Komentari

bookaleta.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • gawrun

    bolje da su pitali marsovce

    avatar

    17.09.2006. (16:31)    -   -   -   -  

  • Wall

    šefe, ne ide to tako! nitko nikom ništa ne može odobriti, to ovisi o jačini/snazi signala, antene, kilovata,umješnosti,gužvi.....i uz sve to, takvi radio-kontakti su automatizirani; prima ih kompjuter, odgovara kompjuter; nema tu slavlja, nema živog kontakta; radioamateri su dinosauri današnjeg doba, kojima i kojem i sam pripadam

    avatar

    18.09.2006. (16:35)    -   -   -   -  

  • Porto

    wall, e ti si baš neki sitničav tip :P

    avatar

    18.09.2006. (18:21)    -   -   -   -  

  • 9a8mm

    A jesi optimist, svaka cast... stvarno kontakt ovisi o svemu sto si napisao, i vise: o prolazu iznad nas, zauzetosti posade, ...
    Kontakt nikako ne uspostavlja kompjuter, nego ljudi. I primaju, i salju, a u nasem slucaju ce i okretat antenu :)

    avatar

    19.09.2006. (09:08)    -   -   -   -  

  • hh

    nažalost 9A-wall moram te duboko razočarat. prvo prouči http://www.ariss-eu.org.
    radi se o uspostavljanju govorne veze na FM području s astronautom koji se nalazi na ISSu. ti si to zamjenio sa korištenjem ISSa kao digipeatera! to što ti smatraš radioamatere dinosaurosima je isto kao i da kažeš nogometašima da su dinosauri jer i nakon sto godina još koriste loptu. za ostvarivanje nekih značajnih rezultata u radioamaterskim krugovima potrebno je puno više od dinosaura... ti si očito još ostao u toj domeni.

    svi koji budu sudjelovali na Istrakonu imat će prilike čuti i saznati da li se radi o pričanju s računalom ili s pravom osobom, stoga poziv svima!

    Hrvoje Horvat (9A6XX)
    Radioklub Pazin

    avatar

    19.09.2006. (11:18)    -   -   -   -  

  • Wall

    juhu! radioamaterizam nije mrtva, živjeli!!:))) i niste me razočarali, samo zabavili; ne zaboravite još da vaš rendevouz još ovisi o promjenjivim raspostiranjima u ionosferi, ovaj, blogosferi:))) vaš entuzijazam me podsjetio filma CONTACT (Jodie foster, akak ellie Arroway) gdje ona još kao curica na kva stanici poziva nemušto u eter-ima li koga, čuje li me tko......i flash prema naprijed, ona odjednom od svih SETI fantasta- postaje Izabrana za kontakt....dragi radioamateri, želim vam dobar kontakt, kad ste već Izabrani za kontakt:)))

    avatar

    19.09.2006. (11:48)    -   -   -   -  

  • hh

    ma može tebe naš entuzijazam podsjećati na bilo što ali zamolio bi te da ne širiš dezinformacije kad već slabo barataš područjem. Još jednom ponavljam ARISS je u suradnji sa NASA-om odobrio kontakt za vrijeme Istrakona isključivo i samo sa postajom koja će biti postavljena na Istrakonu a sam termin unutar ta 2-3 dana ovisan je o slobodnom vremenu astronauta koji se nalazi na postaji i vremenu prolaska postaje iznad ovih prostora. Ovo nije ni prvi ni zadnji put da se tako nešto radi, ali prvi put je da to radi netko iz Hrvatske i van EU/USA/JA. Idućih dana će i prva turistica u svemiru imati prilike izmjeniti nekoliko minuta razgovora iz svemira sa jednom školom u SADu. Znači uspio si fulati gotovo sve, ne radi se o gužvi, kilowattima, pa čak ni rasprostiranju ionosfere koja može poremetiti ugovorenu vezu. Računalo se koristi jedino i samo radi procjene prolaska satelita iznad područja, za nikakvo kodiranje/dekodiranje veze. Znam točno na što si mislio u svom prvom postu ali ne radi se o takvom načinu rada. Ja mogu biti jednako neukusan i komentirati tvoje priče bez nekog prevelikog znanja o pisanju.. a zašto to ne radim?

    Hrvoje Horvat
    Radioklub Pazin

    avatar

    19.09.2006. (13:10)    -   -   -   -  

  • Porto

    dečki, komplicirate... E.T. je na puno jednostavniji način uspostavio kontakt sa svojim matičnim brodom...

    avatar

    19.09.2006. (18:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...