Komentari

silmarien.blog.hr

Dodaj komentar (31)

Marketing


  • Pjesma o jednoj mladosti

    Oduševila se muškim dijelom obitelji svog dragog. Em je ćaća kuhao ručak ako bi prvi došao s posla, em bi oprao suđe. Dragi mi isto pomagao, kuhao, prao. Sad ne usisava ako ne mora (alergičan na prašinu) ali stavi rublje sušiti ili ga pokupi s konopca, pospremi, opere. Curke naučile prepoznavati sve marke automobila. Ali se mlađa još uvijek igra Barbikama. Obje imaju aute na daljinsko. Učila ih pucati iz pištolja (na one male plastične kuglice). Treniraju budokai. Od rođenja nose odjeću raznih boja, i žutu i plavu i narančastu i zelenu, prodavačice su već znale da sam rijetka koja ne traži roza boju. Mislim da Potočnice odrastaju u zdravoj okolini, i da neće imati problema s muško-ženskim stvarima i odnosima. A ja iz klasične starinske obitelji, taji je mama donosila hranu, punila tanjure, odnosila tanjure. Znao je samo skuhati mlijeko, puding, jaje i hrenovke. Tu i tamo uključio usisavač. Zarekla sam se da ja neću biti kao moja mama. I nisam.

    avatar

    30.08.2006. (19:44)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Ima nekih stvari koje uzimamo zdravo za gotovo kao neke teoreme u matematici i ostalim naukama kada kažu to je tako i o tome se nama šta razmišljati. Na žalost krivo postavljeno a ipak nitko o tome ne razmišlja, možda ni ti ne bi da se nisi zaigrala u pijesku...A teutu bih tako rado cmoknuo već jednom, samo da se vrati...

    avatar

    30.08.2006. (22:09)    -   -   -   -  

  • ANONIMAC

    Slažem se sa Starcem-neke stvari stvarno uzimamo zdravo za gotovo...moja Bebačica ne voli lutkice,voli se igrati autićima,motorima,brodovima,kamionima i po mogučnosti da su zelene boje i svima je to simpa,a kada moj nećak uzme lutku doslovno mu je trgaju iz ruke jer zamisli čuda da se muškić igra lutkicama,pa tko je to vidio.Ma čudan svijet umjesto da djeci razvijamo maštu i pustimo da se razvija,nekim svojim predrasudama im utabamo put...Pozdravljam...

    avatar

    30.08.2006. (23:16)    -   -   -   -  

  • munjena dalmatinka

    draga moja, baš mi je drago što si se vratila i, don't worry-brzo ćeš ući u našu blogovsku kolotečinu :) i ja se slažen sa tvojon nonon-pametna je ona žena..samo ja iman maali problem oko realizacije te "tehnike uspavljivanja"-ja san u Zg, a ne doma (u Bibinjan) pa vode (nažalost ili na sriću) neman di uzeti motiku i kopati :)))) ali sad će početi prave obaveze pa ću spati ko mala beba :) a što se tiče voga što si pisala-lako je što je to njima usadjeno još od ditinjstva, njima je to usadjeno u glavu od početka postojanja čovika, odkad smo bili u nima špiljan...to in je jednostavno u krvi-mislin na mušku populaciju, ali ima nade :))) ja san voga lita (dok san doma bila) na vlastite oči vidila jednog malog rodjaka kako gura bebu u kolicin od moje nećakinje (moga zlata)...heee, NADA POSTOJI!!!! :)))

    avatar

    31.08.2006. (09:44)    -   -   -   -  

  • Netko

    E, ovako. Pitanja koja si ti postavila, ja sam postavio prije više od 20 godina. I znači, sve je ostalo isto?!?! Mojem sinu ( a nije izrastao u pedera – oprosti i ti na izrazu ) najdraža igračka bila je beba?!?!?! Ajme..muško i beba????? Kad smo kupovali odjeću, obavezno pitanje trgovkinje bilo je:“za dečka ili curicu?“?!?!?!?! Naš odgovor je obično bio:“trebamo nešto lijepo za lijepo i pametno dijete“. Mislim da tu veliku ulogu igrate baš vi, mame, jer malo je očeva, kao što sam ja bio, da s djetetom radi baš sve – od igre, hranjenja, kupanja, do mijenjanja pokakanih pelena. I u svemu sam uživao, pa čak i u pokakanim pelenama. I bilo bi mi žao da nisam. To je sve u našem mentalitetu, na krivi način odgajamo djecu.
    Lijep pozdrav Princu i tebi, uživajte! Voli vas Gospodin profesor!

    avatar

    31.08.2006. (10:16)    -   -   -   -  

  • Netko

    Evo me opet. Što je s Princom? Ulijenio se kroz ljeto? Pa gdje je novi post? Ajde, ajde, natjeraj ga nas on izvijesti kako je bilo kod dide i none!!!

    avatar

    31.08.2006. (10:21)    -   -   -   -  

  • d.s.o.

    off topic: zašto mi se nisi javila za feštu? :(( čujem da si bila:(

    avatar

    31.08.2006. (10:44)    -   -   -   -  

  • Zvjezdane iskre

    Baš mi je drago da si me otkrila, već vidim da ćemo imati zajedničkih tema. Mah-mah! E, da, a ovo o pederima... ko da si pitala mog bivšeg.

