Komentari

jja.blog.hr

Dodaj komentar (42)

Marketing


  • Solo Brijačica

    uf,ja srećom nemam problema sa prištićima..tu i tamo koji izleti..i to na obrazu(?!)..ali,zato imam drugi problem sa kožom..;(

    avatar

    08.09.2006. (17:07)    -   -   -   -  

  • janabanana

    pa kao da si mi misli citala kad si isla pisati post. Naime tek sam nedavno (sramim se evo) procitala sve tvoje kozmeticke postove i najvise sam se zaustavila kod njege BHA losionom. Trebalo mi je vremena da sve pohvatam, i bas sam se danas pitala kako da skuzim koliki je pH u kojem losionu? I eto ti danas o tome pises! Naravno da sam se napalila na Paula's choice cijeli set za mjesovitu i masnu kozu ali jos mi je to nedostizno (mislim da ne dostavljaju u Hr, ili?)
    Tako da sad planiram upiknuti nesto od Eucerina.. Any suggestions? (BHA losion, tonik, krema..)
    I jos jedno pitanje koje me malo sram postaviti: sta je zapravo cleanser? (evo manja sam od graska..) Mislim, jel to kao mlijeko ili wash? 'ocu reci; ispire se ili ne?
    Oprosti na tolikim pitanjima, ali sama si kriva kad nas toliko tjeras na educiranje! :-))
    pusa

    avatar

    08.09.2006. (19:01)    -   -   -   -  

  • zgbaba

    mislim da danas skoro ni nema odrasle osobe koja nema problematičnu kožu samo je bolje ili lošije zna njegovati ili liječiti. (osim moje šogorice, žena ima lice pooput porculana, nemasno, gotovo nevidljivih pora, al joj zato stalno ispada kosa i nikakvi dermatolozi ni preparadi ne pomažu pa je na kraju završila na histerektomiji... možda joj se sad i kosa smiri jer pije nadomjesne hormone) I zato ti hvala na svim tvojim iscpnim i detaljnim postovima! :))

    avatar

    09.09.2006. (01:21)    -   -   -   -  

  • americka adresa

    Super ti je ovo sve o čemu pišeš,pogađaš bit!

    Moje lice je mješovito, T zona i sl. Kako godine idu tako više i nije tako masno kao nekada,ali mi je koža strašno tvrda.. Ako se upali,onda su to male ciste i to najcesce ispod obraza, na pregibu sa vratom.Kažu kako su tome uzrok jajnici,mada ja nikada nisam imala ni jednu upalu jajnika niti bilo koju drugu tegobu.
    Čistim lice otprilike svako 2-3 mjeseca u kozmetičara.Mitasera ko u priči,imam i otvorene pore. Rijetko kada masku stavljam na lice i iskreno ni ne znam koju masku da kupim.
    Koristim od Neutrogena scrub gel, kojim ispirem ujutro i navečer lice, hidrantnu gel kremu od Clinique i Shisheidov tekući puder sa 40 zaštitnim fakotrom za sunce.
    Bilo kako bilo, ta kombinacija mi nekako odgovara. Ono što sam te htjela pitati jest slijedeće:
    Da li mi možeš preporučiti neku kvalitetnu noćnu kremu jer do sada nisam ništa koristila?

    avatar

    09.09.2006. (08:53)    -   -   -   -  

  • jja

    janobanano - nice to see you :-). Koliko je meni poznato Eucerin nema BHA proizvode, ali nisam 100% sigurna, oni su se vise koncentrirali na seboreicnu i izrazito suhu kozu. Paula je dobila podruznicu u EU i mislim da najblize Hrvatskoj dostavljaju u Sloveniju, pa su se neke zenske snasle tako da naruce na neku slovensku adresu (poznanici), a ovi im salju dalje. Ja bih im poslala mail (europskoj podruznici) i pitala da li u medjuvremenu dostavljaju za Hrvatsku, na stranici pise da dostavljaju samo u EU ali ja sam cula za par slucajeva gdje su vece narudzbe (skupilo se par osoba) dostavili i dalje.
    Cleanser - onako kako ja to shvacam, bilo koje sredstvo kojim cistis kozu, dakle od gela do mlijeka. Sto ces najcesce naci na webu - a skin care product used to clean the face.
    Jos o tome http://en.wikipedia.org/wiki/Cleanser
    I samo ti pitaj :-), nema nista bolje od informiranog potrosaca!
    zgbabo - ima ih i bez problematicne koze, naravno. No onda imaju neku drugu boljku, primjer - onda im pucaju nokti bez obzira sto radili i to makar bili i svega par mm dugi i onda se medjusobno ceznutljivo gledamo - frendica moje nokte, ja njenu alabaster kozu.
    americka adresa - policisticki jajnici bi mogli biti uzrok ali kad pises "kazu" tko to kaze? Tvoj doktor? Jesi radila detaljne pretrage? Da se ne ponavljam, pisala sam o maskama, prosvrljaj malo po kozmetici. Scrub gel i upaljeni pristici su veliki no no ali to si uostalom procitala i u trenutnom tekstu. Koju Clinique kremu?
    Sto se tice pitanja za nocnu kremu - procitaj tekst od 16.06.2006.

