Komentari

promina.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • maaykAn

    tko zna jel uopće bio i na misi? takvi dopisnici za članak dobiju petstotinjak kuna a sta ce bit napisano i koliko je relevantno nema veze. Tako su uporno vrtili informaciju da je misa povodom 300. obljetnice rodjenja, umjesto 300. obljetnice smrti (tj. rodjenja za nebo, po crkvenoj terminologiji). No i biskup i kardinal su više puta spomenili kako je to bila jedna Mara iz Promine koja je pobjegla pred neprijateljem u progonstvo te tu zeljela sacuvati one vrijednosti koje je sa sobom donila. Mislim da na to moramo svi bit ponosni bez obzira sta novine pisale o tome! Evala!

    avatar

    23.09.2006. (12:09)    -   -   -   -  

  • prominka :(

    Taj novinar inače nije poznat po nekoj kvaliteti. jako puno prigovora na njegov "rad" sam čula. a čudi me i kako nije ništa izišlo u ostalim novinama.ili ja nisam dobro gledala.

    avatar

    23.09.2006. (20:49)    -   -   -   -  

  • sany promina.blog.hr

    Vijest je objavljena i u Slobodnoj Dalmaciji u tiskanom izdanje, ali nema na web-u.

    avatar

    24.09.2006. (12:07)    -   -   -   -  

  • A.P.

    Poštovani,sestra Klara je rođena 1626 g.u Promini.U to vrijeme je Promina bila pod Turcima.Mlečani su vladali obalnom Dalmacijom.Godine 1646 je dogovoreno u Šibeniku da se Turci "odbace" dok je to moguće.Sa zapovjednicima sela u Promini je dogovoreno da se cjeli živalj poslije ofenzive povuče prema Šibeniku jer mlečani nemaju toliko vojnika da obrane tako široko područje.Tako je i bilo,Turci su odbačeni do današnje granice na Strmici.Narod iz Promine se je povukao na područje današnje crnice i mandaline.Svi su mislili da će to biti privremenog karaktera ali je zapisano da se nitko od toga naroda nije povratio na područje današnje Promine.Dakle i s.Klara je trebala biti sa tim narodom.Poslije izvjesnog vremena je Promina naseljavana ,ali ne sa tim ljudima već sa nekim drugim iz Bosne koji su pod pritiskom Turaka bježali i naselili ove krajeve.Prema tome dragi naši Prominci sestra Klara je pripadala Hrvatskom narodu ali ne vama jer su se njezini susjedi iselili kako sam već rekao.Volio bih da me netko demantira ali ipak mislim da sam u pravu.

    avatar

    26.09.2006. (13:07)    -   -   -   -  

  • maaykAn

    Ne sumnjam u vaše poznavanje povijesti, al znam samo ovo, da smo i mi bili u progonstvu u vrijeme Domovinskog rata pa nismo tamo bili splićani, trogirani, bračani niti šibenčani, nego PROMINCI. Pa vjerujem da je tako i majka Klara, ali u svakom slučaju da je bila neka negativna ličnost mislim da je onda nitko ne bi svojatao, nego je odbacivao...Evala!

    avatar

    26.09.2006. (16:08)    -   -   -   -  

  • prominac

    Postovani A.P., sami ste napisali da je sestra Klara rodena u Promini. Nitko ne govori da je s nekim u rodu a to nam nije ni bitno, bitno je da je rodena i da je neko vrime zivila na ovim nasim prostorima Promine. Neznam sta vam ovo znaci "sestra Klara je pripadala Hrvatskom narodu ali ne vama", dajte molim Vas napisite kojemu narodu mi prominci pripadamo.

    avatar

    26.09.2006. (18:08)    -   -   -   -  

  • sany promina.blog.hr

    Poštovani AP

    «Narod iz Promine se je povukao na područje današnje crnice i mandaline.
    Svi su mislili da će to biti privremenog karaktera ali je zapisano da se nitko od toga naroda nije povratio na područje današnje Promine.»

    Ako se «..nitko od toga naroda nije povratio na područje današnje Promine», kako objašnjavate da neka prezimena kontinuirano postoje na području Promine i prije i poslije tog iseljavanja.
    Kako ste 100% sigurni da na području Promine nije ostao nitko, te da su baš svi izbjegli u Crnicu i Šibenik?
    Mi smo po Vašoj teoriji Bosanci?
    Odakle su u Prominu došli preci majke Klare Žižić?

    Sve što je dobro u Promini uvijek prisvoji netko drugi.
    Počevši od radnih mjesta, Krke, pa sad i do budućih svetaca.

    avatar

    26.09.2006. (21:18)    -   -   -   -  

  • Klara

    U povodu 300.-te obljetnice rođenja za nebo sestre Klare Žižić, utemeljiteljice reda Franjevki od Bezgriješne, održana je u Šibenskom kazalištu svečana akademija. U recitalu koji je na najbolji način predstavio lik i djelo sestre Klare sudjelovalo je i dvoje recitatora - voditelja Branko Bubica i Marina Jurković. Gospođa Marina je, usput rečeno, i po materi i po ćaći rođena Prominka te je i na taj način predstavila duboko poštovanje Prominaca prema majci Klari. Prema tome, nitko majku Klaru, ne može odvojiti od njezinog roda, nikakav napis i nijedan novinar.

    avatar

    02.01.2007. (13:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...