Komentari

gladusa.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Gladuša - Ždrelac - Pašman

    Štrajk glađu

    avatar

    18.09.2006. (15:58)    -   -   -   -  

  • ..

    Slobodna Dalmacija: štrajk glađu 19 ilegalnih graditelja

    Televizija Trogir: ROGOZNIČKA APOKALIPSA

    avatar

    19.09.2006. (20:34)    -   -   -   -  

  • ..

    TVT: KUPITE HRVATSKU - ŠALA ILI... (USKORO)
    "..sve zato, ne da bi se pomoglo, organiziralo i planiralo, već upravo da bi se onemogućilo da se išta radi bez političke suglasnosti, odnosno kontrole, što najčešće s potrebama i ekonomskom logikom nema veze..
    hrvatski građani će biti prisiljeni u bescijenje prodavati terene duž obale kao pašnjake, dakle negrađevno, a kapital će na njihovoj bijedi i nemoći vrlo brzo okrenuti veliki novac. To što je sada sasvim obrnuto nije slučajno, a mijenjati će se (prostorni planovi) kad svi na izvjestan način ponovo budemo nečiji sluge jer sadašnjom politikom upravo se u to, polako, ali sigurno pretvaramo."

    avatar

    19.09.2006. (21:03)    -   -   -   -  

  • gžp

    Na stranici mzopu.hr je objavljena karta područja na kojima se ruši u općini Rogoznica. "Uklanjanju se objekti koji temeljem Uredbe i Županijskog prostornog plana ne mogu biti legalizirani."

    avatar

    19.09.2006. (21:15)    -   -   -   -  

  • Kastelanac Vicko

    Zasto niti jednom rijecju nitko nije spomenuo da je Opcina Solta prodala par milijuna zemlje Miljenku Bijedicu (iza kojeg stoji strani kapital) u uvali Livka i to po cijeni od 15 eura za kvadrat? Je li to tajna? Malo sam upucen u stvar, cim malo proceprkas ispod povrsine, smrdi da je to cudo. Bilo bi mi drago kad bi uspio doci do neke informacije. Pozdrav!

    avatar

    19.09.2006. (21:47)    -   -   -   -  

  • ..

    Na internetu nema ništa, bit će kad jače zasmrdi.

    avatar

    19.09.2006. (22:05)    -   -   -   -  

  • Gladuša - Ždrelac - Pašman

    UPU otoka Zlarina:
    "Uvažavajući načelnu potrebu donošenja ove UREDBE, ipak treba reći da kad je riječ o malom otoku sa vlastitom tradicijom poštovanja obale kao javnog dobra, treba konstatirati da će njena neselektivna ograničenja još više otežati revitalizaciju otoka u cijelini."

    avatar

    19.09.2006. (23:38)    -   -   -   -  

  • Ivana II

    Ovoj temi u prilog ide još jedan topic na leglisu ostvoren u okviru obiteljskog prava. "Na koga se pozivaju bespravni graditelji" ili tako nekako. Pa koga zanima....

    avatar

    20.09.2006. (22:58)    -   -   -   -  

  • Gladuša - Ždrelac - Pašman

    TVT: Pravna država vs. logika - Rogoznica

    avatar

    23.09.2006. (00:42)    -   -   -   -  

  • Gladuša - Ždrelac - Pašman

    dnevnik.hr:
    Ostavke na mjesta u Općinskom vijeću podnijeli su vijećnici HDZ-a (4), Nezavisne liste Ante Bogavčića (2) i nezavisni Ivo Lovrić..
    "Nismo podnijeli ostavke zbog štrajka glađu, nego zato što je ministrica Marina Matulović-Dropulić tražila da prihvatimo prostorni plan uređenja koje je nametnulo njezino ministarstvo.Time smo trebali potvrditi odluku da se iz prostora ukloni 330 objekata", rekao je općinski načelnik Nikica Goleš.
    Po zakonu načelnik Goleš, njegovi zamjenici i članovi Poglavarstva ostaju na dužnosti do imenovanja Vladina povjerenika.
    "Za bespravnu gradnju odgovorna su podjednako sva državna tijela, ali tu, na žalost, nisu svi jednaki, jer ministrica Matulović-Dropulić sigurno ne će ukloniti svih 500.000 bespravnih građevina, koliko ih ima u Hrvatskoj", rekao je Ante Bogavčić, zamjenik općinskog načelnika. Kad su ostavke podnesene, 19 Rogozničana prekinulo je štrajk glađu, koji je počeo prije pet dana.
    ..
    Kako se doznaje, tužba će se temeljiti na Zakonu o legalizaciji bespravne gradnje iz 1993. i činjenici da su država i općina poticale bespravnu gradnju. Procjenjuje se da bi punomoć za zastupanje pred sudom Krsniku moglo dati više stotina Rogozničana.

    avatar

    23.09.2006. (00:53)    -   -   -   -  

  • Gladuša - Ždrelac - Pašman

    Jutarnji list: "Ostavke smo dali zbog inzistiranja ministrice Matulović-Dropulić da na javnu raspravu stavi prijedlog Prostornog plana općine Rogoznica kakav ona želi..."

    Večernji list, komentar čitatelja:
    "..pretpostavljate da je tocno ono za sto svi znamo da nije tocno, naime da je sustav funkcionirao tako da su gradjani mogli dobiti gradjevinske dozvole u razumnom roku. Covjece dragi, oni jos uvijek nemaju plan razvoja sto je mimo svih mogucih pravila. Zasto? Zato sto zakonom nisu predvidjene nikakve sankcije ako drzava ili vlast ne ispuni svoj dio posla. Tocka. To je samo mali dio problema. Puno je veci problem to sto je Sanader sam na svoju ruku produzio tu zonu i stavio je u svoju nadleznost protivno svim mogucim zakonima. Zaboravljate da je ovdje rijec o uredbi koja je donesena na osnovu jednog drugog zakona koji Sanaderu samo daje pravo da donosi uredbe da bi proveo taj zakon. Sanader je ovim prosirenjem de facto i de jure u potpunosti promijenio svrhu i bit zakona kojeg je samo trebao provesti i tako on sam (izvrsna vlast) donio u potpunosti novi zakon (postao zakonodavna vlast). To je u suprotnosti i sa sadasnjim manjkavim ustavom i sa zdravim razumom ali se idealno uklapa u krimanalni nacin rada ove Vlade kao i one koja je bila na vlasti prije njih. Nedajte se i nemojte se gubiti u nepotrebnim detaljima. Treba ovo pitanje rijesiti iz temelja a jedino pravedno rijesenje je povratak nadleznosti u ovom pitanju lokalnoj upravi. Apsurdno je da o svakoj i najmanjoj lokalnoj stvari ljudi moraju traziti dozvole iz drzavnog ureda - tako se jos uvijek samo postupa s gradjanima na Kubi. Pozdrav, Andjelko Galic"

    avatar

    23.09.2006. (01:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...