Komentari

whiteflesh.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • vilenjak

    Ondak? Pivo i rakija negdje u studenom?

    avatar

    04.10.2006. (09:56)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Sure. Javi se kad budeš tu.

    avatar

    04.10.2006. (10:00)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    Volim pit, majonezu i sendvice (bez tvrdo kuhanih jaja). Ne volim zgance. Ja sam tip u stereo izdanju.

    avatar

    04.10.2006. (12:41)    -   -   -   -  

  • gurwoman

    Prpošan post, pametan također. Ah, slatko iskušenje stereotipizacije. Kad je osjetiš na svojoj koži, onda se narogušiš, al kad ti (ne ti, U. B., nego univerzalni, poetski "ti" u kojem se svi prepoznajemo) sipaš komentare, uglavnom već refleksno, onda ni ne primijetiš. I grohotom se smiješ. Bar ja. Evo, priznajem, kriva sam. Al svejedno ćeš me primit u sobu.

    avatar

    04.10.2006. (16:32)    -   -   -   -  

  • Anara

    Evo ti jenega o svecima.
    (Fala bogu Engleska je asfaltirana!)
    Bio tamo neki sprovod, nekom Zagorcu, a ja zadnji plazim za povorkom i htio nehtio čujem kak dvojica ispred mene žlabraju.
    - Pokojni se ftopil pri hiži.
    - No, no.
    Nekaj s tim potapljanjem mi ni štimalo koliko znam nema ni potoka pri pokojnikovoj hiži. Načulim ja uši da nekaj ne prečujem.
    - Tak je i Štef devedeset osme završil gotovo pred hižom.
    - Prije Štefa i njegov japa...
    Nisam izdržao da ne pitam:
    - Oprostite, kak su se ftopili pred hižom kad u blizini nema ni potoka?
    - Je, sü se vraćali iz kleti, pa sü se poskliznuli i pali tak da je glava bila v rupi licem na dol, a kak se od kiše u rüpi našlo i nekaj vode ftopili su se! Vjütri sü ih vadili s kragnom od leda oko lica. Zgledali sü kak sveci! Bog im däj.

    avatar

    04.10.2006. (22:19)    -   -   -   -  

  • sanjanjanja

    ma znam ja da mi obrazovani ljudi ne bi trebali podlijegat stereotipima, ali oni su nekad baš zgodno sredstvo jezičnog izražavanja. ja imam divne prijatelje engleze, a ipak sam (ili baš zbog toga) totalno shvatila kaj si htjela reći kad si napisala ''zgodan je ko da nije englez''. pripiši to jezičnoj ekonomizaciji ako hoćeš :)
    s druge strane, daj molim te nemoj se tamo toliko obžderavat pred ljudima. samo mi treba da me sljedeći put kad dođem gore neko dočeka s obilatom platom punom majoneznih sendviča i izrekom: znamo mi da vi svi hrvati jedete ko prasci. ko da doma nemate ništ za pojest. a ovo ti je majoneza. znamo mi da vi toga nemate... :)))

    avatar

    05.10.2006. (17:32)    -   -   -   -  

  • ZaraZna

    Žganci su zakon, ali jagli totally rule. S češnjakom... Mmmmmm... Stereotipi - evo, ja baš naučila da oni, između ostaloga, služe i kao obrambeni mehanizam od nepoznatoga koji nam omogućava funkcioniranje u sredini koju dobro ne poznajemo. Kolegij se zove "Theory and Practice in Intercultural Research", a mene, kao pravog i nepatvorenog štrebera, u svakom postu na blogu nešto podsjeti na neki detalj s predavanja ili iz knjige koju trenutno probavljam. Blah, blah, blah-di-blah... Ilitiga sjedim u knjižnici i lijena sam k'o maglovito jutro. :))

