Komentari

rusalka.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • ^°pinky°^

    Prva!!! Uf, ovo je bilo komplicirano... ajde pozzzich

    avatar

    11.09.2006. (22:13)    -   -   -   -  

  • Dani

    Danas sam vidjela nešto što me podsjetilo na tebe i htjela sam ti poslati. Imaš li neki mejlić gdje ti se može pisati?

    avatar

    11.09.2006. (22:18)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Takvom brzinom dodaješ nove postove da ne stignemo ni komentirati...divim ti se doista, ako toliko mašte imaš u pripremi predavanja onda studentima sigurno nije dosadno... a inače ja sam tip izbaviteljice, kaže jedan moj prijatelj da žene općenito vole "paćenike"...

    avatar

    11.09.2006. (22:20)    -   -   -   -  

  • rU

    pozdrav "psihoanalitičaru". čije tekstove rado čitam. nekima se i više puta - vratim.

    avatar

    11.09.2006. (22:21)    -   -   -   -  

  • rU

    dani, baci pogled u box 1.

    majstorice, to bi trebalo pitati studente. znam samo da uvijek ima i onih koji bi spavali...sve da profesor(ica) - pleše kankan!
    A ja ti nisam tip "izbaviteljice". Više volim "patiti zajedno".
    A kad mi i dođe izbaviteljski poriv - udomim beskućnu mačku.

    avatar

    11.09.2006. (22:41)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    Dobro vece, evo i mene. Znas, sigurna sam da si postala rekorderka u broju objavljenih postova u zadnjih mjesec dana. Meni je trebalo skoro pola sata da pregledam sve ono sto si napravila u zadnja 3 dana. Ne znam koji je simpaticniji. Iako, moram ti to priznati, da vidim zabu u mojoj blizini odskocila bih najmanje 10 metara. Panicno se bojim svega sto gmize, skace... Horor za mene. Znam sama sebi govoriti da mi oni nece nista, ali badave, strah je jaci. Btw-danas smo kupili kornjacu. Kazu da je musko, pa ajde da im vjerujemo. Dobio je ime Rafael. Jos ga ne diram, moramo se naviknuti jedno na drugo. Ali imam dobru volju.

    avatar

    11.09.2006. (22:47)    -   -   -   -  

  • rU

    kora, moje su vještice - pripravnice (nećakinje), kad su bile male, kornjaču zvale - "oklop žaba".Eto vidiš, da si na najboljem putu - da zavoliš žabe.

    avatar

    11.09.2006. (22:59)    -   -   -   -  

  • rU

    kora, potakla si me da zavirim - u statistiku.
    broj objavljenih postova - 141
    broj postova u zadnjih 30 dana - 106
    broj postova u tekućem mjesecu - 35
    u foto-košari - 500-injak slika.
    Ima pravo moja draga sestrica koja (ironično) kaže: Ti sve radiš - naveliko.

    avatar

    11.09.2006. (23:13)    -   -   -   -  

  • armin

    upravo sam pročitao Josepha Campbella, izvanredne mitološke studije. Btw., ako nisi, preporučujem ti. Valjda sam bio pod dojmom njega. Arhetipovi su u našem kolektivnom nesvjesnom puno više prisutni nego što mislimo. Sudim to po sebi, nastojim ih postati svjestan. Ne želim sad ulaziti u sve konotacije toga, pa stopiram slijedeću misao. Sic !

    Apulijev, " Zlatni magarac ", navodno jedna od prvih novela uopće, govori o junaku koji je pretvoren u magarca i prolazi silne muke i poniženja dok se božica Izida ne smiluje i pojavi se sa ružom u ruci. Magarac kao magarac pojede tu ružu i opet bi pretvoren u čovjeka. Ali on više nije samo čovjek, već je i prosvjetljen. Dobio je još jednu dodatnu dimenziju. Htjedoh reći da u toj arhetipskoj slici koja mi pade na pamet, valjda nekim unutrašnjim impulsom, nije bilo ništa loše. Dapače, upravo obratno. Elem, konkluzija je, nije to bila provokacija već vokacija, zov.

    avatar

    12.09.2006. (02:06)    -   -   -   -  

  • rU

    da, armine, arhetipovi su - arhaični. u visokom stupnju neodređeni. dobrim dijelom nesvjesni. stilski i emocionalno vode manirizmu. ne samo književnom.
    i samo su korak od - stereotipa.
    kad su žene u pitanju:
    Demetra – žena »Majka«, Afrodita – žena »Ljubavnica« , Hera – žena »Supruga«, Atina – žena »Tatina kći«, Artemis – žena »Sestra«, Persefona – žena »Mamina kći«, i Hestia – »Mudra žena – tetka«.
    sve one su - arhetipovi. i božice. a ipak - ne vide ženu ni malo "božanski" - jer je svode na "jednu dimenziju" ženstva. mitologiju i "jungologiju" - očito pišu muškarci. a čitaju - pretežno žene. pa ponekad vole biti - alise u zemlji čuda i - princeze s ža(b)pcem/princom. jer to se od njih i očekuje.
    volim mitologiju. Campbella nisam stigla pročitati. jedva da sam stigla do muškarca sa/bez brkova (još jednog " brkatog/bezbrkog" antipod arhetipa). jer čitam, stižem pročitati, tek- novo iz stručne literature.
    hvala na preporuci. pročitat ću - u "ukradenom vremenu".
    pozdrav majstoru provokacija i vokacija!

    avatar

    12.09.2006. (07:43)    -   -   -   -  

  • finding myself

    prebolio sam apstinencijsku krizu - oporavio se od šoka, i sad je sve u redu...;)))
    A odgovor na tvoj komentar sam napisao na blogu(svom), ali nije baš nešto posebno, tako da... Ne očekuj previše, pogledaj ako te zanima...
    Lijepo da imaš svog žapca koji te izbavio...;) Dobro si to sve rekla...Sad sam previše pospan da bi malo mućnuo glavom... :))
    Možda drugi put..

    avatar

    12.09.2006. (08:13)    -   -   -   -  

  • °~Ignis art~°

    Ova izjava mi je odlicna da bi za neke princeze bilo bolje da postanu zene! :)

    avatar

    12.09.2006. (09:25)    -   -   -   -  

  • rU

    ignis, iritiraju me princeze. Ali razumijem kako se postaje princezom.
    Prvo - tatina djevojčica i tatina princeza. A onda pritisak da to i ostaneš. Vječna djevojčica...ili još gore "lutka". (Kao Ibsenova Nora: nemoj mučiti svoju lijepu glavicu ozbiljnim stvarima ... ostani u lutkinoj kući - gdje si sigurna).
    A poza princeze s godinama postaje sve apsurdnija. Jer - ne (p)ostaješ starija djevojčica već - djetinjasta starica.
    Premda - ne volim baš ni prinčeve. Već sam se kao djevojčica pitala zašto te princeze čekaju princa ... kad im je pri ruci - zmaj. Zmajevi su mi se uvijek činili punokrvnijima od bledunjavih prinčeva na bijelim konjima. A ja inonako više volim vrance ili riđane.

    finding myself - bila i pročitala. Odgovor, komentar na novi post - kad uhvatim vremena.

    avatar

    12.09.2006. (14:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...