    avatar

    09.09.2006. (12:58)    -   -   -   -  

  • blond lady

    u ranoj mladosti sam imala problema sa aknama i jedino sto je pomagalo je Diane i nisam imala nikakve nuspojeve ali sam prestala trositi zbog te crne liste, antibiotici samo pomazu dok ih trosis a poslje toga sve po starom, dermatolozi vecinom propisuju creme sa A-Säure od koje se koza ekstremno guli i od toga izgledas gore neko sa aknama, sve je to tocno da mozemo sa pravim kremama i ciscenjem koze, pravom prehranom, zdravim zivotom pripomoci da bude mozda bolje ali potpuno izlijeciti ne mozemo dok ne dode vrijeme da to prode, osobe koje imaju probleme sa tim vecinom posvecuju dosta vremena i energije tom problemu (njega, lijecnici, kozmeticari itd.) ali ako takvu kozu imas sve to ne pomaze previse, mozda malo poboljsa ali ne skroz izlijeci

    avatar

    09.09.2006. (13:51)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    Mario Badescu Drying Lotion. Najefikasniji do sad ako hoces da ti prist malko splasne preko noci.

    avatar

    09.09.2006. (14:05)    -   -   -   -  

  • jja

    Blond lady - AHA kiseline nisu idealno sredstvo za taj problem i to su prepisivali prije 2-3 godine, sad prepisuju BHA pretezno. Antibiotik pomaze ako je bakterija u pitanju, ako se sve vrati nakon prestanka uzimanja antibiotika onda nije bila bakterija nego nesto drugo - jajnici itd.
    Od kvalitetne BHA kreme se lice ne guli, barem se to meni nikad nije dogodilo. Vidis, ja se ne slazem da se ne moze izljeciti skroz i da se mora cekati dok ne dodje vrijeme da to prodje. Za neke bi to znacilo cekati do svoje 45-50 godine! Apsolutno nepotrebno.
    xiola - probala sam, za mene prilicno los proizvod. Previse alkohola, kamfora i sva sila izrazito isusujucih sastojaka. Taj proizvod sadrzi i calmine dakle zinc oxide koji moze zatvoriti pore.
    A sadrzi i phenol koji je potencijalno toksican. Uglavnom u mnogim dermatoloskim ordinacijama proizvod s crne liste. Nista u njemu (od sastojaka) nece pomoci pristicima. Iz iste linije Drying Cream ima sulfur sto je iritirajuce sredstvo. Ima i pcelinjeg voska i mineralnog ulja sto je UZASNA kombinacija za nekog tko ima iole masnu kozu. SPF proizvodi ovog proizvodjaca ne sadrze UVA zastitu. Eto to su moja iskustva, za tebe mi je drago da si nasla nesto sto radi!

    avatar

    09.09.2006. (14:14)    -   -   -   -  

  • Teeja

    ja iman problema s njima i to uvijek na jednom te istom podrucju idu....ima ih pa onda traju pa ih nema neko vrijeme pa opet...idu mi na k...eh,dobar post, cilog procitah...al neman ja zivaca za to neko sredivanje :D

    avatar

    09.09.2006. (14:34)    -   -   -   -  

  • Amberka

    čišćenje ujutro i navečer i dobar puder = uspjeh. barem što se mene tiče. zadnji put kad sam tjedan dana eskivirala čišćenje (bila na moru i nigdje nije bilo za kupiti gel koji koristim) dva tjedna kasnije gadovi su se opet pojavili. da, prevencija je definitivno najvažnija. odličan članak kao i uvijek :)

    avatar

    09.09.2006. (14:37)    -   -   -   -  

  • agiii

    ja za to pijem diane 35---probala sam neku kremu na kojoj nisam dobro procitala uputstvo i drugi dan mi se gulilo cjelo lice

    avatar

    09.09.2006. (15:37)    -   -   -   -  

  • Tanja

    Sto je sa RetinolC? Koristim onaj od Vichija i cini mi se da djeluje, tj. koza je manje "problematicna". Koji BHA losion da uzmem uz tu kremu? Hvala.

