Komentari

jja.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • zgbaba

    Slažem se s tobom i moram priznati, nikad nisam razmišljala tko zapravo radi te sve gumi hamburgere tam negdje iza onih aluminjskih vrata ili negdje u podrumu... Ali nikad mi to nije ni bilo baš fino, kao ni cola uostalom, čak ni kao klinki, na opće čuđenje ostalih klinaca.
    Ja sam ti špek i luk žemska i nitko me nemre uvjerit da je to nezdravo, posebno ak još tome dodam hrpu friškog kravljeg sira i vrhnja pa sve posipam sjeckanim peršinom i vlascem!
    A najfinija pizza na svijeu je moja, domaca (meni bar). Po novom je radim od graham brašna i još mi je finija. Probala neke talijanske; hoću reći u Italiji i nisu mi bile tak neki doživljaj ko neke u nekim Zg pizzerijama. A od ćevapa najviše volim lepinju! I luk ;-))

    avatar

    06.09.2006. (10:46)    -   -   -   -  

  • americka adresa

    Baš si žestoka,ali totalno u pravu. Ja sam u Americi jedno 6 mjeseci samo jednom tjedno jela u McDonaldsu i napucala sam si 10kg ko ništa. Zadnjih 5 godina nisam ušla u niti jedan Fast food, osobito ne u Burger's king, McDonalds i sl. Smrt je ta spiza i ne pada mi na pamet ni svome djetetu dozvoljavat da jede takvo nešto.
    Kilograme skidam uspješno,ne pijem gazirano,ali mi se tu i tamo znaju zalomiti pizza,lazanje i pivo. Tome ne mogu odoliti i mislim da je OK tu i tamo pojesti takvo nešto, ukoliko ne pretjeruješ.
    Sada jedem spizu spremanu isključivo na domaćem maslinovom ulju, ništa kod kuće ne pržim,a uvijek mogu sebi složiti dobar obrok i bez prženih kumpira i bijelog kruha.

    avatar

    06.09.2006. (11:03)    -   -   -   -  

  • jja

    Draga zgbabo ti si my girl! I ja sam ti takva, daj mi domace klope i ja sretna. I zdrava :-)
    I mi smo poceli raditi pizzu sa graham brasnom i bas je fina!
    americka adresa - jesam u pogledu ove teme jako iskljuciva. naime mislim da je zdravije toleranciju vjezbati na nekim drugim temama recimo nacionalnim ili religioznim.

    avatar

    06.09.2006. (13:08)    -   -   -   -  

  • JJA, svaka cast! Veliki sam protivnik fast food prehrane, pogotovo sad kad pokusavam bebachu usaditi zdrave prehrambene navike.. Glede pizze, tijesto radim uz dodatak przenih psenicnih klica - njam njam :)

    avatar

    06.09.2006. (14:04)    -   -   -   -  

  • korason

    zaboravih se potpisati...

    avatar

    06.09.2006. (14:05)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    Ja odem u Taco Bell u Jamerici. Ponekad. I onda obavezno odmah moram na WC. A u ostale ne prismrdjujem. Ne znam sto mi je to sa Taco Bell-om. I to obicno u najgorim kalifornijskim pripizdinama tipa Bakersfield ili Needles.

    avatar

    06.09.2006. (14:59)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    I ja se slažem uglavnom sa svime, uglavnom...zato što tih marketinških fora i izrabljivanaja više teško da možemo izbjeći u bilo kojem segmentu života...Tako sam ja pred koju godinu razbijala glavu da li da kupim meni prekrasnu i povoljnu (na sniženju) Nike jaknu, jer znam da se i oni koriste dječjim radom u procesu proizvodnje...I na kraju sam ju kupila. I super mi je, jedna od najboljih zimskih koje sam imala. Dosljednost? Savjest? Priznajem da sam ju stavila u tom slučaju sa strane.
    Fast food hranu izbjegavam jer znam ponešto o tome što si napisala i djevojčica to nije niti probala (jednom krumpiriće), a vjerujem da ni neće tako skoro. Iako već neko vrijeme pazim što i kako jedemo, od prije neki dan sam za nju uvela još neke promjene zbog neurodermitisa...i rezultati se već vide, a i ja uz nju pojedem više sjemenki, manje slatkog...jedino ne znam kako da joj nadomjestim svježe voće od kojega joj koža također reagira...Ali još se moram informirati...Zqapravo se na sličnu temu spremam napisati post...Hvala ti na svim informacijama, zanimljivo mi je to i važno je to isticati jer je onda i nama roditeljima koji se ne povodimo u svemu za većinom lakše biti "crne ovce" i svom djetetu objasniti kako da bude svjesno individualno biće koje zna razlučiti masovnu pojavu od promišljenih vlastitih odluka....