    avatar

    06.10.2006. (11:55)    -   -   -   -  

  • Buba švaba

    E ovo bu te razveselilo (iz moje nove knjige):
    Babe
    Babe su u Zagorju špecijalna pojava. Više dojdu kak elementarna nepogoda za kaj ne postoje raketlini.
    Ne zna se ko se za kaj drži muži za kiklu ili cure za kurcof. Sve to dojde kak nekakva zavrzlama koja pak život čini veselim. Ak se u to umeša i koja kapljica eto ti fačuka kolko voliš. A i bozmeč i ženidba. Zavisi kak se otec od bređe postavi z puškom ili z rečima! Zakaj ondak dojde do preobražaja cure u babu to ni Darvin ni pojasnil, a današnja Cerkva se ne bi štela mešati. Uglavnom nastupa elementarna nepogoda. Čuča se zapre za fukanje i za lizanje. Nič! Ali zato se otpre gubec! Mužu je u početku dobro pri birtiji gdo se zaliva z kislem. A i lepše mu je kad se igra svojim bedakom bez da mu neko kvoca i zajebavle. Kad tad svi dojdu k sebi i zabezeknu se nad svojom sudbinom! Onda babe čim zucnu dobiju batina kaj kad prolom oblaka donese kišu! I onda se jave neke ženske kaj se nisu uspele uvaliti nekom mužu kak je to nepošteno da babe tak rano ostanu bez zubof. Huškaju da babe sve prijave policiji, ali na sreću tu pri nas, a kak čujem i u Metropoli policija razme da se tu radi o privatnim stvarima, a malo i o pedagogiji jer znaju iz vlastite prakse da je batina iz raja prešla!
    Zakaj nigdo ne preispita kak od jemput od mlade puce dojde baba? Ni čudo da se u takvim okolnostima negdar babe dimili na vatri u organizaciji Cerkve. Prosil bi Cerkvu da se malo angažira po tem pitajnu!

    avatar

    06.10.2006. (13:55)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Buba Švabo Anarska, slatke su priče, ne kužim zašto ih ne objavljuješ kao postove na svom blogu?

    avatar

    06.10.2006. (20:55)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Anara, jel može odgovor na pitanje zašto je baba pogrdna riječ a deda npr. nije? Kad smo već kod stereotipa...

    avatar

    07.10.2006. (07:18)    -   -   -   -  

  • Big Vern

    Ja sam baba.I uopste nisam pogrdna.

    avatar

    07.10.2006. (13:44)    -   -   -   -  

  • Anara

    Dobro kaj sve moram nacrtati. Ako nikaj onda ova priča ide u prilog raskrinkavanju odnosa prema ženama koje je u ruralnim sredinama upravo tako zloćesto i opako! Pri nas vu selu baba je nekaj kaj se da usporediti samo sa nekaj lošim i opasnim po mužima. U Zagorju muškarci su muži, a ne dede to ti je tak isto, radi se samo o jezičnom mutanju. Muži su navek pozitivna lica. I to je slika primitivizma koje korenje moš tražiti i danas na primjer u Big Brotheru. Pa ga jebi! S ovim pričama kažem koliko smo nazaj, a želimo biti naprej! Evo ti još ene priče koja je, da ne poveruješ, istinita. Inače sve je to iz moje knjige koja bu skorega izišla...

    Zahod i nogomet

    Štef je generalno zasrel stvar kad je babu zvezal u zahodu da ga ne jebe dok se na TV-ju svjetsko prvenstvo u nogometu! Gdo bi rekel da bu baba tak kričala pa joj je i gubicu začepil. Jedino kaj je ostalo odprto bilo je ono gdo se izlučuje - kak se veli. A to je mogla delati kad god joj se štelo jer joj je Štef skinul gače i posel na rupu.
    Pila se navijačka bira i gledale tekme. Kak je Hrvatska sve više tonula tak se septička punila. Tu i tam je baba dobila kaj za požderat da bi imala ščim punit septičku. Hrvatska je tak potonula da se septička prepunila za kaj je Štef dobil slom živcov. Tak rastrojen zel je sekiru i rascolil babu na dve babe. Ondak je prešel na policiju i sve prijavil. Žbiri su ga razmeli i tješili - ni njima ni bilo svejeno kaj je Hrvatska tak potonula. Babu su u dva djela spojili u mrvačnici i pokopali onak skupaj. Štef je zbog olakotnih okolnosti dobil uvjetnu kaznu enu godinu. Za pražnjenje septičke jame, dal je 180 kunof. Nogometni savez Hrvatske platil je taj trošak.