    avatar

    09.09.2006. (15:46)    -   -   -   -  

  • lili

    sa cim da cistim lice? cini mi se da mlijeko za ciscenje nije dovoljno jer mi poslije na vatici jos ostaje necistoca? sto velis na sapun na bazi cajevca i gline,bas za akne? trenutno koristim losion s eritromicinom,pa imam pitanje kad bi bilo najbolje da ga nanosim,ujutro i navecer? gdje se moze nabaviti BHA losion? i sta velis na achnyhtol-tako se nakako pise? hvala punooo.

    avatar

    09.09.2006. (16:08)    -   -   -   -  

  • jja

    Tanja ja ne znam za taj proizvod, znam za Reti C Anti-Faltenpflege VICHY i ne znam koji je tocan sastav tom proizvodu, koji su mu aktivni sastojci pa prema tome ne znam ni koji BHA losion bi uzela zu to. Dapace ovaj blog NIJE zamisljen kao savjetnik u konkretnim slucajevima na nevidjeno. Dapace bi to od meine bilo prilicno neodgovorno. Koji su generalno o.k. BHA proizvodi pise u tekstovima koje sam linkala. Cilj bloga je informirati kako bi zene same znale prepoznati dobru kremu bas za svoje potrebe.
    Lili – da ne odgovaram posebno, vidi sto sam odgovorila Tanji ;-) Ako procitas i ostale postove na temu kozmetike saznati ces sto mislim o sapunima za lice, a i dobar dio odgovora na ostala pitanja. Nemam namjeru niti sam to u stanju – savjetovati svakog pojedinog. A jos mi je manje zabavno ponavljati nesto sto sam u prijasnjim tekstovima detaljno objasnila. Aknichtol je prilicno agresivan ali sam ga iz nezanja i sama dugo koristila. Uglavnom ako imas pristice, mlijeko za ciscenje nije bas najbolje sredstvo.

    avatar

    09.09.2006. (16:19)    -   -   -   -  

  • iva

    ja pijem diane 35 vec 6 mj...lice mi je bilo uzassss...bas starava a sad su mi ostale jos malo crvene tockice al je divota naprama onome sta je bilo....meni stari ima kozu kada nikad akne nije ima..a kaze da se do 22 godine borija s njima da ih je ima masu....

    avatar

    09.09.2006. (17:06)    -   -   -   -  

  • ana

    frendica mi je pricala da je problem s aknama, nakon godina i godina, rjesila u dva mjeseca kod nekog mikrobiologa u splitskoj bolnici. navodno neki mikroskopski organizni, neznam detalje. znas li nesto o tome, nisam nikad cula za to, osim od nje. a ja sam od diane dobila takav pizzaface da sam kozu smirivala mjesecima nakon prestanka koristenja. a nisam imala problema s kozom od srednje skole!

    avatar

    09.09.2006. (17:11)    -   -   -   -  

  • kikina

    Već 12 godina se borim s glupom problematičnom kožom...i nekad mi se čini ko da to nikad neće prestat. Dosta stvari već znam, al popriličan ih je broj koje ne znam u ovom postu, pa ću obratit pozornost na neke gore navedene stvari, i nadat se najboljem :)
    hvala!

    avatar

    09.09.2006. (17:30)    -   -   -   -  

  • lili

    hvala na uputi na linkove prijasnje

    avatar

    09.09.2006. (17:41)    -   -   -   -  

  • Lucy Fair

    pozdravljam tvoj trud, daješ nam dragocjene informacije. osobno, mnijenja sam da je nečista koža uvijek vezana uz hormonalni disbalans, bilo onaj drastični koji se može uočiti krvnom pretragom, bilo manje uočljivi, koji osobito pogađa ženski spol, jer nama hormonalne vrijednosti variraju u 28 dana i tu je teško postići savršnu ravnotežu. a stres npr. uvijek ima za biološku podlogu ekscesivnu produkciju nekih hormona nadbubrežne žlijezde, tako da bi bilo idealno da kozmetologija i dermatologija usko surađuju sa endokrinologijom, šteta što se to u praksi veoma rijetko dešava.

    avatar

    09.09.2006. (17:55)    -   -   -   -  

  • Sunshine

    Meni je dovoljno da se ujutro i navecer umijem i prije spavanja na vatu stavim malo losiona s klindamicinom (dostupan u svakoj ljekarni, košta oko 24 kuna). I to je to! Prije sam imala stvarno problema sa prištićima, sve dok mi frendica iz razreda nije rekla za taj losion. Od kad ga koristim, tu i tamo se pojavi koji prišt (uglavnom prije menstruacije).

    avatar

    09.09.2006. (18:57)    -   -   -   -  

  • ...ples u haljinama od mjesečine...

