Komentari

lanxsatura.blog.hr

Dodaj komentar (41)

Marketing


  • trill

    Jako ti je lijepa priča :) Oslikva, daje atmosferu...sviđa mi se:)
    Ne znam koji su kriteriji na tim natječajima. Vjerojatno su oni koji biraju najbolje priče subjektivni kao i svi mi ostali ljudi. Opet, ne mogu se načuditi kako ponekad ne vide kako je neka priča jako dobra. Ova, recimo :)

    avatar

    16.09.2006. (20:56)    -   -   -   -  

  • posoljeni zrak

    Opisala si to tako plastično da sam te uspjela dopratiti do sjenovite mekoće doma...
    Velik ti pozdrav!!
    A natječaji? Bilo bi lijepo ući u uži izbor, ali katkada je dovoljno to što voliš pisati....

    avatar

    16.09.2006. (21:19)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Ni ja ne volim ta stvaralačka ograničenja...broj redaka na kartici, bla,bla...Priča je lijepa, sviđa mi se ugođaj, opisi detaljni i zanimljivi, a to što se nekome nije svidjela...eh, a tko bi svima ugodio!

    avatar

    16.09.2006. (21:38)    -   -   -   -  

  • metanoja

    Hvala ti na ovoj šetnji Zagrebom... Nekoliko godina sam živio u njemu, gužvao se u tramvajima i gušio se u raznim mirisima... Put do remize dobro mi je znana... A i Srednjacima sam prolazio... Sve me je u tvojoj priči (koja možda i nije priča nego impresija :)) vratilo natrag... Jedva sam čekao kada ću napustiti Zagreb i vratiti se u svoju malu sredinu. Zagreb za mene bijaše veliki grad... A onda sam otišao malo do Velike Jabuke... Čeznuo sam za Zagrebom, za kulturom "trga", placa... I sad mi je drago svratiti u taj gradić, moj studentski gradić... Tako mi je to posebno u mom životu... I nekad noću šetati ulicama Zagreba... Hm... Zagrebe moj, bivši prijatelju i drugaru moj, pozdravljam te! A i tebe, aquaria!

    avatar

    16.09.2006. (22:06)    -   -   -   -  

  • LittleMissG

    sjecam se dvanaestice ...hvala ti na lijepoj prici i setnji Zagrebom!

    avatar

    16.09.2006. (23:27)    -   -   -   -  

  • melody

    Priča diše ...
    Lijepo ...
    Lijep pozdrav ti šaljem

    avatar

    16.09.2006. (23:48)    -   -   -   -  

  • slatko grko

    Meni je priča dobra ali ja nisam neki kritičar,ma to i nije bitno,ugodan vikend

    avatar

    17.09.2006. (00:01)    -   -   -   -  

  • ANONIMAC

    Sve je već rečeno prije mene,pa da ne prepisujem tuđe komenatre reći ću samo kako je prekrasno i slikovito napisano.Počasti sebe novim natječajem gdje se ne ograničavaju granice uma.Pozdrav draga veliki ostavljam

    avatar

    17.09.2006. (09:11)    -   -   -   -  

  • brlje

    znam za taj natječaj preko svoje djevojke, i ona se svake godine okuša, ali, kao i ti, bez uspjeha. da, prve tri priče su zbilja fenomenalne, a o ostalima bi se dalo diskutirati. lijepa ti je priča i općenito tvoj način pisanja. ne sekiraj se previše oko ovog natječaja. kad bi željela i zauzela se oko toga, ti bi mogla objaviti knjigu koja bi polučila uspjeh, a formu koju predlažem je dnevnik. veliki pozdrav tebi!

    avatar

    17.09.2006. (09:21)    -   -   -   -  

  • mama sepia

    lijepo je...pozdrav i ugodan dan...i inspiraciju za novu priču...:)))

    avatar

    17.09.2006. (09:37)    -   -   -   -  

  • katrida

    ......povečaj sliku,moga mista,pa ćeš viditi i planinske putove.............

    avatar

    17.09.2006. (11:09)    -   -   -   -  

  • katrida

    ..........ne pratim natječaje,informativno pročitam kad naletim na neki članak,pa ako zapamtim........Priča mi je odlična,ali je mogu razumiti samo žene koje uvik vuću dicu,kese,torbe............Kao čitaću,višak su mi zadnje dvi rečenice,ne vidim im smisao jer bi savršen kraj bio-otvaranje vrata i ustajali zrak koji miluje obraze-žena je došla na cilj,tj. novi početak kuhanja,pranja...........Pročitala sam ponovo i sve mi je na mistu,osim zadnje dvi rečenice........osječa se tromost,umor,sjeta žene koja pluta u nekom svom oblaku,svijetu..............pozdravić.......