    avatar

    07.10.2006. (16:48)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Sori, u priči Babe pogotovo ne vidim raskrinkavanje odnosa prema ženama u ruralnim sredinama, nego perpetuiranje tog istog odnosa. Zajebano. Za zadnje dvije rečenice, okej, ali kako točno ova rečenica raskrinkava humor tipičan za zagorske brege koji je izuzetno ponižavajući prema ženama (na meni vrlo ružan način): ”Zakaj ondak dojde do preobražaja cure u babu to ni Darvin ni pojasnil” to mi nije jasno. To me malo podsjeća na onaj vaš Kerempuh a oko toga smo se dosta već čupali. Kao da nema dosta priča o tome kak su babe gadne, naporne i stalno neki kurac seru, nego moraš još i ti... A o zlostavljanju da i ne govorim, jebote, ocat, ko prstom u govno. Ne ljuti se, mislim da nam se samo smisao za humor nije poklopio u ovom slučaju.

    avatar

    07.10.2006. (17:32)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Big Vern, popit ću jedno pivo od višanja u to ime!

    avatar

    07.10.2006. (17:38)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Sanja, nisam ja za to da se jezik totalno pročisti i postane dosadno sterilno politički korektan, pola predivne guste masne literature bi se moglo eliminirati kad bi se radila neka čistka po tom kriteriju. Ovaj post je bio kao neko intimno pospremanje, da ne zagnjilim... Ja sam za to da svi orgijaju šta im god pada na pamet, ali da negdje u svijesti lebde i moguće konotacije takve brijačine... Ono, ako jedeš drogu (kako bi rekla baka od jednog mog prijatelja) da znaš šta jedeš i kaj ti sve od tog može bit... i ne samo tebi, nego i onima oko tebe... a onda, buraz, ožeži....

    avatar

    07.10.2006. (17:51)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Zarazna, joj, ja uopće ne znam kaj su to jagli (crvenim se kao jagoda).
    Obrambeni mehanizam. Pa da, to je to. Vidiš kako je ovo prikladan post za moje prve dane u emigraciji :).

    avatar

    07.10.2006. (17:54)    -   -   -   -  

  • vilenjak

    Jaglaci? Zar Englezi jedu i cvijeće?

    avatar

    07.10.2006. (20:18)    -   -   -   -  

  • Manistra

    ne znam jel mi luđi post ili komentari. ovim meditiranjem o socijalnim idiotima si me pogodila u žicu baš, ovih dana i ja o tome puno nešto mozgam, jer me na to potiče svojim socijalnim idiotizmim jedan socijalni idiot s kojim sam prisiljena provoditi vrijeme. khem.

    avatar

    07.10.2006. (21:13)    -   -   -   -  

  • free uterus!

    po meni sendvic nije sendvic ako u njemu nema tvrdo kuhano jaje!

    avatar

    08.10.2006. (14:03)    -   -   -   -  

  • Anara

    Zakaj si tak trda. Ja o babama mislim sve najboljše makar su me jebali i još to delaju!
    Evo Ti još enu priču. Tome sam završil s babama, pa kaj mislila, mislila!
    Sveta vodica

    U Mariji Bistrici popovi tržiju sa svetom vodicom. Ni skupa. Valjda zato kaj je sam točiš iz vodovoda i kaj si sam kupiš boćicu s likom i djelom (sinekom) bezgrešno začete Marije Bistričke! A znate kak mlade puce moliju Mariju Bistričku? isto onak kak i mlade čehinje tam po knjizi „Švejkof“:
    „O bezgrešna Marijo Ti pa si začela a nisi zgrešila, daj nama da grešimo, a da ne začnemo!“

    avatar

    09.10.2006. (22:39)    -   -   -   -  

  • ZaraZna

    Hej, evo samo da te nabrzaka prosvijetlim po pitanju jela za čije ime ne znam tvoriti genitiv množine. Jagala? Jagla? Jaglova? Ubij me... U svakom slučaju, to ti je nešto slično žgancima, ali od nešto krupnije mljevenog kukuruznog brašna. Kuha se na mlijeku dok ne postane gusta, ljepljiva kaša, pa se onda vruće razmaže po tanjuru, onak' lijepo u krugovima, kako bi se lakše ohladilo, i onda se jede od vanjskog ruba prema unutra, isto u krugovima. Ak' ti se baš eksperimentira, možeš i u kvadratima ili trokutima ili bilo kojem drugom obliku. Ali fino je!!! :)))

    avatar

    10.10.2006. (15:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...