Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Just me and myself

    ja to ne shvaćam, da ne mogu normalno sagledati stvari pa bar bi oni trebali tražiti od Boga da im da razuma

    avatar

    30.08.2006. (14:20)    -   -   -   -  

  • Socijaldemokracija

    Ne mogu se oteti dojmu da naša Crkva odudara po stavovima od Vatikana. Jedan papa, Njemac otišao je u Auschwitz pomoliti se za ubijene tamo i moliti oprost jer taj zločin su počinili, nažalost, kršćani. A naši popovi i dalje stoje rame uz rame s onima koji smatraju da se u obrambenom ratu nisu mogli počiniti zločini. Jedan naš biskup je izjavio da mu smeta što ga stalno tjeraju da ode u Jasenovac. On se ljuti, ali treba napomenuti da je crkva nijemo promatrala od 1941. do 1945. kako ustaše ubijaju nemilosrdno Židove, Srbe, Rome i lijevo orijentirane Hrvate. Čak su se i neki popovi proslavili po svojim krvničkim zlodjelima koje su činili na ovim prostorima. No, izgleda da današnji popovi samo nastavljaju jednu tradiciju i uistinu ne misle da rade nešto loše.

    avatar

    31.08.2006. (14:16)    -   -   -   -  

  • Blog Koji Se Gleda

    Crkva, pojedinci, nije to sve isto. Iz ovog Srakićevog izvatka ne vidim ni slova o Glavašu. Je li on na njega mislio ili nije, ne znam, ali nije netočno to što govori.

    avatar

    01.09.2006. (21:26)    -   -   -   -  

  • baca iva

    Nije točno, socijaldemokrata, sve to što tvrdiš. Ne pada mi napemet braniti Crkvu, ali zbog istine se mora reći da je bar Stepinac dizao svoj glas protiv ubijanja Židova, Srba, Roma pa čak i Slovenaca. Prema tome nije fer govoriti o "nastavljanju jedne tradicije". Naravno da i meni nikako nije jasno da niti jedan od naših biskupa nije bio u Jasenovcu.O razlozima možemo naklapati. Možda zbog jako tijesne suradnje s hrvatskom vladom? Naravno da i to nije dobro. Crkva, da bi mogla biti, kako je pokojni kardinal Kuharić rekao, "kritička savjest društva" mora prema svim političkim strankama biti jednako daleko. Ovako ona nije u stanju kritizirati pa niti one najbolnije, socijalne točke našega društva.

    avatar

    03.09.2006. (00:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...