Komentari

mosor2.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • borgman

    "nećem" ti kometirati tuđi članak, pročitao sam ostalo, i vjerujem kako si za prosjek ekipe na blogu, prelijev:-P Čudan je rat, bez objave rata, mir, koji nikada nije potpisan, pobjednik bez pobjede i gubitnik bez pokore...a sve je to prošlo ovim krajevima... a strategija chicken & tits ti je vrlo ofucana i toliko muškošovinistička da će odbiti svaku curu koja te bude htjela čitati...zato baci se na svoje tekstove i polako naprijed...do negdje češ stići...i naravno, najbolji način za popularnost je komentiranje gomile drugih blogova , i to je to:-) Pozdrav

    avatar

    03.09.2006. (21:19)    -   -   -   -  

  • mosor2

    @borgman, haj! Jebi ga, ja sam ti ono: lijevo - desno, nigdje moga stana. Što se muškog šovinizma tiče, imam ja aduta i za cure, al me nešto zeza upload slike, pa pinku kasnim. Ali kvragu, dosta je jedan post na dan, od sutra, kad počnem raditi, možda ću i rjeđe. Što se navođenja tuđih članaka, priča i drugoga tiče, dugujem post ili box u kome ću valjda opisati moju koncepciju ovoga - ipak sam još novajlija, moram prvo utrpati materijala. Hvala na savjetima, navratit ću i ja do tebe. Pozdrav!

    avatar

    03.09.2006. (22:24)    -   -   -   -  

  • pegy

    S perspektive kršćanina nikako ne mogu odobravati bilo kakvu nepravdu pa tako ni onu koja je nanesena nekim Srbima. Smatram da za popravak istih nikad nije kasno i da se to treba i mora učiniti. Druga strana medalje je ona da ponešto znam o onome što se događalo u krajevima gdje su Srbi pa i oni "nedužni i goloruki" živjeli do Oluje i odakle su protjerali Hrvate. A zatim su i sami pobjegli. Otac mi je rodom iz takvih krajeva. Kuća gdje je rođen i gdje su živjeli njegovi roditelji je devastirana u tolikoj mjeri da je SVE uništeno, čak su i prozorski okviri ukradeni, struja pokidana, a kuća je služila lokalnim Srbima kao wc tako da ti ne moram reći što je jedino tamo bilo kad su Hrvati vratili svoje natrag. Činjenica je isto tako da mi nemamo pravo na obnovu. Ni jedne jedine kune. A da i neki ne tako pošteni Srbi koji nikada ovu zemlju neće smatrati svojom i koji su u ratu svašta radili, imaju. Pravda je jako relativan pojam. Ili teško vidljiv. Kako sam vjernik, bez obzira na sve, vjerujem da ipak, barem pred Bogom, sve svima dođe na naplatu. Bog ne gleda na naciju, Hrvati i Srbi, svi smo mu isti kad činimo dobra djela. A i loša. A za popularnost, ovisi kakvu bi htio. :) Ako želiš kvazipopularnost, onda komentiraj do besvjesti. Ako želiš da te ljudi cijene, onda ipak ne ide tako. Ali sigurna sam da ti za to savjeti ne trebaju. Kao ni gole žene. :)

