Komentari

cvjetakmali.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


 • ksenija

  Vrlo zanimljiv cvijet. Pozdrav tebi. Uvijek si mi zanimljiva.http://zksenija.blogspot.com/

  avatar

  06.09.2006. (22:12)    -   -   -   -  

 • u.

  imam pitanje. obožavam biljke u kući, i to ne toliko one koje cvjetaju svako malo, koliko sukulente i ona sva neka stabalca i to. imam u stanu crassulu ovatu, ovakvu dracenu (koja me apsolutno oduševljava time što je sve u stanju preživjeti!) i jedan tužni i jadni asparagus (upravo sam pročitala tu kod tebe u čemu je problem - prevelika posuda, a on voli biti zbijen, eh). uglavnom, pitanje je: imaš li prijedlog koje biljke bih ja kao početnik i kao apsolutna neznalica mogla nabaviti, a da mi ne umru jadnice za mjesec dana, da su otporne jako, JAKO :D, a da su tako neke vrste koje svoju ljepotu ispoljavaju preko lista, a ne preko cvijeta...?

  avatar

  06.09.2006. (23:13)    -   -   -   -  

 • cvjetak

  Više voliš puzavice ili grmolike biljke? Puzavice, ustavri biljke koje bi trebale biti u visećim košarama ili na nekoj polici sa koje će spuštati svoje izboje i mladice: hedera (bršljan), tradescantia (sobni puzavac), klorofit, kamenika, scindapsus s one prve 3 nemreš fulat, sasvim su jednostavne. Grmolike: aspidistra (nema neko izražajno lišće, ali je neuništiva), šeflera, pileja, fikus elastica, a ako si od onih koja voli utopit biljke onda svakako ciperus. To mi je sad onako palo na pamet, ima još toga... A razni kaktusi? Ma nisu biljke komplicirane, samo mnogo puta iz previše ljubavi daje im se previše vode pa listovi počnu žutjeti, a mi opet vode i tako se biljke utope. Sa strane u desnom stupcu imaš nekoliko najosnovnojih savjeta i u principu ne bi trebalo biti problema. Pazi na propuh i da ti biljka nije baš ispod klima uređaja. Uz to ako već imaš dracenu, a odgovara joj kod tebe kupi si još koju, jer njih doista ima raznolikih (usko lišće, široko, šareno, jednobojno...) malo je teža jedino marginata trikolor (ona ima uske nježne listove). Asparagus si mogla sad dok temperature nisu još niske držati vani (ako imaš gdje, onako u polusjeni). Nadam se da sam ti bar malo pomogla, ako te još nešto zanima pitaj...lijep pozdrav

  avatar

  07.09.2006. (09:17)    -   -   -   -  

 • ribica

  imam jedno pitanje i htjela bih da mi jako brzo odgovoriš:imam doma jako veliki hibiskus i na njemu mi se na listu skupljaju lisne uši i list mi žuti...pliz reci mi kaj da napravim hitno....i dali znaš kolika je prosječna cijena japanskog drva......

  avatar

  07.09.2006. (13:03)    -   -   -   -  

 • Bugenvilija

  Ne znam odakle si izvukla podatke ali bugenvilija se ne omata oko štapa ili drugog drveća i uglavnom je samostojeće drvo do 10 metara visine koje se voli nasloniti na kuću ili stijenu.
  Pozdrav :))

  avatar

  07.09.2006. (19:07)    -   -   -   -  

 • borut

  Negdje sam te "zagubio"! Bas fino da te stavise na naslovnicu!

  avatar

  07.09.2006. (19:59)    -   -   -   -  

 • Beky

  Wow, baš prekrasan cvijet. Zanimljiv post. :)

