Komentari

rusalka.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • LittleMissG

    kako je biti musko, nazalost, nikad necemo doznati ...! Da ti iskreno kazem, meni je dobro u mojoj zenskoj kozi. Dobro se sjecam Simunoviceve pripovjetke, jako je lijepa...

    avatar

    28.09.2006. (23:52)    -   -   -   -  

  • finding myself

    možda vam je bolje da ne znate kako je biti musko...
    hvala na misljenju(i potpori)!

    avatar

    28.09.2006. (23:58)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    prije nekog vremena pisala sam jedan post upravo na tu temu...ja sam naime od kad znam za sebe nesretna sto sam rodjena kao zensko....i da je moguce i da je istina ja bih vec odavna protrcala ispod duge. U zivotu me uvijek (narocito u poslovnom svijetu) jako ogranicavala upravo ta cinjenica sto sam zensko pa sam stoga jos uvijek bijesna zbog toga i nikad se necu moci s tim pomiriti! Dakle, dugo gdje si????

    avatar

    29.09.2006. (00:28)    -   -   -   -  

  • Cordelia

    Možda bi željela protrčati na trenutak, samo da vidim kako je to, ali mislim da bih se vratila nazad. Ja sam to što jesam i dobro se osjećam u svojoj koži (bar kad se o spolu radi)
    A za metinu: Nije problem u tvom spolu nego u društvu koje još uvijek u poslovnom svijetu daje prednost muškarcima. Treba težiti da se to promjeni, a ne tražiti dugu ispod koje ćeš proći.

    avatar

    29.09.2006. (00:43)    -   -   -   -  

  • Uranova Pikula

    sviđaju mi se tvoje fotke...ja još uvijek hvatam dugu na nebu :)) vjerujem u tu magiju,u boje,i ponekad povjerujem da ću se pretvoriti u dječaka,ako uspijem pretrčati...ah da,to je moje dijete u meni :))

    avatar

    29.09.2006. (02:49)    -   -   -   -  

  • neki me zovu anđelom....

    Zapravo,hvala na posjeti,vidi se da nemas dlake na jeziku.Vjerojatno si mislila na kategoriju umjetnost,pod koju si krenula.Da,ali nisu nam ostavili puno mogucnosti,ja bih ih mozda stavila pod radovi il slicno,a mozda spadaju u alternativu,jer ipak si vidjela samo dio.Ako odes u arhivu,vidjet ces tek jos jedan dio i tako.Da li je alternativna umjetnost,onda umjetnost?Po tebi ili ne?
    Cim vidjeh vodu i opis tvoje ljubavi prema njoj,osjetila sam je na sebi.I ja volim vodu,jako.
    Ali zabe........a joooj.....a one donose srecu...kazu....no ova mala,zelena je nekako slatka.
    Nisam nikad pozeljela biti muskarac,mada u sebi imam tih osobina.Uvijek sam zeljela biti mama,a to ne bih mogla da sam ^^tata.Muskarac bih mogla biti samo u slucaju da imam carobni stapic,koji me iz trena u tren moze pretvorit u nekoga ili nesto.

    avatar

    29.09.2006. (08:25)    -   -   -   -  

  • °~Ignis art~°

    Znala sam se pitati kako bi to bilo biti muskarac, ali kada sam bila puno mlada. No, nikada nisam imala porive i zelje trcati ispod duge. Uostalom, duga je opticki efekt i ne znam bi li je vise vidio da se nalazis tik ispod nje...
    No, dobro je pitanje, da li se i muskarci pitaju kako je to biti zena...

    avatar

    29.09.2006. (08:51)    -   -   -   -  

  • rU

    Little missG I meni je u mojoj "ženskoj koži" - uglavnom dobro. Kad bih je i presvlačila - bila bi to možda "neka druga ženska koža". (Voljela bih biti, kada bih mogla birati, drugačiji fiziči tip žene. Dječački, dugonogi. No Onome koji mi je drag to ne bi bilo - drago. Jer on voli moje obline.)

    finding myself, pa valjda nije tako strašno - biti muško. Pretpostavljam da to, kao i biti - žensko, ima svojih prednosti i mana.

    mentina, svratit ću. I pogledati tvoj post na sličnu temu.

    cordelia, ne znam može li se ispod duge protrčati - unatrag.

    daniela, duga i mene fascinira, i potiče na maštanje.

