Komentari

rusalka.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • °~Ignis art~°

    Ja sanjam relativno puno i sa spavanjem problema jos nemam. Pocne mi se nanati oko 22 ili 23 i spavam do jutra kao beba. Dapace, da spavam par dana manje od 8 h bila bih zivcana kao pas jer ako nesto moram to je onda spavati. :)
    A sanjam puno toga, samo relativno cesto sanjam ruzne snove. Ali vec sam se navikla. :) Iako sanjam ja i predivne snove. I moram naglasati da sujako vividni, realani i u boji. Ignis je svojevremeno proucavala svoje snove i bavila se nekim tehnikama, ali to je jedna posve druga prica. :)

    avatar

    24.09.2006. (17:46)    -   -   -   -  

  • rU

    ignis, i moji su snovi - u koloru. Čak se sjećam i sna po kojem sam prvi puta bila sigurna - kako sanjam u bojama.
    San je bio sljedeći: moja je kuća na obali mora. Ali niža od morske razine. Od mora me (i moju kuću) dijeli nasip. A nasip je - od stakla. Stojim uz kuću i gledam u/kroz nasip: slojevi plave vode, jata riba koja plivaju, meduze ... Obuzima me istovremeno - i divljenje i uzbuđenje i strah. To je prvi obojeni san kojega se sjećam.
    Mislim da su svi moji snovi - u bojama. Živim i izrazitim. Ponekada imaju i vrlo razvijenu priču a ponekad samo atmosferu i tipična, za san, preklapanja - iz prostora u prostor, iz vremena u vrijeme. Ponekad sanjam priče kojih nisam ja akter, pa kao da ih gledam - sa strane. A ponekad sam ja - junakinja svojih snova.

    avatar

    24.09.2006. (17:54)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Ja se uglavnom ne sjećam svojih snova, kad ih se sjećam to su more. Kao mlada sam sanjala često isti san, da gubim prednji zub, jedan prijatelj psihijatar mi je rekao da je to želja da se oslobodim bliske osobe-i doista, kad sam prekinula sa svojom dugogodišnjom ljubavi više taj san nisam sanjala. Inače dobro spavam, ne predugo ali uglavnom dobro.
    A odgovor na tvoj komentar na mom postu: ja po prirodi nisam optimist, iako se na meni ne bi reklo, uvijek s osmjehom.

    avatar

    24.09.2006. (18:11)    -   -   -   -  

  • finding myself

    s nesanicom obično i nemam problema...
    ja se gotovo nikad poslije ne sjećam svojih snova...bar ne onih što ih sanjam noću...a za ove danje...eh,tu bi se već dalo raspravljati, ali to je ipak druga tema...

    avatar

    24.09.2006. (18:18)    -   -   -   -  

  • rU

    majstorice, nikada se nisam posebno bavila značenjima snova - ni svojih niti uopće. Znam uglavnom ono što je "općepoznato" ili je iz "obiteljske predaje": gubitak zuba - smrt (stvarna ili "emocionalna") bliske osobe, osobito ako je zub - prednji; ako sanjaš mrtve - padat će kiša; drek, smeće - novčani dobitak; ribe - brige; svježe meso - ne sprema se ništa dobro; kuća je u snovima - osoba, ličnost sanjača...
    Uvijek se spremam kupiti jednu sanjaricu-kupusaru... pa se zabavljati, čitajući je.
    A jesam li ja optimist, pesimist, realist? Čini mi se da sam - naivac. Jer još uvijek vjerujem da su ljudi negdje duboko u sebi - dobri i da ima nade - za sve nas ... i da ljubav može - potrajati...

    avatar

    24.09.2006. (18:25)    -   -   -   -  

  • rU

    finding myself, u tvojim se godinama uglavnom - sleeping like a log.
    A dnevni snovi, sanjarenje...to su najljepši snovi. Iako je daydreaming karakteristično za mlade ... i ja još uvijek - sanjarim.

    avatar

    24.09.2006. (18:28)    -   -   -   -  

  • ledenaicy

    Nesanica..u zadnje vrijeme da. Unazad nekoliko mjeseci. Doduše, nikada nisam bila spavalica, uvijek ranoranioc i kasnospavaoc.
    Ti sati nespavanja..uglavnom su provedeni na blogu.
    Ponekad, mislim, nažalost. Ponekad, na zadovoljstvo.

    avatar

    24.09.2006. (22:05)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    Otvorila si temu o kojoj bih mogla satima razglabati. Reci cu ti samo par stvari sto znam. Kao prvo snovi su veoma bitni, nisu ni slucajni, a jos manje glupi, cak i onda kada se takvima cini. Snovi su ono sto nam podsvjest salje, nesto memorirano i spremljeno pa ponovo izvuceno. Na nasu zalost puno puta ih ne razumijemo. Imam puno literature o tome i zanima me jako zasto i kako je to bas tako. Sanjarice su zabavna literatura, nemoj ih shvacati ozbiljno, ti i ja mozemo sanjati isti san a da nemaju isto znacenje. U toku astroloskog tecaja koji upravo obavljam, imat cu cast upoznati jednog svjetski priznatog psihologa iz Slovenije koji ce nam objasnjavati znacenje snova. Jedva cekam, to je nesto sto me zaista jako, jako interesira. Psiha covjeka opcenito, sve ono sto se ne vidi a obiljezava jednu osobu. Mogla bih o ovome do sutra, ali moram raditi, pa ti lijepo zelim laku noc. I naravno jos ljepse snove.

    avatar

    24.09.2006. (22:21)    -   -   -   -  

  • armin

    insomnia, zanimljiva tema. u zadnje vrijeme sam poremetio bioritam. spavam danju a noću sam budan. no to je u skladu sa neredom u mom osobnom životu i nije dio teme. sanjam puno i stalno. tumačim sam sebi snove, izigravam freuda. s manje ili više uspjeha.

    avatar

    24.09.2006. (23:21)    -   -   -   -  

  • rU

    armine, tvoja me sintagma "nered u osobnom životu" potakla na razmišljanje. O redu/ neredu u mojem osobnom životu.
    Kad se malo zamislim - tu vlada prilična neravnoteža. U nekim je pretincima - savršeni red. U drugima - savršena zrka. Dokumenti u folderima mojega računala su - uredni ... a ladice u mojim ormarima - neuredne.
    Moj je radni ritam - prilično sređen. A moj dnevni ritam - strašno neuredan. Jedam i spavam - u "nevrijeme".
    A bioritam mi je "otišao k vragu" dok je svoje zadnje dane sa mnom provodila moja majka. Pa sam noću ustajala i potom nisam mogla zaspati. Moj "krhki san" tada se potpuno rastočio. Prošle su od tada gotovo četiri godine ... a ja nikako da se "vratim na staro".

    avatar

    24.09.2006. (23:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...