  avatar

  07.09.2006. (20:02)    -   -   -   -  

 • cvjetak

  @ Ribica napale su ga lisne uši treba ga poprskati insekticidom, samo kad to radiš budi jako pažljiva
  @ Bugenvilija, ovo da se omota odnosi se na biljke koje se uzgajaju u kući tj. u područjima gdje je po zimi temperatura dobro ispod nule. Nažalost nemaju svi sreću tokom ljeta uživati u velikm raskošnim grmovima kojih ima kod nas duž obale. One koje su vani i sama kažeš da se vole nasloniti, zar ne, e pa znači treba im osigurati oslonac uz koji će ići prema gore...Moguće sam to napisala nedovoljno jasno i veoma mi je žao, ako je to kod nekog izazvalo zabunu. Inače kad sam unazad nekoliko godina na putu kroz Dalmaciju prvi put vidjela one raskošne grane u živo ostala sam sasvim bez daha, jer do sada sam se u rasadniku susretala samo s malim grmovima. Lijep pozdrav :)
  @ Borut, @ Beky hvala

  avatar

  07.09.2006. (20:47)    -   -   -   -  

 • ksenija

  Cvijetak puno puno ti hvala na brizi onaj link mi kazuje nepoznata zona. slikala sam pa ču ga staviti na blog da ga vidiš . Pose tebi dobrice.

  avatar

  07.09.2006. (21:31)    -   -   -   -  

 • ledenaicy

  Kao i uvijek zanimljivo i iscrpno...
  Imaš li iskustva sa drvetom banane...bliži se zima, a ja sam ga dobila u proljeće, krasno je naraslo, ali ne znam što napraviti preko zime.
  Neki kažu da se iskopa, pa ponovo sadi u proljeće, a neki da se može obrezati, uokolo staviti cijevi, u njih izolaciju (slama, sijeno) i da ju treba dobro zaštititi odozgo kako ne bi voda ušla unutra. Eto, mala pomoć, ako nije problem:))

  avatar

  07.09.2006. (23:02)    -   -   -   -  

 • Bugenvilija

  Imam par slika bugenvilijinog stabla gdje je ona samostojeće drvo, doslovno tako, kao bor ili lovor. Nije nužno da bude uz nešto. Imam i ja jednu malu kućnu "šugavu" koja se također za ništa ne "drži", mislim da je to više zato jer je uz kuće zaista dekorativna, pa ju ljudi na takva mjesta najviše i sade. Ne traži puno zemlje i nije opasna po temelje, što je jako bitno za kuću.
  Pozdrav :)))

  avatar

  08.09.2006. (01:56)    -   -   -   -  

 • Siscijanka iz drevne Siscije

  pa ti bi mogla pisat u večernjakovom vrtu, već si skupila popriličnu zbirku cvijeća tu na blogu

  avatar

  08.09.2006. (07:01)    -   -   -   -  

 • cvjetak

  @ ledena 19, vidim ti si se već dobro raspitala...i onoliko koliko ja znam je ono što si ti napisala. Nemoj je motati u najlon, jer neće moći disati pa će zgnjilit. Mislim da bi je bilo jako nespretno unositi u kuću. Banana inače svake godine blizu matične biljke potjera mladice pa ako ova mama banana bude malo oštećena od hladnoće mlade će je naslijediti, tako da bi prvenstveno trebala zaštiti korijen. Možda ti pomogne ova stranica @ Bugenvilija, to je toliko lijepa biljka da ponekad djeluje nestvarno, u biti je skromna kao što i ti kažeš, no budući da je ona topla Brazilijanka u kontinentalnoj klimi gdje se drži u kući pomalo je tužna i nesretna...:) @ siscijanka malo pomalo pa se broj povećava...

  avatar

  08.09.2006. (09:56)    -   -   -   -  

 • zgbaba

  Predivna mi je bugenvilija, a zaljubila sam se u nju kad sam je ugledala u Primoštenu u jednom vrtu par ogromnih rascjetanih stabala! Ušla sam u vrt i pitala barbu koji je tam nekaj čeprkal da kak se zove to prekrasno stablo... Od tada sam ih uočavala i velike i male i uspuzale ko loza i grmolike i stabla... i jedva čekam osmislit neki prostor gdje bi je mogla nekako udomit i udomaćit kod sebe... :)
  Ne, nisam vaga, u podznaku sam škorpion... mislim da je on taj ljenjivi skitnica koji je ponekad tak otrovan, a nekad čuči pod kamenom ;))

  avatar

  08.09.2006. (10:54)    -   -   -   -  

 • ribica

  daj mi pliz reci kolika je cijena japanskog drva

  avatar

  08.09.2006. (11:03)    -   -   -   -  

 • cvjetak

  @ ribica, misliš li na krasulu ili tustiku (pogledaj kod mene u arhivi pod tustika), ako je ta biljka u pitanju, sasvim mlade biljke možeš naći već od 15-20 kn (posađene u malim vazicama tek sa nekoliko listova) a normalno veće su skuplje. Ona ti se voma lako zakorjeni pa ti je to ujedno i najjeftiniji način...