    Allma, moram priznati, samo sam zavirila. No, pogledat ću - pažljivije. Kad stignem.
    Dakako da i alternetivnu umjetnost smatram umjetnošću. No i tu ima kao i u "klasičnoj" umjetnosti - svega i svačega. A mi kao gledatelji i uživatelji jedne i druge ponekad se ponašamo kao u priči "Carevo novo ruho" ... pa se ustručavamo viknuti ili barem šapnuti: Gar je gol! iliti Meni se ovo (ili ono) djelo ne čini - umjetnošću.

    ignis, nisam se nikada našla - točno ispod duge. pa ne znam je li vidljiva i iz tog rakursa. Neki se muškarci vjerojatno ipak pitaju - kako je to biti žena.
    Mislim kako je ženstvenost žena ili muževnost muškaraca važna. No mislim da je svatko prije svega čovjek a tek potom - muškarac ili žena.

    avatar

    29.09.2006. (10:40)    -   -   -   -  

  • ledenaicy

    Ne znam bih li voljela biti muškarac. Ponekad mi se čini da je njihov svijet, iako bogat, toliko drugačiji, zakinut za one neke fine, tanke niti. Možda bih voljela da me ponekad doživljavaju kao osobu, ne kao muško ili žensko, osobito ovo - žensko. Danas, na žalost, ovo naše društvo, uvijek i u svakoj situaciji daje prednost muškarcima. Ali to i nije nešto novo, zar ne??

    avatar

    29.09.2006. (11:42)    -   -   -   -  

  • Dani

    Meni su govorili da kad ugledaš dugu moraš nešto zaželjeti... Dvije želje su mi se tako, ugledavši dugu ispunile. Najozbiljnije!

    avatar

    29.09.2006. (14:47)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    Vise nemam zelju biti musko, ali sjecam se da sam to zeljela kad sam bila mala. Medjutim nisam mislila da moram protrcati kroz dugu, ja sam mislila da moram nauciti piskiti kao decki. Posto mi to nikada nije poslo za rukom odustala sam. A pricu o dugi cula sam nekoliko godina kasnije, u skoli, no tada sam vec znala da nema promjene, ono si sto jesi i tu je kraj.

    avatar

    29.09.2006. (16:45)    -   -   -   -  

  • rU

    ledena, i mene za ženski svijet drže - upravo te fine tanke niti. Kad je posao i neka, hajd'mo reći, karijera u pitanju - te niti mogu biti - sputavajuće.

    dani, da. Zaželjeti nešto - na prizor duge ... ili - zvijezde padalice. Činim to još i danas. I ispuni se - ponekad.

    kora, piškiti kao dečko. To je jedna od rijetkih vještina. Na kojoj zavidim - dečkima.

    avatar

    29.09.2006. (18:05)    -   -   -   -  

  • °~Ignis art~°

    Inace, samo da ti se malo pohvalim. Oba ispita na koja sam sada isla sam dobila - 5! :) Ignis over and out! ;)

    avatar

    29.09.2006. (18:51)    -   -   -   -  

  • rU

    Bravo, ignis!
    Ponekad sam - kad sam u prilici studenta ocijeniti peticom - ja oduševljenija od studenta. No, takve su prilike rijetke ... nekako sve rijeđe. Iako sam ja s godinama - postala blaži ocjenjivač.

    avatar

    29.09.2006. (19:56)    -   -   -   -  

  • finding myself

    sve ima svojih prednosti i mana...

    avatar

    29.09.2006. (20:05)    -   -   -   -  

  • rU

    finding myself, a mana je vjerojatno - promašiti WC dasku.
    Oprosti, naprosto nisam mogla - odoljeti. Ponekad mi - vrag ne da mira.

    avatar

    29.09.2006. (20:11)    -   -   -   -  

  • °~Ignis art~°

    Hvala ti Rusalka! :) Sto se mene tice, mogu ti ja jednom doci odgovarati pa da mi das 5-icu! :) Samo mi daj popis literature... ;)))))

    avatar

    29.09.2006. (20:57)    -   -   -   -  

  • rU

    ignis, ne sumnjam da bi ti dobila peticu kod svakog ispitivača. No ja te ne bih mogla ispitivati, kao što ne bih mogla ispitivati svoju nećakinju, na primjer. Jer - niti kirurzi ne operiraju - one koji su im dragi.

    avatar

    29.09.2006. (21:10)    -   -   -   -  

  • ^°pinky°^

    e rusalka... O ovo ti je jedan od najboljih postova!! dobro je to pitanje... Što je tamo? na drugoj strani? e vidiš, ali ja se ne pitam kako je na drugoj strani, u muškom svijetu nego kako je na "onoj" strani, gdje "žive" mrtvi? JA sebi uvijek to pitranje postavljam...

    E da.. Slike su prekrasne.

    POsjeti me malo, dugo nisi ništa komentirala

    avatar

    29.09.2006. (21:42)    -   -   -   -  

  • rU

    Upravo sam bila na tvom pink blogu, pinky. Sviđa mi se tvoja ideja o "niski od blogova". Tvojih vlastitih. Novi blog - svakih nekoliko mjeseci. A svi povezani linkovima, kao - ogrlica. Cool!
    A što se tiče svijeta mrtvih - mislim da tamo počivaju u miru. Pa ih tom miru treba i - prepustiti. I sjećati ih se - s tugom i radošću. Što su bili dio naših života.

    avatar

    29.09.2006. (21:55)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    Veceras si puna dobrih fora, nasmija me na mom blogu a bogme sad i na tvom. Za komentar dan finding myselfu o promasaju wc daske. Dobro bi bilo da su im to jedini promasaji, ali... Finding myself, ovo nije nista osobno, nadovezala sam se na pricu koja je pocela jos prije.

    avatar

    29.09.2006. (22:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...