    avatar

    31.08.2006. (10:46)    -   -   -   -  

  • silmarien

    d.s.o.nisan bila za feštu već par dana posli..princ i ja..prolazila san kraj tvoje kuće oću li te viditi ali nažalost nisan...a bili smo samo jedan dan..okupali se na onoj lipoj plaži (znaš kojoj)..princ je uživa..i odma nazad doma..jebiga..da san bar imala tvoj broj moba..pusa...

    avatar

    31.08.2006. (11:55)    -   -   -   -  

  • luda mala

    zakon post...čitamo se....pozzzz

    avatar

    31.08.2006. (14:54)    -   -   -   -  

  • serafina

    Ma pusti priče, dite će ionako biti što mu je zapisano a ti ga pusti da se igra sa svim što je njemu drago i razvijaj mu kreativnost a komentare drugih zanemari. Evo me, javljam da sam se i ja vratila nakon stanke..

    avatar

    31.08.2006. (15:43)    -   -   -   -  

  • almost Poznata

    mi smo još uvijek Balkan....zato je to tako

    avatar

    31.08.2006. (16:51)    -   -   -   -  

  • emanuele

    ja sam se kao mala često igrala s bratovim autićima, junacima iz crtanih filmova, slagala brodove od lego kockica, ali i sa svojim barbie lutkama, bebama...nikad nisam gledala na tu podjelu muške i ženske igračke...glavno da se igra, sad si me malo vratila u djetinjstvo..lijep pozdrav

    avatar

    31.08.2006. (17:53)    -   -   -   -  

  • Kat

    Zanimljiv zaključak u vezi igračaka!:)

    avatar

    01.09.2006. (02:58)    -   -   -   -  

  • Lana i Paola

    tako je ukorijenjeno u društvu. oduvik se tako igralo i sve šta ide protiv toga je na neki način čudno. sad jel to pederasto ili ne.. ne znamo.. po nama nije. nismo nikad vidile na primjer da se muškić malo dite igra s barbicama, a ko zna možda je nekim muškićima to napeto. a i da je ne mogu se igrat s tim jer bi mu se druga dica rugala. možda je tako i sa tim bebama koje triba hranit

    avatar

    01.09.2006. (12:07)    -   -   -   -  

  • libraria

    i sama sam malo po blogu, ali ovo "gusto" ljeto je na izmaku, skoro ću to promijeniti... falila si mi, draga, i ne zaboravi, dužna si mi upoznavanje, već sam se našla s predivnom i inspirativnom ženom D.S.O., sad si ti na redu! :) u vezi podijela... draga, nažalost, tako je oduvijek bilo i čini se da će uvijek i biti! osobno, bilo kakvu vrstu predrasude sasječem u korjenu... još nemam djece, silno ih želim ,ali kad pogledam svijet oko sebe, pitam se da li ih uopće donijeti i izložiti ovakvim nesavršenstvima i nepravdama koje proživljavamo iz dana u dan?! K I S S

    avatar

    01.09.2006. (17:42)    -   -   -   -  

  • Ognjena

    evo i mene nazad!!!!vidin ja da si se nauživala i nisi prilazila blizu kompa jer otkad san te ja zadnji put pročitala napisala si samo dva posta....:))

    avatar

    01.09.2006. (17:56)    -   -   -   -  

  • trill

    Upravo zbog te odrasle fobije oko muško-ženskih igračaka su i izmislili akcijske figurice za dječake. Moji klinci su se igrali svim i svačim i nit am im branila nit sam im nudila nešto drugo. Neka se djeca igraju s čim žele :))

    avatar

    01.09.2006. (19:47)    -   -   -   -  

  • manipulacije uma

    Ne brinemo se mi samo o djeci nego se brinemo i o muskarcima :)

    avatar

    02.09.2006. (09:22)    -   -   -   -  

  • plava mala

    mislim da to sve ovisi o djetetu, normalno postoje igračke za oba spola,. ali ne možeš ti djete natjerati da se igra nečime što mu nije primamljivo, primjerice ja sam se uvijek igrala autičima i konsatnstno sam igrala sa dečkima nogomet dok su moje seke bile damice i igrale se lutkama.... ali opet koja mama ili tata olako pristaje kad im se najdraži sinčić želi igrati lutkama, odmah se zamisle....barem sam ja tako doživjele u nekim situacijama..

    avatar

    04.09.2006. (09:31)    -   -   -   -  

  • pokojni_toza

    Jebiga, nisam ni ja znao za film! Vidijo sam jedan inserat, zar nisu to neki kauboji??!!

    avatar

    04.09.2006. (10:23)    -   -   -   -  

  • Gali

    Dođoh samo da te pozdravim

    avatar

    04.09.2006. (10:49)    -   -   -   -  

  • Netko

    Bok Silmarien!
    Poslao sam ti E-mail u petak. Nisi mi odgovorila?!?!

    avatar

    04.09.2006. (13:49)    -   -   -   -  

  • teuta

    Vratih se ja...huraaaaaaaa...Šaljem ti topli i slatki pozdrav, šećeru i hvala za komentare...Cmokkkk.

    avatar

    05.09.2006. (13:42)    -   -   -   -  

  • Sultanija's world

    Jako lijepo, nek si se ti vratila, iako znam da odmor nekad dobro dođe...

    avatar

    06.09.2006. (20:06)    -   -   -   -  

učitavam...