Komentari

gladusa.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Gladuša - Ždrelac - Pašman

    Je li kome stiglo rješenje o odbijanju žalbe na odbijeni zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole?
    Nama je stiglo u petak, piše da smo unutar neizgrađenog i neuređenog dijela g.p.-a prema starom prostornom planu bivše općine Biograd na moru..
    Hoće li tko pokretati Upravni spor, ima li uopće smisla žaliti se, ili da čekamo donošenje PPUO, pa da onda opet podnesemo zahtjev za lokacijsku?

    avatar

    24.09.2006. (18:19)    -   -   -   -  

  • edopeje

    pa koliko sam shvati,tako je bilo i u rogoznici pa su im ipak porušili sve kuće.vlast im je dala papire,a onda rekla da papiri ne vrijede

    avatar

    24.09.2006. (19:29)    -   -   -   -  

  • Gladuša - Ždrelac - Pašman

    Da, ali u Rogoznici su gradili i na negrađevnom i turističkom području, pa ne znam točno da li se ruši i na dijelovima koji jesu građevno područje, ali "neizgrađeno". Više od pola "bespravnih objekata" u Rogoznici će se legalizirati. U Gladuši je situacija takva da dok se ne donese općinski prostorni plan vrijedi onaj prastari prema kojem smo "unutar neizgrađenog i neuređenog dijela građevinskog područja". Kad bi tako ostalo ne bi imali šanse za legalizaciju. Bar ne prema dosadašnjoj praksi mzopuig-a.
    Općinske vlasti su te koje određuju da li je nešto izgrađeno (privedeno namjeni) ili nije. S obzirom da u naselju postoji skoro sva infrastruktura nema prepreke da se u novom planu Gladuša označi kao izgrađeno područje, i tako omogući legalizacija.

    avatar

    24.09.2006. (20:12)    -   -   -   -  

  • Gladuša - Ždrelac - Pašman

    Izgleda da nema smisla pokretati upravni spor. Dok se ne usvoji novi PPUO svejedno ne možemo dobiti dozvolu, a ni dokazivati da smo u izgrađenom području kad će se i to tek utvrditi prostornim planom.

    Legalis - o nelegalnosti naknadnog uklapanja u prostor samo nekih objekata.

    avatar

    24.09.2006. (23:06)    -   -   -   -  

  • aparatczyk

    Upravo tako, tužba nema smisla jer ionako nemaš uvjeta za lokacijsku, a činjenica da rješenje nije pravomoćno ne mijenja stvar kod njegove izvršnosti. Ali ipak mislim da Pina neće krenuti na Ždrelac, jer infrastruktura postoji, samo je pitanje donošenja prostornog plana i dokuda će biti građevinsko područje. One kuće u uvali iza kablina su mi sumnjive, ima li to dokumente, jer to ziher ne bu bilo građevinsko područje, iako sa požarnom cestom sve je moguće. Prostorni plan sam po sebi je politički akt lokalen zajednice sa snagom podzakonskog propisa, koji podliježe kontroli prema propisima o lokalnoj i regionalnoj samoupravi i nekim specifičnostima koje proizlaze iz Zakona o prostornom uređenju i Uredbe o javnoj raspravi u donošenju prostornih planova. Jebeno je to što stručna podloga toliko košta, da to jebe svaku općinu. A tek kad se bude provodile strateške procjene utjecaja na okoliš za prostorne planove, koliko će tek onda koštati.
    Ono što mene zanima, tko zapravo ima dozvole u Gladuši? Kako ju je dobila ona Ivančićeva apartmanska zgrada, navodno samo ona ima sve papire. Kako legalizirati onu praznu betonsku monstruoznost usred mjesta, pa i Čikarela mi se čini preglomazan.
    Morate aktivno sudjelovati u izradi i donošenju tog prostornog plana, ozbiljno.

    avatar

    25.09.2006. (09:49)    -   -   -   -  

  • Gladuša - Ždrelac - Pašman

    Teško da će se legalizirati kuće u uvali ispod crkvice na Malom Bokolju kad nisu ni u županijskom planu.
    O onoj zgradi se samo priča da ima dozvolu, ali ne vidim nikakvu zakonsku osnovu po kojoj ju je mogla dobiti kad je izgrađena tek prije par godina.
    Dobio sam informaciju da je prema prijedlogu općinskog plana Gladuša u izgrađenom g.p.-u, ali je plan odbijen zbog drugih razloga koji nemaju veze s naseljem.

    Udruga vlasnika nekretnina GLADUŠA MOST poziva članove da se prije nastavka pravnog postupka legalizacije (žalbe, tužbe) obrate udruzi (telefonski ili e-mailom) radi zajedničkog djelovanja. Pojedinačni sporovi možda nemaju smisla, ali zajednički nastup bi mogao olakšati realizaciju zadanih ciljeva.

    avatar

    25.09.2006. (12:15)    -   -   -   -  

  • Gladušar

    Neke kuće na Gladuši imaju građevinske dozvole i to po starom prostornom planu. To su dozvole stare preko 5 godina. Inače čuo sam da je bilo moguće dobiti dozvolu i prije dvije godine, ali i da su te dozvole nevažeće.

    Nitko neće dobiti potvrdnu lokacijsku dozvolu jer ne postoji javni prilaz do parcele (jedan od zahtjeva za lokacijsku). Znači da će cijela Gladuša morati pokloniti puteve "državi" (čitaj općini) da bi se to moglo katastarski zavesti. Najsmješnije u tome je da niti glavni put nije katastarski zaveden, pa nitko ne cijelom otoku ne može dobiti lokacijsku.

    avatar

    02.10.2006. (16:44)    -   -   -   -  

  • Gladuša - Ždrelac - Pašman

    prosvjed obespravljenih u rogoznici

    avatar

    05.10.2006. (11:55)    -   -   -   -  

  • Večernji list: Građevinski inspektori na Hvaru

    avatar

    08.10.2006. (20:17)    -   -   -   -  

  • m

    http://www.jutarnji.hr/dalmacijaiotoci/clanak/art-2006,10,10,pag_rusenja,4 5850.jl

    avatar

    17.10.2006. (01:20)    -   -   -   -  

  • m

    http://tvtrogir.hr/reportaze/reportaza.asp?ID_Reportaza=330&Format=1

    avatar

    17.10.2006. (01:28)    -   -   -   -  

  • m

    http://otpor.bloger.hr/

    avatar

    17.10.2006. (01:35)    -   -   -   -  

  • gžp

    Dogovorena obustava rušenja u Rogoznici

    avatar

    23.10.2006. (11:09)    -   -   -   -  

  • gladuš

    opet prosvjed u rogoznici

    avatar

    22.11.2007. (19:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...