    avatar

    06.09.2006. (15:41)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Sorry, nešto sam sprtljala, to sam ja...

    avatar

    06.09.2006. (15:42)    -   -   -   -  

  • dnevna doza života....

    stigla sam malo i kod tebe na zgbabinu preporuku :-)
    jako interesantan post. gledala sam Super Sized Me i od tada nisam bila u Mc Canceru (tak ja zovem Mc Donalds). općenito mislim da smo bombardirani marketinškim podvalama i u drugim stvarima, svima zapravo. kozumirajte da bi zaradili na vama!
    a kaj se tiče fast fooda, istina je da si ga i doma može čovjek fino i zdravo pripremiti sa maslinovim uljem, integralnim pecivom, mljevenim mesom koje ti je mesar samljeo od komada koji si tražio (onda i nije fast food, nego home made - fresh food :-))
    domaću klopu OBOŽAVAM i jako volim kuhati i uvijek sam u potrazi za nekim novim receptima.

    avatar

    06.09.2006. (15:55)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    http://www.eismann.de/211362/1_1_4/10011/Kleingebaeck_Profiterol-Dessert.h tml

    Odlično recept, a tekst ću doći navečer i pročitati, sad sam u trku. Pusa :)))

    avatar

    06.09.2006. (16:52)    -   -   -   -  

  • jja

    korason - ima neka posebna finta ta sa sjemenkama ili kako? Rado bih probala.
    xiola - ja mislila da si nam ti u Kroejsi, nesto sam ocito pobrkala
    MonoperajAnka - odlicno pitanje! I ja sam se ovdje nedabno pitala koje kvalitetne tenesice mogu kupiti a da nisu na crnoj listi proizvodjaca? Nemam neku ideju kako zamjeniti voce, ako smije povrce ima vrsta gdje su vitamini jednako zastupljeni kao i u vocu. I svaka cast vama mladim mamama koje se sad trudite - vasa ce djeca kad odrastu neke druge okuse povezivati s domom :-)
    armanina - hvala na posjetu, slazem se bombardirani smo svime (zato imam namjeru napisati jos jedan tekst na temu knjige NO LOGO :-) neke stvari stete samo socijalnoj pravdi i ravnotezi, a neke bome i nasem zdravlju. Pa se nekako iluzorno nadam da ce covjek barem vlastitu stetu pokusati zaobici...

    avatar

    06.09.2006. (16:56)    -   -   -   -  

  • jja

    Bugi ne vidim nist, kaze mi "Sehr geehrter Besucher, leider ist ein Fehler aufgetreten: Die gewünschte Seite wurde nicht gefunden."...kad ulovis vremena navecer, ajd pokusaj ponovo, pliz. Hvala :-)

    avatar

    06.09.2006. (16:58)    -   -   -   -  

  • Beky

    Slažem se s tobom, ali ponekad ipak u društvu pojedem i nešto iz McDonaldsa. :)

    avatar

    06.09.2006. (20:02)    -   -   -   -  

  • newyorcanka

    mi ne hodamo u mcdonalds, ne kupujemo barbike, a ipak smo amerikanke i ponosne na to. no, bar jedna polovica nas je amerikanke. vi's, kak nis' nije jednostavno.

