Kod nas se, draga moja vrijedna kuharice, vaš pinđur zove "bećar" (valda što je ljut) ili po novom sataraš. Ali u bosanskoj Posavini se "naš" bećar zove pinđuriš! Neznam da li je i on ljut. Ja mislim da se tvoja majka uopće ne mora bojati za nastavak tradicije. Pa ti si to ziher sve memorirala, zlu ne trebalo. E pa znaš da ti zavidim. Ali, budući zavist nije dobra, neću ti zavidjeti nego se radovati s tobom kad budeš jela sve te mamine delicije. Dobar ti tek želim! I pusti kile! Ne živi se stotinu godina! Eto vidiš, čim je riječ o dobroj spizi odmah u meni "proradi" Slavonac. A šta mogu kad sam taki! Veliki ti i lijepi pozdrav šaljem i lijep novi radni tjedan želim!
25.09.2006. (01:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
draga moja evo ja ti to obožavam pogotovo ako je domaće:"... to je i sastavni dio priloga od povrća kao što su sataraš, pinđur ili ajvar, koji se osobito dobro kombiniraju s raznim odrescima i mesom...jesam li pogodila???....odi na blog Fiumanka.bloger.hr......da vidiš moje umjetničko djelo koje nije sve ima toga.pusa tebi....i sačuvaj malo pinđura za mene.
25.09.2006. (07:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
To bi trebalo probati....a ima li i onog dobrog ajvara? Bila sam i ja malo vrijedna i spremila pečene paprike za zimu...obožavam ih, a uskoro će i kiseljenje kupusa i repe pa će biti dobre maneštre. Uh, rano je i već sam gladna! Pozdrav i hrabro u novi radni tjedan!
25.09.2006. (08:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bome taj pindjur nisam jela vec godinama. Danas se sve manje priprema zimnica u kuci, sto zbog manjka vremena, sto zbog neznanja. Mojoj baki je to bio uobicajen ritual svake jeseni, moja mama radi nesto ali ne tako puno kao sto je to radila baka, a ja kao treca generacija nemam blage veze kako se radi zimnica. Ruku na srce nisam se nikad ni trudila nauciti, uvijek je postojala baka koja je to radila za nas. Sada kad nje vise nema ne preostaje mi drugo do li kupovati ajvare i ostale priloge u "Plodinama". Otvorit ce se jos puno "Plodina" dok god ima ovakvih poput mene.
25.09.2006. (09:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja isto ništa ne kuham, pojma nemam o zimnici, ali naravno volim sve to jesti...i kad se u kući pojave paprike uhvati me panika, jer već vidim kaos koji ću trebati čistiti...a inače ti zavidim jer si se lijepo provela...
25.09.2006. (12:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
A moje majčice više nema. Ostala je samo bilježnica s receptima - pisana njezinom rukom. I sjećanja ne neke okuse njezinih ajvara, pekmeza i kompota. Ja ne pravim ništa od toga. Ali moja mlađa sestra ponekad napravi nešto od zimnice - po maminom receptu. pa s okusom pekmeza, kiselih krastavaca i kompota - kusamo i slatke uspomene iz djetinjstva. Ponekad mi moja mati najviše nedostaje kad se sjetim da je više ništa ne mogu pitati - ni za recepte ... ni za bilo što drugo. Zato - uživaj u zajedničkom spremanju zimnice, zapisuj recepte - i pitaj.
25.09.2006. (21:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
reče mudri filozof u nikomahovoj etici, i to u trinaestoj knjizi, koje se tako dobro sjećam, hrabrost je navika. često to citiram, čak prečesto, ne bih li povjerovao.
25.09.2006. (22:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Meni je dobar, samo da nije jako papren, a volim i ajvar i paprike s kupusom. A ponekad i turšiju. Samo već dugo mi ni mama to ne dela, jer je bolesna. Pozdraw s Ruje
26.09.2006. (13:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tako tople postove pišeš,svaka čast.Ja ne znam što je pinđur,ali iz komentara baće ive pretpostavljam neki sateraš.Ne pravim zimnicu,doduše ponekad znam ukiselit crvene paprike,ali i u srcu zime ima zelene salate i to je meni dovoljno,a kod matere se pronađe koja maslina i još po nešto,Bog mi je poživio.
27.09.2006. (00:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stare recepture namjeravam preuzeti od mame kad za to dođe vrijeme. za sad joj samo perem i režem sastojke:) šteta bi bilo izgubiti neke stvari jer svijet čini se samo ubrzava:))
27.09.2006. (17:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lazy daysleeper
Ja ništa ne kuham, ali sve volim papati, i pinđur i ajvar i sataraš! :)
24.09.2006. (21:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DsK
kćer je altruist, ne jede ali radi za druge da im bude fino :)
ljub :*
24.09.2006. (21:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ledenaicy
Ja volim pinđur, jako...molim staklenku na poklon, jer sam ga lijena sama raditi:))))
24.09.2006. (22:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
baca iva
Kod nas se, draga moja vrijedna kuharice, vaš pinđur zove "bećar" (valda što je ljut) ili po novom sataraš. Ali u bosanskoj Posavini se "naš" bećar zove pinđuriš! Neznam da li je i on ljut. Ja mislim da se tvoja majka uopće ne mora bojati za nastavak tradicije. Pa ti si to ziher sve memorirala, zlu ne trebalo. E pa znaš da ti zavidim. Ali, budući zavist nije dobra, neću ti zavidjeti nego se radovati s tobom kad budeš jela sve te mamine delicije. Dobar ti tek želim! I pusti kile! Ne živi se stotinu godina! Eto vidiš, čim je riječ o dobroj spizi odmah u meni "proradi" Slavonac. A šta mogu kad sam taki! Veliki ti i lijepi pozdrav šaljem i lijep novi radni tjedan želim!
