kao lijek, koristimo natrijevu lužinu. LOL :D inače mi nije jasno zašto ljudi jedu luk kao jabuku. to se lijepo kuha ili prži, pa nastane umak. vrlo informativan članak. :)
06.09.2006. (21:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mmm volim luk i mada gorke suze lijem dok ga režem ne mogu bez njega... Inače pomaže ako dišeš na usta, a ne na nos (dok ga sjeckaš) i vele da luk više peče i da je jačeg okusa ako je rastao na sušnom području tj. da mu je falilo vode dok je sazrijevao
06.09.2006. (21:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zgodno, sada znam! danas sam radila rižoto i morala sam dinstat luk i ostalo povrće a dok sam rezala luka mislila sam da bum krepala! i svaka čast za blog
09.09.2006. (15:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Treba luk rezati tako da je cijelo vrijeme linija koja prolazi kroz korijen paralelno s tijelom i da nikad ne okrenete tu liniji prema sebi (okomito na tijelo). Jer te pare idu samo u tom smjeru. Druga fora je žvakat kaugumu s puno soka. A treća je da se luk prije rezanja namoči. No ovo prvo je najučinkovitije.
12.09.2006. (12:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vidi zato ja non stop plačem kad mi mama reže luk. to me oduvik zanimalo ali nisan znala zašto plačem e sad znan blog ti je zanimljiv i fenomenalan svrati i do mene
13.09.2006. (12:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
postoji jos i crni luk,koji nije naveden.Neki ga svrstavaju u crveni luk,odnosno misle da je crveni.Danas je bio moj dan u kuhinji,pa sam pravila sos,u kojeg sam stvaljala crveni i bijeli luk.Najvise mrzim kad mi poslije sjeckanja luka ruke mirisu(smrde na luk).
14.09.2006. (18:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
prolaznik
ja ne placem ;)
15.09.2006. (18:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
rodica mi je rekla da je negdje pročitala da nećemo plakati, ako dok režemo luk nešto zvačemo. pokušao sam sa žvakom i mogu reći da su rezultati odlični. možda je slučajno ispalo tako, nisam imao priliku za ponovnu provjeru, ali vrijedi pokušati
27.10.2006. (10:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Inachevé
Pa, baš nisam znala da je zbog sumpora.......
Jako ti je zanimljiv blog... postajem redovita čitateljica!
Pozz
06.09.2006. (19:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
..::mimycoolerica::..
imaš najzanimljiviji blog.Super ti je
06.09.2006. (20:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sadako's apprentice
kao lijek, koristimo natrijevu lužinu. LOL :D
inače mi nije jasno zašto ljudi jedu luk kao jabuku. to se lijepo kuha ili prži, pa nastane umak.
vrlo informativan članak. :)
06.09.2006. (21:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
cvjetak
mmm volim luk i mada gorke suze lijem dok ga režem ne mogu bez njega...
Inače pomaže ako dišeš na usta, a ne na nos (dok ga sjeckaš) i vele da luk više peče i da je jačeg okusa ako je rastao na sušnom području tj. da mu je falilo vode dok je sazrijevao
06.09.2006. (21:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
antonio
veliki pozdrav!e blog ti je fenomenalan,i moram priiznat da sam puno toga naučio što prije nisam znao...jako zanimljiv...samo nastavi tako :)
pozdrav
07.09.2006. (16:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lapin Kulta
a daj budalo niko ti ne ne čita ovo tvoje sranje ajd u kurac!!! blog ti je šit
07.09.2006. (17:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dino_St
Šta seres koji kurac ti lapinje.....ovo je najbolji blog....
07.09.2006. (18:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Exit
Sumpor? Pa to je otrovno.
08.09.2006. (16:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Amberka
ja ne suzim uvijek dok režem luk. prosječno suzim svaki 3. put
09.09.2006. (14:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pearl
zgodno, sada znam! danas sam radila rižoto i morala sam dinstat luk i ostalo povrće a dok sam rezala luka mislila sam da bum krepala! i svaka čast za blog
09.09.2006. (15:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dejmon
fora blog! posjeti moj! =)
09.09.2006. (17:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
SonJa
Treba luk rezati tako da je cijelo vrijeme linija koja prolazi kroz korijen paralelno s tijelom i da nikad ne okrenete tu liniji prema sebi (okomito na tijelo). Jer te pare idu samo u tom smjeru. Druga fora je žvakat kaugumu s puno soka. A treća je da se luk prije rezanja namoči. No ovo prvo je najučinkovitije.
12.09.2006. (12:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Louise
vidi zato ja non stop plačem kad mi mama reže luk. to me oduvik zanimalo ali nisan znala zašto plačem e sad znan
blog ti je zanimljiv i fenomenalan svrati i do mene
13.09.2006. (12:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mlaaadi rokeri
mogla bi pisat i kolumnu za jutarnji :)
13.09.2006. (17:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
P a r a n o r m a l a
lijepo je znati od čega plačemo....
13.09.2006. (20:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ovajonaj
ja placem jer mi zao luka
14.09.2006. (14:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Krila
postoji jos i crni luk,koji nije naveden.Neki ga svrstavaju u crveni luk,odnosno misle da je crveni.Danas je bio moj dan u kuhinji,pa sam pravila sos,u kojeg sam stvaljala crveni i bijeli luk.Najvise mrzim kad mi poslije sjeckanja luka ruke mirisu(smrde na luk).
14.09.2006. (18:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
prolaznik
ja ne placem ;)
15.09.2006. (18:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lookinforsoul
Zanimljivo....!Super blog
16.09.2006. (20:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
N_A_S_M_I_J_A_N_A
skroz zanimljiv blog..
19.09.2006. (08:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ne plači zato što je nešto došlo kraju. Veseli se
hhhmmmm...zanimljivo,zanimljivo....:))
poozz
24.09.2006. (17:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Super ti je blog1 A zašto češće ne pišeš?!
26.09.2006. (21:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
začkoljica
nedostatak vremena :)
22.10.2006. (00:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
petar.pan
rodica mi je rekla da je negdje pročitala da nećemo plakati, ako dok režemo luk nešto zvačemo. pokušao sam sa žvakom i mogu reći da su rezultati odlični. možda je slučajno ispalo tako, nisam imao priliku za ponovnu provjeru, ali vrijedi pokušati
27.10.2006. (10:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...