    avatar

    06.09.2006. (20:21)    -   -   -   -  

  • jja

    Vi ste Amerikanke u New Yorku. A on i ostatak Amerike su nebo i zemlja. New York nije tipican grad kad bi htjeli predstaviti prosjecnog Amerikanca. Osim toga, ako se ne varam ti si svega par godina u Americi i vec zbog toga (dosla si tamo kao formirana i odrasla osoba) te ne bih ubrojila u TIPICNE Amerikance. Ostaje cinjenica da ih i dalje ne volim - niti vrlog predsjednika, niti americku politiku a niti nasu Angie (Merkel) koja ljubi pod kojim George prodje.

    avatar

    06.09.2006. (20:41)    -   -   -   -  

  • Lakeisha

    srećom pa u dubrovniku nema tih fast food lanaca! :)

    avatar

    06.09.2006. (21:26)    -   -   -   -  

  • newyorcanka

    u potpunosti si u pravu, new york zaista nije amerika. ni najmanje. (btw, ja sam tu vec deset godina, dvije trecine mog zivota, pa mislim da se sad vec polako mogu smatrati amerikankom.) i slazem se s tobom, ne volim americkog predsjednika, ni americku politiku, ni dodvoravanje najjacem mangupu na igralistu. ali, usprkos tome volim ameriku i amerikance. jer, ne volim ni hrvatskog predsjednika, ni hrvatsku politiku, ni hrvatsko dodvoravanje svima i svemu. a ipak volim hrvate i hrvatsku...

    avatar

    07.09.2006. (01:16)    -   -   -   -  

  • Amorfia

    ja i dalje najradije papam ono kaj mama skuha :D nikad nisam voljela hranu u mcdonaldsu...

    avatar

    07.09.2006. (08:24)    -   -   -   -  

  • korason

    jja, nikakva mudrost - u tijesto stavljam, osim uobicajenih sastojaka, 3 zlice maslinovog ulja i 2 - 3 zlice przenih psenicnih klica... fino je staviti klice i u tijesto za slane kiflice

    avatar

    07.09.2006. (08:42)    -   -   -   -  

  • jja

    lakeisha - ako sacekas dovoljno dugo doci ce posast i do vas
    newyorcanka - i dalje sam misljenja da se osoba formira u prvim godinama zivota, pa te i dalje ne mogu smatrati tipicnom amerikankom, no u mom slucaju je to kompliment tebi. Ujedno razumijem tvoj stav - i ja reagiram slicno (mislim da smo bas nas dvije imale neki nesporazum) kad netko strpa sve Nijemce u isti kos. S te strane - prihvacam tvoju kritiku.
    amorfia - i ja volim maminu klopu, samo nju je ovih dana teze nabaviti neko pticje mlijeko
    korason -s maslinovim radimo i mi a ovo s klicama probam prvom prilikom, hvala za ideju :-)

    avatar

    07.09.2006. (11:27)    -   -   -   -  

  • da ti kazem tebi

    dooobar post.
    procitavsi ga, po tko zna koji put sam shvatio da DOBRO odgajam svoju djecu i sretan sam i ponosan zbog toga :-)))))))))))
    a nije to lako danas, zaista! puno je zamki na sve strane!

    avatar

    07.09.2006. (16:10)    -   -   -   -  

  • bla

    sve stoji, ali sto se tice toga da fast food lanci u svim zemljama imaju istu ponudu nije istina. ovo ljeto sam bila u makedoniji i otisle frendica i ja vidjeti da li je ponuda ista kao i u hrvatskoj, ali nije. hrana je drugacija, jer je radjena tamo, znaci pecivo je posve drugacije od onoga u hrvatskoj, dodaci isto, sladoled je posve razlicit od nasega...
    probala nisam, ali vizualno nije mc donald's koji ja poznajem.. a niej bio niti onaj kojeg sam jela u rimu..

    avatar

    07.09.2006. (19:57)    -   -   -   -  

  • newyorcanka

    ma to ja samo dodajem malo ulja na vatru (naravno, extra virgin olive oil...). znam da ljudi ne vole ameriku i amerikance, ali tesko mi je vjerovati da se generalizira o 300 milijuna ljudi koji ne mogu biti razlicitiji. zapravo, yogagirl je to najbolje sazela, pa ju citiram: "Javljam se iz USA, te zato prije komentiranja pročitajte slijedeće: Prije svega, nasuprot uvriježenom mišljenju moram vas razočarati i obavjestiti da svi Ameri nisu glupi, debeli, glasni, neobrazovani, ignorantni ili glasali za Buša. Kao što niti svi Hrvati nisu pametni, obrazovani, mršavi i kulturni. Ili bilo tko drugi. (ja naravno jesam :) Ima nas svakakvih, svugdje. In general, mrzim generalizacije i predrasude… zato, please, poštedite me toga, umorna sam od slušanja kakav je tko, mržnje i netolerancije. Hvala.