    avatar

    17.09.2006. (11:23)    -   -   -   -  

  • atlantida

    Slažem se, priča je odlična. Topla, melodična, metaforična. Doduše, oni "gore" vole više radnju, akciju, nego mirno putovanje Zagrebom. Ja baš ne čitam pobjednike (niti znam gdje ih pročitati), ali gospodin Knjiški moljac, ili blogov kolac (nisam sigurna), on čita i uvijek iskomentira pobjednike. Čini se da neki i ne dođu do pobjede vještim baratanjem pera, ali to je samo misao još jedne gubitnice kojoj nisu (ma zamisli!) objavili roman. U svakom slučaju, natječaja je puno, treba se javljati. Mene uhvati depresila kada pročitam to s karticama i znakovima, a nemam pojma koliko toga sadrži moj priča, pa zbrajaj retke, slova..., pa oduzimaj ovo, oduzimaj ono, ogoliš možda kvalitetno djelo i na kraju shvatiš da to nije to. Ali imam u glavi... najbolje priče prema žiriju sastavljenog... od moje malenkosti. pusa:)))))

    avatar

    17.09.2006. (11:58)    -   -   -   -  

  • @pple

    Kako ti lijepo pišeš.
    Ne sekiraj se, tvoje priče slobodno podijeli s nama i mi ćemo ih čitati.
    Ova me se priča dojmila jer opisuje svakodnevne doživljaje na koje gotovo i ne obraćamo pažnju. ali kada stignemo kući postanemo svjesni da smo stigli u svoje utočište...tako sam je ja doživjela. Pozdrav!

    avatar

    17.09.2006. (12:04)    -   -   -   -  

  • Irida

    Trill i metanoja su izvrsno osjetili priču, ali i ostali komentari je prate.....niz impresija, niz slika, priča je lijepo i dobro ispričana, a to što nisi pogodila šta se krije u glavi krojača natječaja nije tvoja krivica.........

    avatar

    17.09.2006. (14:36)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Ja sam ove godine prvi put poslala tri priče na "Ekran priče"...i nisam mislila, naravno, da ću pobjediti, ali sam se nekako nadala da će jedna ući u prvih dvjesto. I ništa. Baš sam bila razočarana, a najviše kad sam isčitala većinu koje su ušle. Trudila sam se objektivno ih sagledavati ali nije pomoglo. Onda sam poslala priču na Večernjakov natječaj i mislim da opet nije prošla u nekakav izbor, iako se svima dopala, i mom prijatelju piscu koji je jedan od najboljih pisaca na području ex-YU. Rekao je da je odlična, da "ne silujem papir" što je najvažnije i slično...imam još neke koje bih mogla slati, ali ne volim javne natječaje tj. koji nisu pod pseudonimom, jer ovaj Večernjakov je takav, i do sada su BUKVALNO u uži izbor ušle priče pisaca, moguće jer oni doista dobro pišu, a moguće da je koja i ušla jer ju je napisao taj i taj...jer čitajući te priče nisu sve jednako dobre, zaista nisu... Ali ne treba da nas to obeshrabri, pisaćemo kad imamo inspiraciju, slaćemo kad budemo osjetile želju, pa što bude. Inače najviše me razveselio jedan natječaj prije nekoliko mjeseci "za najkraću kratku priču", mogla je imati do desetak redaka, i treba izmisliti nešto tako kratko: poslala sam dvije i ne znam još rezultat. Malo odužih ali to je i moja tema.

    avatar

    17.09.2006. (14:58)    -   -   -   -  

  • šumarKA

    Uspjela sam se uživiti u priču, kao da sam glavni lik. :-o

    avatar

    17.09.2006. (16:27)    -   -   -   -  

  • katrida

    ........super........je Kozjak.........

    avatar

    17.09.2006. (16:49)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Oprosti što sam, u žaru komentiranja, zaboravila pohvaliti tvoju priču, vjerojatno stoga što sam navikla na tvoje dobre priče i što sam ti to već više puta rekla.

    avatar

    17.09.2006. (17:57)    -   -   -   -  

  • Mrtvi Grof

    drago mi je što smo izgladili nesporazum.

    lijepo pišeš, samo nastavi vjerovati u svoje snove i uspijet ćeš!

    avatar

    17.09.2006. (18:03)    -   -   -   -  

  • Brunhilda

    fascinira me koliko riječi možeš tako predivno rasporediti za jednu tako (relativno) kratku situaciju...pohvale najiskrenije...lijepi pozdrav

    avatar

    17.09.2006. (19:28)    -   -   -   -  

  • Jonathan

    Pozdrav...
    Prekrasna priča...jednostavno sam otputovala zajedno s tvojim koracima. Tako je osjećajna, prožeta je nekom posebnom čarolijom...

    Nažalost, bijah prisiljena izbrisati svoj blog jer su neke radoznale oči nepoželjnih ljubi slučajno svratile do moga bloga. Ražalostilo me i zaboljelo. Nisam mogla vjerovati. Jednog dana ću ponovno napraviti svoj blog, ali do tada ću te redovito posjećivati. Bojim se ponovno iznijeti svoje osjećaje jer bijah duboko povrijeđena.

    Moj stari omijeh ti šaljem....

    avatar

    17.09.2006. (20:01)    -   -   -   -  

  • Vladimir Ordanić

    Odat ću Vam tajnu. Ja komentare pišem redom, prema redu posjeta.
    Ne znam koji ste Vi po redu danas, a ja sam već strašno umoran.
    Kiša me odvlači u postelju i ja joj se tako nevoljko odupirem. Jooj!
    Ipak, napisat ću Vam još jedan red: zaželjeti lijepu noć s tisuću jagodica
    pod prstima sna.

    avatar

    17.09.2006. (20:56)    -   -   -   -  

  • okeco

    haaah ... nije bitno za koga je ni da li je ušla u neki krug ili nije ... napisala si i to je super :))))

    avatar

    17.09.2006. (21:11)    -   -   -   -  

  • avangarda

    Čudni su nekada kriteriji izbora. Nisam to nikad skužila.... a priču ću pročitati u miru kasnije...... jedva čekam!
    kiss draga!

    avatar

    17.09.2006. (21:11)    -   -   -   -  

učitavam...