Komentari

rusalka.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • armin

    pratim horror, koji to prestaje biti. no doista, dobro ti to ide. to polako liči na roman ili barem novelu. waterhousa sam već viđao. dok sam se bavio slikanjem zajedno sa još par kolega slikara amatera, znali smo tako studirati pojedine slikare. među nima je bio i on. btw., ovaj zadnji nastavak i tvoji gurmanski afiniteti, ili tvog lika kako god, podsjećaju me na horoskopskog bika. bikovi imaju tu osobinu između ostalog.

    avatar

    07.10.2006. (22:01)    -   -   -   -  

  • rU

    armine, otklon od horora je samo trenutni, jer trebalo je predstaviti lik. Dati joj ime i naznačiti karakter.
    Inače, ja sam škorpion. A Rose? Mogla bi biti - bik.
    I ja slikam. Amaterski, vikendom. Bojim se da su moje slike - samo konvencionalne. Mali, spokojni svijet cvijeća, voća, šalica i vrčića. Uglavnom akvarel, rjeđe pastel. Uz to i crtkam - portrete studenata, za vrijeme pismenih. I "fantastične scene", na poleđini dnevnih redova.
    Mislim da sam u posljednjem - bolja. Al' nemam hrabrosti to priznati. Niti vremena, time se ozbiljnije pozabaviti.

    avatar

    07.10.2006. (22:21)    -   -   -   -  

  • armin

    nisam bio sto posto siguran. dvojio sam između bika i škorpiona. naime i ja sam škorpion. interesantno kod tebe se taj škorpion ne osjeća jako, već vrlo suptilno. što je jako dobro. podsjetila si me na milu dupora, jednog od astrovelikana, zbog nečega. ja sam prestao sa slikanjem, ali jednom ću se vratiti. barem se nadam. btw., i sama znaš da je akvarel izuzetno teška tehnika u kojoj nema popravaka. gledao sam fantastične i gotovo minuciozne akvarele naše slikarice, zdenke pexidr-srića. šteta što to ne možeš vidjeti. stvarala je početkom dvadesetog vijeka. matko peić ju je izuzetno cijenio. to bi trebalo značiti da ti znaš baratati kistom. akvarel nije za početnike.

    avatar

    07.10.2006. (22:31)    -   -   -   -  

  • rU

    Ponekad me posluži sreća, armine. I trenutak. No manjka mi - kvalitetan papir. Nisam ga nabavila, možda mi podsvjesno treba - dobar izgovor.
    I često se ne uspijem suzdržati ... od "popravljanja". Koje je u akvarelu - prava katastrofa. Tako sam pokvarila već masu stvari. No, popravljanje mi je u prirodi. Začudo, uspijevam mu se oduprijeti pri pisanju blog horora. Možda upravo zato da ga izbjegnem - držim tempo nastavak svakoga dana.
    Slikaricu koju pominješ, nažalost ne poznajem. No, pokušat ću - istražiti.

    avatar

    07.10.2006. (22:38)    -   -   -   -  

  • armin

    pisci bi rekli da si krenula iz pravog kuta, odnosno krenula si tako da se možeš širiti na sve strane, možeš stati, možeš nastaviti. to je oznaka talenta, ne šalim se. za tu slikaricu me i ne čudi da nisi čula. ona je slabo poznata iz nekoliko razloga. tada kada je ona stvarala, žene nisu bile poželjne ili privaćene u tom miljeu. za nju znam zbog igre slučaja i istina je da ju je peić vrlo cijenio. to pouzdano znam. iz prve, odnosno druge ruke.

    avatar

    07.10.2006. (22:43)    -   -   -   -  

  • rU

    Vjerujem Peiću, i tebi, armine. Pa ću se potruditi naći nešto o njoj.
    A što se blog horora tiče, ja i inače ne volim - preveliki stupanj definiranosti. I - volim pružati krake na različite strane. Kud treba ... i ne treba. Pa stoga ne stižem sve ono što me zanima.
    I u mnogo čemu - ostajem površna. Što me naravno frustrira. Jer u nekim sam stvarima tipični perfekcionist. A u drugima - prava "šlampavica".

    avatar

    07.10.2006. (22:49)    -   -   -   -  

  • babarogin.... :)

    baš su lijepe, ja volim takve neodređene boje ruža, ne volim crvene..
    a ove na tvojim slikama su divne.. :)

    avatar

    08.10.2006. (00:17)    -   -   -   -  

  • rU

    babarogo, volim sve ruže. No i meni nisu najdraže - one crvene. Premda i one znaju biti krasne. Mercedes, na primjer. S kožastim, debelim gusto, postavljenim laticama.
    I meni su draže one koje u sebi imaju "dašak proturječnosti" - spoj bijelog i crvenog. Kao ove s moje fotografije i iz moga horora.

    avatar

    08.10.2006. (00:37)    -   -   -   -  

  • °~Ignis art~°

    ...ruze i ono sto one sa sobom donose... :)

    avatar

    08.10.2006. (13:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...