Komentari

translator.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • barba

    Evo ti jedan sa sendvicem:
    -Molim vas jedan razeni s mozzarelom.
    -Razeni je samo za tunjevinu!
    (Bijase to u Genevi prije par godinica)

    avatar

    23.09.2006. (21:13)    -   -   -   -  

  • edo

    Najbolje je Njemcima, oni ne jedu kruh.

    avatar

    23.09.2006. (21:29)    -   -   -   -  

  • Nessa

    E s ovim postom si me podsjetila na moje roditelje i na njihovo traženje savršenog kruha čiji bi okus bio približno ili gotovo identičan kruhu koji su jeli u djetinjstvu *rolleyes* Nakon godina eksperimentiranja i neizbježnog grintanja kako "ovi današnji pekari ni pošten kruv ne znaju ispeć" *smijeh* našli su jednu pekaru i jedan kruh koji im odgovara. Sad je u kući blaženi mir dok je god taj kruh kako treba. Srećom pekare u Splitu su manje-više još na nivou: crni, bili, polubili kruh. A za one "kompliciranije" se lako snađemo :D manje više...

    avatar

    23.09.2006. (22:54)    -   -   -   -  

  • Blini

    Mene ubija kad mi nestane komentar (ja nešto sprtljam). Uglavnom, htjedoh reći - hej, lako za vrste! Ja doslovce pošizim kad mi diraju kruh rukama. Istim rukama kojima mi ga naplaćuju.

    avatar

    23.09.2006. (23:12)    -   -   -   -  

  • Kaniballektor

    Eh dobra stara vremena kad su ženice mijesile kruh doma uz vatricu s ognjišta, a mogle bi i danas mijesit pa u rernu, umjesto da zvocaju o vrstama kruha. Sjećam se jedne anegdote koja bi ti mogla pomoći. Bio jednom jedan pijanac kod mene, i tako ja otvorim bar da ga počastim, pitam što ćete, a on kaže DAJ TU PRVU BOCU, dakle može sve od losiona poslije brijanja do viskija. Eto možeš mijesit doma ili reći daj taj prvi. Ili što bi Čobanković rekao:˝Koji prvi, je li ovaj drugi??" P.S.Pozdrav svim pekarima koji žive na račun lijenih žeeena!!

    avatar

    23.09.2006. (23:43)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    Ovdje bas i nema toliko pekarnica, odnosno ovih gdje moras rec sto hoces.

    avatar

    24.09.2006. (10:16)    -   -   -   -  

  • Samohrani student

    Hm.. pekara je više kao peČ u kojoj se peČe kruh. Dok bi pekarna bilo nešto nastrano.. pekarnica it is.

    avatar

    24.09.2006. (12:53)    -   -   -   -  

  • ZaraZna

    Sad si me natjerala da ustanem od radnog stola i zaletim se u kuhinju pogledat' kaj piše na mojem kruhu. Dobro, ne na kruhu, nego na vrećici u koju je pakiran (to je ovdje standardna izvedba; k'o i kod Xiole, malo je pekara gdje možeš dobiti hljeb kruha na kakve smo navikli doma). I piše sljedeće: "Medium sliced malted brown granary bread". A jedan drugi koji volim zove se "Nutty doorstep". Pa si ti sad misli kaj je to. :))

    avatar

    24.09.2006. (13:52)    -   -   -   -  

  • LittleMissG

    gdje ja zivim nema toliko pekarnica kao sto ih ima doma... ali vrsta hruha ne ne dostaje, tu bis se jos vise zbunila he he ! Al' je kruh zati barem zamotan u vrecicu, sve ti pise sto je u njemu i uzmi sa police sto ti se svidja. Jednostavnije je!

    avatar

    24.09.2006. (17:24)    -   -   -   -  

  • sanjanjanja

    bojim se da kupujemo u istoj pekarnici. ja sam jednom dobila bukvicu zato što sam tražila ''bio-pecivo'' pa su mi objasnili da oni to nemaju nego da je to što ja hoću ''miješano pecivo sa sjemenkama''. a ja nisam glupa pa se sjećam da je do neki dan prije na vitirnici stajao natpis ''bio-pecivo''. bit će da se i jadnim tetama u pekarnici umiješao u posao neki jezični purist, ili su to one samo pirodno zločeste i vječito nadrkane.

    avatar

    24.09.2006. (17:36)    -   -   -   -  

  • ledenaicy

    Ono što znam..svaki kruh koji ima u sebi bilo kakav pridjev tipa..lovački, alpski, križevački, i ini..dobiva svoju tamnu boju od prženog slada, aditiva, najmanje od brašna. Ako piše u pridjevu ..raženi, zobeni, kukuruzni, onda tek u svom sadržaju ima i određen postotak navedenog brašna. Barem bi po zakonu trebao imati..
    Najkvalitetniji kruh po pitanju zdravlja je i onaj najobičniji crni kruh, ima najveći postotak minerala iz cjelovitog zrna pšenice..eto, malo edukacije i oko toga..

    avatar

    24.09.2006. (22:30)    -   -   -   -  

  • gattta

    ja volim ciabattu, ne papuču nego kruh :). onu koja je stigla i kod nas pod raznim nazivima: čiabata, ciabbata, cabatta, čabata. još mi je najprihvatljivije ovo zadnje, po vuku.
    a za moju majku finac je pinac, već godinama.

    avatar

    25.09.2006. (10:19)    -   -   -   -  

  • kikina

    ja volim svaki kruh sa sjemenkama, kako ga god oni zvali...raženi, finac, seljak....svejedno...daaj!

    avatar

    25.09.2006. (13:27)    -   -   -   -  

  • Pjesma o jednoj mladosti

    U centru mog sela pet pekarnica. Svaka, pored uobičajenih (crni, bijeli, polubijeli, u boji odn. kukuruzni) ima i svojih par spešl izdanja. Taman naučim kako se zovu omiljeni u jednoj pekarni, pa me put nanese u drugu a tamo me blijedo gledaju kad zaustim "tuđe" ime. Najbolja mi je jedna pekarna na tržnici, ne toliko zbog kruha nego zbog prodavačice. Ona me kuži. Već imamo i svoje šatro nazive. Pa tako kod nje kupujem ili "selju-belju" (seljački, a u stvari bijeli s mekšom korom) ili "onaj s prištevima" (miješani kukuruzni, sa sjemenkama). Ako nema niti jednog ni drugog, onda kupujem "neki". Ja kupim, ona proda, obje zadovoljne.

    avatar

    25.09.2006. (19:26)    -   -   -   -  

  • Kućanica u Japanu

    Ah, da su mi tvoje brige ! Sanjam crni kruh. Jedini kruh koji u Japanu mogu dobiti je bijeli, bez korice. Mekan kao spuzva. Jedino cime moram razbijati glavu kad kupujem kruh jest, hocu li 6 ili 8 snita ? Zavidim ti na bogatom izboru.

    avatar

    26.09.2006. (06:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...