    avatar

    07.09.2006. (20:30)    -   -   -   -  

  • Astro-riba

    Nije da ne idem u Mc Donalds mada ne hodočastim. Od njihovih hamburgera sam jela one kad su bili na popustu al samo jedan ili dva puta i vegetarijanski. Mene u biti hamburgeri baš nešto i ne oduševljavaju. A iz Amerike ionako dolaze svakojaka sranja.

    avatar

    07.09.2006. (23:20)    -   -   -   -  

  • darkovski

    Ovo je jako zanimljiva tema i mislim da moram i ja ovdje napisati par stvari. Kao prvo, ja vec 12 godina zivim u Americi, trenutno u Chicagu, ali fast food ne diram ni sa stapom u gumenim rukavicama. Ne toliko zbog drustvenog aspekta o kojem pises u svojem postu, vec uglavnom zato sto svoje tijelo nisam nasao na cesti. Knjiga koju spominjes, Fast Food Nation, je odlicna, ali ipak samo dotice stvarne probleme koji postoje u fast food industriji. Puno bolji uvid u stvarno stanje stvari daje knjiga "Slaughterhouse", autor je Gail A. Eisnitz, koja u detalje opisuje americku mesnu industriju. Autorica je radila kao inspektor u klaonicama i preradi mesa dugi niz godina, a ono sto je izneseno u knjizi toliko je odvratno da jednostavno nije za vjerovati. Druga dobra knjiga, malo laksa za citanje, je "Toxin", autor Robin Cook. To je doduse roman, ali baziran na cinjenicama. Takodjer vrlo potresan osvrt na mesnu/fast food industriju u Americi. Dakle, fast food je zdravstvena katastrofa, ali marketing cini svoje i slabije obrazovane narodne mase trpaju se tim smecem i jos su sretne sto si mogu kupiti 5 hamburgera za 5 dolara. Medjutim, ono sto ja ne mogu shvatiti je kako takvi lanci prosperiraju u zemlji kao sto je Hrvatska. Pa tko pokraj sve one dobre, i jeftinije hrane, koje ima u Hrvatskoj ide u McDonalds? A koliko cujem, ide se naveliko! I koga kriviti za prodor McDonaldsa na hrvatsko trziste? Ameriku? Pa tko tjera ljude da idu u McDonalds?
    Druga stvar je ono sto mi zbilja ide na zivce, a susrecem dosta na ovim blogovima, pa tako i odvje. Komentari tipa "ja mrzima ameriku i amerikance, svi su glupi i imaju kretena za predsjednika". Iako je newyorcanka vec dala vrlo dobar odgovor na takve opaske, da kazem i ja koju na tu temu. Ja sam ovdje vec dugo, ali se ne smatram Amerikancem, niti cu se ikada smatrati, jer sam ipak dosao ovamo kao formirana licnost. Medjutim, zivim, radim, druzim se s Amerikancima i jednostavno ne mogu prihvatiti takve pausalne ocjene. Da je predsjednik kreten je notorna cinjenica. Ali da je bas svih 300 milijuna Amera isto takvo, to pak je notorna glupost. Naravno da u takvoj masi ljudi ima i zatucanih i pokvarenih i debelih. Mozda cak i puno. Ali ih isto tako puno ima i normalnih, kulturnih, obrazovanih, mrsavih. Suditi o svim Amerikancima na temelju Busha i njegove politike isto je kao i suditi, svojedobno, o svim Hrvatima na temelju Tudjmana i njegove tadasnje politike. Pa jesmo li zbilja svi bili takvi? Ja bogme nisam.

    avatar

    08.09.2006. (07:47)    -   -   -   -  

učitavam...