao razlike između onih brojnih štruca i pogača na polici. vratite nam stare nazive!
13.10.2006. (14:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
xiola bleu
Sad mi se jede kruh. Bilo koji.
13.10.2006. (17:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
katrida
..........mi imamo pekaru u kojoj se pecivo i kruh peku na drva - i sve je za popizdit ukusno......
13.10.2006. (18:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zgbaba
hahahaha "na zid lajat!" dobila sam muskulfiber od smijanja! :))))))))))))))))))))))))))
No, dobro onda ne oko 3! Evo, nek vele točno kad budu ištekali dan dva u naprijed i nek se toga drže,a ne kad se kome sjeti, svaki dan po malo, al bitno da cimaju :(
Ovi prstići se u mojoj pekari zovu račić, pojma nema zakaj, a nema ni prodavačica... Najviše volim onu kaj sam voljela i u djetinjstvu-pletenicu s makom! Ali kak sam sad pametnija pa se trudim jesti zdravo, kolko tolko, obožavam Mavrovićeve čabatine. :)
Kolka mi je rit, trebala bi zaboravit peciva zauvjek, al baš neću! moja rit je dio moje osobnosti :)))
Inače obožavam peći kruh i peciva i nema blagdana ili tuluma da nema nekih toplih vragolija iz pećnice, vručih, hrskavih, posipanih sjemenjem...
13.10.2006. (23:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...