Komentari

rusalka.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • horsy

    baš je dobar ovaj videoclip. po glasu se čuje ovom čovjeku da je jako star. nisam baš razumjela šta je sve govorio, ali nema veze.

    avatar

    04.10.2006. (16:47)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Baš zanimljivo, dinamično, voljela bih da ti preraste u roman...kao što vidiš, čitam unatrag jer velikom brzinom nizaš postove, zaintrigirala me tvoja i arminova rasprava, ali što kaže "južina je" (na momente osjećam da živi u Rijeci), pa nisam baš od volje... A glas-jako bitan. Sva pretrnem pri pomisli na jedan glas?! Shvatiti ( i izjaviti) da je netko "pravi" valjda je u redu, ali ako nakon jednog "pravog" dođe drugi "pravi", i to se događa...
    I nemaš pojma koliko sličnih misli otkrih u tvom opisu kontakta sa studentima, traženje nekog lica, vjerovanje u njihovu odgovornost i da ne nabrajam.
    Pozdrav.

    avatar

    04.10.2006. (16:48)    -   -   -   -  

  • rU

    horsy, meni drag glumac starije generacije Lee Marvin, sada je već mrtav. Ali zbog svojih filmskih uloga postao je vječan. Naravno, on se tebi, iz tvoje mladalačke perspektive - čini starim. No, perspektiva o vlastitoj starosti i starosti drugih, s godinama se mijenja.
    A Lee pjeva o zvijezdi lutalici, za kojom on stalno ide ... dalje i dalje ... u potrazi za pustolovinama. Jer on je - stara, ali uvijek mlada - lutalica.

    majstorice, ne znam hoće li mi dostajati "sape". Pisat ću dok me to zabavlja. A postati nastavke dok posjetitelji na počnu - protestirati. Tada ću, eventualno prestati - i nastaviti samo za sebe.

    Prijateljsko, responsivno lice u auditoriju. To je vrlo stari trik okorjelih "oratora". Koji su po prirodi profesije - govornici, pripovjedači i - glumci. A ako nema responsa, uvijek si možeš pomoći zamislivši ih sve - s dudama varalicama u ustima. I tračkom mlijeka na bradi. Pa im upravo stoga - ništa ne zamjeriti.

    Netko je pravi, ako si ti prava, i ako je trenutak - pravi.
    Hoće li to potrajati... možemo poželjeti. Nismo više tako mladi da bismo se na to - zaricali.

    avatar

    04.10.2006. (17:09)    -   -   -   -  

  • rU

    ... ali smo još dovoljno mladi, da bismo se tomu - nadali.

    avatar

    04.10.2006. (17:09)    -   -   -   -  

  • horsy

    aha . . . čula sam za njega mnogo puta, ali ga nikada nisam vidjela. ili možda jesam . . . ?

    avatar

    04.10.2006. (17:21)    -   -   -   -  

  • rU

    upućeno svima:
    Eto što znači - ukinuti kinoteku, pozatvarati gradska kina, filovati nas uglavnom "filmskim smećem" na našoj dragoj dalekovidnici.

    avatar

    04.10.2006. (17:30)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Da, dok sam se vozila s posla slušam kako je firmu "Rijekakino" kupio "Rijekatekstil" i da će se pozabaviti sa zaposlenicima tako što će neke otpremiti u mirovinu, a ostali će postati trgovci. I naravno, zatvorit će nam kina u gradu, a otvoriti neko "multimedijalno" u novoizgrađenom WTC centru, malo izvan centra grada. Mrzim kapitalizam!
    I onda što je čudno ako mladi ne znaju stare glumce, iako ne gledam BB čuh jednom kako se pitaju što je "farmacija", "plitak", "promiskuitetan", nevjerojatno.

    avatar

    04.10.2006. (17:49)    -   -   -   -  

  • rU

    i ja se majstorice ponekada zaprepastim kad mladi ljudi sa završenom srednjom školom ne znaju što je to frekvencija, akumulacija ... te brkaju etiku i estetiku.
    A kina mi je posebno žao. Osijek ih je nekada imao pet ... a sada su se svela na dva.
    Prolazim kraj kina Narodni, u mojoj Retfali, u kojem je sada nekakav moto salon. pa mi i sada zamirišu kokice i pred očima zatitraju filmski plakati ... nekih velikih filmova. Koje sam gledala u tome kinu. Od 4-6, 6-8, 8-10. isti film, isti dan, tri puta za redom. Ako mi se učinio - vrijednim gledanja.

    avatar

    04.10.2006. (18:52)    -   -   -   -  

  • armin

    pročitao sam dolje tvoj literarni uradak. odlično je. sviđa mi se. a ovaj tvoj niz asocijacija o zvjezdama, svemiru i glasovima, izazva i u mene niz asocijacija. već sam počeo pisati o zvjezdama, o infinitnosti, o neskladu i harmoniji. no zaustavio sam se na vrijeme. baš neću.

    avatar

    04.10.2006. (21:47)    -   -   -   -  

  • armin

    a lee marvina se sjećam. koliko znam, to je bila jedina pjesma koju je uopće otpjevao. vrlo lijepa pjesma, pasala je uz njegov promukli bas.

    avatar

    04.10.2006. (21:49)    -   -   -   -  

  • armin

    sad sam opet poslušao pjesmu. možda je čak i bariton sa upalom grla.

    avatar

    04.10.2006. (22:06)    -   -   -   -  

  • rU

    baš šteta, armine.što si zaustavio niz asocijacija. Ili se uzdržao - opisati ih. No, ne zamjeram ti. Jer i ja sam u gornjem postu ... zaustavila svoj asocijativni niz... taman na vijeme, prije no što odem -predaleko.

    A što se tiče Marvinove pjevačke karijere, to mu je zaista bio, kolko se sjećam ,jedini glazbeni hit. Prilično dugo na top listama. Drage su mi njegove uloge, kako one za njega tipične tako i one - netipične. Cat Baloo, na primjer.

    avatar

    04.10.2006. (22:07)    -   -   -   -  

  • rU

    I ja sam pjesmu poslušala opet. Tvoja je dijagnoza vjerojatno točna. Pa upaljene i bolne strune Marvinova grla titraju tako senzualno.

    avatar

    04.10.2006. (22:14)    -   -   -   -  

  • finding myself

    zvijezde...tako blizu, a tako daleko...još jedan prirodni fenomen koji možemo primijeniti na život..

    avatar

    04.10.2006. (23:01)    -   -   -   -  

  • °~Ignis art~°

    Da, tip ima ugodan glas. I ja volim dublje glasove iako nije mi to neki presudan faktor. No da volim cuti ljude sa dubokim glasom - to svakako! :)

    avatar

    05.10.2006. (17:48)    -   -   -   -  

  • rU

    ignis, i mojem su uhu ugodniji baritoni i altovi od tenora i soprana. I pri govoru, i u pjevanju.

    avatar

    05.10.2006. (20:55)    -   -   -   -  

  • Oqduun Zerwap

    smijeha. toshiba refurbished laptops

    avatar

    20.09.2009. (00:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...