  avatar

  08.09.2006. (11:21)    -   -   -   -  

 • borivoj

  lijepo...

  avatar

  08.09.2006. (11:26)    -   -   -   -  

 • Siscijanka iz drevne Siscije

  drago mi je što si mi se javila u komentarima na mom blogu, plod maklure, naranča osaga, nije otrovan, al nije ni jestiv, vjerojatno to znaš

  avatar

  08.09.2006. (16:01)    -   -   -   -  

 • ksenija

  Cvijetak stavila sam sliku plavog krunpiriča na svoj blog. Pozdrav i hvala ti na trudu. Baš si zlatna. Ovo šta sam vidjela na tvom blogu me šokiralo nisam znala da i toga ima.

  avatar

  08.09.2006. (20:09)    -   -   -   -  

 • Siscijanka iz drevne Siscije

  kaži kseniji neka pošalje fotku i pitanje u večernjakov vrt, možda oni mogu pomoć, ja nažalost ne znam

  avatar

  09.09.2006. (07:54)    -   -   -   -  

 • ksenija

  Cvijetak, baš si me iznenadila dolaskom na moj drugi blog. Napravila sam opet glupost. dojadilo mi je dolaziti po ovim blogovima a nemogu vam ostaviti link.Kako se ono kaže neče brdo muji pa mujo ode brdu, ma vraga otvorila sam blog negde drugdje i šta da sad radim. Mislila sam si sve je na hrvatskom pa če mi biti lakše,vraga je lakše. Koliko se sječam vi ste tu svi otvorili blog preko indexa.hr i ja sam sada to napravila ali mi je netko "podvalio" Upoznala sam neke ljude pa mi je žao sada otići.Eto toliko o mojoj avanturi. Pozdrav i dolazm opet.

  avatar

  09.09.2006. (15:53)    -   -   -   -  

 • Hrvatski ŠTIT Stojković

  BORIO SE ZA DOMOVINU HRVATSKU DA BI DANAS BIO BEZ IMOVINE

  Preko puta Gradske uprave u Bjeovaru, beskučnici spavaju u napušenoj zgradi.

  Damir Mesarov (57) jedan je bjelovarski branitelj - Unatoč ratnom putu od 40 mjeseci i 25 dana, te rješenju o radnoj nesposobnosti, Damiru je četiri puta odbijen zahtjev za braniteljsku mirovinu.
  .
  Među „sretnicima“ Damir Mesarov je u bjelovarskom Centru uspio zadovoljiti sve uvjete. Samac je, od vlastite imovine ima samo stari bicikl, živu socijalnom stanu bez grijanja stanu koji mu je osigurao Grad Bjelovar u bivšem mjesnom domu u Velikim Sredicama, ne ostvaruje nikakav dodatni prihod, nije bogati nasljednik, niti može pronaći bilo kakav „ozbiljniji“ posao, jer se godinama liječi od PTSP-a. Nije siguran hoću li moći preživjeti čitavi mjesec sa 800 kuna. Grad mu je od ove godine osigurao i ručak u Pučkoj kuhinji.

  Dana, 26. rujna 2014., u bjelovarskom parku Damira Mesarova je u pola bijela dana napao s kapuljačom na glavi Pero Radoš, beskućnik koji spava u napuštenom objektu preko puta gradske uprave - Bjelovar. Udario je Mesarova šakom u glavu, kad je ovaj pao na tlo - Radoš ga je još dva puta udario nogom u predjelu glave... Pitao sam; Mesarova jesi se ti borio za ovu zemlju da te sada neki "klošari" udaraju po ulici?

  -------------------------------------
  HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
  BRANKO STOJKOVIĆ
  http://crostojkovic1958.blog.hr

  avatar

  07.10.2014. (13:28)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...