    avatar

    03.09.2006. (23:55)    -   -   -   -  

  • mosor2

    @pegy, koliko znam, ti nisi političarka da daješ službeno priopćenje za javnost u rukavicama, nema potrebe da se služimo poluistinama. Ne zanima me tvoja perspektiva kršćanina, nego samo to jesi li protiv zločina ili ne. Ako si protiv zločina, onda si jednako zgrožena zločinima i "naših" i "njihovih", i nema načina da jedne relativiziraš pomoću drugih - prvo, jer je to nemoguće, na kraju izjednačavaš krvnike i žrtve, a drugo, jer je to moralno nisko i gadljivo. Svaki zločin ima ime i prezime, precizno je dokumentiran od strane hrvatske policije i međunarodne zajednice, i samo je pitanje kad će izaći iz ladice. Slučaj opisan u članku nije bio usamljen - činjenica je da je 1991. i 1992. godine samo u Splitu otuđeno više tisuća stanova, ne samo srpskih stanara. To je provođeno od strane pripadnika HV i vojne policije prijetnjama uz pucnjavu, nasilnim deložacijama, prebijanjima (pored ostalog i aktivista organizacija za zaštitu ljudskih prava), pljačkom, a bilo je i nekoliko ubojstava. I o tome postoji sređena dokumentacija. Ista stvar koju spominješ o vašoj kući u zaleđu događala se u kućama i vikendicama vlasnika iz Srbije i Crne Gore, ali i BiH i Makedonije, u priobalju i na otocima, a također i odmaralištima poduzeća iz tih republika - na potpuno isti način koji opisuješ - kuće su devastirane, a što se nije moglo odnijeti, razbijeno je (i da, nosili su i vodove, cijevi, štokove). A poslije Oluje još su mjesecima gorjela srpska sela oko Knina, i harale bande pljačkaša iz Splita, Zadra, Šibenika, da ne spominjemo onih 900 pobijenih srpskih staraca - baš onih koji su ostali na svome vjerujući hrvatskoj vojsci i državi. Sve ovo naravno da ne može opravdati zločine koje su činile zločinačke skupine sa srpske strane, o čemu također postoji dokumentacija, i ti su slučajevi već dijelom i procesuirani. Prema tome, ostavimo se naklapanja i šupljih izlika, ovoj zemlji je potrebno da se konačno kaže istina, da se suočimo i zastidimo nad svime što je počinjeno u naše ime, čak i ako za to nismo sami krivi. Radi nas i naše djece. Da se oštro ogradimo od svih zločinaca i lupeža (koji nas još drže taocima), i da oni više nikada ne mogu mirno spavati.

    avatar

    05.09.2006. (05:12)    -   -   -   -  

  • mosor2

    Što se tiče popularnosti, u pravu si, nije mi svejedno kakva je, ali mi je veća tlaka pisati postove koje nitko ne čita. A još mi je veća tlaka trčkariti od bloga do bloga kao trgovački putnik i reklamirati se, čak kad bih i imao vremena za to. Uostalom, taktika je upalila, brojač se vrti i komentari kapaju. Tako da ću još neko vrijeme plasirati gole žene, tim prije što ni meni nisu mrske. Pa i po cijenu da ubacim sliku kojeg pišonje, tek da me ne optuže za šovinizam. :)

    avatar

    05.09.2006. (05:29)    -   -   -   -  

  • pegy

    Pa što i da jesam političarka? :) Ne, ne dajem poluistine, niti sam u rukavicama. Jasno sam rekla što mislim. A to je da sam protiv svakog zločina. To nije upitno pa mi ponavljanje izgleda kao da te trebam uvjeravati, a to mi zaista ne pada napamet. Jer ako te je volja, vjeruj, ako nije, ja ti pomoći ne mogu. Ima veze biti kršćanin, meni ima veze, a ako me imalo poštuješ (kao čovjeka sebi ravnom) onda valjda ne želiš po tome pljuvati (čak ni u rukavicama). Poanta moje iskrene i osobne priče bila je da baš kao što je u HV-u bilo vojnika koji su bili sve samo ne časni, tako je i među "golorukim i nedužnim" Srbima bilo i nekih koji to nisu bili. A koji za to nisu kažnjeni. Štoviše, neki su i nagrađeni.

    avatar

    05.09.2006. (20:31)    -   -   -   -  

  • mosor2

    @pegy, vjerujem da si dobra i plemenita osoba, a reagirao sam samo zato što mi je tvoj komentar zvučao poput onih prežvakanih "da, ali i oni su nama...". Drago mi je da sam se prevario. Ukoliko netko ima dokaze, ili barem indicije da je netko od povratnika bio upleten u kriminal ili zločine, neka obavijesti policiju ili tužilaštvo umjesto da poopćuje krivnju na čitav narod. Radilo se o krvavom i prljavom ratu, u kojem nije bilo posve pravedne strane, a broj počinjenih zločina razmjeran je količini naoružanja kojima su zaraćene strane raspolagale. Vojno - kriminalne poslovne veze koje su tada uspostavljene i danas funkcioniraju, a gospodari rata nikad i nisu bili u nekom sukobu interesa. Ali među običnim pukom situacija je u svakom narodu ista: imaš 10% ljudskog smeća, 30% povodljivih i 50% apatičnih. Tebe svrstavam u ostatak. :)

    avatar

    07.09.2006. (00:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...