25.09.2006. (01:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
BW
draga moja evo ja ti to obožavam pogotovo ako je domaće:"... to je i sastavni dio priloga od povrća kao što su sataraš, pinđur ili ajvar, koji se osobito dobro kombiniraju s raznim odrescima i mesom...jesam li pogodila???....odi na blog Fiumanka.bloger.hr......da vidiš moje umjetničko djelo koje nije sve ima toga.pusa tebi....i sačuvaj malo pinđura za mene.
25.09.2006. (07:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@pple
To bi trebalo probati....a ima li i onog dobrog ajvara?
Bila sam i ja malo vrijedna i spremila pečene paprike za zimu...obožavam ih, a uskoro će i kiseljenje kupusa i repe pa će biti dobre maneštre.
Uh, rano je i već sam gladna!
Pozdrav i hrabro u novi radni tjedan!
25.09.2006. (08:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kora-kri
Bome taj pindjur nisam jela vec godinama. Danas se sve manje priprema zimnica u kuci, sto zbog manjka vremena, sto zbog neznanja. Mojoj baki je to bio uobicajen ritual svake jeseni, moja mama radi nesto ali ne tako puno kao sto je to radila baka, a ja kao treca generacija nemam blage veze kako se radi zimnica. Ruku na srce nisam se nikad ni trudila nauciti, uvijek je postojala baka koja je to radila za nas. Sada kad nje vise nema ne preostaje mi drugo do li kupovati ajvare i ostale priloge u "Plodinama". Otvorit ce se jos puno "Plodina" dok god ima ovakvih poput mene.
25.09.2006. (09:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DsK
zločesta zmajka, zločesta! :D
(al da ne bi slučajno brisala)
25.09.2006. (11:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Majstorica s mora
Ja isto ništa ne kuham, pojma nemam o zimnici, ali naravno volim sve to jesti...i kad se u kući pojave paprike uhvati me panika, jer već vidim kaos koji ću trebati čistiti...a inače ti zavidim jer si se lijepo provela...
25.09.2006. (12:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
armin
a znaš li ti zmajka, da nije lijepo zagađivati more. gdje je tvoja svijest o ekologiji. skuhana u pinđuru.
25.09.2006. (13:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
varosanka
Bas je to lijepo da mozes sa svojom majkom zimnicu pripremati.Kako mi sve to fali do bola.
Pozdrav!
25.09.2006. (15:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja bez maske
Umjesto zimnice prošetam do Konzuma i kupim makedonske paprike ili ajvar...šalim se, naravno da nije kao domaće, ali ja nisam neka velika domaćica.
25.09.2006. (18:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Irida
dok smo svi bili na okupu i ja sam ukuhavala i nakuhavala, sad mi se više ne da........
25.09.2006. (19:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
rU
A moje majčice više nema. Ostala je samo bilježnica s receptima - pisana njezinom rukom.
I sjećanja ne neke okuse njezinih ajvara, pekmeza i kompota. Ja ne pravim ništa od toga. Ali moja mlađa sestra ponekad napravi nešto od zimnice - po maminom receptu. pa s okusom pekmeza, kiselih krastavaca i kompota - kusamo i slatke uspomene iz djetinjstva.
Ponekad mi moja mati najviše nedostaje kad se sjetim da je više ništa ne mogu pitati - ni za recepte ... ni za bilo što drugo. Zato - uživaj u zajedničkom spremanju zimnice, zapisuj recepte - i pitaj.
25.09.2006. (21:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
armin
reče mudri filozof u nikomahovoj etici, i to u trinaestoj knjizi, koje se tako dobro sjećam, hrabrost je navika. često to citiram, čak prečesto, ne bih li povjerovao.
25.09.2006. (22:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Meni je dobar, samo da nije jako papren, a volim i ajvar i paprike s kupusom. A ponekad i turšiju. Samo već dugo mi ni mama to ne dela, jer je bolesna. Pozdraw s Ruje
26.09.2006. (13:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
slatko grko
Tako tople postove pišeš,svaka čast.Ja ne znam što je pinđur,ali iz komentara baće ive pretpostavljam neki sateraš.Ne pravim zimnicu,doduše ponekad znam ukiselit crvene paprike,ali i u srcu zime ima zelene salate i to je meni dovoljno,a kod matere se pronađe koja maslina i još po nešto,Bog mi je poživio.
27.09.2006. (00:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
free
stare recepture namjeravam preuzeti od mame kad za to dođe vrijeme. za sad joj samo perem i režem sastojke:) šteta bi bilo izgubiti neke stvari jer svijet čini se samo ubrzava:))
27.09.2006. (17:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
katrida
.......nemam prostora pa nisam nikada naučila,ali sve domaće požderem.........mljac........
27.09.2006. (19:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...