    osobno, probala sam skoro pa sve, i nista nije djelovalo. kreme, losioni, kontracepcijske pilule, itd., itd. nije bas da sam imala lice prepuno akni, ali dovoljno da ne mogu bas izaci van bez sminke, i da mi upropasti super fotku ili neki izlazak. dok nisam otisla kod privatne dermatologice i manje vise sama zahtjevala roaccutane. zavrsila sam terapiju, i jedina nuspojava koju sam imala je da su mi usnice stalno bile ispucale dok ih nisam prestala uzimati. no, akni vise nema *kuca o drvo*, pojavi se tu i tamo koji minijaturni pristic prije menge, ali mi je koza inace cista. zao mi je jedino sto prije nisam saznala za tu mogucnost, vec se gotovo 10 godina uzalud borila sa svakavim kremicama i svacime, potrosila tone novaca i vremena. tako da, sto se mene tice, antibiotike mogu samo preporuciti. krvna slika mi je super, kako sam ih prestala uzimati i usnice mi vise nisu ispucale, akni nema, niti bilo kakvih problema opcenito. ali, istina, ako netko ide na tako drasticnu terapiju, onda stvarno treba paziti da redovito napravi krvni nalaz, da dermatolog zna sta radi, da sve kontrolira, itd....

    avatar

    09.09.2006. (19:07)    -   -   -   -  

  • jja

    Lucy – ne slazem se skroz. Jer da je tako ne bi nekima pomoglo samo promjena kozmetike koju koriste (meni) ili nekima opet antibiotici. Neki si losom kozmetikom zacepe pore, prenjeguju kozu i naprave pristice bas kozmeticki uvjetovane. Dakle, da hormoni igraju veliku ulogu ali nikako i jedinu.
    xmish - koliko dugo si pila antibiotik? Ovdje je zabranjeno taj lijek prepisati nekome tko je u udarnoj plodnoj dobi (20-30 godina). Naravno da pokoji ljecnik eskavira to pravilo, ali ja bih prva bila na gubitku da mi je netko odmah gurno antibiotik u ruke a islo je odlicno i bez.

    avatar

    09.09.2006. (20:03)    -   -   -   -  

  • janabanana

    hvala ti za odgovore, imas pravo, mislim da necu naci nista od Eucerina za sebe.. Pokusati cu sa Paulom; mozda preko slovenije ali cu im prije toga i pisati, just in case.
    I cestitke na naslovnici!!
    Eto gotova mi je pauzica, idem natrag radit (i to mi je neki vikend.. :-( )

    avatar

    09.09.2006. (20:53)    -   -   -   -  

  • ...ples u haljinama od mjesečine...

    nekoliko mjeseci. i to je islo uz preporuku dermatologa, a na recept od "normalnog" doktora, s time da sam prije sve moguce pretrage, preglede, krvne nalaze i sve morala obaviti. i da mi je doktorica jos dodatno sve isla objasnjavati, jedno dvaput, o svim mogucim nuspojavama, itd. i procitala sam i onaj papiric u pakovanju, znam da se ne preporucama zenama u plodnoj dobi, ali to je najvecim djelom jer ako se dogodi da zena zatrudi 99.9% su sanse da ce se dijete roditi deformirano, bez udova, etc. zato isto uz to ide i kontracepcija. i redovito sam morala ponovo ici vaditi krv (svaka 3-4 tjedna), raditi nalaz, na kontrole, pa ponovo slusati kako ja dobro reagiram ali se svasta moze dogoditi... no, stvarno, izuzev spomenutih ispucalih usnica, nisam niti za vrijeme uzimanja niti kasnije nikakvih problema, nuspojava niti bilo cega imala. a pazile su me i doktorica i dermatologica, i to jako pomno.
    a kazem, probala sam maltene sve druge opcije, od krema i losiona iz drogerije, do klindomicina i skinorena iz apoteke, do kozmeticarki, i stosvene, a apsolutno nikakvog pomaka nije bilo.

    avatar

    09.09.2006. (21:37)    -   -   -   -  

  • jja

    Jano - nesto forum zeza pa ti pisem ovdje. I ja radim, pisem prvi izvjestaj za zakladu koja mi je dala stipendiju. Pisem jutros od osam sto je za mene ravno samoubojstvu, ustati vikendom tako rano. I sto reci, otkazala sam izlazak veceras, bila sam vani jucer i prekjucer i to do vrlo kasno, a izvjestaj mora biti gotov. Ako ti je lakse ;-) Jedino sam njega poslala sad po slatkac, to meni dodje kao pivce za zivce ;-)
    xmish - kod tebe je onda jednoznacno bila u pitanju bakterija i slazem se nisi ju nikako drugacije mogla pobijediti.

    avatar

    09.09.2006. (21:46)    -   -   -   -  

učitavam...